QUOTE(Klaudi Ja @ 2008 11 14, 12:14)
Sveikutes,
Biciuk laikykis

Noreciau truputeli i dusiuka ilisti

Zinoma jei galima

Ar gali parasyti ukiskai (man kaip be medicininio issilavinimo - profanei) kokios gresmes tavo busimam numanomam nestumui. Nes vis kyla kl. kokios gresmes? Skaitau postus, tai sorry Hcg nieko man nesufleruoja. Galiu tik apie Hb paporinti. Ir dar noreciau Tave apkrauti papildomu kl.

Man idomi Tavo nuomone

Ar gali gimda nusibrozdinti, itrukti. Ar imanomas toks dalykas. Ar gimdant tik kaklelis gali trukti, plysti

Zinoma gimdant. Labai jau issigandau, kai gimdymo namuose man pasake, kad kita nestuma reikes atsargiai nesioti

Jetau kas per velnias. Juk netrukau tik apibrozdinimai (nesiuvo, o siek tiek pridegino). Cia man iskilo kl. tik po poros men.
Sorry, kad apkroviau
Labuks visom SM vergem
gali lysti drasiai klaudi Ja

. Pradesim nuo taves. kaip suprantu tavo gimdymas buvo naturalus, o niestumas pavyzdinis. Todel nelabai suprantu kodel tave perspejo del kito nestumo ir ka jos turejo omenyje sakydamos, kad turesi buti atsargi.
Pasedejau as nette , pasiskaiciau apie gimdos plysimus, buvo ir man gera proga smegenis pasimankstinti
gimdos plysimams turi buti tam tikros salygos, nors va ka tik skaiciau , kad amerikoje pries du metus ivyko gimdos plysimas be jokiu rizikos faktoriu, bet tai atsitiktinumas, tik isimtis is taisykles. Gimdos plysimu priezastys:
1. pjuviai gimdoje, ypac jei jie yra isilginiai( taip anksciau darydavo cezario pjuvi ir kitas ginekologines operacija). Siu laiku cezario pjuvis igi didina rizika gimdos plysimui kito nestumo ir gimdymo metu. Ta pati galima sakyti apie pjuvius po ginekologiniu operaciju kai jie daromi per visa ginmdos sieneles stori. Su kiekviena operacija rizika plysimui dideja, todel vis dar diskutuojama ar is tiesu saugu po buvusios cezario pjuvo operacijos leisti gimdyti naturaliai.
prie pjuviu reiktu prideti gimdos traumas, arba gimdos pradurima valymo metu, tai retos komplikacijos, bet kadangi jos pazeidzia gimdos sienele ir tenka ja siuti tai ateityje dideja rizika plysimui
2. kita grupe patologiju-tai iaugusi, arba peraugusi placenta, tai atsitinka kai kuriu nestumu metu, bet irgi kai moteris turi rizikos faktoriu, kad placentos gaureliai iauga i gimdos raumenini sluoksni arba net ji perauga. Tai gali baigtis gimdos plysimu
3. gimdos issivystymo patologija
4.buvusi pusline isvysa - kaip cia paprasciau paaiskinti- kartais nestumas vystosi ne normaliai, kaip STT kazkada sake, isauna tusciais patronais

, tai va buna, kad susijungia dvieju spermatozoidu ir vieno kiausinelio genetine medziaga, arba tik spermatozoidu ir tada vaisius nesivysto, dazniausiai tai sukelia ankstyvus persileidimus, bet kartais nestumas gali testis ir iki 14 sav, tada echoskopu nemato vaisiaus, o placenta buna su puslelemis, gali buti ir lengvesnis variantas. tai vadinama pusline isvysa. O visa beda, kad ja pasalinus, placentos audiniai gali tolaiu sau augti i gimdos sienele ir sukelti taip vadinama trofoblastine liga, kurios gydymas ilgas.tai po tokiu bukliu pastoti galima, bat tai irgi gali buti rizikos faktorius gimdos plysimui kito nestumo metu
5.uzsiteses gimdymas del vaikucio neteisingos padeties ar neteisingo statymosi, gali isprovokuoti gimdos plysima, bet siais laikais jau kaip ir nebelaukai chebra dvieju paru

-principas, akd uzsitesia saremaii, tempiasi gimdos sienele
6. gimdymo veiklos skatinimas, ypac prostaglandino grupes vaiastais, va tik nezinau ar pas mus taiko juos

, arba labai didelem dozem oksitocino.Bet cia irgi labaiu kalba eitu apie skatinima po cezario pjuvio.
tai cia pagrindines rizikos grupes, bet , kad tu nei i viena nepatenki

, o siaip bendras plysimu daznis:
Įvairių autorių duomenimis, gimda plyšta vidutiniškai 0,1-0,015 proc. gimdyvių.
O ape savo bedas kur rasiau: HCG tai zmogaus choriongonadotropinas, hormonas, kuri gamina busimos placentos audiniai, tas kurio pagrindu padaryti nestumo testai. nestumo pirmomis savaitemis, tiriant jo kieki kraujyje galima stebeti ar nestumas gerai vystosi, veliau echoskopas tikslesnis. Man po persileidimo ir pirmo valymo jo nesumazejo, arba ne pilnai sumazejo ir paasikejo, akd liko neisvalyta gimda, teko vel valyti, po antrojo valymo pagal tyrimus jis normaliai mazejo, bet vakar gyne sake, kad mato kazkoki susikaupima gimdoje, ar tai vis dar nepilnas isvalymas nezino todel vel kartoja hormono tytrima, o as sedziu ir bijau, akd man gal jau trofoblastine liga

, cia kur rasiau anksciau, bet tai cia tik mano liguista vaizduote tas baimes kelia. O man kito nestumo metu uztektu jau ir to rizikos faktoriaus, akd du cezriai daryti.
is tiesu nuo visko neapsisaugosi, visko nesukontroliuosi