Įkraunama...
Įkraunama...

Skrandžio refliuksas, gal kas susidūrėt?

QUOTE(auš40ra @ 2008 03 01, 14:13)
Aš sausi irgi isstyriau skrandi ir rado ta pacia problema kaip ir pas visas kitas kurios rasete, tai refliuksas. Gydytoja nuramino, tai liga visam gyvenimui ir reikia dziaugtis, kad nera zaizdu skrandyje. O jei save mylesi ir priziuresi, liga gali buti ir prislopinta.
Taip, kad ant tuscio skrandzio ryte nebegeriu kavos ir kaip pastebejau, tai didelis pliusas skrandziui, tik geriu balinta kava, pusryciams kose, ko anksciau to nedariau. Daug ko teks atsisakyti, ka labiausiai megau. As manau, jei zmogus turi stipria valia, sveikata pataisyti ar ja pagerinti tikrai nesunku.  bigsmile.gif

Tai va kad tos valios ir maziausiai yra blink.gif .Man ypac pakyla rugstys,kai smarkiai susinervuoju,tada buna ojojoj doh.gif ,net Maloxas nelabai padeda.
Atsakyti
QUOTE(auš40ra @ 2008 03 01, 14:13)

Taip, kad ant tuscio skrandzio ryte nebegeriu kavos ir kaip pastebejau, tai didelis pliusas skrandziui, tik geriu balinta kava, pusryciams kose, ko anksciau to nedariau. Daug ko teks atsisakyti, ka labiausiai megau. As manau, jei zmogus turi stipria valia, sveikata pataisyti ar ja pagerinti tikrai nesunku.  bigsmile.gif

Man kelia rugstinguma labai net ir kava su pienu doh.gif Tai as dabar kapucino bandziau, lyg ir nieko smile.gif O taip jau labai stipriai su kosem nesikankink mirksiukas.gif yra visokiausiu patiekalu, troskintu, ant garu, sriubites (be grietines), virtiniai ir t.t. ooo zinok yra tikrai ka valgyti smile.gif Ir svarbu tuscio skrandzio nelaikyti, vis kazka imesti mirksiukas.gif
Atsakyti
taip taip kosulys ir skreplei kurie tasos ir neina atkoseti...as buvau persalus ir ilgai nesupratau kas cia daros gerkle ilgai skaudejo ir kosejau krenksciau iki pamelinavimo...alergija gydziau nes toks jausmas kai koki kvapa uzuosdavau tai sakes budavo...ir dabar kartais vis gerkleje koks gumulas uzeina bet kazkaip jau kai pagalvoju kalta pati uzvalgau ka ne tokio ir vel refliuksas sujuda bet kazkaip dar be vaistu issiverciu biggrin.gif bet zinokit ta ligele galim paskelbti epidemija...jau vien is artimuju serga 4 zmones o esam8...taigi pusele jau yra per kelis menesius...nesuprantu kazkas baisaus... g.gif
Atsakyti
Sveiki. Man irgi viskas prasidėjo nuo kosulio ir kol pakliuvau pas normalią LOR gydytoją, praėjo pora mėnesių, per kuriuos spėjau sugerti trijų rūšių antibiotikus. O LOR iškart pasakė, jums su skrandžiu problema, negalima to, to ir to valgyti. Paskui aišku teko ryti šlangutę, o ten (stemplėje) kol kas rado tik paraudimą, bet tai neguodžia, nes jau pusė metų negaliu apsieiti be vaistų, tik nustoju gerti ir vėl kosulys. O dabar po streso dar ir rimčiau skrandis sustreikavo, tai jau visai ant dietos sėdžiu. Ir kiek gi tuos vaistus galima gerti, nejau jau be jų visą gyvenimą neišsiversiu. Gastroenterologas sakė, kad omeprozolis atseit saugus, galima visąlaik jį vartoti, bet man taip kažkodėl neatrodo schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurgazuk @ 2008 03 01, 21:47)
Sveiki. Man irgi viskas prasidėjo nuo kosulio ir kol pakliuvau pas normalią LOR gydytoją, praėjo pora mėnesių, per kuriuos spėjau sugerti trijų rūšių antibiotikus. O LOR iškart pasakė, jums su skrandžiu problema, negalima to, to ir to valgyti. Paskui aišku teko ryti šlangutę, o ten (stemplėje) kol kas rado tik paraudimą, bet tai neguodžia, nes jau pusė metų negaliu apsieiti be vaistų, tik nustoju gerti ir vėl kosulys. O dabar po streso dar ir rimčiau skrandis sustreikavo, tai jau visai ant dietos sėdžiu. Ir kiek gi tuos vaistus galima gerti, nejau jau be jų visą gyvenimą neišsiversiu. Gastroenterologas sakė, kad omeprozolis atseit saugus, galima visąlaik jį vartoti, bet man taip kažkodėl neatrodo  schmoll.gif

merginos, o koks jums kosulys - sausas ar dregnas? Pries kelis metus as irgi pradejau koseti - kosulys sausas, dariausi rentgena - bronchito pozymiai, prigeriau kruva vaistu, antibiotiku, kosulys nepraejo. Ir pries kelis menesius pajutau rugstis gerklej - issityriau ir rezultatas - refliuksas. Kosulys dar kartais buna, bet pastebejau - dazniau tada kai pasinervinu unsure.gif bandau suvokti - ar gali jis buti nuo refliukso..
Atsakyti
QUOTE(Mind @ 2008 02 29, 19:06)
Refliuksa as turiu, bet niekad nepagalvojau, kad tos tirstos gleives yra del refliukso. Galvojau, kad esu persalus, bet keista buvo, kad viena diena "persalus", kita - ne... blush2.gif Ir man norisi koset, bet niekas neissikosti, tik dar daugiau tos gleives tasosi. Kasnio jausmo dar nera. Ir dar man kokie metai, ar pusantru, kaip atsirades bjaurus kvapas is burnos. Manau, kad tai gali buti susije. Zinau, kad turiu ta refliuksa. Siek tiek pasiderinu maista (ne be nuklydimu) ir gydytoju nebevarginu, tiesiog karts nuo karto isgeriu Omeprozolio, ar Parieto. Labai neramina mane tas bjaurus kvapas. Ar jums taip yra?

Mane irgi vargina nemalonus kvapas is burnos blink.gif apie metus - pusantru, pries puse metu nustate, kad blogai uzsidarineja raukas tarp skrandzio ir dvylikapirstes, todel dalis turinio patenka i skrandi. Smagumelis verysad.gif Prisilaikau maisto, pries miega nevalgau, bet nelabai padeda doh.gif Slykstus skonis burnoj, fe schmoll.gif O ka daryt, neismanau.
Atsakyti
QUOTE(imaginaire @ 2008 03 01, 23:05)
merginos, o koks jums kosulys - sausas ar dregnas? Pries kelis metus as irgi pradejau koseti - kosulys sausas, dariausi rentgena - bronchito pozymiai, prigeriau kruva vaistu, antibiotiku, kosulys nepraejo. Ir pries kelis menesius pajutau rugstis gerklej - issityriau ir rezultatas - refliuksas. Kosulys dar kartais buna, bet pastebejau - dazniau tada kai pasinervinu unsure.gif bandau suvokti - ar gali jis buti nuo refliukso..

Na kažin ar visai sausas kosulys gali būti refliukso požymis. g.gif Man irgi buvo lyg ir sausas, tačiau labai norėdavosi atsikosėti ir niekaip neišeidavo. O plaučių nuotrauka tai nerodė visiškai jokių pakitimų.
Atsakyti
taip mano dukrai buvo sausas ...tik ant balso stygu kazkur jaute skreplius ir niekaip ju neiskrengzdavo...as kaip tik bronhitu sirgau tai man lyg ir slapias buvo pradzioje o paskui toks idomus gavosi kaip alerginis koks...uzuosdavau bet koki kvapa ar dumu ar hemikalu ar kvepalu nu vien zodziu bet koki burnos neuzdarydavau kosedavau ilgai ir nuobodziai ir tie skreplei tasydavosi ...tai ir gyde pradzioje man 2 men.alergija...jau buvau sugalvojusi ir krauja tirt kam alerginga lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(daliukas11111 @ 2008 03 03, 23:55)
taip mano dukrai buvo sausas ...tik ant balso stygu kazkur jaute skreplius ir niekaip ju neiskrengzdavo...as kaip tik bronhitu sirgau tai man lyg ir slapias buvo pradzioje o paskui toks idomus gavosi kaip alerginis koks...uzuosdavau bet koki kvapa ar dumu ar hemikalu ar kvepalu nu vien zodziu bet koki burnos neuzdarydavau kosedavau ilgai ir nuobodziai ir tie skreplei tasydavosi ...tai ir gyde pradzioje man 2 men.alergija...jau buvau sugalvojusi ir krauja tirt kam alerginga lotuliukas.gif

Baisiausia, kai vaikams tokios ligos pradeda kibti. Na su mumis tai viskas kaip ir aišku: stresai, ne pats sveikiausias maistas ir dar visokios suaugusiųjų "nuodėmėlės". O vaikams tai ar įtariat nuo ko galėtų būti? Gal čia visokie čipsai, koka kolos kaltos schmoll.gif
Atsakyti
4u.gif sweikos mergytes,gyvuojat puikiai,o as irgi vis pusku pusku,o kur dar jei netinka maistas,ui kaip skrandukas netoleruoja,jau kai pagimdysiu leksiu vel sava gydimo kursa darytis ax.gif o vaikuciams nebutinai tos ligos nuo visokiu skanestu,labai daug yra ir paveldima.Is pradziu uzklumpa didelis rugstingumas(po to jis negydomas issivysto refliuksas)o dar jei negydoma,tai ir sustreikuoja tas skrandzio sfinkseris,del kurio susiformuoja stemples diafragmos isvarza(neuzsidarineja pilnai ties stemple ir skrandziu prievartis,buna,kad tas voztuvelis tiek pasikelia su visu skrandzio turiniu,kad net rekomenduojama,kad grazinti skrandy i savo vieta,atliekama laposkopine operacija.skrandis jautrus organas,jei jau karta sako turejai bedu,o ypac nerviniu pagrindu,tai daznai tai gali kartotis,bet as ne medike,as tik bandau aprasyti tai kuo domiuosi ir tai girdejau is daktaru apsakymu.man tai paskutiniuoju semestru taip pradejo rugstys kilti,kai kyla,tai dar galiu kenteti,bet va vakarais kai atsigulu kartais,ne is sio ne is to pradeda toks spaudimo jausmas krutineje spausti,niu tada turiu tik sedeti,o kartais net nospa isgeriu,nes taip nemaloniai ten spaudzia doh.gif ar jums buna tokiu pozymiu?
Atsakyti
seip vaikai seis laikais irgi pilni streso...mergaite yra leta jautri mokinasi stiprei pergyvena del kiekvieno pazymio...o zinot koks jaunimas seis laikais jei letesnis tai ir ant galvos gali uzlipti tai susipykus su kuo ar pasisaipe kas vis pergyvenimai...ja dabaige senelio netekimas...is sykio po laidotuviu jai ir islindo...traskuciu valgome i metus gal 1 pakeli lotuliukas.gif o apie kokakolas net nesneku...geriam gryna vandeni nes kas is tu limonadu vieni hemikalai biggrin.gif ir beto skaiciau kazkur kad sveikiause gerti gryna vandeni ir jo reikia daug naudoti suaugusem zmogui reikia isgerti 2.5 litro gryno vandens...seip ten dar rase kad arbata kava limonadai ar sultys nesiskaito...tik grynas vanduo kad ir is ciaupo... biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos, vat pasiguosiu, kad negaliu gerti OMEPRAZOLIO, per daug šalutinių poveikių verysad.gif tai gydytoja sakė, kad man vienintelė išeitis dieta... tai vat taip.. unsure.gif
o jau buvau dviejų mėnesių dozę nusipirkusi.. doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulyteee: 15 kovo 2008 - 21:19