Pradzioje pietu miego migdziau kitoj lovoj, o po pusantros savaites sutarem kad nakti miegos atskirai, kadangi lovos salia tai labai dideliu protestu nebuvo. Tris dienas noriai miegojo viena atskirai, bet ketvirta prabudo nakti ir lipa lauk, tai paaiskinau kad kiekvienas turi savo lova ir taip apsiprato ir jau menesis labai noriai ir graziai miega atskirai. Manau vaika tiesiog reikia moraliskai po biski tam ruosti ir pratinti arba nuo gimimomigdyti atskirai
Na mums sunkiai sekės atpratinti, ilgai su vyru vargom... Šnekos nelabai padėjo kad kiekvienas turim savo lova, nesuprato dar mažylis tad teko leisti kelis vakarus paverkti... Sunku, bet kitaip nieko nebus..Darėm tai griežtai,nenusileidom ir į savo lova nesinešėm, po kelių savaičių nebebuvo problemos, o vėliau paklausus ar jau eisim liulia pats bėgdavo iki lovytės.
QUOTE(Gintare@ @ 2010 11 22, 22:55)
Na mums sunkiai sekės atpratinti, ilgai su vyru vargom... Šnekos nelabai padėjo kad kiekvienas turim savo lova, nesuprato dar mažylis tad teko leisti kelis vakarus paverkti... Sunku, bet kitaip nieko nebus..Darėm tai griežtai,nenusileidom ir į savo lova nesinešėm, po kelių savaičių nebebuvo problemos, o vėliau paklausus ar jau eisim liulia pats bėgdavo iki lovytės. 
O kokio amžiaus jis buvo, kai visa tai pavyko?
mazoji visiskai nemiegojo viena. taigi, nuemem lovytes viena sona, pristumem prie savo lovos, gavosi triviete lova
. labai patogu kai pradeda verkti, paduodi ranka ir viskas
, net neabjoju,kad ,kad maze jau miegotu ir atskirai nuo musu, bet tiesiog labai patogu, nereikia nakti sokineti, o miegam atskirose lovose
Nuo 1,4 m pardejau pasakoti, kad tu turi savo lovyte, kad tau suteikta tokia garbe ir t.t. panasiai. Dar leidau zaisliukus atsinesti miegoti. Tai nuo to laiko miega lovytei
Mums padejo butent jai nupirkta antklodele, dar mociute atsiunte pataleliu uzvalkalus naujus su zuikuciais, su atitinkama intonacija pasakojom, kokie grazus, kaip nori kartu miegoti su Urte ir tt, ir taip pradejo miegoti savo lovyteje
mano maze savarankiska pati viska daro taip ir i savo lova nuejo ir atsigule ir su mumis nebemiega. mano manymui nereikia maziuku spaust ateina laikas jie patys viska ka reikia padaro
Mano pupa iki metuku miegojo lovyteje, buvo persalus su auksta temperatura, pasiguldziau su savimi, ir jau 5 men taip miegu
neissimiegu, nes daznai nubunda, is pradziu galvojau, kad iltiniai dantukai kalasi, jie skausmingi buna, bet jau prasikale.....tai irgi mastau pirkti atskira lova...grazia vaikisk patalyne ir pratinti atskirai, i lovyte savo ne is tolo nenori
QUOTE(Spurga577 @ 2008 10 20, 08:28)
O mes tai be jokių skausmu ir ašarėlių įveikėme šią problemą: tiesiog sutapo, kad 2 metukų gimdienio proga tėvelis įrengė dukrytės kambarį. Kol remontavo (dažė sienas, dėjo grindis) dažnai užsukdavome su dukryte pasižiūrėti, vis pabrėždavome, kad tai jos kambarys. Labai neaiškinome, kad ji turės čia miegoti, tik sakėme, kad čia jos kambarys, tai ji labai "savinosi", didžiavosi. Įkurtuvių proga nupirkome naują lovą, kuri taip pat buvo JOS. Jau mes morališkai ruošėmės visokiems burtams vakare... Tai įsivaizduokite, kaip nustebome, kai mažoji vakare pati pareiškė, kad nori miegoti SAVO kambaryje?! Ir nuo to laiko miega savo lovoje ir net nenori grįžti į mūsiškę 
as irgi tikiuosi kad mum sitaip lengvai pavyks iskraustyti dukryte kaip ir jum
QUOTE(vuoga @ 2010 10 06, 06:58)
zinot man labai juokingi tokie argumentai, kad va kam jus imat i lova kad pacios issimiegotumet pripratinat o paskui verkiat... o kam jus prie sosekes vaikus pratinat?!! o paskui vargstat atpratint...
na jus maitinat misinuku kaip supratau tai jum visai kitaip...mamoms kurios maitina krutim nakti, vaiko artumas yra labai i nauda del pienuko gamybos...
Papasakosiu tokia "istorija": isivaizduokit vaikiukas 9 men auga pas mamyte pilveli jis yra joje todel visad jaucia jos artuma jos siluma jos balsa girdi ir sirdeles plakima, ateina gimtis uzgimes vaikiukas pakliuna i daug saltesni pasauli(fiziskai) gimtis jam yra stresas didelis jis papuola i pasauli kur negirdi mamos sirdeles plakimo ir t.t. todel yra taip svarbu kuo greiciau vaika prideti pas mamos ant krutines, kad jis vel isgirstu jos sirdies plakima ir pasijustu saugus...cia pirmosiomis akimirkomis...
veliau teveliai, del man nesuvokiamu priezasciu(neisizeiskit, cia mano asmenine nuomone) paguldo vaikiuka i atskira lovyte ar ne duok die i9snesa net i kita kambari... Isivaziduojama vaikiuko savijauta jis nejaucia mamytes artumo nuo jos sklindancios silumos, kaip jis jauciasi?vienisas bijo nes nezino kur dingusi jo mamyte kodel jis jos nejaucia salia kaip visada buvo(9jo men pilvelyje)...taip yra visokiu vaiku kurie net neverks jei paguldysit ji atskirai, bet gal jis tiesiog to neparodo asaromis, bet ar jus garantuota kad jis jauciasi saugus guledamas vienas be jokio salycio su jumis? as taip nemanau
juk jis nieko nepazysta aplink tik mamyte ir tevelio balsa.Aisku jus galit sakyt kad jis isgirsta jusu balsa jus prieinat 3 kartus nakti prisilieciat prie jo, bet ar to uztenka mazulyciui leliukui? 3 kartu po tarkim 10 min nakti mamytes demesio, man kazkaip baisiai skamba
man atrodytu, kad cia net nediskutuotinas klausimas bent savaitele(jeigu jusu isitikinimai, kad vaikas prie to pripras neleidzia jo migdyti ilgiau) vaikeli migdyti salia...
argumentas kad lova yra jusu su vyru is vis nesuprantamas... o jus ka tik lovoj mylites?!!!! jeigu taip tai manau kad gulintis vaikas tikrai niekaip neitakos jusu mylejimosi, nes paprasciausiai jis tam negali trukdyti, jis juk nesedi ir neziuri kaip jus tai darot... mes tarkim mylintis lovoj vaikiuka patraukdavao i viena sona, o mes jau zaisdavom kitam...Ir is vis juk tiek vietu yra namie, net ir gyvenant vieno kamabario bute kur galima laisviausiai zaisti meiles zaidimus...
ir jus dar man ka paaiskinkit prasau prie ko cia vaikas pripranta miegodamas su tevais? prie teveliu artumo? prie silumos? prie galimybes kiekviena miego sekunde atsibudus paliesti juos?
juk vaikas greit auga pagalvojus tarkim jei vaika migdai su savim kokiu puse metu argi cia daug tavo gyvenimo ar ypac jo gyvenimo laiko?!! 6 men ar 2 metai?
)
o "atpratinimas nuo miegojimo kartu yra irgi tokia keistai skambanti fraze(nors pati taip sakau), nes jei jus vaikeli visad migdet kartu, jis tiesiog neisivaizduoja, kad gali buti kitaip, juk jis visad su jumis miegojo, reikia jam tiesiog parodyti, kad galima miegoti ir kitaip... ir tam ateina laikas vieniem ateina anksciau ar veliau tai jau parodo pats vaikas na ir aisku teveliai, mes vaika "atpratinom" gal 1m 1men, tiesiog pamatem, kad ji jau gali miegoti atskirai ir mes jau netilpdavom trise 160cm plocio lovoj, nes dazniausiai miegodavom arba galvas ant spinteliu pasideje arba labai jau ant krasto
na visi skirtingai gal kiti miega ir iki 3 metu kartu, jei jiem taip gerai labai saunu...
Niekam cia nepamoklavau tiesiog parasiau ka zinau ir pridejau ka manau

na jus maitinat misinuku kaip supratau tai jum visai kitaip...mamoms kurios maitina krutim nakti, vaiko artumas yra labai i nauda del pienuko gamybos...
Papasakosiu tokia "istorija": isivaizduokit vaikiukas 9 men auga pas mamyte pilveli jis yra joje todel visad jaucia jos artuma jos siluma jos balsa girdi ir sirdeles plakima, ateina gimtis uzgimes vaikiukas pakliuna i daug saltesni pasauli(fiziskai) gimtis jam yra stresas didelis jis papuola i pasauli kur negirdi mamos sirdeles plakimo ir t.t. todel yra taip svarbu kuo greiciau vaika prideti pas mamos ant krutines, kad jis vel isgirstu jos sirdies plakima ir pasijustu saugus...cia pirmosiomis akimirkomis...
veliau teveliai, del man nesuvokiamu priezasciu(neisizeiskit, cia mano asmenine nuomone) paguldo vaikiuka i atskira lovyte ar ne duok die i9snesa net i kita kambari... Isivaziduojama vaikiuko savijauta jis nejaucia mamytes artumo nuo jos sklindancios silumos, kaip jis jauciasi?vienisas bijo nes nezino kur dingusi jo mamyte kodel jis jos nejaucia salia kaip visada buvo(9jo men pilvelyje)...taip yra visokiu vaiku kurie net neverks jei paguldysit ji atskirai, bet gal jis tiesiog to neparodo asaromis, bet ar jus garantuota kad jis jauciasi saugus guledamas vienas be jokio salycio su jumis? as taip nemanau
man atrodytu, kad cia net nediskutuotinas klausimas bent savaitele(jeigu jusu isitikinimai, kad vaikas prie to pripras neleidzia jo migdyti ilgiau) vaikeli migdyti salia...
argumentas kad lova yra jusu su vyru is vis nesuprantamas... o jus ka tik lovoj mylites?!!!! jeigu taip tai manau kad gulintis vaikas tikrai niekaip neitakos jusu mylejimosi, nes paprasciausiai jis tam negali trukdyti, jis juk nesedi ir neziuri kaip jus tai darot... mes tarkim mylintis lovoj vaikiuka patraukdavao i viena sona, o mes jau zaisdavom kitam...Ir is vis juk tiek vietu yra namie, net ir gyvenant vieno kamabario bute kur galima laisviausiai zaisti meiles zaidimus...
ir jus dar man ka paaiskinkit prasau prie ko cia vaikas pripranta miegodamas su tevais? prie teveliu artumo? prie silumos? prie galimybes kiekviena miego sekunde atsibudus paliesti juos?
juk vaikas greit auga pagalvojus tarkim jei vaika migdai su savim kokiu puse metu argi cia daug tavo gyvenimo ar ypac jo gyvenimo laiko?!! 6 men ar 2 metai?
o "atpratinimas nuo miegojimo kartu yra irgi tokia keistai skambanti fraze(nors pati taip sakau), nes jei jus vaikeli visad migdet kartu, jis tiesiog neisivaizduoja, kad gali buti kitaip, juk jis visad su jumis miegojo, reikia jam tiesiog parodyti, kad galima miegoti ir kitaip... ir tam ateina laikas vieniem ateina anksciau ar veliau tai jau parodo pats vaikas na ir aisku teveliai, mes vaika "atpratinom" gal 1m 1men, tiesiog pamatem, kad ji jau gali miegoti atskirai ir mes jau netilpdavom trise 160cm plocio lovoj, nes dazniausiai miegodavom arba galvas ant spinteliu pasideje arba labai jau ant krasto
Niekam cia nepamoklavau tiesiog parasiau ka zinau ir pridejau ka manau
sutinku su kiekvienu zodziu
Mes ilgai miegojom trise
Dabar mažylei 2,3 m dar vis pratinamės, kad ji turi miegot savo lovelėj. Užmigt jau užmiega be problemų, bet jei naktį prabunda, tai dar prašosi (gal tiksliau šaukiasi
) į mūsų lovą. Bet jau atkalbinėjam, kad visi turim miegot savo lovelėse.
Kai pirmagimę auginom, tai labai kategoriškai, tik savo lovelėj ji miegojo. Už tai nebuvo tokių problemų, kaip atpratint
Kai pirmagimę auginom, tai labai kategoriškai, tik savo lovelėj ji miegojo. Už tai nebuvo tokių problemų, kaip atpratint