QUOTE(MichGirl @ 2010 06 10, 20:40)
Keliaujant per pasieni reikia tureti TIK pasa, bilietus atgalinius, arba paaiskinima kodel ju neturi, adresa kur gyvensi, viza jei reikia ir panasiai. Jokiu dokumentu jie nei tikrina, nei ziuri nei ka. Su turistine viza buti salyje legaliai gali iki 6 men, su beviziu iki 3 men - ir viskas. Jokiu papildomu klausimu. Pazistu n seimu pas kuriuos atvaziuoja tevai pensininkai nedirbantys niekur seniausiai ir buna po 6 menesius kiekvienais metais ir niekas niekada tokiu dalyku neklausineja. Neprisigalvokit, neapsisunkinkit ir negasdinkit kitu zmoniu. Pasienyje rysiu su sava salim demonstruoti tikrai nereikia! pareigunai nera tokie neprotingi, kad gasdintu kas bus "kita karta".
Na pareigunu tai visur visokiu buna

O Amerikos pasienieciai - tikrai ne patys draugiskiausi, jie ir patys tai pripazista, kazkada teko skaityti straipsni ta tema amerikietiskoje spaudoje. Ir kad jie kartais pagasdinti megsta, irgi teko girdeti, nors pati nesusiduriau. Bet man atrodo, kad ir nuo paties keliautojo labai priklauso, kaip pasienieciai su juo elgsis - jei atrodysi issigandes, tai ir klausines daugiau, o gal ir gasdins, nes manys, kad kazka slepi ir pagasdintas gal issiduosi. Rami laikysena ir sypsena - geriausi draugai pasienyje, ir ne tik Amerikos
Beje, kai man reikejo vizos i JAV (pries 3 metus), tai ambasada prase pateikti laiska is darbo - patvirtinima, kad as ten dirbu. O pasienietis musu su vyru taip lyg tarp kitko pasiteiravo, ar nebus problemu darbe, kad net keturias savaites atostogausim - susidare toks ispudis, kad lyg ir tikrino, ar tikrai dirbam ir tikrai grisim. O vaziavom is Olandijos, kur ir gyvenam, ir vyras - Vakaru europietis. Bet mes tuos klausimus priemem normaliai, atsakinejom su sypsena, ir viskas vyko labai sklandziai - man pasienietis netgi pasake "Welcome!", isgirdes, kad i JAV atvaziavau pirma karta
Zodziu, nepaisant to, ka cia parasiau, is esmes pritariu MichGirl - nesigasdinkit per daug, ir viskas bus OK