Įkraunama...
Įkraunama...

Autistukai 3

QUOTE(Atėnė V @ 2009 01 16, 12:37)
Noriu pasidžiaugti....Vakar Matas rašė lietuvių kalbos diktantą maždaug puslapio apimties ir padarė tik 2 klaidas, vietoje ų parašė ū raidę.Aš jam buvau pažadėjusi duoti pinigų, tai ir pasistengė vaikas thumbup.gif .

na kaip džiugu ir mamytei ir vaikeliui thumbup.gif
Atsakyti
Labukas! Maniškis sujuokino vakar. Aš prisėdau prie kompo, o Ugnius tuoj atvarė, galvojo pažiūrės filmukus. Bet niekas neprileido, o pasakyti man nieko nemoka, nes yra visai nekalbiukas g.gif Tada hihih, žiūriu nuėjo prie spintos, iškniso knygą kurią aš dažnai skaitau (pasirodo atkreipė dėmesį), atnešė man, rodo tipo eik paskaityk smile.gif. Nepadeda schmoll.gif . Tada nuėjo paėmė duonos, įpylė stikinę vandens iš krano, vienu žodžiu paruošė tikrą vaišių stalą prie knygos : ))))) ir tada jau teko man nusikrapštyti nuo kompo ir eiti vaišintis lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(vega2 @ 2009 01 20, 13:24)
Labukas! Maniškis sujuokino vakar. Aš prisėdau prie kompo, o Ugnius tuoj atvarė, galvojo pažiūrės filmukus. Bet niekas neprileido, o pasakyti man nieko nemoka, nes yra visai nekalbiukas  g.gif Tada hihih, žiūriu nuėjo prie spintos, iškniso knygą kurią aš dažnai skaitau (pasirodo atkreipė dėmesį), atnešė man, rodo tipo eik paskaityk smile.gif. Nepadeda  schmoll.gif . Tada nuėjo paėmė duonos, įpylė stikinę vandens iš krano, vienu žodžiu paruošė tikrą vaišių stalą prie knygos : ))))) ir tada jau teko man nusikrapštyti nuo kompo ir eiti vaišintis  lotuliukas.gif

Jo jie jei prie kompo tokie gudručiai. Ir šiaip mamas kiaurai permato. Man su saviškiu ir visokių nuotykių būna.
Atsakyti
QUOTE(vega2 @ 2009 01 20, 13:24)
Labukas! Maniškis sujuokino vakar. Aš prisėdau prie kompo, o Ugnius tuoj atvarė, galvojo pažiūrės filmukus. Bet niekas neprileido, o pasakyti man nieko nemoka, nes yra visai nekalbiukas  g.gif Tada hihih, žiūriu nuėjo prie spintos, iškniso knygą kurią aš dažnai skaitau (pasirodo atkreipė dėmesį), atnešė man, rodo tipo eik paskaityk smile.gif. Nepadeda  schmoll.gif . Tada nuėjo paėmė duonos, įpylė stikinę vandens iš krano, vienu žodžiu paruošė tikrą vaišių stalą prie knygos : ))))) ir tada jau teko man nusikrapštyti nuo kompo ir eiti vaišintis  lotuliukas.gif

nu gudrocius tikrai prajuokino lotuliukas.gif mums ir buna visokiu situaciju. Daznai virtuveij kai ka gaminu stoviu prie stalciu tai aisku maziui knieti i tuos stalcius ilisti. O as su koja laikau priremus, tai tik tist uz rankos veda tipo sesk ant sofos pasedeti o tada stacias strimgalviais i virtuve prie stalciu.

O kaip jis isteriju nekelia jei negauna prie kompo. maniskis tai iskart susinervina jei ko negauna. Nezinau negaliu ziureti kai griuvinet pradeda kartais ir galvyte dauzyt vis bandau kazkuo kitu nukreipti. Gal nekreipti demesio g.gif gal zino kad tokiu budu issireikalaus nezinau tiesa pasakius kaip elgtis tokioje situacijoje.
Atsakyti
Ką tu, kelia isterijas ir dar kaip. Bet ne visada, net nežinau, daugiau kai sergantis yra. Anksčiau labai bijojau, kad kas jam nenutiktų, nes rėkdavo iki vėmimo. O dabar kai kartą išvedė mus su vyru iš pusiausvyros, tai uždarėm jo kambaryje ir laukėm apie 1 val. kol išsirėks. Darželyje išmoko daug negerų dalykų - irgi pradėjo kąsti sau į ranką, o paskui rodo man - tipo sužalotas yra. Leidžiam viską daryti, tai paskutiniu metu nebesikandžioja, nebeįdomu pasidarė.
Maniškis tai labai mane kartoja, tai ir prisidirba nesąmonių - tai grindis išplauna su mano išeigine bliuske, neseniai plaukus nuo kojos (bet jų ir teip nebuvo tongue.gif) nusiskuto su skustuvu, tai kai maudžiau, visą laiką laikė iškėlęs virš vandens, hihi, gerai nusiskuto - iki raudonumo doh.gif . Labai mano kosmetiką mėgsta. Hihi, žino kad negalima, tai pasinaudoja biggrin.gif ir viską sutvarko, tipo as nieko čia nedariau, o pats į gotą panašus.
Siaip juokai tai juokais, bet kokius metus gilią depresiją dėl jo turėjau verysad.gif ... Kol susitaikiau.
Papildyta:
O kas dėl stalčių, tai dabar visus baldus kiek pirkom, darėm su spynelėmis. Nes iki 3 metų virtuviniam komplektui visas dureles išlaužė (supdavosi ant jų ir dar visko prisigalvodavo). Maža ką dar gali paimti, ir vaistų ten yra ir įrankių aštrių. Ir duris rakinamas padarėm į vonią ir daugelį kambarių. Nes kai jis vienas nueina į kažkokį kambarį, tai gali būti garantuotas, kad kažką padarys taip kad neatsistebėsi. Dabar nei aš nesinervoju nei jis. Nes jei laikai su ranka ir neleidi kažko tai daryti - būtinai būdavo isterija. Kai užrakinta - ramiai patikrina ir nueina.
Atsakyti
QUOTE(vega2 @ 2009 01 21, 13:37)
Ką tu, kelia isterijas ir dar kaip. Bet ne visada, net nežinau, daugiau kai sergantis O kas dėl stalčių, tai dabar visus baldus kiek pirkom, darėm su spynelėmis. Nes iki 3 metų virtuviniam komplektui visas dureles išlaužė (supdavosi ant jų ir dar visko prisigalvodavo). Maža ką dar gali paimti, ir vaistų ten yra ir įrankių aštrių. Ir duris rakinamas padarėm į vonią ir daugelį kambarių. Nes kai jis vienas nueina į kažkokį kambarį, tai gali būti garantuotas, kad kažką padarys taip kad neatsistebėsi.  Dabar nei aš nesinervoju nei jis. Nes jei laikai su ranka ir neleidi kažko tai daryti - būtinai būdavo isterija. Kai užrakinta - ramiai patikrina ir nueina.

Na ir mes kai kuriuos stalčius laikom užrakintus i darbo kambarį irgi įsidėjom spyną, viskas dėl sūnelio. Nes padaro tvarką ir baigta. Mano dokumentų papkes apipiešia, visi rašikliai mano dingsta, ima įvairius kompaktus juos suraižo ir svarbiausia nežinia kada, tik randi jau padaryta. Vonioj ir mėgsta tvarką padaryti pasikvėpina ar galvą kokiu kremu išsitepa. Neseniai vonios sieną su dantų pasta vaikas balino. Apipieštos plomasteriais sienos ir palangės. Jis juk labai mėgsta piešti, spalvinti. Dėl kompo pas mus ir isterijos didžiausios. Bet dabar stengiamės beveik iš vis neduoti nes tada nereikia nei piešti, nei bendrauti, nei valgyti...O pabandyk nuo jo nuvaryti stogas kilnojasi.
Atsakyti
Mes tai leidžiam 2-3 valandas vakare pažaisti. Jis greitai perprato, kad dienos metu gali verstis per galvą, bet kompo negaus. Bet ateina 7 valanda vakaro ir jis jau paprašo savo kalba "ka". Paslepiu per dieną, kad nežinotų kur tas 'ka' yra, ir niekad nerodau kur padedu ir iš kur paimu. O žaidžia vakare tol kol reikia eiti miegoti. Bandau įvesti tvarką tongue.gif . Reikėtų pabandyti dar su taip paveiksliukais, kortelėmis. Niekaip neprisiverčiu unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(vega2 @ 2009 01 21, 15:49)
Mes tai leidžiam 2-3 valandas vakare pažaisti. Jis greitai perprato, kad dienos metu gali verstis per galvą, bet kompo negaus. Bet ateina 7 valanda vakaro ir jis jau paprašo savo kalba "ka". Paslepiu per dieną, kad nežinotų kur tas 'ka' yra,  ir niekad nerodau kur padedu ir iš kur paimu. O žaidžia vakare tol kol reikia eiti miegoti. Bandau įvesti tvarką  tongue.gif . Reikėtų pabandyti dar su taip paveiksliukais, kortelėmis. Niekaip neprisiverčiu  unsure.gif

Pabadyk su juo paveikslėliais bendrauti, kai suprasit vienas kitą bus abiems lengviau. O logopedas su juo dirba?
Atsakyti
Jo, bendrauja jis su logopede darželyje. Bet šiaip logopedė nuteikė kad jau nekalbės..
Atsakyti
QUOTE(vega2 @ 2009 01 21, 17:34)
Jo, bendrauja jis su logopede darželyje. Bet šiaip logopedė nuteikė kad jau nekalbės..

Kalbės, tik kiek vėliau nei kiti vaikai.Ji taip sako norėdama pateisinti save.Man kažkada masažistė sakė, kad nevaikščios.Dabar ne vaikšto o bėgioja thumbup.gif .Jis kažkada vistiek supras, kad kalbant paprasčiau išreikšti norus nei rodant.Mano vaikui 10 metų ir jis tik dabar pradeda kažką pasakoti, iki to laiko vienu ar dviem žodžiais atsakinėdavo į klausimus, jokio pasakojimo nebuvo.
Atsakyti
QUOTE(Atėnė V @ 2009 01 21, 21:58)
Kalbės, tik kiek vėliau nei kiti vaikai.Ji taip sako norėdama pateisinti save.Man kažkada masažistė sakė, kad nevaikščios.Dabar ne vaikšto o bėgioja thumbup.gif .Jis kažkada vistiek supras, kad kalbant paprasčiau išreikšti norus nei rodant.Mano vaikui 10 metų ir jis tik dabar pradeda kažką pasakoti, iki to laiko vienu ar dviem žodžiais atsakinėdavo į klausimus, jokio pasakojimo nebuvo.

Na manau tikrai reikia tiketi kad kalbes.
O mes buvom siandien pas skruzdetos rekomenduota logopede raidos centre ir sutiko su mumis dirbti. Padare labai dideli ispudi labai sauni moteris ir dziaugiuosi kad dirbsim. Svarbiausia kad pokalbio pabaigoje nenuteike kad beviltiska ir pan. kaip daugelis linke tai daryti o priesingai kad pasirode perspektyvus. Tai nuteike optimistiskai.

Atene o jusiskis turejo bedu su vaiksciojimu. Maniskis kazkaip sleivai kojytes pradejo deti i vidu, sakau gal ortopedui pasirodyt reikia.
Atsakyti
QUOTE(Atėnė V @ 2009 01 21, 21:58)

Maniškiui dabar šešeri metai. Su kalba ir panašiai. Aš ir pergyvenu kitais metais į mokyklą reikia, o papasakoti nemoka. Linksnių, giminių nederina. Dabar bus ramiau, nes maniau, kad gal nepriims į paprastą mokyklą, kai tokia jo kalba.
Atsakyti