mano dickiui 4 suejo ir neina uzmigdyti pietu miegelio, o paskiau neimanoma sisikalbet
be to, as esu tokia miegale, bet dabar jau su musu kudikeliu negaliu nusnust... tai niekop gero tas perpietes atsisakymas, bet neisivaizduoju, kaip ji prikalbint miegoti..

Maniškė miegodavo puikiausiai iki savo 5o gimtadienio. Stuktelėjo 5 ir tą pačią dieną nebeužmigo. Atseit "penkiametės nebemiega pietų"
O darželyje visada miega.
Manau, kad tikrai verta migdyt, jei vaikas neprotestuoja. Pailsi ir smegenys, ir raumenys, ir mama su tėčiu

Manau, kad tikrai verta migdyt, jei vaikas neprotestuoja. Pailsi ir smegenys, ir raumenys, ir mama su tėčiu

QUOTE(INGRID @ 2003 04 16, 20:05)
Sveikutės, noriu paklausti, ar kai vaikai neina į darželį, namuose kasdien juos migdote pokaičiui?
Mes tai faktiškai niekada nebemiegam per pietus, nes daug kur norim nuvažiuot kartu reikalų tvarkyt, ar į gamtą, ar į svečius, ir tas miegas kaip ir "ne į temą", be to, vaikai jau seniai be to miego puikiausiai ištveria dieną...
Migdau dieną, tik tais atvejais, kai vaikai serga, ir , pavyzdžiui,man reikai pasimokyti, tai norėdama turėt daugiau laiko, paguldau jas.O ką jūs apie tai manot, ar tokio amžiaus vaikams pietų miegas būtinas?Pamenu viena pažįstama savo vaikus guldydavo pokaičiui savaitgaliais net 2, 3 klasėj
.........
Mes tai faktiškai niekada nebemiegam per pietus, nes daug kur norim nuvažiuot kartu reikalų tvarkyt, ar į gamtą, ar į svečius, ir tas miegas kaip ir "ne į temą", be to, vaikai jau seniai be to miego puikiausiai ištveria dieną...
Migdau dieną, tik tais atvejais, kai vaikai serga, ir , pavyzdžiui,man reikai pasimokyti, tai norėdama turėt daugiau laiko, paguldau jas.O ką jūs apie tai manot, ar tokio amžiaus vaikams pietų miegas būtinas?Pamenu viena pažįstama savo vaikus guldydavo pokaičiui savaitgaliais net 2, 3 klasėj

Mano dukrytė pietų miegelio nemiega jau nuo 4 metų. Mes nėjom į darželį, nes buvo kas pasaugojo. Dabar problema ta, kad kai pradėjome eiti į paruošiamą grupę darželyje, tai ji ten nenori miegoti, kelias dienas tik pagulėjo. Buvo tokių rytų, kad ir su ašarom keliavom

Kai būna namie dukrytė niekada nemiega (tik paguli)
, o darželyje visada
Aš manau, kad iki kokiu 4metuku visdėlto reikėtu popiečio miegelio
, o po to žiūrėti pagal vaiko savijauta ar išlaikis jis dienos ritmą nemiegojęs

Aš manau, kad iki kokiu 4metuku visdėlto reikėtu popiečio miegelio

Visada mano mažasis pokaičio miega be problemų, ir daržely ir namuos,išskyrus vienetinius atvejus.
maniskei tuoj bus 5m ,bet jau beveik metai nebemiega ,pradejo eiti i darzeli neseniai ,tai labai sunku ,nes ten neuzmiega ,o vis tiek aukletojos liepia guleti

sveikos mamytes.Manau kad vaikutis miegos jei ir teveliai priguls pietu miegelio,nes savaitgaliais papietave mes su teveliu einam pamiegot,o atsikele visada randam ir musu 5.5metu dukryte miegancia.O darzelyje miega visada.
Migdau, nes yra režimas ir jo privalo laikytis. Aišku būna dienų kada tiesiog nėra kur ar nu neišeina, bet visada stengiuos, kad atsigultų. Pačiam vaikui taip yra geriau.
Mano berniukas eina i paruosiamaja darzelyje grupe,taciau siais metais jam jau nesimiega pietu,taigi kol kiti vaikai miega ji nuveda i dailes burelio grupe(tokiems nemiegantiems kaip maniskis),gal jau ir tas amzius atejo kad nenori miegot,bet vakare pats pirmas gulasi miegot

Mano dukrytes 3,5 metuku ir 2 metuku miega pietu miego ir namuose ir daržėlyje. Matau, kai vaikai nepamiega pietu, tai tada jie per daug aktyvus, irzlus, ne taip gerai įsisavina naujoves. Ir ne tik vaikams reikia pietu miego, bet ir suaugusiems. Net gyditojai pataria pamieguoti pietu, o ypač tai aktualu tiems, kas nori jaunai , šviežiai
atrodyti
Papildyta:
Mano vaikučiai 2metukų ir 3.5 metuku miega pietu ir namuose ir darželyje. Turi buti grafikas namuose ir tada vaikai lengvai užmiega pietu. Ir vaikai tada ramesni.

Papildyta:
Mano vaikučiai 2metukų ir 3.5 metuku miega pietu ir namuose ir darželyje. Turi buti grafikas namuose ir tada vaikai lengvai užmiega pietu. Ir vaikai tada ramesni.

Manoji tai darzely miega ,o namuos ne.As ir neverciu,nes tik lovoi prasivarto ir viskas.