Tada eme ieskotis darbo seimose, kavinese, baruose. Vienur ja apgaudavo, kitur isnaudodavo, nes neturejo dokumentu. Nieks jau dabar nepasakys, kiek kartu jai nepasiseke del jos charakterio, kiek del kitu zmoniu negeranoriskumo...
Bet italai - ta tauta, kuri sugebejo susitvarkyti su jos temperamentu. Lamde ir lauze ja be gailescio.
Kol viena diena, po eilines nesekmes, susirinkusi dali mantos (nes visos nepanese) isejo is darbo ir uzejo i viena, pigu, viesbutuka nakvynes ieskoti.
To viesbutuko savininkas buvo gana jaunas, vienisas vyriskis...
Ten ir pasiliko, eme dirbti. (Beje, dirba ji be priekaistu). Gana greitai viesbucio savininkas eme jai patiketi vis sudetingesnius darbus, kol ji tapo jo pavaduotoja, kaip viesbucio administratore. Vadovauti zmonems ir isreikalauti is ju maksimumo jai tikrai nera sunku

Pora niekinanciu zvilgsniu, jura priekaistu ir konkretus - arba dirbi gerai, arba dink - jos varikliukas. Ir dazniausiai visi jos bijo...
Tai cia dabar.
Siek tiek anksciau, kai dar nedirbo sitame viesbutyje, buvo grizus i Lietuva. Tuo metu gyvenau Siauliuose, tai ji pas mane apsistojo. Prabuvo pusmeti. Ir sugebejo atimti is manes bet koki pasitikejima savimi. Neturejau jegu net jos isvaryti. Nuolatos kritikavo mane, kibo prie vaiko. Beje vienintelis mano vaikas sugebejo atsilaikyti ir kovojo su ja taip arsiai, kad ji po 4-5 menesiu kovos, jam nusileido ir eme ji gerbti. Net pasake - tavo vaikas man patinka.
Per ta pusmeti issvaiste visus atsiveztus pinigus, bande dirbti lietuvos bare, bet greitai viska prakeike. Pasidare isvis nebesuvaldoma. Tevai nebeislaike paskolino pinigu, kad tik isvaziuotu ir paliktu visus ramybeje...
Taigi po to isvaziavimo prejus kiek laiko ji ir rado darba tame viesbutyje, kuri minejau...
Praeita ziema ji vel pareiske, kad atvaziuoja i Lietuva, gal pusei metu, gal trumpiau. Meldziausi, kad nebutu ta laika arti manes (apie tai, kad priimsiu pas save jau net kalbos nebuvo). Ja atveze jos draugas - tas pats viesbucio savininkas. Ir pasake - niekur nesiblaskyk, apsistok Vilniuje...
Zodziu, vel faktiskai ant mano sprando. Isinuomavo buta, bet pragyveno faktiskai pas mane.
Si karta buvo siek tiek lengviau, nes galejau bet kada pasakyti - nepatinka - varyk namo.
Tikrai labai bijojau tos itampos, kuria ji sukelia.
Bet pastebejau, kad ji zymiai zymiai lygesne ir tikrai stengiasi ieskoti kompromisu, daznai susilaiko nuo bet kokiu komentaru.
Atslugus itampai, pastebejau, kad is tiesu tai zmogus, kuris nuolatos visko bijo. Ji net bijo paprasyti, kad jai grazintu reikiama graza parduotuveje, bijo zmoniu kelio paklausti ir siaip visko, visko - bijo.
Man tai buvo atradimas. Pasirodo jos visas elgesys - dideles baimes maskavimas. Kaip pagal patarle - jei bijai- pulk.
Be to, visai neturi humoro jausmo, tad viska priima kaip pasakyta ir nuolatos sau prsitaiko, o tada - puola. Pastebejau, kad jai viska reikia sakyti konkreciai. Tada ji supranta. Jei ne - puola.
Terliojaus su ja, kaip su mazu vaiku - aiskinau ir aiskinau, kad tas ir tas zmogus nenori jos nuskriausti - jis tik juokauja. Ir taip simta kartu per diena. Ji prisiriso prie manes kaip suniukas. Pirko man ir vaikui maista, dovanojo dovanas.
Isvaziuodama pasake - tu mano drauge. Zodis - sese per mazas. Tu - mano drauge. Myliu tave...
Gal likus 2 savaitems iki jos isvykimo i Italija, paklausiau jos - sakau, tavo tevai ir broliai gyvena netoli Vilniaus, ar bunant Vilniuje niekada nekilo noras juos aplankyti, paziureti, kaip tavo gimdytojai atrodo?
Sako noriu (pasirodo bijojo pasakyti).
Nuveziau as ja, nes pati nebutu drisus. Rado skurda kokio reta. Kruva broliu ir sesiu. Dvi seses dvynes dar nepilnametes. Apipirko jas nuo galvos iki koju, iskaitant triusikus, kojines, nes jos turi tik tuos skarmalus, kurie ant ju dar laikosi...
Bet kai pamaciau viena jos broli (tie visi vaikai nuo 3 tevu), kuris ir tos pacios motinos ir to pacio tevo, ir kai jis vos iejes eme kandziotis ir puldineti, kaip ir musu Li, viska supratau. Tai genuose. Ir pati Li nelabai ka gali padaryti. Tiksliau jau daug nuveike, bet per dideles dideles kancias. Jai reikejo labai daug pagalbos. Deja, mes ja augindami, negalejome to suprasti...
Tai todel sakau, kad kartais pamatyti vaiko tevus ir ta seima, is kurios jis kiles - labai naudinga.
Manau, kad jei butume tai zinoje, butume galeje jai labiau padeti susitvarkyti su paveldetu rinkiniu. Ir mes butume sutaupe galybe nervu ir laiko.
Juk kai zinai, kad vaikui paralyzius, nesinervuoji ir nekaltini jo todel, kad jis nevaiksto...
O isvaziuodama Li pasake. Dabar suprantu ir dziaugiuosi, kad lokimas istrauke mane is tokio gyvenimo.
Aciu (tevams), kad parodete, kad gyvenimas gali buti grazus, o seima darni. Ir aciu dievui, kad patekau i globos namus, o po to - pas jus. Dabar zinau, nuo ko buvau isgelbeta (apie savo tevus).
Taigi - ir toki vaika buvo verta auginti ir auka verta to...