Įkraunama...
Įkraunama...

Pirmieji 2-4 sav. Nestumo Pozymiai

QUOTE(Adrė @ 2009 02 17, 12:26)
Ivairiai buna, vienai taip kitai taip, bet manau testas vistiek neklysta, jei jis daromas ne per anksti smile.gif

mmm baigesi sausio 20d.buvo gausios normalios, poto vel buvo vasario 9d,bet labai negausios su daug isskyru. testa dariausi 14d.-neigiamas! unsure.gif
Atsakyti
Va ka radau 4u.gif

Nėštumo požymiai:

Jautrios, pabrinkusios krūtys
Vienas ankstyviausių nėštumo požymių yra jautrios ir skausmingos krūtys. Tai sukelia padidėjęs hormonų kiekis. Savijauta gali būti panaši į tai, kaip jūs jaučiatės prieš mėnesinės, tačiau dar intensyvesnė. Šis diskomfortas turėtų baigtis po pirmojo trimestro, kadangi jūsų kūnas prisitaiko prie hormoninių pokyčių.

Nuovargis
Visai netikėtai pasijuntate nuvargusi? Padidėjęs hormono progesterono kiekis ir įtampa, kol jūsų kūnas pripranta prie nėštumo, gali versti jus pasijusti, tarsi bėgtumėte maratone. Turėtumėte jausti daugiau energijos antrajame trimestre, nors nuovargis dažniausiai grįžta trečiajame.

Kraujavimas implantacijos metu
Kai kurios moterys nežymiai kraujuoja apie 11 – 12 dienų po pastojimo (panašiai tada, kai pradedama pasigesti mėnesinių). Kraujavimą gali sukelti apvaisintas kiaušinėlis. Jis prisitvirtina gimdoje, kurios sienelėse itin daug kraujagyslių. Šis procesas prasideda apie šeštą dieną po apvaisinimo, tačiau niekas nėra tikras. Kraujavimas labai nedidelis (pasižymi kaip rusvas tepimas) ir trunka apie dieną – dvi. Gydytojui būtinai praneškite, kad pastebėjote kraujavimą, ypač jei jums dar ir skauda, kadangi tai gali būti negimdinio nėštumo požymis.

Pykinimas ir vėmimas
Daugumai moterų rytinis pykinimas prasideda apie mėnesį po pastojimo. Kai kurioms laimingosioms to išvis pavyksta išvengti. Tačiau kai kurios moters pradeda jausti šleikštulį ankstėliau. Ir ne tik ryte – su nėštumu susijęs pykinimas ir vėmimas gali pasireikšti tiek ryte, tiek vidurdienį, tiek vakare. Apie pusė moterų, kurias pykina, pradeda jausti palengvėjimą antrajame trimestre. Kitoms palengvėja penktąjį mėnesį.

Padidėjęs jautrumas kvapams
Gali būti, kad kai pastosite, kai kurie kvapai jums pasidarys atstumiantys. Tačiau kodėl taip yra, nežinoma. Gali būti, kad tai sukelia staigiai didėjantis estrogeno kiekis jūsų organizme.

Bjaurėjimasis maistu
Nors kai kurios moterys tikina, kad jos trokšta tam tikro maisto nėštumo metu, bjaurėjimasis maistu yra dažnesnis reiškinys. Gali būti, kad maistas, kuris jums anksčiau labai patiko, pastojus bus visiškai atstumiantis. Šis jausmas gali ateiti ir praeiti arba tęstis visą nėštumą.

Dažnas šlapinimasis
Netrukus po pastojimo galite pastebėti, kad nuolat lakstote į tualetą. Kodėl? Dažniausiai todėl, kad nėštumo metu kraujo ir kitų skysčių kiekis jūsų organizme padidėja, todėl ir jūsų inkstai perfiltruoja daugiau skysčių. Tai gali prasidėti nuo šeštosios nėštumo savaitės ir tęstis ar net stiprėti, nes augantis mažylis didėja ir vis labiau spaudžia šlapimo pūslę.

Dingusios mėnesinės
Jei jūsų ciklas yra reguliarus, o mėnesinės neatsirado laiku, greičiausiai jūs pasidarysite nėštumo testą daug anksčiau nei pastebėsite kokius nors kitus nėštumo simptomus. Tačiau jei jūsų ciklas nėra reguliarus arba jūs jo nestebite, pykinimas, krūtų jautrumas ir padažnėjusios kelionės į tualetą gali reikšti nėštumą dar prieš tai, nei suprasite, jog jums nėra mėnesinių.

Bazalinė temperatūra išlieka aukšta
Jei jūs stebėjote savo kūno bazalinę temperatūrą ir matote, kad ji išlieka pakilusi 18 dienų iš eilės, greičiausiai jūs nėščia.

Įrodymai: teigiamas nėštumo testas
Dauguma nėštumo testų nėra pakankamai jautrūs, kad nustatytų nėštumą iki savaitės po to, kai pasigedote mėnesinių. Taigi, jei nusprendėte jį atlikti anksčiau ir gavote neigiamą rezultatą, pabandykite dar kartą po keleto dienų. Jei jau rezultatas teigiamas, susitarkite dėl vizito pas gydytoją. Sveikiname!

DĖMESIO!!!! Visos moterys yra skirtingos ir nevisoms nėštumo požymiai yra vienodi. Svarbiausia nepanikuokite!
Atsakyti
Issamiai aprasyta smile.gif Bet tikrai ne visoms tas tipinis nestumas buna, mano drauge iki 5 menesiu sirgo mm, o po to kaip nesusirgo tai jau cista isikalbejo sau, nuejo pas gydytoja, o ten dvynukai! Tai va, o kadangi stambesne yra tai ir nesimate. Jokiu vemimu nebuvo, krutu jautrumo nieko. Net su kadru spejo isiskirt per tuos 5 men thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Adrė @ 2009 02 17, 16:27)
Issamiai aprasyta smile.gif Bet tikrai ne visoms tas tipinis nestumas buna, mano drauge iki 5 menesiu sirgo mm, o po to kaip nesusirgo tai jau cista isikalbejo sau, nuejo pas gydytoja, o ten dvynukai! Tai va, o kadangi stambesne yra tai ir nesimate. Jokiu vemimu nebuvo, krutu jautrumo nieko. Net su kadru spejo isiskirt per tuos 5 men  thumbup.gif

Cia tai jo doh.gif

Man pirmas pozymis buvo nesvietiskas krutu jautrumas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo omni: 17 vasario 2009 - 17:14
Nu kaip as nescia busiu papasakosiu irgi kaip ten tie pozymiai lotuliukas.gif
Atsakyti
Na o mano vienintelis pozymis, kad laukiuosi tai buvo dingusios mm. Testuka pasidariau kai jau velavo 7 dienas. Labai ryskiai viskas matesi smile.gif na o pykinti pradejo 4 nestumo menesi smile.gif Ir tai ant ranku pirstu galiu suskaiciuoti kiek kartu smile.gif Taip kad NESTUMAS MALONUMAS 4u.gif
Atsakyti
Pirmas pozymis man buvo vangumas, mieguistumas. Testuka pasidariau kai velavo mmm savaite laiko.
Atsakyti
Vakar i vakara pradejo mausti pilvo apacia, baisus silpnumas apeme... ir sulaukiau mmm, matyt nelaikas nestuke.gif Kazkaip 4 dienom per anksti pasirode ir labai labai gausios. MB sako, gal vaikiukas pabego verysad.gif
Atsakyti
sveikutes biggrin.gif pries sav pasidariau nestumo testa,nes jauciau kad kazkas ne kaip paprastai pries menesines-skaudzios,paburkusios ir keistai karstos krutys blush2.gif niekaip negalejau itraukti pilvuko, kas 20min lekdavau i tualeta slapintis blush2.gif ir ka du testai ir abu teigiami lotuliukas.gif esu devintame danguje kaip ir vyras,nesleliukas buvo ploanuojamas dagiau nei puse metu 4u.gif taciau yra vienas klausimelis- karts nuo karto pamaudzia pilvo apacioj, panasiai kaip pries menesines. ir tai vercia sunerimti,ypac kai drauge leptelejo jog tai gali but pirmieji gresiancio nestumo pozymiai verysad.gif pagal mano skaiciavimus turetu buti apie dvi savaiteles jau nestuke.gif o pas gydytoja priims tik kovo 6d nes anksciau vietu nera.prasau nuraminkite mane nes iki vizito pas gydytoja del nezinios stogas nuvaziuos unsure.gif ar tai rimta?dekoju is anksto uz ats.
Atsakyti
QUOTE(zirzile21 @ 2009 02 19, 23:04)
sveikutes biggrin.gif pries sav pasidariau nestumo testa,nes jauciau kad kazkas ne kaip paprastai pries menesines-skaudzios,paburkusios ir keistai karstos krutys blush2.gif niekaip negalejau itraukti pilvuko, kas 20min lekdavau i tualeta slapintis blush2.gif ir ka du testai ir abu teigiami lotuliukas.gif esu devintame danguje kaip ir vyras,nesleliukas buvo ploanuojamas dagiau nei puse metu 4u.gif taciau yra vienas klausimelis- karts nuo karto pamaudzia pilvo apacioj, panasiai kaip pries menesines. ir tai vercia sunerimti,ypac kai drauge leptelejo jog tai gali but pirmieji gresiancio nestumo pozymiai verysad.gif pagal mano skaiciavimus turetu buti apie dvi savaiteles jau nestuke.gif o pas gydytoja priims tik kovo 6d nes anksciau vietu nera.prasau nuraminkite mane nes iki vizito pas gydytoja del nezinios stogas nuvaziuos unsure.gif ar tai rimta?dekoju is anksto uz ats.

Sveikinu smile.gif

Nerimauti neverta mirksiukas.gif visoms tie pozymiai skirtingi... gali ir pamausti. Tai nebutinai reiskia ka nors blogo
Bet, drauge irgi gali buti teisi...Nenoriu buti bjauri, taciau siulyciau sulaukti kol tikrai praeis menesiniu laikas +dar keletas savaiciu, ir tada pradeti tikrai dziaugtis...
Atsakyti
QUOTE(zirzile21 @ 2009 02 19, 23:04)
klausimelis- karts nuo karto pamaudzia pilvo apacioj, panasiai kaip pries menesines. ir tai vercia sunerimti,ypac kai drauge leptelejo jog tai gali but pirmieji gresiancio nestumo pozymiai verysad.gif pagal mano skaiciavimus turetu buti apie dvi savaiteles jau nestuke.gif o pas gydytoja priims tik kovo 6d nes anksciau vietu nera.prasau nuraminkite mane nes iki vizito pas gydytoja del nezinios stogas nuvaziuos unsure.gif ar tai rimta?dekoju is anksto uz ats.

Ta tavo drauge kur leptelejo labai nedraugiskai pasielge doh.gif Lengvas pilvuko pamaudenimas gali reiksti tiesiog tai, kad gimda dideja mirksiukas.gif Priziurek save, sveikai matinkis ir nedaryk ko nesciom nerekomenduoja. Kitkas nuo taves nepriklauso smile.gif
O svarbiausia - nesijaudink del nieko 4u.gif Megaukis savo nestumu nestuke.gif mirksiukas.gif
Papildyta:

O atsakant i forumo tema, tai nestumo metu pirmiausia tapo labai jautrios krutys, ir pradejau daznai i tuoleta lakstyti blush2.gif Del krutu jautrumo tai merginoms skirtingai buna, bet didejant gimdai slapimo pusle manau visoms spaudziama. biggrin.gif Taigi mano nuomone cia pats tikriausias pozymis, kad laikas nestumo testuka pasidaryti mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo emely: 19 vasario 2009 - 22:39
QUOTE(zirzile21 @ 2009 02 19, 22:04)

Pilvo maudimas yra visiškai normalus dalykas 4u.gif
Atsakyti