parduodu "kol tave rasiu". skaityta viena karta. knyga labai patiko.... svarbiausia perskaityti knyga iki galo. nes tik pacioje pabaigoje isaiskeja viskas kas vyko knygos pradzioje..... ... ka sudomino rasykit i az. nes temos neseku... veiksmas vyksta Siauliuose.
sidro namu taisykles skaiciau ilgokai, bet patiko sipriai. o kai paziurejau filma, nusivyliau visai. bet kokiu atvj taip daznai nutinka, kad knyga - super, o filmas - siaip sau.
Aš taip pat šio autoriaus gerbėja- turiu visas jo knygas, išskyrus "Cirko sūnų", kurią buvau dar seno leidimo pasiskolinusi iš bibliotekos.
QUOTE(Aimma @ 2006 08 22, 12:26)
Šiaip jau Irvingas patinka truputėlį trenktiems žmonėms, turintiems specifinį literatūrinį skonį

Visiškai sutinku su Aimma- Irvingas tikrai ne kiekvienam skaitytojui, o ir jo gerbėjui reikia pribręsti prie vienos ar kitos knygos. Kol kas mano topas būtų toks:
1.Kol tave rasiu
2. Nju Hamšyro viešbutis
3. Pasaulis pagal Garpą
4. Našlė vieneriems metams
5. Malda už Oveną Minį.
"Ketvirtoji ranka" pasirodė kažkuo panaši į "Cirko sūnų"- numečiau neperskaičius nei pusės (bet ka da nors būtinai baigsiu). Naujoji "Vandens metodas" neužkabino- taip pat kol kas nebaigiau, o "Sidro namų taisykles" laikau tam laikui, kai pasimirš filmas ir jo išlikę vaizdiniai neužgoš knygos.
Greičiausia perskaičiau "Kol tave rasiu"- dar gal kokį mėnesį gyvenau toje knygoje. O Garpas ir našlė buvo labai lengvos, jumoristinės knygos. Galvoju, kai tingėsiu skaityti ką nors visai naujo- pričiupsiu jas iš naujo.
QUOTE(rasiux- @ 2010 02 23, 22:19)
O Garpas ir našlė buvo labai lengvos, jumoristinės knygos. Galvoju, kai tingėsiu skaityti ką nors visai naujo- pričiupsiu jas iš naujo.
Aš Garpą turbūt kokius tris kartus skaičiau ir neatmetu, kad kada nors ateity dar kartą perskaitysiu

Na man Pasaulis pagal Garpa pakolkas geriausia Irvingo knyga, o sunkiausiai turbut skaitesi Kol tave rasiu.
PAsiėmiau "Ketvirtoji ranka" iš bibliotekos, tai plėsim Irvingo kūrybos akiratį

QUOTE(wizija @ 2010 02 24, 12:30)
Na man Pasaulis pagal Garpa pakolkas geriausia Irvingo knyga, o sunkiausiai turbut skaitesi Kol tave rasiu.
aha, man irgi kazkaip sunkiai skaitesi "Kol tave rasiu"
as tai planuoju susipirkt visas Irvingo knygas, tai pas save turesiu siokia tokia bibliotekele. Kol kas truksta 3 knygu, bet artimiausiu metu bus papildymas

QUOTE(aga1 @ 2010 01 13, 16:46)
Gal kas jau skaite "Vandens metodas"? Tai Irwing'o naujausia knyga. Na, reiktu sakyti ne naujausia, o neseniai isleista. Parasyta ji jau gan senokai.
grįžau į savo mylimo autoriaus temą. taigi, Vandens metodas kol kas man pati prasčiausia jo knyga. Skaitau ir toks jausmas, kad ne jo rašyta. matyt, kai rašė (knyga iš labai ankstyvosios kūrybos), dar "savęs ieškojo". labai sunku orientuotis, kur, kuriame laike veiksmas vyksta, kas tie herojai (jis dar nebuvo atradęs savo nuostabaus bruožo prie herojaus vardo ir pavardės pridėti kokį nors jį lengvai skiriantį bruožą, na alia "imtyninkas Semas" arba "senasis gerasis treneris Vilis"; šito dėka niekad nesusipainiosi galybėje veikėjų).
prisipažinsiu, nebaigiau knygos, kas retai būna...
Dar prieš tai skaičiau "Niu Hamšyro viešbutį". Yra daug dalykų pasikartojančių, arba tiksliau tik "užsimezgančių motyvų", kurie vėlesnėse ir mums žinomose knygose buvo išplėtoti, tačiau skaitosi įdomiai. tuos, ką šokiruoja incesto temos, geriau neskaityt. bet Irvingas gi visada apie tai...
na, Hamšyro viešbutį kelčiau aukščiau už Vandens metodą, ir galbūt už Ketvirtąją ranką

pasidėjau į šalį Vandens metodą, gal kadanors prie tos knygos grįšiu... Kątik nusipirkau "Cirko sūnų". Reikės prisėsti, kai užbaigsiu tą Twilight sagą

Ir dar, apie puslapių skaičių. Žinote, toks jausmas, kad ne rašytojas čia žiauriai daug "prirašo" (na, išskyrus "Kol tave rasiu"), o spaustuvininkai parenka tokius šriftus ir tarpus, kad puslapių būtų kiek įmanoma daugiau ir būtų už ką dar daugiau nuplėšt.
Aš skaičiau Garpą senojo leidimo, na, gal kokių 1990 metų ar panašiai. Knygos storis buvo visiškai normalus, knyga kaip knyga. Pamačiusi naująjį leidimą net apakau, kokio storio knyga.
Tas pats ir su Cirko sūnumi...
Mačiau "Kol tave rasiu" rusišką versiją knygyne, na, perpus plonesnė už lietuvišką... taip kad komercija čia akivaizdi. Man tas knygų "išpūtimas" ir paskui lupimas po 60 litų siutina.
Nu niekaip neįveikiu Malda už Oveną Minį jau antri metai, padedu ir padedu
O eilėj Vandens metonas ir Cirko sūnus. Kažkaip man buvo ir su Ketvirtoji ranka panačiai, buvau numetus keliems metams, paskui pasiėmiau ir visai įdomiai perskaičiau
O iš skaitytų taip duočiau vietas:
Sidro namų taisyklės
Našlė vieneriems metams
Ketvirtoji ranka
Pasaulis pagal Garpą
Malda už Oveną Minį
Dar liko keturios neskaitytos, dviejų net neturiu
Papildyta:
Dabar yra naujas leidimas, prieš kelis mėn išleista, be proto stora, tai vėl kaina
Laukia ji jau mano bibliotekoj eilės, kaip ir Vandens metodas laukia.

Sidro namų taisyklės
Našlė vieneriems metams
Ketvirtoji ranka
Pasaulis pagal Garpą
Malda už Oveną Minį
Dar liko keturios neskaitytos, dviejų net neturiu

Papildyta:
QUOTE(Liniuka @ 2010 01 20, 17:29)
Dabar yra naujas leidimas, prieš kelis mėn išleista, be proto stora, tai vėl kaina

Laukia ji jau mano bibliotekoj eilės, kaip ir Vandens metodas laukia.
QUOTE(wizija @ 2010 02 24, 12:30)
Man irgi

"Šiaip jau Irvingas patinka truputėlį trenktiems žmonėms, turintiems specifinį literatūrinį skonį "
Kodel as pati apie tai niekad, nepagalvojau. Juk tiesos tame tikrai yra.
Gal kas jau perskaitet "Cirko sunus", kokie atsiliepimai?
Kodel as pati apie tai niekad, nepagalvojau. Juk tiesos tame tikrai yra.

Gal kas jau perskaitet "Cirko sunus", kokie atsiliepimai?