Įkraunama...
Įkraunama...

Buhalterėms ir kitoms prijaučiančioms skaičiukams

Grįžtant prie kelionės lapų temos. Pelno mokesčio komentare rašo:
Įmonių buhalterinėje apskaitoje fiksuojamos ūkinės operacijos, tarp jų ir susijusios su autotransporto priemonių panaudojimu, turi būti pagrįstos dokumentais. Atsižvelgdama į veiklos pobūdį, važiavimo dažnumą ir kitas darbo sąlygas, įmonė pati nusistato, kokiais dokumentais turi būti įforminama kelionė ir degalų bei kitų medžiagų sunaudojimas.
Visi autotransporto priemonės panaudojimo ir degalų suvartojimo duomenys gali būti nurodyti viename dokumente (jei įmonei tai patogu) arba išdėstomi keliuose dokumentuose (degalų nurašymo aktuose, įvairiuose suvestiniuose žiniaraščiuose ir kt.). Dokumentai turi būti patvirtinti atsakingų asmenų parašais.
Taigis, kelionės lapų jau senokai nereikia mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurgitak @ 2009 01 27, 11:13)
Taigis, kelionės lapų jau senokai nereikia  mirksiukas.gif

aha, turim pasirase toki isakyma, kad nereiketu keliones lapu pildyti:

Atsižvelgiant į 2001 12 20 Pelno mokesčio įstatymo Nr. IX-675 (Žin., 2001, Nr. 110-3992, 2004, Nr. 54-1834) 17 straipsnį, nustatyta, kad leidžiami atskaitymai yra visos faktiškai patirtos Lietuvos vieneto įprastinės veiklos sąnaudos, būtinos pajamoms uždirbti ar ekonominei naudai gauti. Apskaičiuojant apmoketinamąjį pelną, prie leidžiamų atskaitymų galima priskirti tik faktiškai nuvažiuotam (siejamam su įmonės pajamų uždirbimu) atstumui tenkantį degalų kiekį, neviršijantį norminio kiekio.
Degalų sunaudojimo normas įmonės vadovas patvirtina atsižvelgdamas į gamintojo nurodytus transporto priemonės techninius duomenis arba į Susisiekimo ministro 1995-10-12 įsakymu Nr. 405 „Dėl automobilių kuro normų nustatymo metodikos“ (Žin., 1995, Nr. 85-1933) patvirtintas kontrolines (bazines) kuro sunaudojimo normas. Išlaidų priskyrimą leidžiamiems atskaitymams reglamentuojančiuose norminiuose aktuose žymėti atstumus tarp pradinių ir galutinių važiavimo punktų nenumatyta. Transporto priemonių naudojimas gali būti įforminamas bendro pobūdžio įrašais.
Vadovaujantis aukščiau minėtomis nuostatomis, atsižvelgiant į veiklos pobūdį, važiavimo dažnumą ir kitas darbo sąlygas, į s a k a u degalus ir kitas smulkias medžiagas nurašyti į sąnaudas iš karto pradėjus eksploatuoti (degalus įpylus į degalų talpą automobilyje) bei įforminti degalų ir kitų smulkių medžiagų sunaudojimą surašant nurašymo aktą .

Atsakyti
Labukėlis visoms 4u.gif

Pasitikrinkit sąrašiukuose ar neateis pas jumi svečių iš valstybinės kelių transporto inspekcijos mirksiukas.gif aš jau praktiškai galiu kavą kaist doh.gif doh.gif

http://www.vkti.gov....php?-1766944126
Atsakyti
nu jooo tai smagumelis.. ir VMI galetu skelbti kur planuoja pasilankyti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(pupute @ 2009 01 27, 12:40)
nu jooo tai smagumelis.. ir VMI galetu skelbti kur planuoja pasilankyti  blush2.gif

Visai neblogai būtų ax.gif ax.gif aš bent jau nesupykčiau blush2.gif
Atsakyti
tai cia pykstanciu nebutu man atrodo biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
o man siandien kaip galvele neveikia - sloga iki keliu, temperatura uzkilus o darbu tai ne iki kaklo o iki ausu verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(pupute @ 2009 01 27, 13:40)
tai cia pykstanciu nebutu man atrodo  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif
o man siandien kaip galvele neveikia - sloga iki keliu, temperatura uzkilus o darbu tai ne iki kaklo o iki ausu  verysad.gif

OOO kolegė, kaip suprantu pati sėdžiu jau ne nosinytes o tualetinio ruloniuką ant stalo pasidėjus nes nespėju nosies šnypšt, o dar va nervas jama skambinėja visokios ir savo laikraštpalaikius kiša, ir nesupranta žodžio NEREIKIA, sakau gal kada vėliau, tai atšovė, kad jos manymu mum verta dabar pabandyt doh.gif doh.gif doh.gif liepiau paskambint ryt kaip tyčia manęs nebus galės kitiem smegenis pudrint hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(Carevna @ 2009 01 27, 14:35)
OOO kolegė, kaip suprantu pati sėdžiu jau ne nosinytes o tualetinio ruloniuką ant stalo pasidėjus nes nespėju nosies šnypšt, o dar va nervas jama skambinėja visokios ir savo laikraštpalaikius kiša, ir nesupranta žodžio NEREIKIA, sakau gal kada vėliau, tai atšovė, kad jos manymu mum verta dabar pabandyt  doh.gif  doh.gif  doh.gif liepiau paskambint ryt kaip tyčia manęs nebus galės kitiem smegenis pudrint hihihi.gif

joooo lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif as jau irgi tualetinio pasiemiau.. direktorius pamates mane sako varyk namo, bet kad darbu nedabaigtu ne iki kaklo o iki ausu verysad.gif verysad.gif verysad.gif reikes siandien ilgiau gal pasedeti ir nudirbti viska jei pavyks rolleyes.gif
o man tai geriausia kai del skolu susiderinti visi kaip uzsukti skambina doh.gif ir skaicius pusiau isgirsta pusiau ne... zodziu juokas per asaras doh.gif
geras dabar kaip tik is leidyklos paskambino tai sedziu ir kvatoju biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(pupute @ 2009 01 27, 15:43)
joooo  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif as jau irgi tualetinio pasiemiau.. direktorius pamates mane sako varyk namo, bet kad darbu nedabaigtu ne iki kaklo o iki ausu  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif reikes siandien ilgiau gal pasedeti ir nudirbti viska jei pavyks  rolleyes.gif
o man tai geriausia kai del skolu susiderinti visi kaip uzsukti skambina  doh.gif ir skaicius pusiau isgirsta pusiau ne... zodziu juokas per asaras  doh.gif
geras dabar  kaip tik is leidyklos paskambino tai sedziu ir kvatoju  biggrin.gif

Reiktų atskiros telefono linijos tokiems skambučiam biggrin.gif biggrin.gif ant telefono gi neprikabinsi užrašo, neskambinti ir nieko man nesiūlyti arba prekybos agentai nepageidaujami lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif mum dėl skolų tai suderinimo aktus visi siunčia, bet siųst atgal nesivarginu, jei sumos skiriasi pasiskambinu blush2.gif
Atsakyti
LABUKA...

AŠ ČIA SU TOKIU REIKALIUKU.... baiginėju KK buhalterinę apskaitą ir reikia rasti vietą praktikai, sakau gal pas ką nors įmonėje reikia? blush2.gif taip pat jau turiu profesinį apskaitininkės išsilavinimą... labai būčiau dėkinga jei kas priglaustu... blush2.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
laba diena
turiu klausimeli jei tarkim susirgo zmogus ir visa men sirgo paskaiciavo uz dvi dienas ligos pasalpa 44,67 lt ir jokiu mokesciu skaiciuoti nereikia? ir DU ziniarastyje kur ismoketa bus 44,67LT??? cia pagal sena tvarka...
Atsakyti
QUOTE(Kriste_ @ 2009 01 27, 21:11)
laba diena
turiu klausimeli jei tarkim susirgo zmogus ir visa men sirgo paskaiciavo uz dvi dienas ligos pasalpa 44,67 lt ir jokiu mokesciu skaiciuoti nereikia? ir DU ziniarastyje kur ismoketa bus 44,67LT??? cia pagal sena tvarka...

Labas rytas,

Turi apmokestinti PSD 6% ir GPM 15%. mirksiukas.gif Sena tvarka jau nebegalioja biggrin.gif
Atsakyti