Kiek merginos visko prikepėėėt

Cipciuk, koks vainikas fainas

, niekad nebūčiau pati sumąsčius taip varškę sudėt

Daividija - rageliai labai apetitni, gerai būtų nučiupt bent vieną... ir obuolių ruduo niam niam - buvau ir primiršus šį puikų pyragą. Katu, bet prapjautas daugiasluoksnis taaaai

ir visų visų labai šaunūs kepinukai.
O aš tai šįvakar gyvenimui pasisaldint tokį, kaip cipciukas sako, a'le klecką iškepiau. Gal jau kur ir buvo šis receptas, manau, jis daug kam žinomas - pasivaišinkit
ŠOKOLADINIS AMBASADORIŲ PYRAGAS1 pak. (200 g) sviesto,
1/3 st. pieno,
1 st. cukraus,
1 v. š. tamsios kakavos,
4 kiaušiniai,
1 st. miltų,
1 a. š. kepimo miltelių,
džiovintų vaisių, razinų.
Iš pakelio sviesto, 1/3 stiklinės pieno, stiklinės cukraus ir šaukšto tamsios kakavos išverdame šokoladą, pusę jo nupilame į puodelį, į kitą pusę (atvėsintą) įmaišome 4 trynius, apie stiklinę miltų, šaukštelį kepimo miltelių, įberiame supjaustytų džiovintų vaisių, razinų ir įmaišom išplaktus baltymus. Į sviestu pateptą formą supylę, kepam 200° C orkaitėje apie 40 min. (tikriname pagaliuku). Karštą suraikome ir užpilame likusiu šokoladu. Geriausia jį pjaustyti rombeliais, neišėmus iš formos. Jei forma pakankamai graži (stiklinė, apvali t.t.), galima joje ir patiekti ypač saviesiems. Taip skaniausia... Bet galima pyragą pjaustyti ir iškeltą iš formos, tik gal atidžiau pilti šokoladu. Vienintelė yda šio pyrago, kad išnyksta dar nespėjęs ataušti.
Mano komentaras.
Buvau nepelnytai pamiršus šį pyragą labai skanus, greitai padaromas. Šįkart kepiau 26 cm torto formoje, bet esu kepus ir silikoninėje kekso formoje su skyle abiem atvejais gerai gaunasi. Bet turiu įspėti - šis pyragas torto formoje visada iškepa su kupra, aš supylus tešlą stengiuosi tešlos storiau kraštuose paskleisti, centre kiek ploniau ir tai kupra iškyla, bet netokia didelė. Norint gražaus vaizdo - kepkite kekso formoje su skyle, ypač jei kepsite svečiams. Iškepusį supjaustyti rombeliais ir aplaistyti a'le šokoladu, kuris nuo karščio suskystėja ir subėga į tarpelius, įsigeria į pyragą ir visas patenka ten kur ir reikia. Šįkart dėjau kažkokią naują kakavą, gana tamsi atrodė, bet iškepęs kepinys biškį šviesokas

Galit, jei norit dar šaukštą kakavos damesti, pvz., kai bersite miltus, bet tuomet šaukštu mažiau miltų dėt. To šokolado gaunasi lygiai 2 puodeliai. Supjausčiau kelis žalius dž. vaisius, įbėriau saujelę razinų, o ant viršaus pakepinti sausoje keptuvėje migdolų riešutai (grynai dėl vaizdo, taip gal ir nebūtini

, bet su jais daaaug skaniau, sakau, gal kitą sykį tešlon jų primaišysiu vietoj tų žalių

). Man iškepė maždaug per 30 min., taip kad reikia stebėt padėtį

Vat, nors per galvą duok nepamenu kaip dariau

, kai kekso formoje kepiau tam, kad sudrėkinti lyg tai pjoviau keksą horizontaliai, sulaisčiau tuo šokoladu, o po to dar viršų apšlaksčiau

lygtai

). Pyragas tikrai išnyksta žaibiškai - maniškio jau nerasta


Cipciuk,
rytoj jau antradienis, tai jau kaip laaaauksiu