Įkraunama...
Įkraunama...

Ar būtinas popiečio miegelis?

Mano sūnelis kai neine į darželį tai namie pietų nemiega verysad.gif kad ir kaip ji bandau užmigdyti o vakare buna du variantai arba nuo kokių 7 pyktas kaio velniukas būna arba linksmas smile.gif
Atsakyti
mano eina miegot popiecio miegelio
Atsakyti
Manau ikimokyklinio amziaus vaikams popiecio miegelis reikalingas. Yra rekomendacijos kiek kokio amziaus vaikelis turi ismiegoti per para. Nors pagal sias rekomendacijas jau 4 metu vaikelis gali popiecio miego ir neeiti, bet turetu per para ismiegoti ne maziau kaip 10 val. Mano pipirui vasara bus 4, bet jam popiecio miegas tiesiog reikalingas, nors buna dienu, kad ir atsisako, ar tiesiog isvykstame is namu ir neiseina eiti miego diena. Jei diena jis nemiega, tai vakare anksti kaip ir neeina miegoti, bet nakti jau miega prastai, prabunda, buna verkia, vartosi... Per diena vaikas gauna daug informacijos, patiria daug emociju, todel tas miegas labai reikalingas, kad vaiko smegenys galetu pailseti ir apdoroti gauta per diena inofrmacija. smile.gif
Atsakyti
Mano vaikas nemiega pietu nuo 2 metu, dabar jam 3,5 m. As suprantu, kad tokio amziaus vaikui pietu megelis yra reikalingas, bet ka gi padarysi, jei neuzmiega. Is pradziu nerimavau del to, bet paskui kazkaip nusiraminau. Matyt organizmui uztenka naktinio poilsio. Kiek zinau, tas pats yra buve ir keliu draugiu vaikuciams. Tiesiog vakare einame miegoti pakankamai anksti (apie 8 val. vakaro) ir ismiegame mazdaug iki 8 val. ryto.
Atsakyti
mano berniukas irgi noriai eidavo pietu miegot iki 3metu, bet dabar(3.2men), tik gulim gulim ir nieko neiseina uzmigt, tai nusprendziau visai nemigdyt pietu, o geriau anksciau vakare eit gultis smile.gif nes jei ir uzmiega pietu, ismiega pora valandu, atsikelia jau buna apie 17h, tai vakare be 23h neina nuvaryt gult doh.gif o tai per velu butu musu dienos ritmu ax.gif
kiekvienas vaikas kitoks, tad nereikia cia sakyt, kad privalomas miegas ir viskas ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Uvetta: 12 kovo 2008 - 17:42
Manau, kad būtinas iki kokių 7m., bet ir vėl gi nuo vaiko priklauso. g.gif
Maniškiai dar miega, bet neilgai.
Atsakyti
Aš tai manau ,kad būtinas ...per dieną turi numigt nors pusvalanduką,vistiek ir žaidžia,vaikutis tikrai nuvargsta.Būna ,kad neina miegoti,bet man tai svarbu,kad pamiegotų pietukų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(AgnėM @ 2008 03 13, 01:36)
Aš tai manau ,kad būtinas ...per dieną turi numigt nors pusvalanduką,vistiek ir žaidžia,vaikutis tikrai nuvargsta.Būna ,kad neina miegoti,bet man tai svarbu,kad pamiegotų pietukų  smile.gif

drinks_cheers.gif Kad ir kaip bebutu pailseti reikia,ir galvelė prašviesėja,ir idėju kyla biggrin.gif
Atsakyti
maniskis nuo triju metuku nustojo miegoti pietu miegelio, zinoma vis paguldydavau, bet kokia 1.5-2 val reikdavo pavargti su juo kol uzmigdavo (ir tai tik jeigu as salia atsiguldavau ir "uzspausdavau"), o vakare anksciau miegoti tada jau nebenuvarydavau blink.gif kai namie sedejom, dar karts nuo karto paguldydavau, o kai pradejom eiti i mokykla, jau visai nebeguldau, nes vakare ilgiausiai neuzmigtu ir ryte neatsikeltu doh.gif savaitgaliais kartais paguldau, pvz jei sirguliuoja arba nakti prastai miegojes buna, bet tada ir taip ilgai vargti nereikia kol uzmiega smile.gif kiekvienam vaikuciui savaip
Atsakyti
Aš irgi UŽ popietinį miegelį smile.gif Užmiega pakankamai greitai, nes nuvargsta žaisdama, siausdama. O jei kartais gaunasi taip, kad nepamiega, tai visą vakarą būna pikta ir irzli, arba nulūžta vakare kokią 7val, prabunda kokią 9 ir nenori eit toliau miegot doh.gif
Atsakyti
Maniškis anksti keliasi,netgi kai neėina į darželį, tai dažniausiai pietų miegui guldau.
Atsakyti
QUOTE(Ivonadaniel @ 2008 03 15, 08:35)
Maniškis anksti keliasi,netgi kai neėina į darželį, tai dažniausiai pietų miegui guldau.

Mano "pipiriukui" greit 4 metukai thumbup.gif Tomis dienomis, kai į darželį neina, vistiek guldau popiečio miegelio (nors kartais ir susiduriu su atkakliu priešinimusi) schmoll.gif Bet jau iš patirties žinau-jei nusileisiu, vakare teks bendrauti su "ožiuku" blush2.gif
Atsakyti