QUOTE(dange @ 2008 11 05, 20:20)

vat čia labai pritariu Dangei

mano požiuris - numero 4
4. Isivaizduoja, kad ir varge ir laimeje turi buti drauge, (pastaba:bet pamirsta svarbu dalyka: morales principus, tikrasias teisingas zmoniu vertybes, savo, kaip moters garbe ir oruma).
tik klausimėlis ne į temą - negaliu suprasti, kur čia dėtos tikrosios teisingos žmonių vertybes, orumas... Kas yra vertybe - būti visada kietuolę, net ir prieš artimiausią žmogų, kuriuo 100% pasitiki ir kuris žino apie tavę VISKĄ... O kaip tada tas ligoninės personalas - prieš jį negieda nusirengti, dėjuoti, gimdyt.... Jeigu tai yra tokai vertybe - gal tada tikrai gimdykime lentvario miške, bet be Jurgos - nes ji taip pat gali pamatyti tavo dėjavimus

Dabar arčiau reikalo... Visiems yra žinoma, kad nuo gimdvybės nusiteikimo, ramybes priklauso gimdymo eiga. Pats sau buvimas ligoninėje tarp svetimų žmonių jau yra įtampa, stresas. Gal ne visoms, bet daugumai. Vyras, ar kitas artimas žmogus, esamas šalia tikrai padėda gimdvybei nusiraminti, atsipalaiduoti nežinamoje aplinkoje, plius jis gali patarpininkauti tarp mamos ir personalo, jis visada bus šalia ir jeigu netikėtai kažkas bus netaip, ateis pagalbos. Pvz - mano draugė savo dukrytę pagimdė gimdykloje viena - gydytojai kažkur šalia gėrė kavą. Kai ji šaukė - gimdau, niekas netikėjo, kol neišgirdo kūdikio verksmo.... Tevelis to tikrai nedaleistu...
Mano paskutini gimdymas buvo ligoninėje, bet tada iki paskutinio momento "dirbo" tik aš ir vyras - aš gimdžiau vertikaliai, vyras manę prilaikė, o aš stumiau. Visa komanda tik stebėjo gimdymus, kol aš nepagimdžiau galvutės... Be vyro ir jo stiprių rankų aš tiesiog nebūčiaiu apsiejus...