QUOTE(giluze @ 2010 05 28, 14:28)
Įdomus teiginys. Savęs neskirčiau prie trenktų... o gal skirčiau...
Esu skaičiusi "Pasaulį pagal Garpą" ir filmą mačiau. Dar mačiau "Sidro namų taisyklės", bet neskaičiau. Prieš 2 metus skaičiau "Malda už Oveną Minį". Va čia tai knyga! Vis prisimenu, kaip ją skaičiau ir prunkščiau, pergyvenau ir išgyvenau. Su kitom palyginti dar negaliu, bet bijau, kad kitos knygos nepasieks to lygio. O jeigu pasieks, aš tik apsidžiaugsiu.
paskaityk Sidrą. mano akimis žvelgiant, tai vienas iš stipriausių jo romanų. kiek kitoks, nei Malda, bet verta.
QUOTE(Laukinė prerija @ 2010 10 13, 11:03)
Sveikos, perskaičiau "
Vidutinio svorio santuoka", nežinau, tai mano pirmoji Irvingo knyga ir nelabai patiko...gal dėl to labai sunkiai skaitėsi, daug mėtymosi laike. Knygos skyriai suskirstyti pagal imtynių svorio kategorijas.
Trečiojo Johno Irvingo romano pasakotojas ir pagrindinis personažas - universiteto dėstytojas, nuobodžių istorinių romanų rašytojas. Rinkdamas medžiagą naujai knygai, Vienoje jis sutinka našlaitę Učę, išgyvenusią vokiečių ir rusų okupacijas. Juodu susituokia ir gyvena ramų šeiminį gyvenimą, kol susipažįsta su Severinu Vinteriu, iš Vienos kilusiu vokiečių kalbos dėstytoju, universiteto imtynių komandos treneriu, ir jo žmona Edita, nepriklausoma moterimi iš turtingos šeimos, kuri, beje, yra aistringa pradedančioji rašytoja. Pasakotojas užmezga su Edita mokytojo-globėjo santykius ir netrukus abi šeimos ima viena pas kitą vakarieniauti bei pramogauti su vaikais. Pagrindinį romano personažą vis labiau traukia Edita, o Učė įsimyli Severiną. Netrukus po bendrų vakarienių poros ima keistis partneriais nakčiai. Iš pradžių viskas vyksta sklandžiai, tačiau gana greitai pradeda aiškėti, kad Vinteriai, pasinerdami į šį nuotykį, turi ir slaptų ketinimų...
Anotacijoj labai norėta sukelti intrigą, bet kai perskaičiau knygą, tai nusivyliau, nes ta intriga "menka" tokia
kerštas už neištikimybę
KAda nors perskaitysiu antrą k. ją, gal labiau patiks
kam skaityt antrą kartą nelabai vykusį jo romaną? lietuvos leidėjai pelnosi jo vardo šlove ir perleidinėja labai senas, ankstyvosios kūrybos knygas. geriau imkis šedevrinių - šioje temoje buvo pavardinta.