Įkraunama...
Įkraunama...

Sanpaulijos...20 tema

Tai žinoma, galima visus augint.
Jei labai skiriasi dydžiu, galima didesnį pirma atskirt, kitus dar paaugint prie lapo.
Atsakyti
QUOTE(pabirze @ 2009 02 11, 12:54)
o jei mano lapelis išleidęs ir auginasi 3 krūmelius - aš juos visus galiu atskirai sodintis ir augint, ar tik stipriausią palikt ( nes likę menkesni), atsiprašau , kad įsiterpiau blush2.gif , bet labai rūpi

As tai po viena- du palieku prie lapo. Bet cia jau del vietos taip gaunasi, dazniausiai turiu ne viena lapa isodinusi, atskyrus nebebuna kur det.
Atsakyti
Ačiū , Mintee ir Kerpena 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Kerpena @ 2009 02 11, 12:46)
Taip, kai vaikai paauga, jie atskiriami nuo lapo ir išskirstomi po vieną. O pats lapas išmetamas arba, jei geras ir tvirtas, norint galima dar sodinti, gali dar kartą vaikus išauginti.

Čia labai aiškiai parodyta, kaip tai daroma.

aciu 4u.gif gal kol jaunas ateis, tai jau mano jaunikliai bus sustipreje smile.gif is to psl. suprantu, kad tie vaikuciai prie motininio lapo turi taip gerai paaugti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Mur mur @ 2009 02 11, 10:30)
aciu L@n@i uz augintines  4u.gif

friends.gif biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Mur mur @ 2009 02 11, 11:04)
stai taip atrode sausio 19d.:
o taip siandien smile.gif:

bigsmile.gif gerokai ugtelejo , o lapai turi po bureli vaikiuku wub.gif thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos sanpaulijų mylėtojos smile.gif
Aš irgi auginu, laukiu žiedų, bet palangė kol kas panaši tik į Mur mur augintines. ax.gif ax.gif Bet manau sulauksiu greitu laiku savo grožio wub.gif

Šiandien Akropolio Maximoj mačiau sanpaulijas, tai net nustebau, tokios mažutės, miniatiūrinės, mažuose vazonėliuose,o jau žydi, žydi thumbup.gif , bet kaip supratau tai neveislinės,o tos pačios paprasčiausios, violetinės sp. smile.gif Bet tikra gražios !!! wub.gif
Atsakyti
apsvieskit mane neismanele blush2.gif
kaip reikia padauginti sanpaulija is lapo?
as nuskyniau lapa, ismerkiau i vandeni, jis man isleido dideles saknis, tada ibedziau i zeme ir tas lapas man numire verysad.gif

o gal ne bet kuris lapas nuskintas tinka?

niu prasau papasakokit, man ka ne taip padariau blush2.gif
Atsakyti
gal zeme netinkama, gal perlaistei, gal salta pasidare.. Geriausia isaknydinti prasidejus pavasariui, tuo labiau, jei pirma karta taip darai wink.gif
o ka reiskia "ibedziau"? Su saknelemis reikejo sodinti, ne besti.. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kice @ 2009 02 15, 11:11)
gal zeme netinkama, gal perlaistei, gal salta pasidare.. Geriausia isaknydinti prasidejus pavasariui, tuo labiau, jei pirma karta taip darai wink.gif
  o ka reiskia "ibedziau"? Su saknelemis reikejo sodinti, ne besti.. smile.gif

niu isodinau isodinau smile.gif

tai tikriausiai salta pasidare verysad.gif nes tas lapelis toks suglebes ir tamsus pasidare g.gif as padejau ant palanges kur daugiau sviesos, bet tam kambary yra gana vesoka doh.gif tai tikriausiai, kad susalo verysad.gif

na, reiks pabandyt tada kai atsils orai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(kice @ 2009 02 15, 11:11)
Geriausia isaknydinti prasidejus pavasariui,

doh.gif doh.gif busiu ir as prisidirbus....pasodinau....nes jau labai daug sakneliu buvo isleide lapukai doh.gif
gal isgyvens g.gif
tai senas persodint ir dar ankstoka???? g.gif
aciu 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
na zinote, visus augalus geriausiai sodinti-persodinti labiau i pavasari - koki kovo, balandzio men.. Tos kurios patyre, tai ir ziema ir rudeni sodina, o neturinciom patirties geriau palaukti pavasario smile.gif
Atsakyti
QUOTE(marimacho @ 2009 02 15, 12:16)
niu isodinau isodinau  smile.gif

tai tikriausiai salta pasidare  verysad.gif  nes tas lapelis toks suglebes ir tamsus pasidare  g.gif  as padejau ant palanges kur daugiau sviesos, bet tam kambary yra gana vesoka  doh.gif  tai tikriausiai, kad susalo  verysad.gif

Apie lapelio sodinimą siūlau pasiskaityti čia http://www.sugardas....t_sheet_lt.html
Išties gali būti, kad Jūsų pasodintam lapeliui buvo šaltoka. Paminėsiu, jog svarbu ir tai, į kokią žemę sodinate. Žemės turi būti netrąši (nederlinga) ir puri, šaknydininmui paprastai naudojamos durpės, pridedant agroperlito, vermikulito aba švaraus stambaus smėlio.
QUOTE(kice @ 2009 02 15, 13:15)
na zinote, visus augalus geriausiai sodinti-persodinti labiau i pavasari - koki kovo, balandzio men.. Tos kurios patyre, tai ir ziema ir rudeni sodina, o neturinciom patirties geriau palaukti pavasario smile.gif

Norėjau patikslinti, kad sanpaulijas žiemą persodina ne tiek turinčios patirties, kiek turinčios sąlygas auginti po dirbtiniu apšvietimu - tokiomis sąlygomis gėlės ir auga, ir žydi ir tamsiuoju, šaltuoju metu laiku. Auginant natūraliomis sąlygomis žiema saupaulijoms - poilsio metas. Jau po truputį galima ruoštis persodinimo darbams - augalai rodo pagyvėjusį augimą, reaguoja į pailgėjusią dieną.
Atsakyti