Įkraunama...
Įkraunama...

Buhalterėms ir kitoms prijaučiančioms skaičiukams

QUOTE(jovitah @ 2009 01 23, 23:03)
Aišku, net nežinau, gal man visai nereikėjo eit ten dirbt unsure.gif
Matot ten aš įdarbinta iš biržos,ta firma ten kažkokia sutarį pasirašius su ja, bet jai jau įdarbino -tai biržoje aš jau skaitausi kaip nestoviu, tai ir socialinės pašalpos nebegausiu.Plius dar turėtų mokėti minimumą, o sakė sodrai rodys,kad moka ,o dirbsiu visą etatą bet į rankas duos tik pusę.Tai jai mane atleis nei socialinės nebegausiu ,  nei nieko doh.gif Nu ir papuoliau doh.gif

Eik iš tokios firmos kuo greičiau ir dar darbo biržai pranešk apie tokius dalykėlius, nes tai yra aferizmas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(jovitah @ 2009 01 24, 00:03)
Aišku, net nežinau, gal man visai nereikėjo eit ten dirbt unsure.gif
Matot ten aš įdarbinta iš biržos,ta firma ten kažkokia sutarį pasirašius su ja, bet jai jau įdarbino -tai biržoje aš jau skaitausi kaip nestoviu, tai ir socialinės pašalpos nebegausiu.Plius dar turėtų mokėti minimumą, o sakė sodrai rodys,kad moka ,o dirbsiu visą etatą bet į rankas duos tik pusę.
Tai jai mane atleis nei socialinės nebegausiu ,  nei nieko doh.gif Nu ir papuoliau doh.gif

Patarimas vyniotis iš ten kuo greičiau į biržą turi spėt grįžt per 6 mėnesius, nes kitaip pašalpos nebeduoda, mano vyras buvo "atleistas" po 7 mėnesių nuo pirmos registracijos biržoj ir pašalpos nebedavė, nes turi praeit ne daugiau kaip 6 mėn, tai jeigu visos pašalpos dar esi neišnaudojus tai tikrai dar turi duot, o ta firma už tavo įdarbinimą man atrodo iš biržos dar kažkokią dalį gaus kurį laiką, tai žiūrėk kad nebūtų taip kad kol jiem birža mokės tol jie tave ir laikys už skatikus o paskui išmes mirksiukas.gif netikiu kas esi toks žmogutis, kad parsidavinėtum už skatikus tokiem aferistam mirksiukas.gif laikykis ir sėkmės 4u.gif
Atsakyti
g.gif klausykit, merginos, man cia toks klausimas pasistojo mastau.gif
Serga pas mus 3 zmogiukai.
priskaiciavau uz 2 ligos dienas;
paskaiciavau 6 proc. PSD;
Sumokesiu juos VMI.
Klausimas: O kurioj vietoj juos deklaruoti????? jeigu jau sumokesiu i VMI, tai juos kazkurioj deklaracijos vietoj reik parodyt??? g.gif
Atsakyti
Sveikutės smile.gif gal padėtumėt susigaudyti su tomis komandiruotėmis unsure.gif

1) jei žmogus į komandiruotę užsienin išvyko 2008.12.26 ir grįžo 2009.01.01 d. kaip man daryti su tomis dienomis, kai komandiruotė išpuola nedarbo dieną, ty. gruodžio 26,27,28 ir sausio 1 dienomis??? ar tam žmogui grįžus man tabeliuose forminti keturias poilsio dienas sausio mėn..?

2) apskritai jei žmogus į komadiruotę išvyksta sakykim mėnesiui, kaip daryti su tomis savaitgalių dienomis, jei jis negrįžta į Lietuvą, bet realiai tai savaitgalį ten užsienyje irgi nedirba.. tik tiek kad vistiek skaitosi komandiruotėj, ir komandiruotpinigiai jam priskaityti už visas tp ir savaitgalio dienas. O ar dėl tų savaitgalių dar reikia jam suteikti laisvas dienas kai jis grįš i LIetuvą....? blink.gif unsure.gif

Papildyta:
QUOTE(mamaingrida @ 2009 01 24, 13:52)
g.gif klausykit, merginos, man cia toks klausimas pasistojo mastau.gif
Serga pas mus 3 zmogiukai.
priskaiciavau uz 2 ligos dienas;
paskaiciavau 6 proc. PSD;
Sumokesiu juos VMI.
Klausimas: O kurioj vietoj juos deklaruoti????? jeigu jau sumokesiu i VMI, tai juos kazkurioj deklaracijos vietoj reik parodyt???  g.gif

kiek teko girdėti, tų 6 proc. kol kas nedeklaruojam, nes dar neparuošta deklaracija... ji bus gal apie balandžio mėn... deklaruosim vėliau gal netgi tai bus metinė deklaracija ar pan.... žodžiu neaišku...
Atsakyti
QUOTE(Jurgitak @ 2009 01 23, 13:47)
Šiek tiek žemiau yra nuoroda Neapmokestinamojo pajamų dydžio taikymo tvarka. Ten tokių perliukų yra  doh.gif
O kokiam seminare buvai?

ačiū už nuorodą, bet kaip ir Apuokas sako, jei didelę dalį mėnesio sirgs, tai tadum gal ir lauksiu... tos pažymos ax.gif
buvau seminare, kuriame visus esamus ir planuojamus pakeitimus komentavo finansų ministerijos atstovas, tai biški esu pikta, kaip kiti lektoriai ir VMI išvedžioja tarp eilučių doh.gif ir prišneka nesamonių blink.gif

QUOTE(daiwulencija @ 2009 01 25, 14:49)
kiek teko girdėti, tų 6 proc. kol kas nedeklaruojam, nes dar neparuošta deklaracija... ji bus gal apie balandžio mėn... deklaruosim vėliau gal netgi tai bus metinė deklaracija ar pan.... žodžiu neaišku...

dar nedeklaruojam, iki vasario 15 privalo paruošt ax.gif pati klausiau VMI
Atsakyti
QUOTE(Jurgitak @ 2009 01 24, 00:49)
Eik iš tokios firmos kuo greičiau ir dar darbo biržai pranešk apie tokius dalykėlius, nes tai yra aferizmas  doh.gif

QUOTE(Carevna @ 2009 01 24, 13:19)
Patarimas vyniotis iš ten kuo greičiau į biržą turi spėt grįžt per 6 mėnesius, nes kitaip pašalpos nebeduoda, mano vyras buvo "atleistas" po 7 mėnesių nuo pirmos registracijos biržoj ir pašalpos nebedavė, nes turi praeit ne daugiau kaip 6 mėn, tai jeigu visos pašalpos dar esi neišnaudojus tai tikrai dar turi duot, o ta firma už tavo įdarbinimą man atrodo iš biržos dar kažkokią dalį gaus kurį laiką, tai žiūrėk kad nebūtų taip kad kol jiem birža mokės tol jie tave ir laikys už skatikus o paskui išmes  mirksiukas.gif netikiu kas esi toks žmogutis, kad parsidavinėtum už skatikus tokiem aferistam  mirksiukas.gif laikykis ir sėkmės  4u.gif

Ačiū už patarimus 4u.gif Reiks taip ir daryti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(daiwulencija @ 2009 01 25, 14:49)
Sveikutės smile.gif gal padėtumėt susigaudyti su tomis komandiruotėmis  unsure.gif
Papildyta:

del komandiruociu - gal kas geriau zinote, tikrai svarbus klausimas. Siaip tai dienpinigiai tik uz darbo dienas mokami, o jei ir apsigyvenimo islaidos dengiamos? kaip tada?

QUOTE(dowwe @ 2009 01 25, 20:36)
ačiū už nuorodą, bet kaip ir Apuokas sako, jei didelę dalį mėnesio sirgs, tai tadum gal ir lauksiu... tos pažymos  ax.gif
buvau seminare, kuriame visus esamus ir planuojamus pakeitimus komentavo finansų ministerijos atstovas, tai biški esu pikta, kaip kiti lektoriai ir VMI išvedžioja tarp eilučių  doh.gif ir prišneka nesamonių  blink.gif
dar nedeklaruojam, iki vasario 15 privalo paruošt  ax.gif pati klausiau VMI

Vienas musu darbuotojas sirgo 2.5 men. Tai Sodra prase musu paruosti pazyma, kad darbuotojas prase taikyti NPD. O kadangi jis buvo kitam mieste, ir visa tai butu ilgai uztruke, tai tada pats darbuotojas parase prasyma sodroj, kad ligos pasalpai netaikytu NPD.

doh.gif Tai del PSD - viska laikom "minty". O uzdeklaruosim - kada ponia VMI palieps pioneer.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamaingrida: 25 sausio 2009 - 22:00
QUOTE(mamaingrida @ 2009 01 25, 22:59)
del komandiruociu - gal kas geriau zinote, tikrai svarbus klausimas. Siaip tai dienpinigiai tik uz darbo dienas mokami, o jei ir apsigyvenimo islaidos dengiamos? kaip tada?

dienpinigiai mokami už komandiruotėje išbūtas dienas, nesvarbu, ar darbuotojas dirbo, ar poilsiavo. taip pat apmokamos ir apgyvendinimo išlaidos
Papildyta:
QUOTE(daiwulencija @ 2009 01 25, 15:49)
Sveikutės smile.gif gal padėtumėt susigaudyti su tomis komandiruotėmis  unsure.gif

1) jei žmogus į komandiruotę užsienin išvyko 2008.12.26 ir grįžo 2009.01.01 d. kaip man daryti su tomis dienomis, kai komandiruotė išpuola nedarbo dieną, ty. gruodžio 26,27,28 ir sausio 1 dienomis??? ar tam žmogui grįžus man tabeliuose forminti keturias poilsio dienas sausio mėn..?

Jeigu žmogus nedirbo, tai jam ir papildomų poilsio dienų nereikia suteikinėt. svarbiausia komandiruotės įsakyme turi būti nurodyta, kuriomis dienomis jis dirbo, kuriomis ne. Beje, vykimas (arba grįžimas) į komandiruotę (pati kelionė) laikoma, kad jis tą dieną dirbo.
Atsakyti
QUOTE(adaptacijaa @ 2009 01 25, 22:26)
dienpinigiai mokami už komandiruotėje išbūtas dienas, nesvarbu, ar darbuotojas dirbo, ar poilsiavo. taip pat apmokamos ir apgyvendinimo išlaidos
Jeigu žmogus nedirbo, tai jam ir papildomų poilsio dienų nereikia suteikinėt. svarbiausia komandiruotės įsakyme turi būti nurodyta, kuriomis dienomis jis dirbo, kuriomis ne. Beje, vykimas (arba grįžimas) į komandiruotę (pati kelionė) laikoma, kad jis tą dieną dirbo.

Tik papildysiu, kad ne pilna vykimo/grįžimo diena yra priskaičiuojama prie darbo valandų, o tik kelionėje sugaištas laikas.
Atsakyti
Labukas iskilo tokiu klausimu gal galit padet?? verysad.gif
gavau ziniarascius padaryti metines pajamu deklaracijas.. ir nelabai suprantu pvz vienoj imonej atlyginimai nedideli 75; 89 ir pan pritaikytas NPD 320 ar turi buti NPD toks koks atlyginimas tarkim 75 LT ant popieriaus tai ir NPD 75?? bet nesikaiciuota pajamu mokestis 24 proc? ar gali taip buti kad neskaiciuoja to 24 ir kodel ?
O kitoj imonej isvis netaikytas NPD tai cia zmogus turi parasyti prasyma kad netaikytu NPD o tik iskaiciuoja tuos 24 proc ? nelabai suprantu ar cia gal klaida ar cia taip gali buti?
Gal gali kas paaiksinti ? isvis nieko nesuprantu kaip tada su toms deklaracijom gaunasi ....
Atsakyti
QUOTE(Kriste_ @ 2009 01 26, 19:44)
1.Labukas  iskilo tokiu klausimu gal galit padet??  verysad.gif
gavau ziniarascius padaryti metines pajamu deklaracijas.. ir nelabai suprantu pvz vienoj imonej atlyginimai nedideli 75; 89 ir pan pritaikytas NPD 320 ar turi buti NPD toks koks atlyginimas tarkim 75 LT ant popieriaus tai ir NPD 75?? 

2.bet nesikaiciuota pajamu mokestis 24 proc? ar gali taip buti kad neskaiciuoja to 24 ir kodel ?

3.O kitoj imonej isvis netaikytas NPD tai cia zmogus turi parasyti prasyma kad netaikytu NPD o tik iskaiciuoja tuos 24 proc ? nelabai suprantu ar cia gal klaida ar cia taip gali buti?
Gal gali kas paaiksinti ?  isvis nieko nesuprantu  kaip tada su toms deklaracijom gaunasi ....

1. Jeigu mėnesinis atlyginimas yra maženis už taikomą maksimalų NPD dydį, vadinasi ir NPD galima pritaikyti tik tokį, koks yra priskaičiuotas atlyginimas. šiuo atveju, deklaracijoj ir rašai, kad protaikyta 75 lt NPD
2. GPM neskaičiuotas, nes pajamos yra neapmokestinamos. dėl pritaikyto NPD. nelieka ką apmokestinti smile.gif
3. Jeigu NPD buvo netaikytas, vadinasi, visos pajamos apsimokestina 24 proc GPM. Ir deklaracijoj rašai, kad "taikytas NPD" =0.
Atsakyti
QUOTE(adaptacijaa @ 2009 01 26, 20:06)
1. Jeigu mėnesinis atlyginimas yra maženis už taikomą maksimalų NPD dydį, vadinasi ir NPD galima pritaikyti tik tokį, koks yra priskaičiuotas atlyginimas. šiuo atveju, deklaracijoj ir rašai, kad protaikyta 75 lt NPD
2. GPM neskaičiuotas, nes pajamos yra neapmokestinamos. dėl pritaikyto NPD. nelieka ką apmokestinti smile.gif
3. Jeigu NPD buvo netaikytas, vadinasi, visos pajamos apsimokestina 24 proc GPM. Ir deklaracijoj rašai, kad "taikytas NPD" =0.

Liabai aciu uz atsakyma, daba aiskiau viskas smile.gif
Atsakyti