Įkraunama...
Įkraunama...

Sanpaulijos...20 tema

QUOTE(pabirze @ 2008 12 10, 10:33)
bet juk žiauru iš Visagino siųsti tokius augaliukus, ypač žmogui kuris pats augina ir žino ko žibutėms reikia, aš orchidėją pirkau ir vežiau su mašina gal 5 km, ir taip pergyvenau, kad nesušaltų...Sakyčiau , nepateisinama, o ir pinigėlių nemažai išleido, tikiuos ne visoms tai nutiko g.gif

Sveikos, merginos,

Viskas tvarkoje. Susirasiau su Jelena, sake, kad ne grybelis. Susitarem palaukti pora dienu ir tada matysim, kas jam darosi. Ji irgi minejo, kad nepernese temperaturu kaitos.
Saunuole Jelena. Taip susirupino. Bet as tikiu, kad viskas bus gerai. Pas mane visi augaliukai labai mylimi, taikrai atsigaus. Dekui merginos uz atsakymus.

user posted image
Atsakyti
Ir mano reikaliukai pagerejo, nebeatsiranda demes, po tu 3 prarastu lapuku, sustojo bedos, tikekimes visam laikui thumbup.gif
Atsakyti
Perskaiciau visa temele ir taip nesupratau: kaip geriau daryti,kad lapelis isleistu sakneles - ar imerkti nuskinta lapeli i vandeni, ar sodinti tiesiai i zeme? g.gif
Atsakyti
Ir tas, ir tas būdas geras. Kiekviena atranda savo.
Sodinant lapelį tiesiai į žemę, jam išleidus šaknis, nebereikia prigyti ir pats procesas gal kiek greitesnis. Bet merkiant gali greičiau pamatyti, jei lapuko kotas ima pūti ir dar jį nupjovus išgelbėti.
Paskutiniu metu aš šiaip lapelį dažniausiai sodinu į žemę, viršutinį sluoksnį užpildama vermikulito. O kai gelbėjau pora ėmusių pūti gėlyčių, tai dar padoriai atrodančius lapelius pasimerkiau, kad pamatyčiau, kuris ims pūti.
Atsakyti
QUOTE(~saulyte~ @ 2008 12 13, 18:06)
Perskaiciau visa temele ir taip nesupratau: kaip geriau daryti,kad lapelis isleistu sakneles - ar imerkti nuskinta lapeli i vandeni, ar sodinti tiesiai i zeme?  g.gif

as ir taip ir taip darau, bet man labiausiai patinka sodint tiesiai i zeme mirksiukas.gif
Atsakyti

Norėjau pasigirti ..... Mano Pirmoji sanpaulija žydi. biggrin.gif
Neveislinė ir tooookia violetinė. blush2.gif bet kaip smagu, žiedų daug ir dar daugiau pumpurų krauna doh.gif
Taip akį džiugina kas dieną... thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Kerpena @ 2008 12 13, 18:29)
Ir tas, ir tas būdas geras. Kiekviena atranda savo.
Sodinant lapelį tiesiai į žemę, jam išleidus šaknis, nebereikia prigyti ir pats procesas gal kiek greitesnis. Bet merkiant gali  greičiau pamatyti, jei lapuko kotas ima pūti ir dar jį nupjovus išgelbėti.
Paskutiniu metu aš šiaip lapelį dažniausiai sodinu į žemę, viršutinį sluoksnį užpildama vermikulito.  O kai gelbėjau pora ėmusių pūti gėlyčių, tai dar padoriai atrodančius lapelius pasimerkiau, kad pamatyčiau, kuris ims pūti.

Papildyta:
QUOTE(Livai @ 2008 12 16, 09:57)
as ir taip ir taip darau, bet man labiausiai patinka sodint tiesiai i zeme mirksiukas.gif

Dekoju uz atsakymus. ax.gif Pasodinau pora lapeliu i vazoneli. Lauksiu rezultatu. ax.gif
Atsakyti
Sveikos, Sanpaulijos, biggrin.gif

Nusipirkau Actara 4g nuo musyciu ir nezinau i koki vandens kieki pilti. Dar cia kazkada skaiciau apie trasas TOPAS. Maciau senukuose yra, ir nera jie labai brangus. Bet man vis kyla klausimas: ar sanpauliju lapai tikrai nenupus, jei purksiu ant virsaus? Nu man labai gaila butu. Dabar susirinkau sirdziai miela kolekcija (su myletoja pradedancioji), dar visi "vaikuciai". Labai laukiu pirmuju zieduku. Ir dar klausimelis... Kazakda girdejau, kad per sanpauliju saknis pereina spavos, susimaiso. Lygiai taip pat girdejau, kad tos spalvos pereina ir per lapus. Kiek tos teisybes? g.gif Nes pas mane vazoneliai vieni salia kitu.

Aciu uz atsakymus. mirksiukas.gif
Atsakyti
Edėja,nesupratau ką čia parašei? g.gif TOPAS,tai tikrai ne trąšos doh.gif jis yra vaistas nuo grybeliniu susirgimų.Actara,žiurint kelių gramų maišeli nusipirkau,jei 2g.reikia skiesti su 5 litrais vandens,jei 4g.atitinkamai su 10 litrų vandens. 4u.gif Žiemos metu nupurkštas sanpaulijas,reikia pastatyti šiltai,kad ir kokioj vonioj,kad nudžiūtų,tada joms tikrai nieko neatsitiks,purksti reikia iš viršaus ir apačios,taip,kad "bėgtų per lapus",tada purškimas bus efektyvus.
O dėl to,kad susimaišo spalvos lotuliukas.gif taip nebūna schmoll.gif sanpaulijos gali "mutuoti"bet tikrai ne dėl to,kad vazonėliai stovi arti vienas kito,bet dėl kitų priežasčių pvz:tai būdinga,tai veislei,pasikeitusios auginimo sąlygos,temperatūra...ir pan.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alyvuogė+: 18 gruodžio 2008 - 08:14
Sveikos bendramintes smile.gif

Siais metais susirinkau nemaza (kaip pradedanciai) sanpauliju vaiku kolekcija, kelios zydejo, bet paskutiniu metu visos buvo pradejusios nykti. Pasirodo, ant palanges buvo per zema temperatura (apie 15 laipsniu). Perkrausciau visas ant vakarines palanges (kur temp. apie 20 laipsniu), blogiausiai atrodancioms dar maiselius uzdejau ir mano gelytes tiesiog per kelias dienas pastebimai atgyja clap.gif clap.gif clap.gif Gaila, kad keliu vaikuciu nepavyko issaugoti verysad.gif
Atsakyti
živ,labai džiugu,kad gėlytės atgyja,žiemos metu sanpaulijoms augančioms ypač ant plastikinių palangių per šalta doh.gif ,kitos merginos visokiu gydrybių žino,kaip jas aprengti,kad tik šilčiau būtų bigsmile.gif ,tupdo sanpaulytes i putplascio vazonėlius,iškloja palanges putplasčiu,kad tik gražuolėm šilčiau būtų thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Alyvuogė+ @ 2008 12 18, 11:59)
živ,labai džiugu,kad gėlytės atgyja,žiemos metu sanpaulijoms augančioms ypač ant plastikinių palangių per šalta  doh.gif ,kitos merginos visokiu gydrybių žino,kaip jas aprengti,kad tik šilčiau būtų  bigsmile.gif ,tupdo sanpaulytes i putplascio vazonėlius,iškloja palanges putplasčiu,kad tik gražuolėm šilčiau būtų  thumbup.gif

Va va, dabar jos irgi ant palanges (kur plastikinis langas), bet dar yra istiklintas balkonas, gal kaip nors neneukris labai ten temparatura. Gal galima kur nuotraukyte pamatyti, kaip su putaplasciu ant palanges reiktu elgtis. Net ant mano siltosios palanges prie pat lango temp. 18 laipsniu, o atitraukus labiau i kambario puse - jau virs 20 g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ziv: 19 gruodžio 2008 - 10:27