Įkraunama...
Įkraunama...

Ar gimdyme turi dalyvauti vyras?

QUOTE(dange @ 2008 11 05, 20:20)
biggrin.gif Kodėl teigiate, kad esate nemadinga  bigsmile.gif Sakyčiau, kad "stiprios moters" filosofija, kuria bandote vadovautis, dabar kaip tik yra mados ir populiarumo viršūneje.Visuomet graži, visuomet pasitempusi, ideali motina, žmona, karjeros moteris ir namų židinio saugotoja viename flakone, "nuphotoshopinta" išvaizda ir tokiu pat vidum.Ji niekada neverkia, niekada nepralaimi, jos neveikia fiziologija ir hormonai, o jei kartais netyčia tokios silpnybės pasitaiko,svarbu jas skubiai paslėpti, kad nesugadintų susikurto įvaizdžio.  mirksiukas.gif
4u.gif

vat čia labai pritariu Dangei smile.gif I am a supergirl - supergirls don't cry biggrin.gif

mano požiuris - numero 4
4. Isivaizduoja, kad ir varge ir laimeje turi buti drauge, (pastaba:bet pamirsta svarbu dalyka: morales principus, tikrasias teisingas zmoniu vertybes, savo, kaip moters garbe ir oruma).

tik klausimėlis ne į temą - negaliu suprasti, kur čia dėtos tikrosios teisingos žmonių vertybes, orumas... Kas yra vertybe - būti visada kietuolę, net ir prieš artimiausią žmogų, kuriuo 100% pasitiki ir kuris žino apie tavę VISKĄ... O kaip tada tas ligoninės personalas - prieš jį negieda nusirengti, dėjuoti, gimdyt.... Jeigu tai yra tokai vertybe - gal tada tikrai gimdykime lentvario miške, bet be Jurgos - nes ji taip pat gali pamatyti tavo dėjavimus lotuliukas.gif. Atrodo ne moterys, o indienai iš Fenimoro Kuperio knygų... lotuliukas.gif

Dabar arčiau reikalo... Visiems yra žinoma, kad nuo gimdvybės nusiteikimo, ramybes priklauso gimdymo eiga. Pats sau buvimas ligoninėje tarp svetimų žmonių jau yra įtampa, stresas. Gal ne visoms, bet daugumai. Vyras, ar kitas artimas žmogus, esamas šalia tikrai padėda gimdvybei nusiraminti, atsipalaiduoti nežinamoje aplinkoje, plius jis gali patarpininkauti tarp mamos ir personalo, jis visada bus šalia ir jeigu netikėtai kažkas bus netaip, ateis pagalbos. Pvz - mano draugė savo dukrytę pagimdė gimdykloje viena - gydytojai kažkur šalia gėrė kavą. Kai ji šaukė - gimdau, niekas netikėjo, kol neišgirdo kūdikio verksmo.... Tevelis to tikrai nedaleistu...

Mano paskutini gimdymas buvo ligoninėje, bet tada iki paskutinio momento "dirbo" tik aš ir vyras - aš gimdžiau vertikaliai, vyras manę prilaikė, o aš stumiau. Visa komanda tik stebėjo gimdymus, kol aš nepagimdžiau galvutės... Be vyro ir jo stiprių rankų aš tiesiog nebūčiaiu apsiejus...wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Natuke: 05 lapkričio 2008 - 19:48
QUOTE(Endendu @ 2008 11 05, 20:36)
Nebijok console.gif Viskas turi būti gerai. nei viena nepagimdžius neli ko smile.gif Vienu, ar kitu būdu vaikeliukas pas tave atkeliaus. Vyro apsisprendimą, aišku, gerbti reikia. Bet tikėtis iš jo paramos tikriausiai irgi galima?  rolleyes.gif Kūrėt gi vaikelį kartu, tai ir pasitikt smagiau abiems. O jei vyras jautrus kraujui ar panašiai (na, būna tokių mamyčių sūnelių...) tai nebūtina gi jam stovėti prie kojų.

tai maniškis sako, kad nė už ką nepraleistų gimdymo 4u.gif Iš tikro vien ta mintis ir ramina, kad vyras šalia bus...gal aš ir atrodau silpna, bet tikrai nesigėdiju pripažint, kad be proto bijau tiek gimdymo, tiek visokių netikėtimų (kai pradeda širdelės vaikelių stoti ir t.t.), o dviese atrodo viskas ne taip ir baisu...vien šiurpas nueina prisiminu, kai grėsė priešlaikinis verysad.gif tuomet apžiūroje buvau viena...reikėjo kviestis taksi ir važiuoti į ligoninę, nes vyras buvo išvykęs...jaučiausi tokia prislėgta ir vieniša ir pasimetusi, kad baisu verysad.gif tai ką kalbėt apie gimdymą?
Atsakyti
QUOTE(Endendu @ 2008 11 05, 20:39)
Nematau prasmės toliau diskutuoti su jumis, nes jūs neskaitote to, ką aš parašiau, o atsakinėjate į savo interpretacijas. Teksto suvokimo problemos? Tas pats, kas su siena kalbėti irnesakyk.gif

Matau, nes sunku argumentuoti savo pacios isskridusius zodzius. Tai nelengva, zinau, man irgi sunku atsakyti i klausima, kam reikalingas vyras per stumima. Bandau cia visu paklausti, niekas neisdrista pasakyti normaliai. Tik viena mamyte rysliai pasake, kad ten, kur ji gimde, buvo vienintele akusere ir vyro realiai reikejo. Visa ta zodzio prasme.
Matau, kad sioje temoje Jums pirmai noriu palinketi sekmes, jeigu gimdysite.. su vyru. biggrin.gif Jeigu dar uzsuksite, prasom, zinokite, kad visos cia yra laukiamos, o ju nuomones neliks be demesio biggrin.gif
Linkiu sekmes!
Visada tai darau nuosirdziai. Emilka
Atsakyti
QUOTE(emilka @ 2008 11 05, 20:45)

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Jei teisingai supratau, tai jūs nėščia? Tada tiek to, atleidžiama....irnesakyk.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Endendu: 05 lapkričio 2008 - 19:49
QUOTE(fainulkina @ 2008 11 05, 20:35)
Jei jums sudėtinga skaityti, tai
1. pradžiai įsigykite akinukus
2.Vistiek nepadėjo? Na kagi, gal jūs išvis nelabai sugebate skaityti ir tik pažįstamų raidžių ieškote.. tada kuo greičiau meskite tą užsiėmimą. Jei neišmokote iki tokio amžiaus, kogero nebeišmoksite  lotuliukas.gif
Dėl jūsų tarpukojo, nei su fakelu, nei be jo nepageidaučiau į jį žiūrėti.. Jei tik labai neįsižeisite, atsisakysiu. Ačiū už supratingumą. Lesbietizmo užuomazgų ir kitokių iškrypimų pas mane nėra. Ne į tą kreipiatės  bigsmile.gif

Jums i jos tarpukoji ziuret nereikes, tai vyro prerogatyva i psio!
Papildyta:
QUOTE(Endendu @ 2008 11 05, 20:47)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
Jei teisingai supratau, tai jūs nėščia? Tada tiek to, atleidžiama....irnesakyk.gif

Man patinka, kai zmones iseina su gera nuotaika biggrin.gif aciu, kad supratote vargse, nescia moteri, kuriai kazkas galvoje apsisuko, nenori vyro tarpukojy i Psio!

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo emilka: 05 lapkričio 2008 - 19:50
QUOTE(Endendu @ 2008 11 05, 19:12)
Gimdžiau su vyru dar tada, kai tai buvo pati pradžia ir tam reikėjo gauti išankstinį leidimą, taip, kad su mada tai neturėjo nieko bendro. Stūmimo metu stovėjo prie galvos ir glostė man plaukus. Ir buvo nepaprastai laimingas, kad galėjo tik gimusią dukrytę palaikyti ant rankų. To šeimos bendrumo jausmo nupasakoti neįmanoma.

Vaiko gimimas - vienas svarbiausių ir įsimintiniausių šeimos gyvenimo momentų. Ir jei tokiu atveju bijoma, kad šalia bus artimiausias (bent toks turėtų būti!) žmogus, tai kokie tos šeimos santykiai?  Sintetinis parodomasis pasaulėlis? Kur žmona-fyfa visada pasidažiusi (neduokdie, vyras natūralią pamatys  doh.gif ), net nesisiojanti ir mmm neturinti, praktiškai šventa dvasia? Toks požiūris labai daug pasako apie šeimos santykius, pasitikėjimo (tiksliau jo nebuvimo) lygį.

Kitas dalykas, jei vyras pats nenori dalyvauti žmonai gimdant (tai, beje irgi labai daug pasako apie požiūrį į šeimą ir konkrečiai į žmoną). Tokie vyrai paprastai mano, kad vaikų auginimas yra "bobų reikalas".

o aš asmeniškai pažįstu kelias jau vienišas mamas,kurių vyrai po dalyvavymo gimdyme irgi pajautė tokį nenusakomą šeimos bendrumo jausmą, kad pasakė -atleisk,nebegaliu į tave žiūrėti prieš akis iškyla tik vienas vaizdas ( deja ne veidas),tai va jos iki šiol palaimą jaučia.

Aš manau,kad šeimos santykiai ir meilė neturi nieko bendro su gimdymo procesu,ar vyras tik taip gali įrodyti savo meilę žmonai ir visuomenei paskelbt -kokie mes artimi ? Tai tik dar kartą parodo,kad vyrai eina,nes žmonos prašo,nes pačios įsivaizduoja,kad tik taip jos gali visam pasauliui paskelbt va kaip vyras mane myli.Ir kuo tas dalyvavimas ir žiūrėjimas susijęs su pasitikėjimu,jeigu aš nenoriu, kad vyras spoksotų į ,visai su naturale busena nieko bendro neturinčia, mano putką pačio piko,kai galvutė lenda, metu,tai tipo čia aš juo nepasitikiu ar savim nepasitikiu,ar šeimos ateitim netikiu?

o kas jei vyras kraujo bijo? o kas jei yra tokių vyrų, kuriem fotografinė atmintis miegot paskui neduos, o ar negali vyrai būti jautrūs ir jaust pasišlykštėjimą ? ar čia tik moterų privilegija?
Atsakyti
QUOTE(fainulkina @ 2008 11 05, 20:38)
Kristinita, baik bijoti! Atsipalaiduok, moteryt, visi tavo jausmai dabar vaikiukui persiduoda! Tu dabar kaip tik itin geros nuotaikos būti privalai! Na nebus ten taip baisu, kaip dabar tau atrodo. Pamatysi, po kelių savaičių pati mums tai patvirtinsi  mirksiukas.gif Ar ne?

dėkui už gerą žodį bigsmile.gif būtinai parašysiu, kaip sekėsi bigsmile.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(emilka @ 2008 11 05, 20:49)
Jums i jos tarpukoji ziuret nereikes, tai vyro prerogatyva i psio!
Papildyta:
Man patinka, kai zmones iseina su gera nuotaika  biggrin.gif

Gal moteriai, moteriškų žvilgsnių prireikė... g.gif Na,man čia nuotaika pakilo,ne tas žodis.. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(emilka @ 2008 11 05, 20:15)
O ka Jums atrodo, kad Jusu vyras gimdymo priemime kompetetingesnis?  blink.gif

nea,as ne ta turejau galvoj.bet tiesiog kartais gydytojai neprilakios aplink tiek kiek reik,as cia apie smulkmenas(vieno ar kito daikto padavima ir pan).bet aisku,visoms skirtingai ,vienoms reikalingas vyras salia, kitoms ne.As dar negimdziau,bet kazkiek laiko noreciau,kad vyras salia butu.o apie galvuciu lindimo ziurejima ar tuo labiau virksteles kirpima nenoriu net galvot,kad vyras ta darytu..jis pasneka,kad galetu,nu jau ne aciu...nieko cia romantisko nematau.. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(kristinita @ 2008 11 05, 20:50)
dėkui už gerą žodį bigsmile.gif būtinai parašysiu, kaip sekėsi bigsmile.gif  drinks_cheers.gif

Nuoširdžiai lauksiu 4u.gif
Atsakyti
liutikate, jei jums reikia prašyti, tai neverta. Vyras PATS pasirenka eiti, ar ne. Tuo išreikšdamas paramą žmonai. Ir jei vyrui gimdanti jo žmona ir kūdikis sukėlė pasišlykštėjimą doh.gif , tai eina toks vyras toli toli....Po mamytės sijonu. Tokie ir vaikui pamperso pakeist negalės, nes pas juos atmintis fotografinė lotuliukas.gif

beje, vyrui, paliekančiui žmoną žymiai lengviau pasakyti, kad ją palieka dėl to, kad matė gimdančią, nei, kad prisipažinti, kad išeina, nes susirado naują moterį (kas dažniausiai ir būna, nes tokie neišeina į niekur, per silpni smile.gif)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Endendu: 05 lapkričio 2008 - 19:55
QUOTE(Natuke @ 2008 11 05, 20:43)
vat čia labai pritariu Dangei smile.gif I am a supergirl - supergirls don't cry  biggrin.gif

mano požiuris - numero 4

tik klausimėlis ne į temą - negaliu suprasti, kur čia dėtos tikrosios teisingos žmonių vertybes,  orumas... Kas yra vertybe - būti visada kietuolę, net ir prieš artimiausią žmogų, kuriuo 100% pasitiki ir kuris žino apie tavę VISKĄ...  O kaip tada tas ligoninės personalas - prieš jį negieda nusirengti, dėjuoti, gimdyt.... Jeigu tai yra tokai vertybe - gal tada tikrai gimdykime lentvario miške, bet be Jurgos - nes ji taip pat gali pamatyti tavo dėjavimus  lotuliukas.gif. Atrodo ne moterys, o indienai iš Fenimoro Kuperio knygų...  lotuliukas.gif

Dabar arčiau reikalo... Visiems yra žinoma, kad nuo gimdvybės nusiteikimo, ramybes priklauso gimdymo eiga. Pats sau buvimas ligoninėje tarp svetimų žmonių jau yra įtampa, stresas. Gal ne visoms, bet daugumai. Vyras, ar kitas artimas žmogus, esamas šalia tikrai padėda gimdvybei nusiraminti, atsipalaiduoti nežinamoje aplinkoje, plius jis gali patarpininkauti tarp mamos ir personalo, jis visada bus šalia ir jeigu netikėtai kažkas bus netaip, ateis pagalbos. Pvz - mano draugė savo dukrytę pagimdė gimdykloje viena - gydytojai kažkur šalia gėrė kavą. Kai ji šaukė - gimdau, niekas netikėjo, kol neišgirdo kūdikio verksmo.... Tevelis to tikrai nedaleistu... 

Mano paskutini gimdymas buvo ligoninėje, bet tada iki paskutinio momento "dirbo" tik aš ir vyras - aš gimdžiau vertikaliai, vyras manę prilaikė, o aš stumiau. Visa komanda tik stebėjo gimdymus, kol aš nepagimdžiau galvutės... Be vyro ir jo stiprių rankų aš tiesiog nebūčiaiu apsiejus...wub.gif

O stai cia mamytei pritruko lietuvisko leksikono, ir pratruko angliskai biggrin.gif O man lietuviu kalba visada atrode tokia turtinga.. biggrin.gif

Buna atveju, kad gydytojai negirdi, nes geria kava, todel patartina esant tokiai situacijoje, kad vyras butu netoliese.
Jusu vyras "dirbo" stumimo metu, nes Jus patys to norejote, negi daktaras atstums Jusu dydvyri vyra ir pats prades Jums uz pazastu laikyti. Buvo vyras tai ir padejo, nebutu, padetu kiti. Sakote, kad nebutumete apsiejus.. O kur dingtumete? Nepagimdytumete?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo emilka: 05 lapkričio 2008 - 19:56