[quote=Anastacia,2006 02 10, 18:50]
Tavo kūno masės indeksas 16,33
http://www.maxima.lt...a/naujiena/435/
Ne tik nutukimas, bet ir per didelis liesumas yra pavojingas sveikatai. Nutukę žmonės serga vienomis ligomis, o labai liesi kitomis.
Mitybos sutrikimų rizika jau galima tuo atveju, kai KMI < 20 (vidutinis liesumas), o kai KMI < 18,5 (kritinis liesumas).
Skiriamas trijų laipsnių mitybos nepakankamumas:
Io mitybos nepakankamumas, kai KMI = 18,4 17;
IIo mitybos nepakankamumas, kai KMI = 16,9 16;
IIIo mitybos nepakankamumas, kai KMI ≤ 16.
Papildyta:
Na nenusišnekėkit su tais per dideliais liesumais. Visą gyvenimą sveriu 53 kg, ūgis 174, gyvenime nesilaikiau jokiu dietu, valgau ką noriu ir kada noriu, kartais net daugiau uz savo vyrą, oi kaip megstu smaližiauti. Tiesa, nuo mažens tėvų išmokyta valgyti sveiką maistą, nemėgstu visokių hamburgerių ir čipsų. Tik va saldumynams neatsispiriu. Sveikata absoliučiai nesiskundžiu.
Bet aplinkinių požiūris dažniausiai į mane būna kaip į nesveiką (va panašus kaip čia išdėstytas), perkarusią, nieko nevalgančią ir pan. Patikėkit, liesom blogiau nei storom, nes storiem į akis niekas nesako: oi, koks tu storas, o liesam tai drožiama nesusimąstant. Paauglystėj dėl to netgi kompleksą buvau įsivariusi, maniau, kad aš negraži ir vyro negausiu

, nors ištekėjau 21

. Mano paauglystėj, deja, dar nebuvo prasidėjusi menekenių era...
Moralas: visokie svoriai turi pliusų - minusų, svarbiausia - žmogaus vidus ir asmenybė. Nesigraužkit, storos, liesoms irgi ne visuomet pyragai. Tiesiog todėl, kad tiek liesos, tiek storos nukrypsta nuo vidutinybės standarto, išsiskiria iš minios. Svarbiausia - kad gerai jaustumėtės ir būtumėt sveikos, nesvarbu, kiek svetumėt, 50 ar 80.