Įkraunama...
Įkraunama...

Dauno sindromas

QUOTE(trude @ 2008 11 22, 16:32)
Nu šiandien Gabytė pas mamą, tai mama skambino ir džiaugėsi, kad Gabytė pati visą košę suvalgė, o per pietus pati sriubytę thumbup.gif Ir še kaip mano vaikas nevalgo pats doh.gif
Aš auklėtojai pasakiau, kad ji ir  rengtis pati nori, tai pasakė, kad dabar duos jai pasaižaisti doh.gif Nu geras doh.gif tai jei vaikui neduoda pačiam rengtis, tai jis ir nebando doh.gif

Žinokit aš iš proto kraustausi biggrin.gif Vėl prisipirkau naujų drabužių blink.gif  biggrin.gif Matyt saugesnė jausiuos kai gerai atrodysiu grįžus į darbą doh.gif  biggrin.gif

Trude,saunuole!Tikrai ruosies i darba!!! thumbup.gif Is vtikruju,tai i mus ziuri per padidinimo stikla.I mus visai kitaip ziuri,kai einam su savo zuikuciais.Musu visuomenbej dar gaji nuoimone,kad kitoks vaikutis gali gimt tik pijokei ar dar kokiai asosialei.Mes ir turim griaut ta nuomene.Tai va.sypsena iki ausu,galvas aukstyn ir pirmyn!!!!Prisibliaunam ir prisinervuojam,kai nieks nemato verysad.gif
Papildyta:
Trude,o del tos individualios programos nesinervuok.Aisku,tu pasakyk aukletojoms,kas tave neramina,ka ji dsaro namie,prasyk,kad leistu valgyt paciai(butinai)!aisku,galo apsiterlioja,gal ilgai valgo,tai jos ir maitina.Sakei,kad,ka8i ateini pasiimt,sedi aukletojoms ant keliu.Ar visada tuo paciu metu ateini pasiimt???Pabandyk ateit pasiimt netiketai,tada ir pamatysi tikta vaizda. tongue.gif Programu rasymas yra nemalonus poperizmas,daznai rasomas atmestinai.Jei butu rimtai tyre ir stebeje,tokiu klaidu nebutu.Pakalbek su spec.pedagoge,su logopede.Visai kitaip yra dirbama su vaikias,kuriu tevai neabejingi vaiko ugdymui.SEKMES!!!
Atsakyti
Ikeliau savo maziukes nuotraukyte, daryta per gintadieni. smile.gif Ugis 94, svoris 14.5. wub.gif
Atsakyti
QUOTE(mine @ 2008 11 23, 15:14)
Trude,saunuole!Tikrai ruosies i darba!!! thumbup.gif Is vtikruju,tai i mus ziuri per padidinimo stikla.I mus visai kitaip ziuri,kai einam su savo zuikuciais.Musu visuomenbej dar gaji nuoimone,kad kitoks vaikutis gali gimt tik pijokei ar dar kokiai asosialei.Mes ir turim griaut ta nuomene.Tai va.sypsena iki ausu,galvas aukstyn ir pirmyn!!!!Prisibliaunam ir prisinervuojam,kai nieks nemato verysad.gif
Papildyta:
Trude,o del tos individualios programos nesinervuok.Aisku,tu pasakyk aukletojoms,kas tave neramina,ka ji dsaro namie,prasyk,kad leistu valgyt paciai(butinai)!aisku,galo apsiterlioja,gal ilgai valgo,tai jos ir maitina.Sakei,kad,ka8i ateini pasiimt,sedi aukletojoms ant keliu.Ar visada tuo paciu metu ateini pasiimt???Pabandyk ateit pasiimt netiketai,tada ir pamatysi tikta vaizda. tongue.gif Programu rasymas yra nemalonus poperizmas,daznai rasomas atmestinai.Jei butu rimtai tyre ir stebeje,tokiu klaidu nebutu.Pakalbek su spec.pedagoge,su logopede.Visai kitaip yra dirbama su vaikias,kuriu tevai neabejingi vaiko ugdymui.SEKMES!!!

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif Tikrai ruošiuosi biggrin.gif O tą stebėjimą kaip per padidinimą stiklą, pajutau jau kai buvau pokalbyje. bendradarbiai labai atsargiai kalbino, gink dieve, vengė klaust apie Gabiją, o kai aš papasakojau apie tai kaip ji dabar mane mėgdžioja: galvą „šluostosi“, „tepasi“ kūną kremu ir net antakius „pešą“ biggrin.gif , taižiūrėjoį mane akis išsproginę, nustebę ir kažkokie pasimetę. Nežinau ką jie galvoja, gal jie mano, kad neturiu kuo džiaugtis, kuo girtis g.gif Vienos moters veidas buvo, toks lyg ji manytų, kad aš išsigalvoju, norėdama viską nuslėpti cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Bit_ute @ 2008 11 23, 12:52)

Trude, stiprybes tau. wub.gif Nejaugi toks prastas kolektyvas, kad taip skausmingai isgyveni sugrizima? Manau, kad dabar zmones dvasiskai tobuleni ir tolerantiskesni tokiems dalykams? g.gif Gal per daug graziai apie kitus galvoju?...

Darbas mano man labai patinka, bent patiko iki dukrytės ax.gif Dėl kolektyvo bus matyt. Darbas mokykloje, todėl kolektyvas didelis, tarp jų yra visokių žmonių unsure.gif O apkalbos tarp pedagogų, kaip nebūtų gaila, sklinda labai greitai. Ir šiaip, kaip man bebūtų skaudu, bet mokykloje dirba ne visada tie žmonės, kurie turėtų. Tiek kategoriškumo, ribotumo, stigmatizavimo teko matyti dirbant, ne su vienu „nurašytu“ vaiku teko dirbti ir tik todėl, kad jis biški kitoks unsure.gif Tai vat bijau net pagalvot, kiek apkalbų sukels mano grįžimas unsure.gif
Atsakyti
Taip Trude,jos nemate tavo Gabytes todel prisigalvoja patiues velnio,gal kuri kada ka skaite,gal mate ar girdejo,kitom likus sena teorija apie vaikucius su DS,kad jie nemokytini ir joms sunku patiket tavo zodziais.Parodyk joms Gabytes nuotrauku,kada atsivesk ja nors trumpam i darba.Man siuo atveju paprasciau,nes einu i darba kartu su Rugilyte ir visos ja mato,kalbina ir tt.
O apie ziurejima per didinamaji stikla,tai ne tik darbe,tai vyksta visur-gatvej,parduot.ir ttt
Is tikruju pedagogu kolektyve dar sudetingiau,nes ten labai greitai nuraso kitokius vaikus,seniems pedagogams likus nuostata,kad neverta vargt su tokiais vaikiukais.
Atsakyti
As manau, Trude, zmones bijo su kuo nera susidure, kas iskrinta is normos ribu. blush2.gif Siandien kaip tik buvau Akropolyje, mamyte vedesi musu likimo dukryte, bet nepastebejau, kad kasnors ipatingai ziuretu ar stebetusi. g.gif Gal mes pacios per jautriai reaguojame? ax.gif
O kvailoms neismanelems parodykim... ir eikim iskelusios galvas. Tai musu vaikuciai, o jos tegul ka nori, lai taip ir galvoja. Vistiek yra atpildas ir, manau, kiekvienam zmogui uz jo puikuma, neismintinguma but atseiketa. g.gif
Ismintingumo ir stiprybes visoms. mirksiukas.gif
Atsakyti
labutis, prisidedu prie sveikinimu ausra1213, daug stibrybes ir sekmes!
Dziauguosi kartu del Andriuskos
Trude, as taip pat dirbu mokykloje, bet jokio ypatingo demesio is kolegu nepastebejau. apie mano saulyte is pradiu zinojo tik artimiausios drauges ir valdzia,bet nei kokio isskyrimo ar perdeto demesio nebuvo. Kiti suzinojo pamate mergaite ar vieni is kitu. Ir as pati suzinojau ir pamaciau, kad ne viena kolege augina vaikucius su veinokiomis ar kitokiomis problemomis.As nuejau dirbti i nauja kolektyva.
O jei kas ka ir galvoja, tai cia ju reikalas. Mes dziaukimes savo TURTELIAIS .Sekmes. Viskas bus gerai.
Atsakyti
Labutis mamytes 4u.gif
Didziausi sveikinimai Ausrai123 sulaukus sunelio 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Mamytes turiu toki klausimukas,kiek jusu mazem buvo laiko kai isdygo pirmasis dantukas,mums jau bus 1m ir 5 menesei o dar neturim nei vieno dantuko
Atsakyti
Stiprybes Andriuskai ir jo mamytei 4u.gif Kaip gerai kad jau sunkaiusia ivekta, tikiuosi sklandziai sveikstat! Musu tai dar laukia uz metuku.... verysad.gif

Ausra123, nuosirdziausi sveikinimai !!! wub.gif Stiprybes, sveikateles visai seimynelei 4u.gif

Sandrulka, tikiuosi jums labai patiks VRC.
Mes pasirinkom "namini" stiprinima.. samdom masaziste, susiradom stipria logopede. Ziuresim... nupirkom vaikuciui supynes is skelbiu.lt, padevetu. Ju ir supermamose buna... na super, puse kainos, o kokybe ta pati kaip nauju smile.gif (saulesmamyte patvirtino kad musiskiam reikia suptis). As pati esu su muzikiniu issilavinimu, tai tupiam prie pijanino ir "grojam" lotuliukas.gif Kai kurias daineles kitam kambaryje pradedu dainuoti, ir jis jau visas sypsosi spurda atpazines kad tai jo dainele lotuliukas.gif
Mums pirmas dantukas isdygo 7 men, dabar jau ketvirtas kalasi. Coliuke, gal gerai kad veliau isdyks, gal neges?
Vaikis ismoko atsisesti, isedi vienas apie 10 sek., ir vel ritasi ant pilvo. neidomu jam sedet, nieko nepasiekia, o vat ant pilvo sliaziot - puikumelis smile.gif Ismoko lovytej atsistoti - tai problemos su migdymusi, miegai neberupi, svarbiausia - kibtis ir stotis (aisku ir griuti) lotuliukas.gif
Idomu kokius garsiukus kiti vaikuciai panasiam amziuje skleide? Mes : daj daj, ba ba tetetete, tai tai. Tauska labai daug (savoje aplinkoje), svetimoje - nera laiko, reikia sliauzti ir viska tikrinti, ne kalbos tada rupi.

Trude, as irgi sutinku kad reikia koleges supazindinti su vaikuciu, joms pacioms truputi akys atsivers... Siaip as sutinku su tavim kad deja deaj mokyklose mokytojai ne su auksciausia kultura buna, labai gaila..
Mes nuo pirmu menesiuku keliavom i mano pagrindine darboviete susipazinti. Man net nepatogu, nes musu mazylis daugiausia susilaikia kolegu, darugu demesio. Visi taip juo dziaugiasi. Ir savo vaikus stengiasi aukleti, kad draugautu, kad mokytu Benuka zaisti su savais zaislais. Labai dziaugiuosi kad yra aplinkoje tokiu zmoniu wub.gif

Va dar klausimukas, buvom pas ortopede, tai mums patare pirkti batukus su aukstu tvirtu auliuku ir viskas. Sako nieko spec dabar dar jam nereikia. O apie kazka kompensuojamo - net nediskutavo, sako nieko jums nereikia, yra laisvi raisciai ir viskas. Tinka paprasti batai tik su tvirta uzkulne. Ar ir jums taip pat komentavo? g.gif
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif

trude kokia saunuole Gabyte,kad tave taip megdzioja thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif trude gal tikrai viskas bus gerai,kai pradesi dirbti 4u.gif

coliuke Toniukui pirmas dantukas isdygo 1 metu ir 4 men.Dar palaukit turetu jau pasirodyti jusu dantukai 4u.gif

Banulka koks saunuolis Benukas thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Toks stipruolis thumbup.gif wub.gif Labai gerai,kad nupirkai supynes.Man kineziste sake,kad taip stipreja ligsvara ir kordinacija mirksiukas.gif

Siandien Toniukas darzelyje man nedave atsisveikinant buciuko,o nubego ir isbuciavo aukletoja lotuliukas.gif
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif

Kur visos dingusios? 4u.gif

kokenyte perduoda visiem linkejimus.Augustelis neserga,bet ji vis kamuoja sloga doh.gif Ir isoperavo ir vistiek jam nepagerejo doh.gif
Atsakyti
Babulka,as tavo vietoj supykciau ant ortopedo doh.gif Aisku,kad yra pirkt batuku su auksta pakulne.Bet reikia sazines turet!!!Musu vaikuciams priklauso 2 poros per metus kompensuojamos avalynes.Likusias poras galim nusipirkt,bet kas p0riklauso tai priklauso. cool.gif O laisvi raisciai,tai viena is priezasciu skirt avalyne.
Gerai,kad prakalbai apie ortopeda,jau ir mums laikas batukus uzsisakyt. rolleyes.gif
Atsakyti