Įkraunama...
Įkraunama...

Dokumentai santuokos registravimui ne Lietuvoje

QUOTE(miss_candy @ 2012 01 28, 23:42)
Na, jei kas uzklys i sita tema, papasakosiu, kokia informacija gavom is ambasados ir ka planuojam daryt, gal kam pravers  ax.gif Zodziu, ambasada sutuoktuviu diena isduos mums santuokos liudijima ir jo Lietuvoje jau nebereikes registruoti  drinks_cheers.gif  tad is kart po santuokos sudarymo grisime i LT ir per 1 d. pasikeisime pasus ir is kart pirksime atgalini bilieta jau su naujomis pavardemis  thumbup.gif

Labuka visoms, gal galit padeti, pasimeciau informacijos gausybeje.. ketinome tuoktis lietuvoje (esam abu lietuviai gyvenam uk), taciau suzinojau kad iregistravus santuoka uk, gautume lengvatas pvz busto paskolai. tai mano pirmas klausimelis butu del pavardes, ar iman ma pasirinkti vyro pavarde su galune -E o ne -IENE? nes kaip suprantu jei imciau vyro pavarde tai ir mano bus identiska, juk pas anglus pavardes vienodos... ir antra, jei iregistruotume santuoka lietuviu ambasadoje tai ar galiotu mums tos lengvatos, ta prasme ar skaitytusi jog mes suituokeme uk? soriuks jei mano klausimai pasirodys kvaili.. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(simutezz23 @ 2012 04 08, 23:32)
Labuka visoms, gal galit padeti, pasimeciau informacijos gausybeje.. ketinome tuoktis lietuvoje (esam abu lietuviai gyvenam uk), taciau suzinojau kad iregistravus santuoka uk, gautume lengvatas pvz busto paskolai. tai mano pirmas klausimelis butu del pavardes, ar iman ma pasirinkti vyro pavarde su galune -E o ne -IENE? nes kaip suprantu jei imciau vyro pavarde tai ir mano bus identiska, juk pas anglus pavardes vienodos... ir antra, jei iregistruotume santuoka lietuviu ambasadoje tai ar galiotu mums tos lengvatos, ta prasme ar skaitytusi jog mes suituokeme uk? soriuks jei mano klausimai pasirodys kvaili..  blush2.gif

Sveikute 4u.gif kiek as zinau is kitu savo draugiu (lietuviu ir nelietuviu), tai kai tuokiama Anglijoj, pavardes nepakeicia, tiesiog duoda santuokos liudijima, kad toks ir toks susituoke su tokia ir tokia. Tai ko gero, pavarde reikia pakeisti ambasadoje pateikus isduota santuokos liudijima g.gif bet cia tik mano pasvarstymai mirksiukas.gif geriausia del to klausimo buti parasyti i pacia ambasada 4u.gif del paskolos lengvatu nieko nesu girdejus, bet kazkaip keistai skamba, kad vien del susituokimo UK duotu tas lengvatas g.gif bet jeigu jus tiksliai zinote, tai nesigincysiu cool.gif o kai tuokia uk ambasadoj, tai tas pats kas tuoktu Lietuvoje, nes UK ambasada yra mazyte mazyte Lietuvos teritorija smile.gif pvz. mums net santuokos liudijimas bus lietuviskai isduotas be jokio vertimo i anglu kalba doh.gif teks patiems ieskoti verteju ir notaru doh.gif o galune -E galite pasirinkti ambasadoje be problemu 4u.gif as irgi su tokia pat galune pasirinkau ax.gif
Atsakyti
O gal kas yra susidures su dokumentais tuokiantis Tailande? Pati lietuve,o busimas vyras kiprietis. ax.gif
Atsakyti
sveikutes, turiu kelis juokingus klausimus wub.gif
1. kas ta apostile?
2. is kur gauti ta gimimo liuddijima? negi vien paso neuztenka? blush2.gif
mes taip pat gyvenam ne lt ir tuoktis ruosiames dar kitoj saly, tai popierizmo kaip suprantu bus per akis doh.gif
Atsakyti
QUOTE(sandrucaa @ 2012 04 19, 23:38)
sveikutes, turiu kelis juokingus klausimus  wub.gif
1. kas ta apostile?
2. is kur gauti ta gimimo liuddijima? negi vien paso neuztenka?  blush2.gif
mes taip pat gyvenam ne lt ir tuoktis ruosiames dar kitoj saly, tai popierizmo kaip suprantu bus per akis  doh.gif

Taigi gimimo liūdijimą išduoda kai užregistruojamas po gimimo kūdikis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sandrucaa @ 2012 04 20, 01:38)
1. kas ta apostile?
mes taip pat gyvenam ne lt ir tuoktis ruosiames dar kitoj saly, tai popierizmo kaip suprantu bus per akis  doh.gif

mano busimasis cia UK jo neturejo, tai tevai atsiunte is Lietuvos wink.gif
Atsakyti
QUOTE(sandrucaa @ 2012 04 20, 00:38)
1. kas ta apostile?

Apostilė – konsulinė pažyma, kuria oficialiai patvirtinamas parašo tikrumas, dokumentą pasirašiusiojo asmens pareigos ir, kai reikia, dokumente esančio antspaudo arba ženklo tapatumas, atitinkanti pridedamą prie 1961 m. spalio 5 d. Hagos konvencijos dėl užsienio valstybėse išduotų dokumentų legalizavimo panaikinimo esantį pavyzdį.
Apostilė yra patvirtinimo patvirtinimas. Apostile galima tvirtinti tiek originalą, tiek ir prieš tai notaro patvirtintą originalo kopiją. Dokumentai su apostile galioja visose valstybėse...

Daugiau pasiskaityti galima čia:
http://lt.wikipedia..../wiki/Apostilė

Atsakyti
QUOTE(kvietkela @ 2012 06 21, 14:43)
Apostilė – konsulinė pažyma, kuria oficialiai patvirtinamas parašo tikrumas, dokumentą pasirašiusiojo asmens pareigos ir, kai reikia, dokumente esančio antspaudo arba ženklo tapatumas, atitinkanti pridedamą prie 1961 m. spalio 5 d. Hagos konvencijos dėl užsienio valstybėse išduotų dokumentų legalizavimo panaikinimo esantį pavyzdį.
Apostilė yra patvirtinimo patvirtinimas. Apostile galima tvirtinti tiek originalą, tiek ir prieš tai notaro patvirtintą originalo kopiją. Dokumentai su apostile galioja visose valstybėse...

Daugiau pasiskaityti galima čia:
http://lt.wikipedia..../wiki/Apostilė

aciu 4u.gif del visokiu popieriu popiereliu as jau ir vestuviu nebenoriu lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(sandrucaa @ 2012 06 21, 17:04)
aciu  4u.gif  del visokiu popieriu popiereliu as jau ir vestuviu nebenoriu  lotuliukas.gif

Labutis, jeigu kada perskaitysi šią žinutę, būk gera atsakyk tai visgi susituokei? Man nusimato santuoka užsienyje, nežinau nuo ko pradėti. Skaitau ir nesusigaudau tiksliai, gal galėtum pagelbėti, ačiū. 4u.gif
Atsakyti
Sveikos visos.planuojam vestuves bet esam is skiringu saliu as LT jis SVK. Kadangi gyvename UK nusprendeme susirasyt cia. Tai pasikausinejau drauges sake nieko daug nereikia. Nueiti i artimiausia metrikacijos biura uzpilgyti prasima kad norime tuoktis it t. Susimoket reikia kazkiek. Tada kai gausiu santuokos liudijima reikes vaziuot i ambasada kad ten viska sutvarkytu priregistruotu ir pan.
Bet klausimas yra tame kad : norime santuokos baznycioje bet lietuvoje. Gal kas zinot kokiu dokumentu tenais reikia. Jau busime susituoke tai gal tokiu poperizmu nebebus. g.gif
Gal kasnors taip daret? blush2.gif
Atsakyti
Sveikos merginos 4u.gif

Noriu tuoktis UK su ne ES pilieciu. Gal kas zinote kokia tvarka?
kas ir kaip vyksta?
prasau pasipasakokite jei turite patirties smile.gif
labai labai lauksiu atsakymo
Atsakyti
gal kuriai teko susidurti - mano gimimo liudijimas senas dar SSR laikų, tai tokio neapostiliuoja, ir net neverčia, liepė išsiimt naują. tai viskas ok.
Bet santuokų rūmų archyve kai pasakiau dėl kokios priežasties noriu, paklausė kur bus tuokiamąsi, pasakiau šalį,tada man sako, o nenorit išrašo.
yra tam tikros šalys, kurios pripažįsta tą išrašą iš gimimo akto, jis jau antspauduotas, ir keliom kalbom viskas. sako susitaupys jum ir laiko ir pinigų,nereiks apostilės..
nu sakau gerai, neskubu, jei ką galėsiu ir pasikeist vėliau tą liudijimą, išsiėmiau tą lapą/
bet sakau ar kas darėtės, ar tikrai nebuvo problemų? taip ir vadinas Forma A, išrašas iš gimimo akto įrašo Nr.. g.gif

nors ir ambasados puslapyje rašo ir

Atkreipiame dėmesį, kad nuo 2010-01-29 Lietuvai prisijungus prie Konvencijos dėl išrašų iš civilinės būklės aktų įrašų išdavimo įvairiomis kalbomis (pasirašytos 1976-09-08 Vienoje) civilinės metrikacijos skyriai gali asmens prašymu išduoti išrašą iš atitinkamo civilinės būklės akto įrašo. Tokie dokumentai <šalis>yra priimami be legalizavimo (Apostilles) ir vertimo į užsienio kalbą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo grange: 07 kovo 2014 - 16:00