Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis

PUIKUS tavo rageliai Daividuk , kaip visuomet good.gif good.gif good.gif
Atsakyti
Kiek merginos visko prikepėėėt bigsmile.gif bigsmile.gif Cipciuk, koks vainikas fainas thumbup.gif , niekad nebūčiau pati sumąsčius taip varškę sudėt thumbup.gif
Daividija - rageliai labai apetitni, gerai būtų nučiupt bent vieną... ir obuolių ruduo niam niam - buvau ir primiršus šį puikų pyragą. Katu, bet prapjautas daugiasluoksnis taaaai thumbup.gif ir visų visų labai šaunūs kepinukai.
O aš tai šįvakar gyvenimui pasisaldint tokį, kaip cipciukas sako, a'le klecką iškepiau. Gal jau kur ir buvo šis receptas, manau, jis daug kam žinomas - pasivaišinkit

ŠOKOLADINIS AMBASADORIŲ PYRAGAS


1 pak. (200 g) sviesto,
1/3 st. pieno,
1 st. cukraus,
1 v. š. tamsios kakavos,
4 kiaušiniai,
1 st. miltų,
1 a. š. kepimo miltelių,
džiovintų vaisių, razinų.

Iš pakelio sviesto, 1/3 stiklinės pieno, stiklinės cukraus ir šaukšto tamsios kakavos išverdame šokoladą, pusę jo nupilame į puodelį, į kitą pusę (atvėsintą) įmaišome 4 trynius, apie stiklinę miltų, šaukštelį kepimo miltelių, įberiame supjaustytų džiovintų vaisių, razinų ir įmaišom išplaktus baltymus. Į sviestu pateptą formą supylę, kepam 200° C orkaitėje apie 40 min. (tikriname pagaliuku). Karštą suraikome ir užpilame likusiu šokoladu. Geriausia jį pjaustyti rombeliais, neišėmus iš formos. Jei forma pakankamai graži (stiklinė, apvali t.t.), galima joje ir patiekti ypač saviesiems. Taip skaniausia... Bet galima pyragą pjaustyti ir iškeltą iš formos, tik gal atidžiau pilti šokoladu. Vienintelė yda šio pyrago, kad „išnyksta“ dar nespėjęs ataušti.

Mano komentaras.
Buvau nepelnytai pamiršus šį pyragą – labai skanus, greitai padaromas. Šįkart kepiau 26 cm torto formoje, bet esu kepus ir silikoninėje kekso formoje su skyle – abiem atvejais gerai gaunasi. Bet turiu įspėti - šis pyragas torto formoje visada iškepa su kupra, aš supylus tešlą stengiuosi tešlos storiau kraštuose paskleisti, centre kiek ploniau ir tai kupra iškyla, bet netokia didelė. Norint gražaus vaizdo - kepkite kekso formoje su skyle, ypač jei kepsite svečiams. Iškepusį supjaustyti rombeliais ir aplaistyti a'le šokoladu, kuris nuo karščio suskystėja ir subėga į tarpelius, įsigeria į pyragą ir visas patenka ten kur ir reikia. Šįkart dėjau kažkokią naują kakavą, gana tamsi atrodė, bet iškepęs kepinys biškį šviesokas doh.gif Galit, jei norit dar šaukštą kakavos damesti, pvz., kai bersite miltus, bet tuomet šaukštu mažiau miltų dėt. To šokolado gaunasi lygiai 2 puodeliai. Supjausčiau kelis žalius dž. vaisius, įbėriau saujelę razinų, o ant viršaus pakepinti sausoje keptuvėje migdolų riešutai (grynai dėl vaizdo, taip gal ir nebūtini blush2.gif , bet su jais daaaug skaniau, sakau, gal kitą sykį tešlon jų primaišysiu vietoj tų žalių g.gif ). Man iškepė maždaug per 30 min., taip kad reikia stebėt padėtį mirksiukas.gif Vat, nors per galvą duok nepamenu kaip dariau doh.gif , kai kekso formoje kepiau tam, kad sudrėkinti lyg tai pjoviau keksą horizontaliai, sulaisčiau tuo šokoladu, o po to dar viršų apšlaksčiau g.gif lygtai blush2.gif ). Pyragas tikrai išnyksta žaibiškai - maniškio jau nerasta lotuliukas.gif

user posted image

user posted image

Cipciuk, rytoj jau antradienis, tai jau kaip laaaauksiu mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RiMami: 28 spalio 2008 - 00:46
ŠOKOLADINIS AMBASADORIŲ PYRAGAS wub.gif wub.gif wub.gif
o as sestadieni kepiau trupinini pyraga pagal Sonatina, vaizdelis gal ne koks, bet labai skanus.

user posted image
user posted image

Sekmadieni kepiau spurgas varskes. Trys pokeliai varskes, trys kiausiniai, sodos saukstelis, cukraus pagal skoni ir iltu kad tesla butu nei sskysta, nei kad per kieta. Pyliau litra aliejaus i keptuve, nes fritiurine sugedus, ir kepiau

user posted image
iskepuses apibarsciau cukraus pudra. TIk as per mazai cukraus i tesla idejau, tai norejos ka dtruputi saldesne sbutu. Jei buciau turejusi konditerini svirksta tai buciau kokio dzemus pripurskus i vidu. Bet nieko, seimyna surijo ir tokias.
user posted image
Atsakyti
Vajei, jau kiek grožių thumbup.gif Pats tas prie pusryčių. Po pusryčių, tiksliau - desertui smile.gif
Atsakyti
QUOTE(RiMami @ 2008 10 28, 00:24)

Aš ir kepu šį pyragą,labai skaaaaaaaaanus.Aš jį kažkada iš delfio užsirašiau.

QUOTE(mamkaa @ 2008 10 28, 06:18)
kieta. Pyliau litra aliejaus i keptuve, nes fritiurine sugedus, ir kepiau

o jau spurgų gražumas doh.gif doh.gif

ir visų tokie skanūs ir grqžūs kepiniai doh.gif negali čia ateit tuščiu skrandžiu schmoll.gif
Atsakyti
user posted imageuser posted imageuser posted image

Noriu to AMBASADORIAUS pyrago doh.gif
Mamkaa nematau tavo foto verysad.gif , o taip norisi pasiziureti blush2.gif
Aha gal atnes sendien ?

Na , o as sunaikinau likucius nuo kepiniu , padariau bulbikiu, vaisinkites prie kavutes

user posted image

Turejau likusiu atraizu nuo biskvitu , juos sutarkavau su burokine tarka , gavosi dvi stiklines( mazai) kadangi jau jie buvo sausoki islydziau 100g .sviesto - supyliau, ipyliau 4 saukstus konjako, suberiau pora sauju kapoto riesutu, 3 saukstus kakavos milteliu istirpinau 4 saukstuose virinto vandens irgi -supyliau.
Suminkiau mase , ji turi buti lipni ir susiminkyti i rutuliuka ir kad netrupetu , butu dregna , jei dar per sausa dadekite konors pogal savo nora ( sviesto , kanjako, ipilkite grietineles ) na vienu zodziu , kad gautusi pulibdyti rutuliukus .
Paskui dregnom( truputi sudrekinkite po vandeniu) rankom sudrekinkite bulbikes ir apvoliokite turimuose trupinukuose ( biskvitu, sausauniu ar tiesiog riesutuose , kakavos milteliuose ) , isplakiau puse stiklines grietineles ir papuosiau .
Tikrai gavosi skanios , ir zinai ko pridejai , nei kaip pardese , randi kazka ir spelioji kas cia galetu buti g.gif
Atsakyti
QUOTE(cipciukas @ 2008 10 27, 22:28)
Laaaaabai fainuolis tavo pyragiukas , taip graziai apkepias , i kokia skardele ( cm.) dejai kad toks aukstas , man patinka aukstesni pyragai ???



aciu aciu smile.gif
Man asmeniskai irgi aukstesni skaniau valgosi biggrin.gif , o mano cia tortine forma isardoma 24 cm skersmens. Sitoj labai megstu kept smile.gif
Atsakyti
cipsiuk,ciumpu jusu viena bulbike prie kavos smile.gif ,jums kaip visada nera lygiu thumbup.gif
Atsakyti
CIUPK , KAD IR DVI biggrin.gif
Atsakyti
Labai grazios spurgytes ir tokios lygios wub.gif

O bulvytes iskart vaikyste primena - labai jau skanios mokykloj jos budavo blush2.gif

QUOTE(cipciukas @ 2008 10 28, 10:33)

Tikrai gavosi skanios , ir zinai ko pridejai , nei kaip pardese , randi kazka ir spelioji kas cia galetu buti g.gif

Su tokiu saldumynu gaminimo kiekiu jus dar is parduotuves kazko saldaus parnesat? blink.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
mamkaa - o jau spurgų grožis - turiu tik kelis klausimus - kokios dydžio, kiek gramų varškės pakeliuose ir kokioje temperatūroje fritiūrinėje kepama?
Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sentinel @ 2008 10 27, 17:18)
Todėl ,kad matyt soda suaktyvina spalvą daugiau.Ten kur receptas, taip pat sakė ,kad juodas gavosi  ax.gif Tikrai čia nesudegęs  schmoll.gif

Tai as suprantu kad nesudeges smile.gif tokio cia manau nedetu smile.gif Dabar aisku.
Atsakyti