Įkraunama...
Įkraunama...

John Irving gerbėjai

Turiu "ketvirtąją ranką", mielai iškeisčiau į kitą knygą (nebūtinai Irvingo) 4u.gif
Atsakyti
Na va pagaliau pradėjau Našlę vieneriems metams .... ką čia be pridursi ir šią valgyte valgau.

Garpą skaičiau patį pirmą, o kitas gerokai vėliau, tai dabar lyg ir susidarė įspūdis, kad Garpas labiausiai komercinis g.gif lyg specialiai rašytas taip, kad iki negalėjimo šokiruotų, o kitos knygos lyg ir ramesnės, truputi atskiestos palyginti su Garpu g.gif Įdomu ar čia atsitiktinai taip išėjo ar tai buvo sąmoningas rašytojo sumanymas - vieną knygą parašyti taip, kad neįmanoma būtų atsispirti, o kitas rašyti taip kaip labiausiai patinka pačiam. Vat pvz., jei pirmą būčiau perksaičius Maldą už Oveną Minį nesu visiškai garantuota, kad būčiau taip užsikrėtusi Irvingu. Nieko nesakau - puiki knyga, bet vietomis labai jau ištempta. O vat kažkur spaudoje rašė, kad tai mėgstamiausia paties Irvingo knyga.
Atsakyti
Nusipirkau Irvingo "Kol tave rasiu". Ar jau perskaitėt kas šitą storulę? smile.gif
Iš Irvingo dar skaičiau "Sidro namų taisykles'. Labai thumbup.gif
Atsakyti
Liko neskaitytos ,, Malda už Oveną Minį" ir ,, Kol tave rasiu" smile.gif ....Pradėjau nuo našlės thumbup.gif ir užsikrėčiau Irvingu, parūpo perskaityti visas ax.gif
Atsakyti
Vienas knyginis paukstukas man paciulbejo, kad spalio pradzioje labai pigiai pardavines Sidro namu taisykles pegasuose. Nepirkit dabar, nes as sumokejau dabar virs 30 litu, vietoj to to galejau palaukti ir nusipirkti ja zymiai pigiau.

O kalbant i tema, man tik dvi jo knygos patinka, minetosios Sidro namu taisykles bei Pasaulis pagal Garpa.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo po_stalu: 28 rugsėjo 2008 - 14:37
o aš perskaičiau kol kas tik dvi: "sidro namų taisyklės" ir "malda už Oveną Minį"
abi aptiko,tik kaip paskaičius pažiūrėjau filmą sidro namų taisyklės,pasibaisėjau kaip filmai iškraipo knygas doh.gif
Atsakyti
laba diena, aš gerbėja. net mintis buvo kurti temą blush2.gif

skaičiau visas knygas, bet nugirdau visai atsitiktinai, kad yra dar viena, kažkada seniau leista, visai neminima prie jo knygų, vadinasi "cirko sūnus" berods? g.gif

ką apie ją girdėjusios, ar įdomi, ir kur ji būna? knygynuose niekad nemačiau...
Papildyta:
QUOTE(astuškinas @ 2008 09 28, 17:09)
o aš perskaičiau kol kas tik dvi: "sidro namų taisyklės" ir "malda už Oveną Minį"
abi aptiko,tik kaip paskaičius pažiūrėjau filmą sidro namų taisyklės,pasibaisėjau kaip filmai iškraipo knygas doh.gif

jokio iškraipymo ten nėra schmoll.gif filmai statomi pagal adaptuotą scenarijų. o būtent šiam filmui scenarijų rašė pats Irvingas. už tą scenarijų jis gavo Oskarą mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zhani: 30 rugsėjo 2008 - 17:56
Skaiciau Našlę vieneriems metams , Pasaulis pagal Garpa, ir Kol tave rasiu.. dar niekaip nebaigiu sios knygos.. galvojau bus idomesne.. blush2.gif Bet pats autorius tai labai simpatycnas wub.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(KatYnas @ 2008 01 12, 23:01)
hmm smile.gif perskaiciau posta ir pagalvojau apie savo patirti su John Irvingo knygom... pastebejau kad kai padarau pertrauka tarp jo knygu (na perskaitau kito rasytojo knyga) tai tada labiau isitraukiu vel i jo knygas...na man padeda.

drinks_cheers.gif

QUOTE(helli @ 2008 01 23, 16:29)
O šiaip man Irvingo knygos iš principo nelygintinos, visos labai skirtingos, bendras tik gebėjimas net ir į kraupiausius įvykius žvelgti su savotišku sarkazmu, beveik visose yra didesnė ar mažesnė dozė šokiruojančio vulgarumo (išimtis gal nebent Ouvenas Minis). Na ir nors labai mėgstu šį rašytoją turiu pripažinti, kad protarpiais papilstymo iš tuščio į kiaurą pasitaiko, nors taip pat reikėtų pastebėti, kad dažnai tai kas pasirodo kaip pilstymas iš tuščio į kiaurą vėliau įgyja didelę svarbą tolesniems įvykiams

drinks_cheers.gif

QUOTE(derenal @ 2008 06 13, 11:43)
Kaip ir P. Coelho ar D. Brown knygos?.. cool.gif

nei kiek negaliu lyginti su šiais autoriais (nors ir populiariais), nes man jie toli gražu neprilygsta Irvingui.
skonio dalykai, kaip sakoma 4u.gif

Malda už Oveną yra kiek kitokia, nei kitos Irvingo knygos. Kitokia, bet ne ką prastesnė. Tiesa, buvau šiek tiek nusivylusi taip ilgai laukta "Kol tave rasiu" knyga. Tiksliau jos pirmąja dalimi. Negaliu pasakyt, kad tai jo stipriausia knyga.

Mano topas būtų toks:
Garpas
Sidras
Malda
Našlė (visos šios keturios labai patiko, visas įvertinčiau "penketui" penkiabalėje - šis rangavimas labai sąlyginis)
Kol rasiu (patiko "ketvertui")
Ranka (nelabai patiko, lyginant su kitomis knygomis)

Nerandu "cirko sūnaus"...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zhani: 30 rugsėjo 2008 - 18:16
QUOTE(Papugele @ 2008 09 26, 12:39)
Nusipirkau Irvingo "Kol tave rasiu". Ar jau perskaitėt kas šitą storulę? smile.gif
Iš Irvingo dar skaičiau "Sidro namų taisykles'. Labai thumbup.gif

Ėmiausi skaityti ir nerandu apibūdinimo ...Ji lyg ir autobiografinė? Nu tada tai išvis koktu blink.gif Žinoma, ji užkabina, bet ...daug ką galiu suprasti, daug ką galiu pateisinti, bet vaikų tvirkinimo absol-ne schmoll.gif Nu kartais net supykina skaitant...Devynmetis ir maždaug keturiasdešimtmetė-penkiasdešimtmetė jojanti ant jo drožtuko arba čiulpianti jam blink.gif
QUOTE(astuškinas @ 2008 09 28, 18:09)

Yra filmas ir pagal knygą "Našlė vieneriems metams". Vadinasi "Durys grindyse"(vaidina Kim Besinger)>Visa laimė, kad tą diską per išpardavimą už 4.99 lt pirkau , nes jau toks niekalas lyginant su knyga irnesakyk.gif

O "Malda už Oveną Minį" patiko man labai, "Sidro ...", "Našlė...", -taip pat maloniai skaitėsi . Žodžiu tai knygos , kurias rekomenduočiau kitam. O grįžtant prie paskutiniosios ("Kol tave rasiu", ) , tai labai įdomu joje rasti dalkykų, kurie kažkaip turėjo įtakos tolimesnėms jo knygoms-tiesiog įdomu pačiai pajusti tas sąsajas ("tarsi tai kažkur girdėta").

:Šis romanas pasaulinės žiniasklaidos ir paties autoriaus pripažintas labiausiai autobiografiniu. Jame rašytojas tarytum apibendrina pagrindines savo gyvenimo bei kūrybos temas ir pagaliau atskleidžia daug metų saugotas paslaptis. Pasak autoriaus, romanas, kurį jis iš pradžių rašė pirmuoju asmeniu, pažadino ilgą laiką slopintas emocijas, kurios susijusios su dviem jo gyvenimo faktais, tapusiais pagrindiniais romano motyvais – tai, kad jį seksualiai išnaudojo vyresnė moteris ir tai, kad jis nepažinojo savo tėvo. Apie patirtą seksualinę prievartą vaikystėje autorius pirmą kartą prabilo viešai. Anksčiau jis šiuos faktus buvo atskleidęs tik savo artimiesiems. Pasak J.Irvingo, būdamas mažas jis tikėjo, jog moteris nuoširdžiai jį myli ir tik suaugęs suprato, kad tai, kas įvyko tarp jų buvo nenatūralu.šaltinis
Atsakyti
Skaičiau visas Irvingo knygas išleistas lietuvių kalba. Romaną "Pasaulis pagal G." pirmąjį kartą perskaičiau gal jau prieš kokius 10 metų. Vis pasiimu ją kas keli metai ir praryju vėl... Filmas silpnokas.
"Sidrą" skaičiau ir džiaugiausi. Ne dėl turinio, dėl to, kad autorius nepagailėjo žodžių, nepritrūko išmonės, nepakreipė visko taip, kad būtų lengviau ir greičiau. Ačiū už visus 758 puslapius! Filmas - beveik puikus.
Deja, priklausau tiems Irvingo gerbėjams (-oms), kurie (-ios) šiek tiek nusivylė kitomis jo knygomis: Našle - tik trupučiuką, Malda - jau daugiau, Cirku ir Ranka- gerokai.
Skaitydama "Kol tave rasiu" džiaugiausi dėl dviejų dalykų - ilgam nereikėjo sukti galvos, kur susiveiksiu vėl kokią naują knygą, ir dėl savo muzikinio išsilavinimo. Man tikrai buvo įdomu ir viskas, ką jis rašė apie vargonus, giesmes ir natas...
Deja, negaliu jam padėkoti už tuos daugybę puslapių, ypač, kai daug kas tiesiog pasikartodavo. Na, nepamirštam mes taip greitai ką perskaitėm prieš kokius 250 psl.
Įdomu, kas bus toliau. Kokybė ar kiekybė, komercija ar širdžiai miela rašliava...

Atsakyti
O aš jaučiuosi kažkokia netokia ir kvaila. Perskaičiau "Maldą už Oveną Minį", nepatiko. Na, galvoju reikia dar pabandyti. Paėmiau "Pasaulį pagal Garpą", dabar jau tikrai žinau, kad daugiau Irvingo knygų neskaitysiu. Kiekvienam savo... blush2.gif
Atsakyti