Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hipofunkcija (tiroiditas) III

QUOTE(Dagilis @ 2008 11 11, 18:26)
Va idomu kaip cia ... bet jei tavo skydliauke pradeda normaliai veikti ir be tiroksino, tai kam ji gerti? O jei nepradeda normaliai - tai jau jo, ka bedarysi...
O vezys gali bet kada, bet kam isimesti...  unsure.gif, ne tiroksinas cia gali nepadeti...
ZInok pastebejau, kad taip, laikas nuo laiko tokie bjauroki buna, iki tiroksino to tikrai nebudavo... nezinau, ar galiu sieti su tuo, bet po kol kas tai lyg ir vienintele priezastis  cool.gif

as aplamai niekad neturejau inkstiru blink.gif na per pms kokie trys issikaldawo tik,o daba ziuriu kaip diena taip naujiena doh.gif kiba jau wirssworis per weida lauk lipa lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
[quote=Dagilis,2008 11 11, 18:26]
Va idomu kaip cia ... bet jei tavo skydliauke pradeda normaliai veikti ir be tiroksino, tai kam ji gerti? O jei nepradeda normaliai - tai jau jo, ka bedarysi...
O vezys gali bet kada, bet kam isimesti... unsure.gif, ne tiroksinas cia gali nepadeti...
Bandysiu paaiškinti: tiroxinas tai hormono, kurį gamina skydliaukė pakaitalas ( nžn. ar tinkamas žodis ) Kai skydliaukė funkcionuoja normaliai ji jo pagamina tiek kiek reikia. Pvz. daugiau judam, daugiau valgom-pagamina pagal poreikį. Kai veikla sutrikusi gamina nepakankamai, arba negamina visai tada geriamas tiroxinas, kad organizmas gautų hormono tabletėlės pavidalu. Organizmas jo nekaupia , gavo-sunaudojo ir vėl laukia duok, todėl ir geriamas pastoviai. Atrodo pasijutau gerai ir tiroxiną lauk. Bet be hormono gyventi negalim, jei skydliaukės veikla sutrikusi greit pajusim jo stygių ir bus prastai. Sveikatėlės visoms!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo liūtuke: 12 lapkričio 2008 - 10:30
QUOTE(liūtuke @ 2008 11 12, 11:29)
Bandysiu paaiškinti: tiroxinas tai hormono, kurį gamina skydliaukė pakaitalas ( nžn. ar tinkamas žodis ) Kai skydliaukė funkcionuoja normaliai ji jo pagamina tiek kiek reikia. Pvz. daugiau judam, daugiau valgom-pagamina pagal poreikį. Kai veikla sutrikusi gamina nepakankamai, arba negamina visai tada geriamas tiroxinas, kad organizmas gautų hormono tabletėlės pavidalu.  Organizmas jo nekaupia , gavo-sunaudojo ir vėl laukia duok, todėl ir geriamas pastoviai. Atrodo pasijutau gerai ir tiroxiną lauk. Bet be hormono gyventi negalim, jei skydliaukės veikla sutrikusi greit pajusim jo stygių ir bus prastai. Sveikatėlės visoms!

O neimanoma tos skydliaukes taip isgydyti, kad jos veikla atsistatytu ir ji pati gamintu hormonu tiek, kiek reikia?
As turbut klaidingai maniau, kad tik po skydliaukes pasalinimo reikia visa gyvenima tiroksina gerti, nes jau nebera kam jo gaminti lotuliukas.gif...
Atsakyti
Man atrodo kad ne, jeigu skydliauke kasmet save vis naikina tai viena diena sunaikins visai. Tai daugiau gamint tikrai neprades. Nebent kazkaip ta naikinimasi galima butu sustabdyti, bet turbut neimanoma.
Atsakyti
man gydytoja sake kad pasitaiko atweju kad atsistato,ir wel buna wiskas normoj,bet wistiek pastowiai reik stebet,nes dazniausiai tai buna laikina
Atsakyti
QUOTE(Tanit @ 2008 11 12, 12:42)
Man atrodo kad ne, jeigu skydliauke kasmet save vis naikina tai viena diena sunaikins visai. Tai daugiau gamint tikrai neprades. Nebent kazkaip ta naikinimasi galima butu sustabdyti, bet turbut neimanoma.

Vaje, kaip neviltingai skamba... Ir uz ka mums taip... cry.gif
Atsakyti
QUOTE(meskiniukas @ 2008 11 12, 12:45)
man gydytoja sake kad pasitaiko atweju kad atsistato,ir wel buna wiskas normoj,bet wistiek pastowiai reik stebet,nes dazniausiai tai buna laikina

O geras bigsmile.gif
Atsakyti
Sveikutės 4u.gif
O tai ką darot, kaip raminat gydot širdelę, kai pradeda labai tabaluotis? g.gif Kokius vaistus vartojat? unsure.gif
Mano pašalinta dešinė skiltis prieš 4 metus. Atrodo buvo viskas susitvarkę...Bet vat dabar vėl pradėjau jausti širdį, jaučiu, kad vėl pradėjo dusinti, nerimas ir t... Viskas po gimdymo g.gif Ruošiuos keliauti pas gyd. Navicką Klaipėdoje. Gal kas lankotės pas jį? Kaip? Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Betukas @ 2008 11 12, 16:16)
Sveikutės  4u.gif
O tai ką darot, kaip raminat gydot širdelę, kai pradeda labai tabaluotis?  g.gif Kokius vaistus vartojat?  unsure.gif
Mano pašalinta dešinė skiltis prieš 4 metus. Atrodo buvo viskas susitvarkę...Bet vat dabar vėl pradėjau jausti širdį, jaučiu, kad vėl pradėjo dusinti, nerimas ir t... Viskas po gimdymo  g.gif  Ruošiuos keliauti pas gyd. Navicką Klaipėdoje. Gal kas lankotės pas jį? Kaip? Ačiū  4u.gif

as tai tik kali geriu unsure.gif
Atsakyti
Sveikos,esu pirma karta siame forume smile.gif

kaip suprantu daugumos susiduret su skydlaiuke. tai va, mano mamai diagnozuota skydliauke gana nemaza. sako reiks operuot,o ji labai bijo, aisku labiau bijokad nebutu vezine stadija. gal kas zinot ar padidejes, ar mazas hormonu kiekis yra, kai vezys?.ar imanoma isgydyt be operacijos? beje gal zinot simtomus vezines skydliaukes? labai lauksiu atsakymo.dekui wink.gif
Atsakyti
Smil , tikrai negalvok apie vėžį , būtų taip ir pasakė , o jei ir taip , tai skydliaukės vežys lengviausiai išgydomas kiek girdėjau , nepergyvenk taip stipriai , manau tavo mamai teks getti tiroksiną wink.gif
Va o man paskyrė vaistukų smegenims kur varo skystį , tai nežinau ar nekenkia vartot su tiroksinu ? kokius jus dar vartojat vaistus rimtus be tiroksino , ar vartojant tiroksiną viską kitką galim ir vartot ?
Atsakyti
Ar jusu nemigdo tas tiroksinas ?
Atsakyti