Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip atpratinot nuo miego jūsų lovoj?

Mes saviskei paaiskinom, kad kiekvienas turi savo lovelej miegoti. Ji labai priesinosi. Bet jau keturi metukai!! Tai dabar sutarusios, kad ji pas mus tik uzmigs, o po to ja pernesim i jos kambari. Tai po kol kas pas mus tokia situacija. Kai kam gaunasi savaime tas vaiko ipratinimas miegoti savo lovoje. O as nelinkusi kazka drastiskai daryti, kad ji nemiegotu su mumis. Buna naktu, kuomet ismiega iki pat ryto, o kartais vidury nakties atbega ir palenda po antklode smile.gif Apsikabinam ir miegam toliau smile.gif Tiesiog manau ateis laikas, kuomet neprisisauksi, o tas laikas taip greit bega smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*INSOMNIA* @ 2010 10 05, 00:16)
nu ir kam tos mamos guldo vaikucius y savo lova, is pradziu pasiguldo del savo patogumo kad papuka patogiau ikist butu o paskui nezino kaip iskraustyt  blush2.gif  nejaugi taip sunku iskelti is lovytes pamaitint ir paguldyt atgal, maniskis net pietu miegelio nemiegojo mano lovoj nei vieno kartelio ir nuo metuku miega savo kambary savo lovytej be problemu  4u.gif

MAno sesuo bijo, kad vaikas pripras miegot su ja, tad kilnojais nakti kas 2-3 val paciuciuoja ir paguldo doh.gif As taip nedariau su antraja- miegam kartu, nes poilsis man labai svarbus cool.gif VAikas vaikui nelygus ir nereikia cia taip kategoriskai..Nesunku iskelt, brangioji, is lovytes ir vel pamaitint. Nesunku! O ka daryt, kai jis prabunda ir stovi? Paciuciuoji, uzmigdai ir vel paguldai. PAskui eini miegot pati. Jis ir vel po valandos stojas ir laukia kol tu ji paimsi. Ir taip ne viena nakti, ne viena savaite..Ka daryt???
Su pirmaja taip nebudavo. PAguldei i lovyte ir ismiega. Siandien jai greit bus 3 m. Eina i darziuka. Kiek kartu per para mes randam laiko apsikabint vaikus??? KAd jie pajustu siluma???As pasiilgstu artumo su pirmaja, nes jai jau tiek nereikia tos mamos kaip anksciau. Ji bega, juda, stebi, aiskina..Del to ir nesuku galvos, kad antroji miega su manim mane apsikabinus, nes man nuo to labai labai gera! DAr metus, dar pusantru- ir ji begst, leks, zais, draugaus ir tas mamos artumas bus tik keliom minutem..

Ta pati mano sesuo, vaiko nesioklej nenesioja- pripras, bus sunku. KAda ta vaika ant ranku nesiot, jei ne dabar kol jam to reikia? Aisku, as irgi prisiklausius buvau viskiu : pripras, bus bedu, bus sunku...DAbar su antru elgiuosi pagal vidaus balsa ir kaip pati noriu. Skirtumas yra. Antroji kur kas meilesne
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo faustluk: 05 spalio 2010 - 08:12
ne nu as cia nieko nesmerkiu as pasakysiu kaip pas mane buvo kai buvo kudikis iskeldavau pamaitindavau paguldydavau atgal miegot taigi musu lova yra man su vyru paskui kai buvo jau didesnis ismiegodavo visa nakti iskeliau y kita kambari taigi nakti zmones turi issimiegoti, pailseti, mamos siluma diena. galu gale nakti gi mamos ir tetes metas todel lova turi buti tik mamos ir tetes... blush2.gif ir pagalvokit kas geriau pasikankinti ciut ciut nakti kad paskui metuku ar dvieju butu lengviau vaikui miegoti savo lovyteje, savo kambaryje, ar guldyti y savo lova del savo patogumo netureti savo su vyru lovos 2-3metam o gal ir daugiau jei pametinukus turi... ir kankintis veliau pratinant vaika miegoti savo lovoje..
o del nesiojimo tai irgi nenesioju nes jau gime didelis ir pakeldavau tik kad panesti arba perkelti kur nors, pasidziaugti pasiguldydavau ant lovos ir pasidziaugdavau. ir dabar jo nenesioju ir jis nezyzia ir neverkia nes nera priprates, kai prieina ir pakelia rankas kad pakelciau atsitupiu apkabinu pabuciuoju ir jis eina toliau zaist net pamirsta kad ant ranku prasesi... mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(*INSOMNIA* @ 2010 10 05, 13:36)
...........taigi nakti zmones turi issimiegoti, pailseti, mamos siluma diena. galu gale nakti gi mamos ir tetes metas todel lova turi buti tik mamos ir tetes...  blush2.gif  ir pagalvokit kas geriau pasikankinti ciut ciut nakti kad paskui metuku ar dvieju butu lengviau vaikui miegoti savo lovyteje, savo kambaryje, ar guldyti y savo lova del savo patogumo netureti savo su vyru lovos 2-3metam o gal ir daugiau jei pametinukus turi... ................

Tos mamos, kurių vaikai nereikalavo naktį dėmesio, kurių vaikai užmigdavo, pagludyti į lovytę, niekada nesupras tų mamų, kurios paėmė vaikus į savo lovą ne iš malonumo, ar ne todėl, kad vaikas 2 naktis pacypė, bet todėl, kad kitos išeities jau nebuvo nuo nemigų naktų, kurias reikėtų skaičiuoti mėnesiais, o ne dienomis, bei pačios mamos buvo ties išsekimo riba. rolleyes.gif
Atsakyti
kodel? mano drauge turi dukryte 2m ir suneli 6men abu miega savo lovose dukra kitam kambary dabar iskraustyta bet vis dar keliasi nakti atsigert arba kai susala ateina pas ja y lova ir ji neima pas save nunesa atgal pagolsto ir uzmiega ir taip pora kart per nakti, jau nekalbu apie suneli kuris dar kudikis ir keliasi bent tris kartus per nakti bet nei vieno is vaiku y savo lova ji neima nors ir keliasi apie 5kart per nakti ir nieko gyvena, net sakyciau labai energinga smile.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(*INSOMNIA* @ 2010 10 05, 20:18)
kodel? mano drauge turi dukryte 2m ir suneli 6men abu miega savo lovose dukra kitam kambary dabar iskraustyta  bet vis dar keliasi nakti atsigert arba kai susala ateina pas ja y lova ir ji neima pas save nunesa atgal pagolsto ir uzmiega ir taip pora kart per nakti, jau nekalbu apie suneli kuris dar kudikis ir keliasi bent tris kartus per nakti bet nei vieno is vaiku y savo lova ji neima nors ir keliasi apie 5kart per nakti ir nieko gyvena, net sakyciau labai energinga smile.gif ax.gif

Taip, vaikas keliasi 3 kartus per naktį, bet jis, kiek suprantu, keliasi pavalgyt, o ne todėl, kad nori būt imamas į lovą. Tai nevargina taip, kaip verkimas dėl to, kad ne valgyt nori. Ir kas tie trys kartai. MALONUMAS.
Vėlgi, porą kart per naktį paglostyt dukrą ir nunešus pamigdyt yra tikrai vienas juokas, jei daugiau to nereikia. O jei tą reikėtų daryti mamytei kas valandą? Ir taip 4 mėn. Darytų taip mamytė?
Galbūt toji, kuri turi auklę dienai, arbai kuriai kažkas dieną padeda prižiūrėt vaikus. Tik ne toji, kuri tomis pačiomis nemiegotomis ir kas valandą pražiūrėtomis akimis dieną toliau tik viena pati būna mama savo vaikeliui. 4u.gif
Atsakyti
O as manau,jog tiek vaikai,tiek tevai yra skirtingi...juk kiekvienas esam individas ax.gif ir elgiames,kaip mum liepia sirdis,protas,tevu idiegti auklejimo metodai ir pan...maniskis tai is neramuoliu.tai nakti keldavosi po n-kartu.tai as ji salia pasiguldydavau ir pati pailsedavau,o jei but reikeje istisas naktis nemiegot,kazi ar nebuciau issekusi blink.gif nesenai ir nuo supimo atpratinom,tiesiog graziai pasakiau,jog tu jau didelis berniukas ir zinau tikrai sugebesi uzmigti savo lovytej.padainuoju lopsine,paglostau ir jis uzmiega,buna,kad nakti ateina pas mus,bet dazniausia taip nutinka paryciui mirksiukas.gif .taigi kiekvienas elgiames taip,kaip mum tuo momentu atrodo geriausia... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*INSOMNIA* @ 2010 10 05, 14:36)
ne nu as cia nieko nesmerkiu as pasakysiu kaip pas mane buvo kai buvo kudikis iskeldavau pamaitindavau paguldydavau atgal miegot taigi musu lova yra man su vyru paskui kai buvo jau didesnis ismiegodavo visa nakti iskeliau y kita kambari taigi nakti zmones turi issimiegoti, pailseti, mamos siluma diena. galu gale nakti gi mamos ir tetes metas todel lova turi buti tik mamos ir tetes...  blush2.gif  ir pagalvokit kas geriau pasikankinti ciut ciut nakti kad paskui metuku ar dvieju butu lengviau vaikui miegoti savo lovyteje, savo kambaryje, ar guldyti y savo lova del savo patogumo netureti savo su vyru lovos 2-3metam o gal ir daugiau jei pametinukus turi... ir kankintis veliau pratinant vaika miegoti savo lovoje..
o del nesiojimo tai irgi nenesioju nes jau gime didelis ir pakeldavau tik kad panesti arba perkelti kur nors, pasidziaugti pasiguldydavau ant lovos ir pasidziaugdavau. ir dabar jo nenesioju ir jis nezyzia ir neverkia nes nera priprates, kai prieina ir pakelia rankas kad pakelciau atsitupiu apkabinu pabuciuoju ir jis eina toliau zaist net pamirsta kad ant ranku prasesi... mirksiukas.gif

zinot man labai juokingi tokie argumentai, kad va kam jus imat i lova kad pacios issimiegotumet pripratinat o paskui verkiat... o kam jus prie sosekes vaikus pratinat?!! o paskui vargstat atpratint... g.gif
na jus maitinat misinuku kaip supratau tai jum visai kitaip...mamoms kurios maitina krutim nakti, vaiko artumas yra labai i nauda del pienuko gamybos...
Papasakosiu tokia "istorija": isivaizduokit vaikiukas 9 men auga pas mamyte pilveli jis yra joje todel visad jaucia jos artuma jos siluma jos balsa girdi ir sirdeles plakima, ateina gimtis uzgimes vaikiukas pakliuna i daug saltesni pasauli(fiziskai) gimtis jam yra stresas didelis jis papuola i pasauli kur negirdi mamos sirdeles plakimo ir t.t. todel yra taip svarbu kuo greiciau vaika prideti pas mamos ant krutines, kad jis vel isgirstu jos sirdies plakima ir pasijustu saugus...cia pirmosiomis akimirkomis...
veliau teveliai, del man nesuvokiamu priezasciu(neisizeiskit, cia mano asmenine nuomone) paguldo vaikiuka i atskira lovyte ar ne duok die i9snesa net i kita kambari... Isivaziduojama vaikiuko savijauta jis nejaucia mamytes artumo nuo jos sklindancios silumos, kaip jis jauciasi?vienisas bijo nes nezino kur dingusi jo mamyte kodel jis jos nejaucia salia kaip visada buvo(9jo men pilvelyje)...taip yra visokiu vaiku kurie net neverks jei paguldysit ji atskirai, bet gal jis tiesiog to neparodo asaromis, bet ar jus garantuota kad jis jauciasi saugus guledamas vienas be jokio salycio su jumis? as taip nemanau schmoll.gif verysad.gif juk jis nieko nepazysta aplink tik mamyte ir tevelio balsa.Aisku jus galit sakyt kad jis isgirsta jusu balsa jus prieinat 3 kartus nakti prisilieciat prie jo, bet ar to uztenka mazulyciui leliukui? 3 kartu po tarkim 10 min nakti mamytes demesio, man kazkaip baisiai skamba g.gif
man atrodytu, kad cia net nediskutuotinas klausimas bent savaitele(jeigu jusu isitikinimai, kad vaikas prie to pripras neleidzia jo migdyti ilgiau) vaikeli migdyti salia...
argumentas kad lova yra jusu su vyru is vis nesuprantamas... o jus ka tik lovoj mylites?!!!! jeigu taip tai manau kad gulintis vaikas tikrai niekaip neitakos jusu mylejimosi, nes paprasciausiai jis tam negali trukdyti, jis juk nesedi ir neziuri kaip jus tai darot... mes tarkim mylintis lovoj vaikiuka patraukdavao i viena sona, o mes jau zaisdavom kitam...Ir is vis juk tiek vietu yra namie, net ir gyvenant vieno kamabario bute kur galima laisviausiai zaisti meiles zaidimus... blush2.gif 4u.gif wub.gif
ir jus dar man ka paaiskinkit prasau prie ko cia vaikas pripranta miegodamas su tevais? prie teveliu artumo? prie silumos? prie galimybes kiekviena miego sekunde atsibudus paliesti juos?
juk vaikas greit auga pagalvojus tarkim jei vaika migdai su savim kokiu puse metu argi cia daug tavo gyvenimo ar ypac jo gyvenimo laiko?!! 6 men ar 2 metai?smile.gif) unsure.gif
o "atpratinimas nuo miegojimo kartu yra irgi tokia keistai skambanti fraze(nors pati taip sakau), nes jei jus vaikeli visad migdet kartu, jis tiesiog neisivaizduoja, kad gali buti kitaip, juk jis visad su jumis miegojo, reikia jam tiesiog parodyti, kad galima miegoti ir kitaip... ir tam ateina laikas vieniem ateina anksciau ar veliau tai jau parodo pats vaikas na ir aisku teveliai, mes vaika "atpratinom" gal 1m 1men, tiesiog pamatem, kad ji jau gali miegoti atskirai ir mes jau netilpdavom trise 160cm plocio lovoj, nes dazniausiai miegodavom arba galvas ant spinteliu pasideje arba labai jau ant krasto doh.gif 4u.gif na visi skirtingai gal kiti miega ir iki 3 metu kartu, jei jiem taip gerai labai saunu...
Niekam cia nepamoklavau tiesiog parasiau ka zinau ir pridejau ka manau drinks_cheers.gif thumbup.gif
Atsakyti
Tu, vuoga, nesinervink. Karsta ir emocinga moteris esi! 4u.gif Yra juk visokiu mamu.. Viena miega kartu apsikabinus vaika vienoj lovoj, kita- vyra savo (nes juk visur skelbiama, kad neduok dieve vyras pasijus nereikalingas vaikui atsiradus...), kita- nuperka ekologiska lovyte uz 600 lt su migduku ir ten migdo. Viena vaika nesioja ant ranku pusdieni, kita pasodina i FP supyne su zaisliukais..Arba pasamdo aukle, kad po parduotuves prasinestu. Neduok dieve, pripras ir reiks miegot istisai arba nesiot istisai. Kada laiko vyrui skirt?? Aisku, as cia juokauju. Gerai, kai tie vaikai tokie nereiklus..
Darzeliuose akivaizdziai ir matosi vaiku raida, emociju raiska. Tas, kuris turi rysi su tevais ir tas kuris turi viska, bet rysio gal nelabai..Nu, aisku, nepulkim del to rysio dabar miegot su vaiku. Kiekviena situacija pakuzda savo elgesio modeli. As tik noreciau akcentuot zmogiskaja siluma wub.gif
Atsakyti
[quote=faustluk,2010 10 07, 10:58]
Tu, vuoga, nesinervink. Karsta ir emocinga moteris esi! 4u.gif Yra juk visokiu mamu.. Viena miega kartu apsikabinus vaika vienoj lovoj, kita- vyra savo (nes juk visur skelbiama, kad neduok dieve vyras pasijus nereikalingas vaikui atsiradus...), kita- nuperka ekologiska lovyte uz 600 lt su migduku ir ten migdo. Viena vaika nesioja ant ranku pusdieni, kita pasodina i FP supyne su zaisliukais..Arba pasamdo aukle, kad po parduotuves prasinestu. Neduok dieve, pripras ir reiks miegot istisai arba nesiot istisai. Kada laiko vyrui skirt?? Aisku, as cia juokauju. Gerai, kai tie vaikai tokie nereiklus..
Darzeliuose akivaizdziai ir matosi vaiku raida, emociju raiska. Tas, kuris turi rysi su tevais ir tas kuris turi viska, bet rysio gal nelabai..Nu, aisku, nepulkim del to rysio dabar miegot su vaiku. Kiekviena situacija pakuzda savo elgesio modeli. As tik noreciau akcentuot zmogiskaja siluma wub.gif
[/qu

ui as nesinervuoju tikrai drinks_cheers.gif
tik man labai keista, kai zmones net nemigdantys kartu gali pasakyt kaip sunku bus atpratint, jei nera net pabande g.gif
todel ir rasiau kad kievienam savo(bet darykim viska su protu:))))
na taip, o tai labai matosi vaikui paugejus:))) todel meiles meiles meiles

Atsakyti
mes nupirkome lovyte jau didesne, pristumeme salia savo miegamojo lovos ir miega puikiausiai, gaunasi tarsi vientisa dvigule lova, tik vaikiukas atskirai thumbup.gif
Atsakyti
Labai skitingos visu situacijos. man, geriausia elgtis taip, kaip vaikas ir tevai jauciasi geriausiai mirksiukas.gif
Kai gime musu vaikas buvom nusprende nemigdyt savo lovj, is pradziu tikrai sekesi. Pamaitindavau, panesiodavau ir i lovyte. Norint bent kiek pailseti tekdavo ji lovytej supti. Tai darydavom su vyru pasikeisdami. Lovoje su mumis net neuzmigadavo.
Mazdaug nuo 6-7menesiu prasidejo prasymasis i musu lova, bandydavau paimti trumpam,kai uzsnusdavo vel i lovyte guldydavau, bet neilgam jis miegodavo. Jei palikdavau nakciai musu lovoj, tai nei vienas negaledavom sukrutet verysad.gif , nes vaikas iskart pabusdavo
Ismokes stovet lovytej, prabudes atsistodavo ir tiek verkdavo, kad nepasiimt pas save negalejom. Iki kokiu 1m3men dazniau miegodavo su mumis, nei savo lovytej.
Nuo 1m3men, pradejau pietu miegelio visada guldyt tik i jo lovyte (karatais uzmigdavo kai ranka jam paduodavau, o kartais tekdavo uzmigdyt ant ranku ir tik tada i lovyte guldyt).
Normaliai savo lovytej ismiega nuo 1.5m, nuo tada kai nustojau pati maitinti. Dabar nebeprabudineja naktim daznai, o jei prabunda uztenka,kad ranka paduociau (jo lovyte pristumta prie musu lovos).

Kantrybes visoms bandancioms!! 4u.gif Mano nuomone,jei yra galimybe kartais gal geriau nekovot su vaiku, o leisti jam atsibuti su mama ir teciu, kai bus pasiruose tada ir ramiai miegos atskirai mirksiukas.gif
Atsakyti