Įkraunama...
Įkraunama...

Dokumentai santuokos registravimui ne Lietuvoje

QUOTE(-Juodre- @ 2011 06 14, 20:40)
Niu matai kad jau veselei ruosiasi vadinas, vyras jau gilioj uzmarsty  biggrin.gif

Cia tai jo, bet jei tyli, tai resikiasi, kad ne ji mete, o jis ja g.gif
Atsakyti
QUOTE(-Juodre- @ 2011 06 14, 03:13)
Tikiuosi zinote, kad susituokus Airijoje pagal Airijos istatymus jei nutiks taip kad noresite skirtis, skirybu procesas uztruks minimum 5 metus... Ir labai noriu tiketi, kad santuokai jus skatina tyri jausmai, o ne jusu suzadetinio kebli teisine padetis  mirksiukas.gif  Sekmes!  4u.gif

5 metai issiskirti airijoje dar visai neblogai, buna,kad neisskiria ir 7 metus......
Atsakyti
QUOTE(Carinaa25 @ 2011 06 15, 18:35)
5 metai issiskirti airijoje dar visai neblogai, buna,kad neisskiria ir 7 metus......

As gi sakiau minimum jei viskas vyksta sklandziai, ko Airijoje praktiskai nebuna biggrin.gif Zinau situaciju kai skyrybu procesa vyko 16 metu doh.gif

QUOTE(burbanti @ 2011 06 15, 18:08)
Cia tai jo, bet  jei tyli, tai resikiasi, kad ne ji  mete, o jis ja  g.gif

A koks dabar jau skirtumas katras katra sviede per borta? biggrin.gif Svarbu dabar meila zyyyydi biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -Juodre-: 16 birželio 2011 - 00:28
Sveikutes Susitiuokiau su uzsienieciu svetur ir musu liudyjime irasyta, jog po santuokas as paimiau jo pavarde. Bet greitu metu einu irasyti sita santuoka Lietuvoje, taigi ar galesiu cia pasirinkti, jog po santuokos mano pavarde bus mano mergautine? Kadangi nenoriu jos keisti i vyro...aciu uz atsakymus
Atsakyti
QUOTE(Koralyte @ 2011 08 19, 00:52)
Sveikutes Susitiuokiau su uzsienieciu svetur ir musu liudyjime irasyta, jog po santuokas as paimiau jo pavarde. Bet greitu metu einu irasyti sita santuoka Lietuvoje, taigi ar galesiu cia pasirinkti, jog po santuokos mano pavarde bus mano mergautine? Kadangi nenoriu jos keisti i vyro...aciu uz atsakymus

Ne, negali, nes jau gavai dokumenta, kuriame nurodyta, kokia tavo pavarde po santuokos. Pagal ta dokumenta gausi lietuviska santuokos liudijima su nauja pavarde.
Atsakyti
QUOTE(rrrobertas @ 2011 04 08, 20:04)
Kokiu dokumentu reikia norint susitoukti Lenkijoje Lietuviui?
Plz reikia pagalbos gal kas zinot is patirties

Labas, greiciausiai jau sutvarkei dokumentus, bet vistiek parasysiu, gal kam kitam si info bus naudinga.
As esu LT piliete, o mano busimas vyras - Lenkijos pilietis. Tau reikia siu dokumentu:
- tarptautinis gimimo liudijimo nuorasas is metrikacijos LT (gali atsiimti bet kas, man mama dare)
- pasas + paso kopija
- dokumentas is LT konsulato Varsuvoje, kad esi nevedes (galima gauti ir Lt, bet atada reikes versti su notaro patvirtinimu, o konsulatas isduoda lenkiskai). konsulate reikes sumoketi berods 30 euro
- tavo lenkisku dokumentu kopija (turetum tureti jei gyveni ilgiau nei 3 men)
- dokumentas kuris vadinasi "zaswiadczenie o zdolnosci prawnej na zawarcie zwiazku malzenskiego"... ir cia prasideda nesamones.... tam kad gauti si dokumenta turi kreiptis i savo rajono teisma, kur turi sumoketi 100 zł, palikti visus isvardyntus dokumentus, parasyti "wniosek o zezwolenie od obowiazku skladania zaswiadczenia..." + turi nurodyti visus duomenis savo antrosios puses.

mes dokumentus nuneseme rugpjucio pradzioje, posedis vyks spalio pradzioje, paskui dar laukti 21 diena kad isigaliotu sprendimas ir jau galesime nesti dokumentus i CMB (USC) thumbup.gif

o kur gyvenate Lenkijoje? kada planuojamos vestuves jei galiu pasmalsauti? smile.gif
Atsakyti
kaip įdomu. Ačiū už pasakojimą.
Atsakyti
sveikos, ar yra kazkoks reikalavimas, kazkokio termino pribuvimui uk, kad galetume susirasyti ? smile.gif aplamai, ko reikia? ar reikia abiems buti dirbantiems, ar yra kazkokiu niuansu? smile.gif kiek skaiciau taia trodo paprasta, paduodi prasyma, plauki 15d ir, kad ir lek ir tuokis biggrin.gif kaip ten istiesu? gal info pasenusi g.gif
Atsakyti
QUOTE(FrostyFrosty @ 2011 09 26, 12:06)
sveikos, ar yra kazkoks reikalavimas, kazkokio termino pribuvimui uk, kad galetume susirasyti ?  smile.gif aplamai, ko reikia? ar reikia abiems buti dirbantiems, ar yra kazkokiu niuansu?  smile.gif kiek skaiciau taia trodo paprasta, paduodi prasyma, plauki 15d ir, kad ir lek ir tuokis  biggrin.gif kaip ten istiesu? gal info pasenusi  g.gif

Taip ir yra smile.gif Nuneši visą popierizmą į vietinį metrikacijos biurą, užpildot prašymus abu, susimokat pinigėlius, ir po poros savaičių galit tuoktis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Zemuogiuke @ 2011 08 19, 01:04)
Ne, negali, nes jau gavai dokumenta, kuriame nurodyta, kokia tavo pavarde po santuokos. Pagal ta dokumenta gausi lietuviska santuokos liudijima su nauja pavarde.

As irgi susituokiau uzsienyje ir siunciau paklausima i Lietuva , apie pavardes pasirinkima, man atsake, kad galiu pasirinkti kokia pavarde noriu: savo ar vyro , kad butu irasyta lietuviskame santuokos liudijime
Atsakyti
QUOTE(antanina1011 @ 2011 12 13, 18:14)
As irgi susituokiau uzsienyje ir siunciau paklausima i Lietuva , apie pavardes pasirinkima, man atsake, kad galiu pasirinkti kokia pavarde noriu: savo ar vyro , kad butu irasyta lietuviskame santuokos liudijime

Tai jeigu uzsienyje nesikeitei pavardes, tai aisku, kad gali pasirinkti kokia nori, bet jeigu jau uzsienio dokumentuose irasyta kad tavo pavarde tokia kaip vyro, tai nejau turesi dokumentus kur vienur vienokia pavarde, o kitur kitokia priklausomai nuo salies? Tai jau tapatybes susidvigubinimas ir tai net nelegalu
Atsakyti
QUOTE(Americana @ 2011 12 14, 00:25)
Tai jeigu uzsienyje nesikeitei pavardes, tai aisku, kad gali pasirinkti kokia nori, bet jeigu jau uzsienio dokumentuose irasyta kad tavo pavarde tokia kaip vyro, tai nejau turesi dokumentus kur vienur vienokia pavarde, o kitur kitokia priklausomai nuo salies? Tai jau tapatybes susidvigubinimas ir tai net nelegalu

Mano atveju legalizuojant santuoka Lietuvoje taip pat klause kuria pavarde renkuosi, tiesa santuokos dokumente is uzsienio mano pavarde dvigube ir mergautine ir vyro, paprasiau, kad irasytu taip kaip uzsienietiskame santuokos dokumente, beje klause kokio pavardes uzrasymo noresiu, fonetinio ar grafinio, nes pavardeje yra Lietuviskame raidyne neesanciu simboliu.
Atsakyti