Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas iš kūdikių namų

Tai turbūt ne visuose miestuose yra organizuojami tie kursai.

O jūs pippi jau buvot susipažinti su vaikeliais? Ir apie kokį amžių gavojat ?
Atsakyti
QUOTE(_deima_ @ 2005 06 29, 17:41)
O jūs pippi jau buvot susipažinti su vaikeliais? Ir apie kokį amžių gavojat ?

As noreciau isivaikinti mazdaug 1 metuku mergyte. Ne karta buvau kudikiu namuose, taciau kol nera VTAT leidimo susipazinti su vaikais, tu namu socialines darbuotojos apie vaikus nieko nesako. Mielai leidzia su vaikais pazaisti, padeti auklytems issivesti juos i lauka. Pacia pirmaja diena siaubingai i sirdi "ikrito" viena mergyte. Auklyte pasake, kad jos niekas nelanko. Na, pagalvojau, jei jos ir popieriai netvarkoj, tuomet globoti paimsiu. Deja, deja. Pasirode, kad ja jau seniai nusiziurejusi viena tu namu darbuotoja (tik man keista: kodel auklyte sake, kad tos mergytes niekas nelanko? Jei darbuotoja seniai nusiziurejusi, tai kodel mergyte vis dar kudikiu namuose? Jei popieriai nesutvarkyti, tai globoti galima. Kam be reikalo vaika traumuoti.) Labai prasiau soc. darbuotoju pasakyti kuriuos vaikus galima ivaikinti, kad vel neisiziureciau to, ko negalima, taciau jos pasake, kad be VTAT popieriu nesakys. O VTAT dabar nebeduoda popieriaus, leidziancio susipazinti su kokiu tai vaiku namu vaikais - tau tiesiog pasiulo viena konkretu vaika. Tai va.
Atsakyti
Nu manau turėtų pasiūlyti susipažinti su vaisais tuo metu galimais įvaikinti vaikais, kurie yra maždaug tokio amžiaus kokį nurodai prašyme. Ir man dar keistai atrodo tas darbuotojų lankymas, juk jei nori imk ir globok, niekas nedraudžia, kas čia per nusižiūrėjimas, aš suprantu jeigu ta darbuotoja jau tvarkytusi dokumentus globai tada tai taip, o šiaip g.gif Bet jei jau apsisprendei įsivaikinti, o ne globoti tai labai atsargiai su vaikais, kurių dokumentai nesutvarkyti, iš patirties galiu pasakyti kad tas sutavrkymas iki įvaikinimo užtrunka kartais daugiau nei metus... mūsų atveju truko beveik 2 metus ir gali baigtis visai ne taip kaip nori tu.
Atsakyti
Užtai aš daugiau i kūdikių namus ir nebevaikštau - nežinodama įvaikintinų vaikų vardų bijau prisirišti prie tokio, kurio dokumentai netvarkoj arba kuris turi brolių ar seserų. Kantriai laukiu, kol ką nors pasiūlys. Dėl darbuotojų nusižiūrėjimo: man taip pat pasirodė keista, kad mergytė vis dar auga kūdikių namuose. Duok Dieve, kad viskas baigtųsi laimingai ir ta darbuotoja ją pasiimtų. O jei ji apsigalvos? Juk tuomet mergytė bus jau vyresnė ir šansai, kad ją kas nors įvaikins, bus labai sumažėję.
Atsakyti
Pippi, sakau iš patirties - jei tik lauksi, tai labai ilgai teks laukti. Nes sveikų vaikučių iki vienų metukų ir dar be brolių seserų tau ko gero ilgai teks laukt kol pasiūlys. Jie net nebepatenka į tą galimų įsivaikinti vaikų sąrašą. Jie tiesiog išgraibstomi kol dar nesutvarkyti dokumentai. Maniškis pas mus į namus parvažiavo dar irgi su nesutvarkytais dokumentais.
Atsakyti
Pippi, sakau iš patirties - jei tik lauksi, tai labai ilgai teks laukti. Nes sveikų vaikučių iki vienų metukų ir dar be brolių seserų tau ko gero ilgai teks laukt kol pasiūlys. Jie net nebepatenka į tą galimų įsivaikinti vaikų sąrašą. Jie tiesiog išgraibstomi kol dar nesutvarkyti dokumentai. Maniškis pas mus į namus parvažiavo dar irgi su nesutvarkytais dokumentais.

Oi, persistengiau su dviem kartais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zuika1: 30 birželio 2005 - 11:39
QUOTE(Pippi @ 2005 06 30, 10:57)
Užtai aš daugiau i kūdikių namus ir nebevaikštau - nežinodama įvaikintinų vaikų vardų bijau prisirišti prie tokio, kurio dokumentai netvarkoj arba kuris turi brolių ar seserų. Kantriai laukiu, kol ką nors pasiūlys. Dėl darbuotojų nusižiūrėjimo: man taip pat pasirodė keista, kad mergytė vis dar auga kūdikių namuose. Duok Dieve, kad viskas baigtųsi laimingai ir ta darbuotoja ją pasiimtų. O jei ji apsigalvos? Juk tuomet mergytė bus jau vyresnė ir šansai, kad ją kas nors įvaikins, bus labai sumažėję.

O tai negalima VTAT paklausti dėl konkretaus patikusio vaiko. Juk gali sužinoti mergaitės vardą, pavardę ir pasakyti, kad nori ją įsivaikinti. Konkrečiai prašyme nurodyti, kad nori būtent šios mergaitės. Tai VTAT turės atsakyti, ar ją galima įvaikinti, o jei ne, tai kodėl ne. Kiek suprantu, jei jos dar nepaėmė, tai gal planuoja paimti kada nors ir gal tik globai. Tai jeigu dokumentai tvarkoje ir daugiau prašymų dėl šio vaiko įvaikinimo ar pradėtų tvarkyti globos/įvaikinimo dokumentų nėra, turėtų atsižvelgdami į vaiko interesus suteikti tau galimybę ją įsivaikinti. O jei kažkas "nori" ar "planuoja", tai gal šituo savo prašymu paspartinsi to planuojančio žygius ir apsisprendimą ir taip pat padarysi vaikui gerą darbą, nors ir neįsivaikinsi jos pati. Manau, kad jei mergaitė patiko, tai reikia būti drąsesnei. Juk dėl savo vaikų mamos ne tokius darbus nuveikia smile.gif . Sėkmės ir ryžto.
Atsakyti
QUOTE(aifa @ 2005 06 30, 12:39)
O tai negalima VTAT paklausti dėl konkretaus patikusio vaiko. Juk gali sužinoti mergaitės vardą, pavardę ir pasakyti, kad nori ją įsivaikinti. Konkrečiai prašyme nurodyti, kad nori būtent šios mergaitės. Tai VTAT turės atsakyti, ar ją galima įvaikinti, o jei ne, tai kodėl ne. Kiek suprantu, jei jos dar nepaėmė, tai gal planuoja paimti kada nors ir gal tik globai. Tai jeigu dokumentai tvarkoje ir daugiau prašymų dėl šio vaiko įvaikinimo ar pradėtų tvarkyti globos/įvaikinimo dokumentų nėra, turėtų atsižvelgdami į vaiko interesus suteikti tau galimybę ją įsivaikinti. O jei kažkas "nori" ar "planuoja", tai gal šituo savo prašymu paspartinsi to planuojančio žygius ir apsisprendimą ir taip pat padarysi vaikui gerą darbą, nors ir neįsivaikinsi jos pati. Manau, kad jei mergaitė patiko, tai reikia būti drąsesnei. Juk dėl savo vaikų mamos ne tokius darbus nuveikia  smile.gif . Sėkmės ir ryžto.

Žinau tik mergytės vardą, taip pat žinau, kad jos popieriai nesutvarkyti. Pavardės nežinau ir man jos niekas tikrai nesakys. Po to, kai pasakiau, kad norėčiau būtent šitos mergytės, iš pokalbio pajutau, kad tai buvo vaikas, kurio neturėjau pamatyti.
Atsakyti
Nu dėl to mums labai pasisekė, nes socialinė darbuotoja buvo labai maloni ir tiesiog jautėsi kad ji nori padėti vaikui turėti šeimą. Ji daug papasakojo, parodė dokumentus ir tiesiog mums padėjo susitvarkyti dokumentus, nors tas vaikelis buvo darbuotojų numylėtinis ir tikrai būtų buvęs KAŽKADA įvaikintas. Po to kaip sakiau 2 metai teismų maratonas ir laiminga pabaiga...

Beje kai mes lankėm vaikus mums darbuotoja pasakojo, kad mergaičių visada būna mažiau ir įvaikinti labiau nori mergaites. Nors mums buvo tas pats..
Sėkmės tau. 4u.gif

Jei gali nors AZ parasyk kokiam mieste kudikiu namus lankai.
Atsakyti
Nu jo - su mergaitėm deficitas
Atsakyti
QUOTE(Pippi @ 2005 06 30, 13:31)
Žinau tik mergytės vardą, taip pat žinau, kad jos popieriai nesutvarkyti. Pavardės nežinau ir man jos niekas tikrai nesakys. Po to, kai pasakiau, kad norėčiau būtent šitos mergytės, iš pokalbio pajutau, kad tai buvo vaikas, kurio neturėjau pamatyti.

Vardas (ir apytiktris amžius) tai jau šis tas. Nemanau, kad tuose vaikų namuose būtų 10 mergaičių tuo pačiu vardu ir panašaus amžiaus. Blogiausiu atveju dvi-trys.

Gal būt nesakys kūdikių namuose. Bet galima teirautis pvz. VTAT'e. Ir pabandyti atsirinkti apie kurįą mergaitę eina kalba.
Atsakyti
Nu kaip gali daugėti įvaikinimų kai tokia pas mus tvarka, nori kažka daryti ir atsitrenki kaip į sieną. doh.gif
Tikrai VTAT turėtų turėti informacijos apie tą mergytę, darbuotojos man ten neblogos pasirodė, bet kūdikių namai gali sakyti kad ji lankoma ir tada jau nekas.

Kažkada pagalvoju apie antrą, bet kai prisimenu tą mėsmalę tai schmoll.gif
Atsakyti