Įkraunama...
Įkraunama...

Dilgėlinė

QUOTE(_Ligitukas_ @ 2009 01 28, 11:57)
Nurimusi ši temelė, nejaugi visos jau pasveikote??
Na kai skaičiau jūsų visų atsiliepimus tai net negražu gal taip sakyti bet net pavydžiu kokia pas jus menki sindromai.
Viskas prasidėjo gal prieš kokius 8 metus, viskas labai greitai ir staigei, darbe mane išbėrė, ištino kaklas, nuvažiavau pas gyd, kol aišku davažiavau, jokių ligos požymių neliko, tada pagal knygą, radom su gyd panašaus kas buvo man, diagnozė dilgėlinė. Aišku vakare užsiregistravau pas šeimos gyd. grįžau numigau iki vizito  pas savajį gyd. atsikėliau o tėtis mano net pastyro mane pamates, buvo visas veidas ištines atrodžiau kaip sudraskyta bet ne iki kraujų  blush2.gif  aš į taksi pas šeimos gyd., įlekių į kabinetą jis atsisuka į mane ir tik už telefono ir pirmąją pagalba, tada sekė dozė tavegilio, adrenalino ir kažko bet jau nepamenu ką leido. Viskas atslūgo po kelių minučių. Toliau sekė kalnai siuntimų ir ryte laukė kraujo tyrimas, naktį sakė turėtu nesikartoti priepoliai nes dozės vaistų buvo neva arklinės. Ir štai naktis, atsikeliu nuo to kad negaliu oro įkvėpti, trankau mamai į sieną, mama aišku irgi baisiai išsigando, po 5 min bandymo kviepuoti išgirstu greitosios cypimą po langais, vėl adrenalinas tavegilis ir tas kažkas, ir į ligonine. Savaitė ligoninėje, lašelinės, vaistai ir aš namie. Ir  taip viskas pasibaigė, aišku kalnai siuntimų pas alergologus, tyrimo atsakymai niekam nealergiška, nu galvojau ačiu dievui viskas baigta. Ir štai istorija kartojasi, po vaikų gimimo vėl viskas prasidėjo, tik šį kartą nedustu, vaistus geriu jau 2 metai diena iš dienos, nors alergiška niekam neesu, išvaro man visą kūną,  tai aišku trunka tik kokias 5-10 min bet tas niežulys gali iš proto išvaryti, neduok dieve pamirštu išgerti tabletę vieną dieną tai vakare prasideda priepoliai, kiek jau zirteko ir aerus išgerta tai net neskaičiuoju, tavegiluio negaliu gerti nes manęs niekas nepažadintu. Nežinau jaučiu tuoj išprotėsiu nuo tų niežulių. Nežinau nei kur kreiptis nei ką daryti, daktarų reziume, visam gyvenimui, bet nuo tų tablečių jaučiu greičiau numirsiu. Nežinau sakiau mano vienintelė viltis kokie ekstrosensai ar šiaip kokia netradicinė medicina  doh.gif  tai va taip ir gyvenu su dideliu diskonfortu  verysad.gif

Senai nesilankiau sioje temeleje.. Sveika Ligitukas, perskaicius tavo posta taip liudna pasidare, kad kas su jusu odyte daros verysad.gif nepasveikau kaip galvojau, vaistukai ilgiau kol veike tol gerai buvo.. Pasirodo man visai ne dilgeline, tai kas man yra susija su maistu - negaliu nieko astraus, labai jau chemisko maisto..
Atsakyti
man dilgeline buvo tik nestumo metu, angliskoj literaturoj radau grynai nestumine dilgeline.

jau antroj nestumo pusej pradedavo kojas berti tokiais plemukas, kaip puslem, nuo saules, silumos, karscio. ziauriausiai budavo nakti, prabundi ir visas kojas niezti, tokie raudoni plemai susilieje doh.gif zinokit tikrai kosmaras, aisku po valandos viskas isnykdavo ir ne zymes nelikdavo schmoll.gif fotkinau tuos vaizdus ir rodziau gydytojai, gavau siuntima pas dermatologa, taciau ir pati taip galvojau ir gydytoja patare laukti kol pagimdysiu, nes nestumo metu bet kuriuo atveju gydymo netaikys... tai paskutinis toks ziaurus berimas buvo per gimdyma, matyt nuo prakaito, susilimo. iki siol daugiau nepasikartojo ir tikiuosi niekada nebebus doh.gif

gal mano patirtis pravers kada kokiai nestukei mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos.
mane taip pat uzpuole si liga, daktare liepe laikytis dietos, valgyti kuo naturalesni maista, jokiu vaisiu ( del apipurkimo). ir vaistuku nuo alergijos claritine berods, tai kai juos geriu beveik nebera pozymiu, bet jei ne vel.. sake daktare, kad reik turi praeiti laiko kol issivalys is organizmo.. gerti daug skysciu:)
Atsakyti
Ar dar yra cia kamuojamu dilgelines? man idomu ar jum kaip nors nustate nuo ko ji jums? nes man vis tesias ..bet neaisku nuo ko.. daktare sako, kad matyt ne nuo maisto cia.. o kaip nustatyt nuo ko?:/
Atsakyti
QUOTE(Tutti @ 2008 10 22, 20:55)
Kūno vietos, kurios stipriau liesdavosi su rūbais, atrodydavo kaip nudilgintos. Patrynus odą irgi iššokdavo pūslelės, kartais savaime iš niekur atsirasdavo nudilginimai, bet greit praeidavo. Negėriau jokių vaistų, pamažu praėjo savaime  smile.gif

Man tas pats buvo sia ziema- siaubas kazkoks, pirma karta gyvenime g.gif Jokie antialerginiai vaistai nepadedavo. Taciau po 2,5 men. pradingo g.gif Taip ir liko neaisku, nuo ko visa tai buvo...
Atsakyti
Sveiki, as dabar sergu dilgeline ir norejau paklaust ar buciuodamasis neuzkresiu kito zmogaus? Aciu jei bus norinciu atsakyti ;]
Atsakyti

Zmogus kenciantis nuo dilgelines pirmiausia turetu apsilankyti pas alergologa. Dazniausia dilgelines priezastis-alergija ar padidejes jautrumas kazkokiam isoriniam veiksniui. Tikslia diagnoze ir ligos priezasti gali nustatyti TIK GYDYTOJAS. JOKIU BUDU NEGALIMA GYDYTI DILGELINES VAISTAZOLIU ARBATOMIS NET NEZINANT KODEL JI KILO. TAI GALI BUTI GYVYBEI PAVOJINGA BUKLE, GYDOMA TIK NEATIDELIOTINOS PAGALBOS SKYRIUJE.Dilgeline nera uzkreciama liga. Tai taip pat UMIOS ALERGINES REAKCIJOS POZYMIS.
Atsakyti
QUOTE(AMARILIS @ 2009 05 13, 02:03)
Man tas pats buvo sia ziema- siaubas kazkoks, pirma karta gyvenime  g.gif Jokie antialerginiai vaistai nepadedavo. Taciau po 2,5 men. pradingo  g.gif  Taip ir liko neaisku, nuo ko visa tai buvo...

cia truputi apie alergija salciui, kuri reiskiasi kaip dilgeline. Gal kam bus naudinga.

http://www.associate...asts.html?cat=5
Atsakyti
tai buciuojantis neuzkresiu kito zmogaus?
Atsakyti
QUOTE(Kremukaz @ 2009 11 28, 14:45)
tai buciuojantis neuzkresiu kito zmogaus?

dilgeline nera uzkreciama liga 4u.gif
Atsakyti
savaitę gulėjau ligoninėje su dilgėline, leido prednizoloną, tavegilį, vitaminą c ir lašino lašelines, bėrimai nurimo o buvo jau beišplintą po visą kūną - šlaunys ,čiurnos, alkūnės, blauzdos, plaštakų viršutinė dalis, riešai, pradėjo plisti į pažastis. Ligoninėje visa tai man panaikino liko tik didžiuliai randai, deja diagnozės nenustainėjo niekas, ištyrė tik šlapimą, pasakė kad rezultatai geri ir liepė pačiai pagalvoti nuo ko man čia taip galėjo nutikti. Po ligoninės dar 8 dienas mažindama gėriau prednizoloną o dabar praėjo 2 savaitės ir vėl prasideda viskas iš naujo jau išbėrė čiurną verysad.gif Taigi paskyriau sau priverstinę išsivalymo dietą ryžiai ir vanduo už 2 savaičių pas gydytoją, žiūrėsi kas bus tokiau. Vėl į ligoninę nenoriu unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(vylmucka @ 2010 04 22, 10:45)
....o dabar praėjo 2 savaitės ir vėl prasideda viskas iš naujo jau išbėrė čiurną verysad.gif  Taigi paskyriau sau priverstinę išsivalymo dietą ryžiai ir vanduo už 2 savaičių pas gydytoją, žiūrėsi kas bus tokiau. Vėl į ligoninę nenoriu unsure.gif

Sveika, gal pasidalintumet kaip sekesi su dieta.
Kankinuosi su panasiais berimais jau beveik metus . Atsiranda atrodo nuo nieko , isplinta ir paskui pradingsta. Viena karta buvo isplite dideliais plemais visame kune, po kokiu poros dienu praeina. Tik kai kuriode vietose lieka pigmentines demes. Ziema buvo kazkoks kosmaras - prasidejo alergija salciui. Sutindavau, galuniu skausmai , temperatura ir aisku grazuolis berimas. Zodziu, dabar jau pradejau zygius pas seimos gydytoja, nuo seimos pas reimatologa, dermatologa. Br....
Jauciu reiks valyti organizma ? Tik nuo ko pradeti ir kuom baigti?
Atsakyti