QUOTE(Emilytėsmile.gif @ 2009 06 01, 19:07)
Geriausia tai su vaiku visai nemiegoti bendroje lovoje.
Mano vaikas niekada su mumis nemiegojo, neturime jokiu problemu del nemiegojimo lovyteje... Naktimis keliausi tiek kiek reikejo, budavo nespeju uzmigti, jau reikia keltis, bet niekada vaiko nesinesdavau i lova... Gal todel man nera problemu del miegojimo kiekvienas savo lovoje? g.gif
*
QUOTE(Savvy @ 2010 06 26, 00:13)
Visiškai teisingai, bet nereikia kategoriškumų

Nes aš kaip tik ir buvau kategoriška.
Mano vaikas "miegojo", o tiksliau - nemiegojo savo lovytėje iki metukų. Nebuvo jokių nuolaidų, jokių pabandymų miegoti bendroj lovoj nei karto (aš esu tikra ožka ir kai užsispiriu, tai taškas) - nepaisant to situacija kuo toliau, tuo prasčiau klostėsi. Paskutinius keturis mėnesius savo lovytėje kiekvieną naktį klykdavo nuo 24 iki 4 ar 5 val. ryto... jau net kaimynai skundėsi, nekalbant apie tai, kad man nuvažiavo stogas, vyras neišsimiegojęs eidavo į darbą ir t.t.
Keturis mėnesius kiekvieną mielą naktį be išimties - be miego.

Ir šalia lovytės ant žemės guldavausi, ir rankytę laikydavau, vienu metu net vysčiau... ko tik neišbandžiau - tuščiai!
Metukų gimtadienį šventėm ne savo namuose. Negalėjom rikdyti tiek ilgai... pasiėmėm į lovą ir pirmą kartą išsimiegojom. Tai buvo rojus žemėje.

Taigi, vaikas su mumis bendroj lovoj miega nuo metukų štai jau penktas mėnuo. Išmiega visą naktį. Tai nerealu!!!! Žinoma, reiks atpratinti kažkaip (todėl ir skaitau šitą temą)... bet šiaip jau man labiau patinka miegoti, nei nemiegoti.
as nesuprantu tokiu mamu, cia Emilytei skirta, jei jus niekad nemigdet, tai kam is vis i sia tema rasot?!!
ir labai teisingai padaret, kam reikia save kankinti?!
mes su vyru net nesprendem tokio klausimo kaip migdyti vaika kartu ar atskirai, ir tikrai is kart negalvojom kai cia reiks po to atpratinti...
tad nuo gimimo visi vienoj lovoj, buvo nerealu!!! Taip miegojom iki gal 1 m 2 men ar 3 men net neprisimenu tiksliai, atpratinau nuo naktinio maitinimo ir ji pradejo labai naglai miegot:D na budavo taip mes su vyru miegam lovos krastuose(pas mus kur ciuzinys baigiasi tai dar odinis krastas apie 10 cm eina tai ant dazniausiai galvos ir rasdavo polsi nakti:D) o ji skersai isilgai, paguldai normaliai ir vel tas pats:) tai nusprendem kad jau laikas musu leliukui i atskira lova:)
Diena paguldziau i lovyte ji taip keistai paziurejo i mane paverksleno truputi, galvojo kad paimsiu o as jai n-taji karta aiskinau, kad tu jau didele mergaite ir turi miegosi savo lovytej, tai pirma diena migdziau gal valanda, vis su paverkslenimais(bet be asaru:D)

Nakti buv ir juokinga ir graudu is tikruju, atsiigulem issibuciavom su visais ir paguldziau i lovyte. Atsigulem mes i savo, o ji atsistojo ir ziuri sako mamyte noriu liuli, ji nesuprato kas cia vyksta kodel ne prie saves guldau, bet as jai vel paaiskinau, kad jau didele ir t.t. paguldziau, taip gal kokius 5 ar 6 kartus atsistojo ir kai vel paguldziau ji tiesiog gulejo gulejo vartesi vartesi ir uzmigo:) taip dar bande mus gal kokias 3 ar 4 dienas(viena diena buvo truputi ir asaru, bet as velgi ramiai jau viska paaiskinau, ir po to vualia kai paklausi kur Kamilyte miega ji net negalvodama rodo i lovyte:)) Ir siaip as jau pajauciau, kad ji gali miegot atskirai:))is tikruju labai reikia stebeti vaika vienas gali budamas dar labai mazas jau miegos atkirai(mazas tai nuo kokiu 7-8 men, turiu omeny), o kitas gali noreti ir iki poros metu. Tada manau ir vaikas lengviau tai priims ir tevam bus lengviau:)) Ir dar kas manau svarbu atpratinant, jei jau nusprendei tai reikia daryti, nes vaikas labai greit pagauna, ka jam ir kiek laiko reikia daryti kad tevai paluztu(na aisku tai irgi turi buti su protu:)) Ir zinoma vaikiukui reikia paaiskinti kodel taip darysit kad jis ir mazas bet vis tiek reikia jam kalbeti ir aiskinti:)))