Įkraunama...
Įkraunama...

Sanpaulijos...20 tema

QUOTE(ausrazs @ 2009 02 15, 18:11)
Apie lapelio sodinimą siūlau pasiskaityti čia http://www.sugardas....t_sheet_lt.html
Išties gali būti, kad Jūsų pasodintam lapeliui buvo šaltoka. Paminėsiu, jog svarbu ir tai, į kokią žemę sodinate. Žemės turi būti netrąši (nederlinga) ir puri, šaknydininmui paprastai naudojamos durpės, pridedant agroperlito, vermikulito aba švaraus stambaus smėlio.

aciu labai 4u.gif

niu vat idomu kokia ta mano zeme g.gif jau nebepamenu, ten tam vazonely seniau gerbera augo, bet jau seniai jos nebeturiu, tai ir liko ten zemes, tai gal ir netinkama ta zemyte g.gif nors ten man rods durpes yra smile.gif
Atsakyti
Gal neatrodysiu labai įkyri smile.gif, taigi dar vienas patarimas: geriau nenaudoti substrato, kuriame anksčiau kas nors augo. Reikėtų imti "naują" durpę. Kai kurie sanpaulijų augintojai substratą prieš naudojant dezinfekuoja kaitindami. Tiesa, po kaitinimo naudoti sodinimui galima po 2-3 savaičių
Atsakyti
QUOTE(ausrazs @ 2009 02 15, 21:33)
Gal neatrodysiu labai įkyri smile.gif, taigi dar vienas patarimas: geriau nenaudoti substrato, kuriame anksčiau kas nors augo. Reikėtų imti "naują" durpę. Kai kurie sanpaulijų augintojai substratą prieš naudojant dezinfekuoja kaitindami.  Tiesa, po kaitinimo naudoti sodinimui galima po 2-3 savaičių

ir lapuką iškart į šiltnamiuką
Atsakyti
4u.gif

Pirmiausia, ačiū l@n@ už augaliuką ax.gif
ir noriu paklaust, prisiskaičiau apie substratus rojaus soduose sanpaulijoms ir nieko konkretaus neradau, nes kiekvienam savo biggrin.gif tai norėjau čia paklausti, į ką man sodinti "vaikiuką"? smile.gif

P. S. kiminų turiu (dar kartą ačiū l@n@ 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daluksa: 15 vasario 2009 - 20:49
aš perku sanpaulijų žemę ir maišau su kiminais- man taip geriausia, manau ir mano žibutėms.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pabirze: 15 vasario 2009 - 21:08
QUOTE(Daluksa @ 2009 02 15, 21:49)
Pirmiausia, ačiū l@n@ už augaliuką  ax.gif
ir noriu paklaust, prisiskaičiau apie substratus rojaus soduose sanpaulijoms ir nieko konkretaus neradau, nes kiekvienam savo  biggrin.gif tai norėjau čia paklausti, į ką man sodinti "vaikiuką"?  smile.gif

Būtent - kiekvienam savo. Kiekvienas augintojas turi atrasti "savo"., t.y., jau gerai tinkantį mišinį. Pvz., man patinka 'Greenworld', kiti jį peikia, o man nelabai patinka kitų dievinamas 'Klasmann' substratas. vargu, ar kas gali nurodyti idealų variantą.
Bendrieji principai: nenaudoti vien kompostinės žemės, maišyti su durpe, kaip komponentas tinka lapuočių žemė. Reikia įmaišyti komponentų žemės purumui, pralaidumui didinti (žr. man praeitą postą), kiminų - tolygesnei drėgmei palaikyti, trintos medžio anglies - apsaugai nuo puvinių.
Atsakyti
QUOTE(ausrazs @ 2009 02 15, 22:15)
Būtent - kiekvienam savo. Kiekvienas augintojas turi atrasti "savo"., t.y., jau gerai tinkantį mišinį. Pvz., man patinka 'Greenworld', kiti jį peikia, o man nelabai patinka kitų dievinamas 'Klasmann' substratas. vargu, ar kas gali nurodyti idealų variantą.
Bendrieji principai: nenaudoti vien kompostinės žemės, maišyti su durpe, kaip komponentas tinka lapuočių žemė. Reikia įmaišyti komponentų žemės purumui, pralaidumui didinti (žr. man praeitą postą), kiminų - tolygesnei drėgmei palaikyti, trintos medžio anglies - apsaugai nuo puvinių.

Aišku, labai ačiū smile.gif jei viskas ok, tai pasirodysim vėliau ax.gif
Atsakyti
labas vakarelis,

o is kur tos medzio anglies gauti?

sakykit, kokiom proporcijom reiketu deti i durpes('Greenworld') agrovermikulita (kitokio negavau). gal ir sis tinkamas g.gif
Atsakyti
Apie vermikulito naudojimą http://www.rojaussod...i...p;sk=t&sd=a
Medžio anglį naudoju tą, kuri pardavinėjama parduotuvėse šašlykams kepti. Tik reikia susmulkinti. Vasarą galima pasiimtyi tiesiog iš laužavietės, žinoma, jeigu nebuvo naudotas degus skystis.
Atsakyti
QUOTE(ausrazs @ 2009 02 15, 20:33)
Gal neatrodysiu labai įkyri smile.gif, taigi dar vienas patarimas: geriau nenaudoti substrato, kuriame anksčiau kas nors augo. Reikėtų imti "naują" durpę. Kai kurie sanpaulijų augintojai substratą prieš naudojant dezinfekuoja kaitindami.  Tiesa, po kaitinimo naudoti sodinimui galima po 2-3 savaičių

QUOTE(ausrazs @ 2009 02 15, 21:15)

kiek daug naudingos informacijos 4u.gif aciu labai wub.gif
Atsakyti
Kaip smagu, kad atsigauna tema, pavasariui artėjant.
Man ir iškilo klausimukas. Turiu margalapių vaikiukų dar neatskirtų nuo lapuko. Bet tie margalapiai visiškai balti, jokios žalios dėmelės. Jau norėčiau atskirti, nes jie jau gan dideli...bet bijau. Kažin kada jie pažaliuos, o gal visai nepažaliuos g.gif
Čia pirmi mano margiukai, tai ir nežinau kaip elgtis...
Atsakyti
aciu uz nuorodele 4u.gif

taciau, niekur neradau, kad merginos naudotu agrovermikulita. ar jis skiriasi nuo vermikulito? pagal aprasyma, tai turetu buti tas pats... g.gif

ar teisingai supratau, kad zeme ne maisoma o sloksniuojama?
koki drenaza jus naudojate i mazulius vazonelius?
atsiprasau, uz tokius elementarius klausimus blush2.gif norisi viska gerai ir teisingai padaryti ax.gif
Atsakyti