QUOTE(rrrobertas @ 2011 04 08, 20:04)
Kokiu dokumentu reikia norint susitoukti Lenkijoje Lietuviui?
Plz reikia pagalbos gal kas zinot is patirties
Labas, greiciausiai jau sutvarkei dokumentus, bet vistiek parasysiu, gal kam kitam si info bus naudinga.
As esu LT piliete, o mano busimas vyras - Lenkijos pilietis. Tau reikia siu dokumentu:
- tarptautinis gimimo liudijimo nuorasas is metrikacijos LT (gali atsiimti bet kas, man mama dare)
- pasas + paso kopija
- dokumentas is LT konsulato Varsuvoje, kad esi nevedes (galima gauti ir Lt, bet atada reikes versti su notaro patvirtinimu, o konsulatas isduoda lenkiskai). konsulate reikes sumoketi berods 30 euro
- tavo lenkisku dokumentu kopija (turetum tureti jei gyveni ilgiau nei 3 men)
- dokumentas kuris vadinasi "zaswiadczenie o zdolnosci prawnej na zawarcie zwiazku malzenskiego"... ir cia prasideda nesamones.... tam kad gauti si dokumenta turi kreiptis i savo rajono teisma, kur turi sumoketi 100 zł, palikti visus isvardyntus dokumentus, parasyti "wniosek o zezwolenie od obowiazku skladania zaswiadczenia..." + turi nurodyti visus duomenis savo antrosios puses.
mes dokumentus nuneseme rugpjucio pradzioje, posedis vyks spalio pradzioje, paskui dar laukti 21 diena kad isigaliotu sprendimas ir jau galesime nesti dokumentus i CMB (USC)
o kur gyvenate Lenkijoje? kada planuojamos vestuves jei galiu pasmalsauti?