Įkraunama...
Įkraunama...

John Irving gerbėjai

Pati pirma Irvingo perskaityta knuga buvo "Pasaulis pagal Garpa", paliko laibai dideli ispudi, veliau bandziau skaityti "Ketvirtoji ranka", bet visiskai nesiskaite, tai net nebaigiau. O "Sidro namu taisykles" ryte su ryjau, nors pries tai buvau maciusi filma, taciau jis nesugadino knygos, o knyga jo smile.gif Ir paskutine Irvingo perskaityta "Kol tave rasiu", skaiciau ilgai ir letai su dideliu pasimegavimu ir isigilinimu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Aga @ 2010 04 25, 01:00)
Nu niekaip neįveikiu Malda už Oveną Minį jau antri metai, padedu ir padedu doh.gif  O iš skaitytų taip duočiau vietas:
Sidro namų taisyklės
Našlė vieneriems metams

Viskas kaip pas mane tongue.gif pirma skaiciau "Sidro namu taisykles", tada "Nasle" - abi ziauriai patiko. Garpas.. nieko, isliko tokiu sukrecianciu momentu atminty, bet siaip trecia vieta uzimtu. "Ketvirtoji ranka" po anu man neuzsiliko atminty... o va su Ovenu Miniu turiu rimtu problemu - pradejau ji, taciau ne tik kad net neipusejau, bet ir zinau, kad daugiau nebeimsiu niekad i rankas smile.gif nusprendziau, kad perdozavau Irvingo biggrin.gif Tai vat jeigu kam reiketu, parduodu, parasykit i AZ (Kn, Mrj)
Taip ir visos kitos jo knygos jau nebedomina.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(aga1 @ 2010 05 27, 19:49)
"Šiaip jau Irvingas patinka truputėlį trenktiems žmonėms, turintiems specifinį literatūrinį skonį "

Kodel as pati apie tai niekad, nepagalvojau. Juk tiesos tame tikrai yra. thumbup.gif
Gal kas jau perskaitet "Cirko sunus", kokie atsiliepimai?

as perskaiciau "Cirko sunus" ir gan senai jau...cia buvo man sunkiausia jo knyga, visas kitas skaiciau ir negalejau atsiplesti o sita skaiciau nes "reikia" (nemegstu pasiduoti ir padeti knyga atgal i lentyna). bet is kitos puses viskas labai salygiska smile.gif sunku kitam perteikti savo knygos suvokima ax.gif tada man nepatiko (pries kokius 5metus) o dabar jei skaityciau galetu gal labai patikt 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(aga1 @ 2010 05 27, 19:49)
"Šiaip jau Irvingas patinka truputėlį trenktiems žmonėms, turintiems specifinį literatūrinį skonį "

Įdomus teiginys. Savęs neskirčiau prie trenktų... o gal skirčiau... g.gif
Esu skaičiusi "Pasaulį pagal Garpą" ir filmą mačiau. Dar mačiau "Sidro namų taisyklės", bet neskaičiau. Prieš 2 metus skaičiau "Malda už Oveną Minį". Va čia tai knyga! Vis prisimenu, kaip ją skaičiau ir prunkščiau, pergyvenau ir išgyvenau. Su kitom palyginti dar negaliu, bet bijau, kad kitos knygos nepasieks to lygio. O jeigu pasieks, aš tik apsidžiaugsiu. 4u.gif
Atsakyti
Siandien baigiau skaityt Naujojo hampsyro viezbuti.Siaip patiko,bet keistokas siuzetas g.gif Gal dar kas skaitet?Kaip jums?
Atsakyti
iš skaitytų Irvingo knygų labaiusiai patiko "Pasaulsi pagal Garpą", gal kad tai buvo pirmoji pažintis su šiuo rašytoju. Labaiusiai nepatiko "Cirko sūnus".
O "Našlė vieneriems metams" parduočiau pigiau nei knygyne aišku. Nebloga knyga būtų, bet man nepatinka pasikartojimai. Knyga idealios būklės, kartą perskaityta..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sotto: 26 rugsėjo 2010 - 10:14
QUOTE(ingridukas @ 2010 06 30, 18:14)
Siandien baigiau skaityt Naujojo hampsyro viezbuti.Siaip patiko,bet keistokas siuzetas g.gif Gal dar kas skaitet?Kaip jums?

Turiu, bet dar neperskaiciau, nes nelabai laiko turiu. Dabar J.Picoult knygas kremtu.
Atsakyti
Stai jau ir mano rankose "Vidutinio svorio santuoka", yahoooo smile.gif Siandien pradesiu skaityt thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos, perskaičiau "Vidutinio svorio santuoka", nežinau, tai mano pirmoji Irvingo knyga ir nelabai patiko...gal dėl to labai sunkiai skaitėsi, daug mėtymosi laike. Knygos skyriai suskirstyti pagal imtynių svorio kategorijas.

Trečiojo Johno Irvingo romano pasakotojas ir pagrindinis personažas - universiteto dėstytojas, nuobodžių istorinių romanų rašytojas. Rinkdamas medžiagą naujai knygai, Vienoje jis sutinka našlaitę Učę, išgyvenusią vokiečių ir rusų okupacijas. Juodu susituokia ir gyvena ramų šeiminį gyvenimą, kol susipažįsta su Severinu Vinteriu, iš Vienos kilusiu vokiečių kalbos dėstytoju, universiteto imtynių komandos treneriu, ir jo žmona Edita, nepriklausoma moterimi iš turtingos šeimos, kuri, beje, yra aistringa pradedančioji rašytoja. Pasakotojas užmezga su Edita mokytojo-globėjo santykius ir netrukus abi šeimos ima viena pas kitą vakarieniauti bei pramogauti su vaikais. Pagrindinį romano personažą vis labiau traukia Edita, o Učė įsimyli Severiną. Netrukus po bendrų vakarienių poros ima keistis partneriais nakčiai. Iš pradžių viskas vyksta sklandžiai, tačiau gana greitai pradeda aiškėti, kad Vinteriai, pasinerdami į šį nuotykį, turi ir slaptų ketinimų...

Anotacijoj labai norėta sukelti intrigą, bet kai perskaičiau knygą, tai nusivyliau, nes ta intriga "menka" tokia kerštas už neištikimybę

KAda nors perskaitysiu antrą k. ją, gal labiau patiks ax.gif 4u.gif
Atsakyti
Nelabai supratau, kam cia reikejo nurasyti ta anotacija nuo knygos. Kas skaitys, tai ir taip perskaitys g.gif
Atsakyti
QUOTE(giluze @ 2010 05 28, 14:28)
Įdomus teiginys. Savęs neskirčiau prie trenktų... o gal skirčiau...  g.gif
  Esu skaičiusi "Pasaulį pagal Garpą" ir filmą mačiau. Dar mačiau "Sidro namų taisyklės", bet neskaičiau. Prieš 2 metus skaičiau "Malda už Oveną Minį". Va čia tai knyga! Vis prisimenu, kaip ją skaičiau ir prunkščiau, pergyvenau ir išgyvenau. Su kitom palyginti dar negaliu, bet bijau, kad kitos knygos nepasieks to lygio. O jeigu pasieks, aš tik apsidžiaugsiu.  4u.gif

paskaityk Sidrą. mano akimis žvelgiant, tai vienas iš stipriausių jo romanų. kiek kitoks, nei Malda, bet verta.

QUOTE(Laukinė prerija @ 2010 10 13, 11:03)
Sveikos, perskaičiau "Vidutinio svorio santuoka", nežinau, tai mano pirmoji Irvingo knyga ir nelabai patiko...gal dėl to labai sunkiai skaitėsi, daug mėtymosi laike. Knygos skyriai suskirstyti pagal imtynių svorio kategorijas.

Trečiojo Johno Irvingo romano pasakotojas ir pagrindinis personažas - universiteto dėstytojas, nuobodžių istorinių romanų rašytojas. Rinkdamas medžiagą naujai knygai, Vienoje jis sutinka našlaitę Učę, išgyvenusią vokiečių ir rusų okupacijas. Juodu susituokia ir gyvena ramų šeiminį gyvenimą, kol susipažįsta su Severinu Vinteriu, iš Vienos kilusiu vokiečių kalbos dėstytoju, universiteto imtynių komandos treneriu, ir jo žmona Edita, nepriklausoma moterimi iš turtingos šeimos, kuri, beje, yra aistringa pradedančioji rašytoja. Pasakotojas užmezga su Edita mokytojo-globėjo santykius ir netrukus abi šeimos ima viena pas kitą vakarieniauti bei pramogauti su vaikais. Pagrindinį romano personažą vis labiau traukia Edita, o Učė įsimyli Severiną. Netrukus po bendrų vakarienių poros ima keistis partneriais nakčiai. Iš pradžių viskas vyksta sklandžiai, tačiau gana greitai pradeda aiškėti, kad Vinteriai, pasinerdami į šį nuotykį, turi ir slaptų ketinimų...
Anotacijoj labai norėta sukelti intrigą, bet kai perskaičiau knygą, tai nusivyliau, nes ta intriga "menka" tokia kerštas už neištikimybę
KAda nors perskaitysiu antrą k. ją, gal labiau patiks  ax.gif  4u.gif

kam skaityt antrą kartą nelabai vykusį jo romaną? lietuvos leidėjai pelnosi jo vardo šlove ir perleidinėja labai senas, ankstyvosios kūrybos knygas. geriau imkis šedevrinių - šioje temoje buvo pavardinta.
Atsakyti
Dabar skaitau "Cirko sūnų" ir pajutau, kad... pasisotinau jau Irvigu, per daug jis pasidarė nuspėjamas, kai kur net pradėjo kartotis sad.gif
Atsakyti