Įkraunama...
Įkraunama...

Sanpaulijos...20 tema

QUOTE(Mur mur @ 2009 02 16, 11:35)
aciu uz nuorodele  4u.gif

taciau, niekur neradau, kad merginos naudotu agrovermikulita. ar jis skiriasi nuo vermikulito?  pagal aprasyma, tai turetu buti tas pats... g.gif

ar teisingai supratau, kad zeme ne maisoma o sloksniuojama?
koki drenaza jus naudojate i mazulius vazonelius?
atsiprasau, uz tokius elementarius klausimus  blush2.gif  norisi viska gerai ir teisingai padaryti  ax.gif

Man ir įdomu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(--rita @ 2009 02 16, 11:00)
Turiu margalapių vaikiukų dar neatskirtų nuo lapuko. Bet tie margalapiai visiškai balti, jokios žalios dėmelės. Jau norėčiau atskirti, nes jie jau gan dideli...bet bijau. Kažin kada jie pažaliuos, o gal visai nepažaliuos g.gif
Čia pirmi mano margiukai, tai ir nežinau kaip elgtis...

Margalapių veislių vaikučius nuo lapo patariama atskirti tik tuomet, kai jie įgauna žalios spalvos. Gal galėtumėte įdėti nuotraukytę, norisi pamatyti, kokio dydžio tie balti vaikučiai

QUOTE(Mur mur @ 2009 02 16, 11:35)
taciau, niekur neradau, kad merginos naudotu agrovermikulita. ar jis skiriasi nuo vermikulito?  pagal aprasyma, tai turetu buti tas pats... g.gif

Priešdėlis "agro" ir rodo, kad jis tinkamas naudoti augalams. Ką reiškia "sluoksniuojama"? Daromas žemės mišinys - neįsivaizduoju kaip kitaip galėtų būti!
"Rojaus sodų" forume yra atskira Sanpaulijų tema, kur yra daug naudingos informacijos - apie įvairius sanpaulijų auginimo niuansus. Verta pasiskaityti 4u.gif
Atsakyti
user posted image
Buckeye Cranberry Swirl
savo žydėjimu mane stebina, jog nepaliaujamai žydi nuo rugsėjo pradžios. bigsmile.gif

Sveikos ištikimos sanpaulijų augintojos, mylėtojos, gerbėjos... wub.gif
Ilgėjantis šviesusis dienos metas budina prisnūdusius augaliukus, o tuo pačiu ir mus. nail.gif , dar savaitė kita ir kibsime į didžiuosius persodinimo , atskyrinėjimo darbus. O dabar pats metas pasirūpinti vazonėliais, tinkamu substratu, trašomis bei kitais priedais reikalingais sanpaulijų priežiūrai. mirksiukas.gif

Senosios sanpaulijų augintojos, nemažų veislinių kolekcijų turėtojos kaip laikosi jūsų augintinės, kaip peržiemojo, tikiuosi be didelių nuostolių, nors žiema tamsusis metas kartais savo "juodajį" darbuką padaro ne mūsų naudai.
Apie savo turimas, kurias išsirinkau toliau auginti, kurios man "prilipo" , pakerėjo savo lapų skrotele, žiedukais ir nekaprizingu augimu, per žiemą išsilaikė tikrai puikiai. Senieji augalai kuriems jau buvo reikalingas atnaujinimas, tą padariau rudenį, taigi pamaina sėkmingai paruošta tolimesniam augimui net su dideliu pertekliumi "vaikiukų". Yra veislių kurių tikrai nesinori prarsati, o yra jų ir tokių kurios tik šiaip sau. Tai tokios būna išdalinamos, išdovanojamos , nesunkiai suranda naujas šeiminkutes.
Na išsiplėčiau gal kiek ir per daug, bet lai tai bus kaip ir prisistatymas po buvusio mano pradingimo kurį laiką iš forumo. mirksiukas.gif
Sėkmės budinant savo gražuoles ! thumbup.gif
Atsakyti
Kažkaip senokai židėjo mano sanpaulijos, o seniau vos ne ištisai židėdavo doh.gif
Atsakyti
Iš savo patirties žinau pramoninės (parduodamos prekybos centruose) taip, veislinukės šykštesnės savo žiedukais.
Bet linkiu nenusiminti, pražys tikrai atėjus pavasariui tavo gėlytės. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Mur mur @ 2009 02 16, 10:35)

koki drenaza jus naudojate i mazulius vazonelius?

Sluoksniuoja kai kurios sodindamos lapelį - kiminai ar kitas drenažas, lengvas žemės mišinys ir viršuje vermikulitas. Praktiškai lapelis sodinamas į vermikulitą, taip, kad į žemė tik remtųsi, kai išleidžia šaknis, jos auga į žemę.

Dar galima ant vermikulito padėti pažastinuką, ar šiaip vaiką atsiskyrusį be šaknų, kaip ir kiminuose gerai šaknydinasi.

O šiaip vaikams ar suaugusioms sodinti vermikulitas tiesiog įmaišomas į žemę .

Mažučiuose vazonėliuose drenažui geriausiai tinka kiminai.
Atsakyti
Dar apie persodinimą. Aš savo darbe vos spėjau persodinti. Kažkaip žydėjo jos visą rudenį ir žiemos pradžią, kaip ir baigė, galvoju persodinsiu kokį kovo mėn. Žiūriu vasario pradžioje vėl krauna pumpurus. Tai greit persodinau ir net tiems pumpurams nieko neatsitiko. Jau dabar po ilgo savaitgalio pora žiedelių prasiskleidė. smile.gif
Šviesu darbe, nes langas didžiulis, o ir dienos šviesos lempos žiemą dega ištisai kai dirbam, gal ir jos kiek padeda.
Atsakyti
Kerpena,

aciu uz atsakyma ir visa kita informacija 4u.gif dar noriu pasitikslinti, ar visada reikia deti papildomai zemiu? jei pas mane "Greeworld" dirvozemis gelems (na, kur tinka sanpaulijoms) + agrovermikulitas + medzio anglis?
kokia zeme pati naudoji?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mur mur: 17 vasario 2009 - 11:06
SIGUTE,gal geresnes sanpaulijų veisles galėtumet paminėti blush2.gif Ar artimiausioj ateity galima būtų pas jus, tokių nekaprizingų ir ilgai žydinčių įsigyti?
Atsakyti
QUOTE(Mur mur @ 2009 02 17, 11:04)
[dar noriu pasitikslinti, ar visada reikia deti papildomai zemiu? jei pas mane  "Greeworld" dirvozemis gelems (na, kur tinka sanpaulijoms) + agrovermikulitas + medzio anglis?
kokia zeme pati naudoji?

Nelabai supratau apie kokias žemes čia kalba eina.

Anksčiau naudodavau 'Vilniaus žalumos"žemę sanpaulijoms, bet paskutiniu metu buvo labai suprastėjus, tai irgi nusipirkau greenworld.
Dar nelabai daug naudojau, didysis persodinimas dar laukia.
Suaugusioms aš ėmiau tos greenworld didžiąją dalį, dar kiek įmaišiau Vičetos žemės kambarinėms gelėms su agroperlitu (kitas gėles daugiausiai į ją sodinu) ir truputį vermikulito. Labai tiksliai neskaičiavau proporcijų. Vaikams nededu tos Vičetos.

O šiaip žemės mišinį visos atranda kiek kitokį, nes priklauso nuo sąlygų namuose, nuo drėgmės, šilumos. Svarbu, kad per greit neperdžiūtų ir taip pat kad drėgmė labai ilgai nesilaikytų.
Atsakyti
Kerpena

aciu uz toki konkretu atsakyma 4u.gif 4u.gif 4u.gif

pasidalinkit patirtim, ar jus persodinimui laukiat jauno menulio? ar sodinat bet kada?
Atsakyti
Aš mėnulio nežiūriu.
Atsakyti