Įkraunama...
Įkraunama...

Kelionė į JAV be vizos

QUOTE(kauke26 @ 2010 06 10, 12:43)
Jeigu vaziuoji 1 savaitei ar dviems, tai gal ir neprasys, as vaziavau 87 dienom, tai man pats pareigunas pasake, kad kita karta butinai jas tureciau, kitaip, neileis i sali  lotuliukas.gif

nu cia jau nepyk bet fantazija pas tave neeiline. Keliaujant per pasieni reikia tureti TIK pasa, bilietus atgalinius, arba paaiskinima kodel ju neturi, adresa kur gyvensi, viza jei reikia ir panasiai. Jokiu dokumentu jie nei tikrina, nei ziuri nei ka. Su turistine viza buti salyje legaliai gali iki 6 men, su beviziu iki 3 men - ir viskas. Jokiu papildomu klausimu. Pazistu n seimu pas kuriuos atvaziuoja tevai pensininkai nedirbantys niekur seniausiai ir buna po 6 menesius kiekvienais metais ir niekas niekada tokiu dalyku neklausineja. Neprisigalvokit, neapsisunkinkit ir negasdinkit kitu zmoniu. Pasienyje rysiu su sava salim demonstruoti tikrai nereikia! pareigunai nera tokie neprotingi, kad gasdintu kas bus "kita karta".
Atsakyti
QUOTE(MichGirl @ 2010 06 10, 20:40)
Keliaujant per pasieni reikia tureti TIK pasa, bilietus atgalinius, arba paaiskinima kodel ju neturi, adresa kur gyvensi, viza jei reikia ir panasiai. Jokiu dokumentu jie nei tikrina, nei ziuri nei ka. Su turistine viza buti salyje legaliai gali iki 6 men, su beviziu iki 3 men - ir viskas. Jokiu papildomu klausimu. Pazistu n seimu pas kuriuos atvaziuoja tevai pensininkai nedirbantys niekur seniausiai ir buna po 6 menesius kiekvienais metais ir niekas niekada tokiu dalyku neklausineja.  Neprisigalvokit, neapsisunkinkit ir negasdinkit kitu zmoniu. Pasienyje rysiu su sava salim demonstruoti tikrai nereikia! pareigunai nera tokie neprotingi, kad gasdintu kas bus "kita karta".

Na pareigunu tai visur visokiu buna rolleyes.gif O Amerikos pasienieciai - tikrai ne patys draugiskiausi, jie ir patys tai pripazista, kazkada teko skaityti straipsni ta tema amerikietiskoje spaudoje. Ir kad jie kartais pagasdinti megsta, irgi teko girdeti, nors pati nesusiduriau. Bet man atrodo, kad ir nuo paties keliautojo labai priklauso, kaip pasienieciai su juo elgsis - jei atrodysi issigandes, tai ir klausines daugiau, o gal ir gasdins, nes manys, kad kazka slepi ir pagasdintas gal issiduosi. Rami laikysena ir sypsena - geriausi draugai pasienyje, ir ne tik Amerikos mirksiukas.gif

Beje, kai man reikejo vizos i JAV (pries 3 metus), tai ambasada prase pateikti laiska is darbo - patvirtinima, kad as ten dirbu. O pasienietis musu su vyru taip lyg tarp kitko pasiteiravo, ar nebus problemu darbe, kad net keturias savaites atostogausim - susidare toks ispudis, kad lyg ir tikrino, ar tikrai dirbam ir tikrai grisim. O vaziavom is Olandijos, kur ir gyvenam, ir vyras - Vakaru europietis. Bet mes tuos klausimus priemem normaliai, atsakinejom su sypsena, ir viskas vyko labai sklandziai - man pasienietis netgi pasake "Welcome!", isgirdes, kad i JAV atvaziavau pirma karta biggrin.gif

Zodziu, nepaisant to, ka cia parasiau, is esmes pritariu MichGirl - nesigasdinkit per daug, ir viskas bus OK 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2010 06 10, 16:02)
1. Na pareigunu tai visur visokiu buna  rolleyes.gif
2. Bet man atrodo, kad ir nuo paties keliautojo labai priklauso, kaip pasienieciai su juo elgsis - jei atrodysi issigandes, tai ir klausines daugiau, o gal ir gasdins, nes manys, kad kazka slepi ir pagasdintas gal issiduosi. Rami laikysena ir sypsena - geriausi draugai pasienyje, ir ne tik Amerikos  mirksiukas.gif
3. Beje, kai man reikejo vizos i JAV (pries 3 metus), tai ambasada prase pateikti laiska is darbo - patvirtinima, kad as ten dirbu.
4. O pasienietis musu su vyru taip lyg tarp kitko pasiteiravo, ar nebus problemu darbe, kad net keturias savaites atostogausim - susidare toks ispudis, kad lyg ir tikrino, ar tikrai dirbam ir tikrai grisim.

1. taip, bet reikalauti kazko "is lempos" jie negali ir neturi teises. Pasienyje negali reikalauti irodyti rysius su gimtaja salim.
2. butent taip
3. ambasada visai kitas reikalas, tai ne tas pats kas pasienis. Ambasadoje zinoma rysius su gimtine reikia irodyt kokios salies vizos beprasytum. Pasienyje tereikia pateikti arba viza arba turet leidima keliauti beviziu rezimu - jokiu papildomu doku is LT tikrai nereikia. Jie neturi kompetencijos ju tikrinti, nezino kokie yra tikri, kokie padirbti ir t.t, nes nera tam apmokyti, gali namie su kompu prisidaryti dou, kad puse LT valdai smile.gif
4. turbut pasiteiravo, nes jiems neiprasta tiek ilgai atostogauti is karto. Tikrai labai retas amerikietis, net ir turintis galimybe atostogauti 4 savaites per metus, ima tas atostogas visas is karto, labai labai retas. Todel ir pasidomejo gal, aisku galima is to paskui visokiu isvadu pasidaryt, bet daznai jie tik ir siaip plepa.
Atsakyti
Buvau likus ir 9 menesius su turistine viza(prasitesus laika dar trim menesiam) buvau likus ir pusmeti, ir tris menesius ir neti gi buvau nuskridus tik porai savaiciu.
Taciau nei karto, anei karto neprase irodyt kad dirbu lietuvoj ar dar paoildomu dokumentu blink.gif issiziociau isgirdus toki klausima, juk skrendi atostogau o ne pas potencialius darbdavius.
Gal jie kaip ir musu gerbiami keliu pareigunai, jaucia is toli kur girtas atvaziuoja, taip ir jie jaucia tuos kurie potencialus JAV istatymu pazeidejai, tokie kaip kad liekantys visam gyvenimui, dirbantys nelegaliai ir t.t.
Na nezinau kitokios isvados negaliu padaryti biggrin.gif
Tik kelis kartus buvo paklause ka veikiu LT, atsakydavau kad studijuoju savo specialybe, tai tada visada pokalbis baigdavosi apie musu ir jav istatymu vienoduma/nevienoduma ar taikyma lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo convict: 11 birželio 2010 - 17:35
Mes ruosiames buti apie 4 sav. Apsistosime pas gimines (mamos pussesere), tik va viena beda, kad ji gyvena nelegaliai, o jos dukra turi zalia korta. Tai manau reiks adresa jos rodyti. Jau dabar baisu pasidare, kad gali neileisti verysad.gif
Atsakyti
Jei as anglu kalbos nemoku, kaip su muitininkais susikalbet? Gal jie prancuziskai ar rusiskai kalbanti verteja turi? As ir isigasciau, jei pradetu mane angliskai kalbinti. Gal kitiems ir juokingai atrodo, bet man tai ne g.gif
Atsakyti
QUOTE(jjolanta @ 2010 06 11, 12:46)
Mes ruosiames buti apie 4 sav. Apsistosime pas gimines (mamos pussesere), tik va viena beda, kad ji gyvena nelegaliai, o jos dukra turi zalia korta. Tai manau reiks adresa jos rodyti. Jau dabar baisu pasidare, kad gali neileisti  verysad.gif

jokio skirtumo kokie zmoniu statusai pas ka vaziuoji, adresas tik formalumas.

QUOTE(vedeja @ 2010 06 11, 13:55)
Jei as anglu kalbos nemoku, kaip su muitininkais susikalbet? Gal jie prancuziskai ar rusiskai kalbanti verteja turi? As ir isigasciau, jei pradetu mane angliskai kalbinti. Gal kitiems ir juokingai atrodo, bet man tai ne  g.gif

kasdien pro juo praein a kruva zmoniu nesnekanciu visai anglishkai. paprasciausiai pasakyk, kad "sorry, no english" ir tiek. Jeigu baisiai itartina pasirodysi, ir nores kazko paklausti, jie suras tau verteja tos kalbos, kuria gali susisneketi.
Atsakyti
Labas visiems....

OHO kiek informacijos, OHOHO, net akyse zalia pasidare biggrin.gif biggrin.gif
Mes irgi su vyru planuojam rugseji kelt spranus pakeliaut po JAV, tai pradedu dometis kas kur kaip.....Nu, kad jus cia esat ir dalinates patritim, tai SUPER thumbup.gif ....Negaliu atsidziaugti tokiais forumais ir zmonemis..dekui visiems smile.gif

Mane irgi isgasdino tos muitines, tie skrydziu atsaukimai ( nors mes dar bilietu neturim), persedimai, laukimai po 8val....eina sau kaip ne faina jei reiks laukt taip ilgai.... doh.gif

Bet del pasu iki galo taip ir nesupratau....pas mane isdavimo data 2006.12.16...Ant paso yra tas mazas fotoaparatelis....Tai jus pasakykit, tinka tas pasas ar nea?..Nes as uzpildziau elektronine forma bevizio leidimo ir atejo patvirtinimas iskart, kad leidimas suteiktas....tai jei dbr netinka tas pasas ir reikia darytis nauja, kaip tada su tuo leidimu???Nes paso duomenys bus nebe tie patys????Nors kiek supratau tai tas pasas lyg geras..... g.gif
Atsakyti
Sveiki. Buvau ejes su tevuku del vizos gal buvo pies 6 metus ir man buvo tik 15 metu ir negavome. dabar pildziau deklaracija ir nerasiau kad kreipiausi del vizos ir negavau kaip galvojate kas manes laukia muitineje JAV, beje man dabar 21 metai. labai aciu is anksto uz atsakymus. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(akulas @ 2010 06 14, 11:00)
Sveiki. Buvau ejes su tevuku del vizos gal buvo pies 6 metus ir man buvo tik 15 metu ir negavome. dabar pildziau deklaracija ir nerasiau kad kreipiausi del vizos ir negavau kaip galvojate kas manes laukia muitineje JAV, beje man dabar 21 metai. labai aciu is anksto uz atsakymus.  smile.gif

kadangi leidima gavai nuslepes tam tikrus faktus, tai nenustebk jei pasienyje lauks taves nemalonus siurprizas, tiksliai deja nezinosi nieko iki paskutines minutes ar jie ten turi kazkokius duomenis apie vizos neisdavima tau anksciau ar ne.
Atsakyti
Bet as buvau nepilnametis gal mane tas gelbes... g.gif
Atsakyti
QUOTE(akulas @ 2010 06 14, 15:38)
Bet as buvau nepilnametis gal mane tas gelbes...  g.gif

gal taip, gal ir ne, sakau iki galo nezinosit tiksliai deja.
Atsakyti