Tai žinoma, galima visus augint.
Jei labai skiriasi dydžiu, galima didesnį pirma atskirt, kitus dar paaugint prie lapo.
QUOTE(pabirze @ 2009 02 11, 12:54)
o jei mano lapelis išleidęs ir auginasi 3 krūmelius - aš juos visus galiu atskirai sodintis ir augint, ar tik stipriausią palikt ( nes likę menkesni), atsiprašau , kad įsiterpiau
, bet labai rūpi

As tai po viena- du palieku prie lapo. Bet cia jau del vietos taip gaunasi, dazniausiai turiu ne viena lapa isodinusi, atskyrus nebebuna kur det.
Ačiū , Mintee ir Kerpena

QUOTE(Kerpena @ 2009 02 11, 12:46)
Taip, kai vaikai paauga, jie atskiriami nuo lapo ir išskirstomi po vieną. O pats lapas išmetamas arba, jei geras ir tvirtas, norint galima dar sodinti, gali dar kartą vaikus išauginti.
Čia labai aiškiai parodyta, kaip tai daroma.
Čia labai aiškiai parodyta, kaip tai daroma.
aciu

QUOTE(Mur mur @ 2009 02 11, 10:30)

Papildyta:
QUOTE(Mur mur @ 2009 02 11, 11:04)

Sveikos sanpaulijų mylėtojos
Aš irgi auginu, laukiu žiedų, bet palangė kol kas panaši tik į Mur mur augintines.
Bet manau sulauksiu greitu laiku savo grožio
Šiandien Akropolio Maximoj mačiau sanpaulijas, tai net nustebau, tokios mažutės, miniatiūrinės, mažuose vazonėliuose,o jau žydi, žydi
, bet kaip supratau tai neveislinės,o tos pačios paprasčiausios, violetinės sp.
Bet tikra gražios !!!

Aš irgi auginu, laukiu žiedų, bet palangė kol kas panaši tik į Mur mur augintines.

Šiandien Akropolio Maximoj mačiau sanpaulijas, tai net nustebau, tokios mažutės, miniatiūrinės, mažuose vazonėliuose,o jau žydi, žydi

apsvieskit mane neismanele
kaip reikia padauginti sanpaulija is lapo?
as nuskyniau lapa, ismerkiau i vandeni, jis man isleido dideles saknis, tada ibedziau i zeme ir tas lapas man numire
o gal ne bet kuris lapas nuskintas tinka?
niu prasau papasakokit, man ka ne taip padariau

kaip reikia padauginti sanpaulija is lapo?
as nuskyniau lapa, ismerkiau i vandeni, jis man isleido dideles saknis, tada ibedziau i zeme ir tas lapas man numire

o gal ne bet kuris lapas nuskintas tinka?
niu prasau papasakokit, man ka ne taip padariau

gal zeme netinkama, gal perlaistei, gal salta pasidare.. Geriausia isaknydinti prasidejus pavasariui, tuo labiau, jei pirma karta taip darai 
o ka reiskia "ibedziau"? Su saknelemis reikejo sodinti, ne besti..

QUOTE(kice @ 2009 02 15, 11:11)
gal zeme netinkama, gal perlaistei, gal salta pasidare.. Geriausia isaknydinti prasidejus pavasariui, tuo labiau, jei pirma karta taip darai 

niu isodinau isodinau

tai tikriausiai salta pasidare

na, reiks pabandyt tada kai atsils orai

QUOTE(kice @ 2009 02 15, 11:11)
Geriausia isaknydinti prasidejus pavasariui,

gal isgyvens

tai senas persodint ir dar ankstoka????

aciu

na zinote, visus augalus geriausiai sodinti-persodinti labiau i pavasari - koki kovo, balandzio men.. Tos kurios patyre, tai ir ziema ir rudeni sodina, o neturinciom patirties geriau palaukti pavasario

QUOTE(marimacho @ 2009 02 15, 12:16)
niu isodinau isodinau
nes tas lapelis toks suglebes ir tamsus pasidare
as padejau ant palanges kur daugiau sviesos, bet tam kambary yra gana vesoka
tai tikriausiai, kad susalo 

Apie lapelio sodinimą siūlau pasiskaityti čia http://www.sugardas....t_sheet_lt.html
Išties gali būti, kad Jūsų pasodintam lapeliui buvo šaltoka. Paminėsiu, jog svarbu ir tai, į kokią žemę sodinate. Žemės turi būti netrąši (nederlinga) ir puri, šaknydininmui paprastai naudojamos durpės, pridedant agroperlito, vermikulito aba švaraus stambaus smėlio.
QUOTE(kice @ 2009 02 15, 13:15)
na zinote, visus augalus geriausiai sodinti-persodinti labiau i pavasari - koki kovo, balandzio men.. Tos kurios patyre, tai ir ziema ir rudeni sodina, o neturinciom patirties geriau palaukti pavasario 

Norėjau patikslinti, kad sanpaulijas žiemą persodina ne tiek turinčios patirties, kiek turinčios sąlygas auginti po dirbtiniu apšvietimu - tokiomis sąlygomis gėlės ir auga, ir žydi ir tamsiuoju, šaltuoju metu laiku. Auginant natūraliomis sąlygomis žiema saupaulijoms - poilsio metas. Jau po truputį galima ruoštis persodinimo darbams - augalai rodo pagyvėjusį augimą, reaguoja į pailgėjusią dieną.