Įkraunama...
Įkraunama...

1m. 3 mėn. - ar moka valgyti pats?

Tokio amžiaus maniškė pati dar nemokėjo valgyti, nes mamytei pritrūkdavo kantrybės... blush2.gif
Atsakyti
na manoji jau pora savaičių kaip pati valgo, na blynelius ar kokius virtinukus tai jau gerai,pati, galiu pati ramiai valgyt, kas nesigauna sakute tai rankom. na o kitoki maista tai jai saukstas ir man taip ir valgom
Atsakyti
su sakute valgo jau senokai, o va su sauksteliu pasemti sunkiau sekasi... kartais nori pats \valgyti, o kartais nori buti maitinamas
Atsakyti
QUOTE(vaidusee @ 2008 10 16, 16:10)
Na as saviskei pradejau paciai duot kokiu 10,11 menesiu. Is pradziu taip ir buvo a5bulai sauksta laike, drabste. Bet dabar budama dvieju pati puikiausiai valgo. Tvarkingai, jokiu nubyrejimu pro sona  ax.gif
Taip, kad mamyte duokit drabstyt, po kiek laiko atsipirks ir grindu, ir drabuziu plovimas  tongue.gif

As irgi pritariu, kad reikia duoti drabstytis, bet ir suprantu, kad taip nervas ima kad visur buna apdergta po valgio...maniske irgi pradejom mokinti nuo 11 men. ir budama 1,1 m jau pati graziai valge. pagamindavau valgyt ir pasodindavau su teciu kartu valgyt kad man sirdis neskaidetu del drabstymosi karts nuo karto dingdavau is virtuves blush2.gif Bet siaip labai patiko seilinukas silikoninis jis ten turbut (pirkau Norfoje uz 4 lt) ir dabar dar uzsikabinam ir likucia sekmingai ten drimba ir nieko neteplioja. O buvom nusipirke Canpol Babies plastikini tai nesileido uzdet nes jis toks kietas ir nemalonus matyt pasirode. Zodziu reik leisti drabstytis ir po biski pamokinti parodyti kaip jus valgot kad turetu is ko mokintis.
Atsakyti
QUOTE(dinkute @ 2008 10 31, 16:08)
As irgi pritariu, kad reikia duoti drabstytis, bet ir suprantu, kad taip nervas ima kad visur buna apdergta po valgio...maniske irgi pradejom mokinti nuo 11 men. ir budama 1,1 m jau pati graziai valge. pagamindavau valgyt ir pasodindavau su teciu kartu valgyt kad man sirdis neskaidetu del drabstymosi karts nuo karto dingdavau is virtuves  blush2.gif Bet siaip labai patiko seilinukas silikoninis jis ten turbut (pirkau Norfoje uz 4 lt) ir dabar dar uzsikabinam ir likucia sekmingai ten drimba ir nieko neteplioja. O buvom nusipirke Canpol Babies plastikini tai nesileido uzdet nes jis toks kietas ir nemalonus matyt pasirode. Zodziu reik leisti drabstytis ir po biski pamokinti parodyti kaip jus valgot kad turetu is ko mokintis.

thumbup.gif Pritariu ir as siai mamytei 4u.gif Aisku,kantrybes daug reikia,bet rezultatai istrina is atminties visus drabstymus mirksiukas.gif
Atsakyti
Mums 1m ir 4 mėn ir jau labai nori dukrytė pati valgyti. Galvojau dar ankstoka, bet kai paskaičiau jūsų pratinimus prie drabstymosi tongue.gif tai jau ir mes bandysim rolleyes.gif
Atsakyti
Smulkioji motorika dar neišlavėjusi, tai teks paaugti, kol valgys švariai.
Atsakyti
nu bando kiausiniene pats valgyt, nu..omleciuka turiu omeny, o siaip nea schmoll.gif
Atsakyti
mano berniukas, pats ismoko valgyt, su sakute kazkur po pirmojo gimtadienio, o saukstu, manau gan velai... buvo 1m 10 men... g.gif
Atsakyti
niu va..o as maniau kad dar metukai per anksti paciam vaikiukui valgyti, o pasiskaiciau, kad kaikurios mamytes dar net metuku netuinciam maziui paciam leido bandyt valgyti.
zodziu taisysimes:) ne smums jau metai ir kelios dienos
Atsakyti
Mano dukryte pirmiausia ismoko valgyti su sauksteliu, pradejau leisti jai "drabstytis" kazkur nuo metu, tai dabar visai neblogai jai sekasi. Neseniai pati pasieme sakute ir pradejo su ja valgyti iv. blynus, virtinukus, kotletuka sumaigyta, makaronus ir t.t. Taip pat jau prasosi sauksto didelio - su kuriuo mes sriuba valgome.
Aisku, buna visokiu pridrabstymu dar, bet ji pati bega paimti skudurelio ir valosi - taip sakant apsitvarko.
Kartais, kai noriu, kad daugiau ir greiciau pavalgytu - maitinu ja pati, bet nepraktikuoju maisto grudimo per prievarta. Kartais palieku blynelius kokius ar omleta ant stalo, tai atsalusi maista buna oi kaip kerta, ir sako "mmmmmammmmm".
Atsakyti
O aš paskubėjau su savarankišku valgymu. verysad.gif Visgi kiekvienam vaikui savas laikas. Nuo metu ir kelių sav pradėjau "mokinti"- leisti paimti paciai šauktštu ar šakute. Vaisių tyrelės indelį ar juogurtą laikyt pačiai. Rezultatas apgailėtinas verysad.gif Vaikas nebeleidžia kad maitinčiau o pačiai nesigauna. Tai gyvenam "ant" juogurtų, vaisių tyrelių ir varškės sūrelių- maistas kurį jai pavyksta valgyti pačiai. Košes, sriubas pertrintas bando imt šaukštu- iki burnos nenunėša, kietą maistą bando kabint šakute- neužkabina ar irgi pameta pakeliui į burną. O dar ir taip nevalgiukė ir kramtyt praktiškai atsisako, tai visai prastai. verysad.gif
Atsakyti