Maniškiui sūnučiui 5 metai, 3 mėn, o prieš kelias dienas iškrito abu priekiniai apatiniai dantukai, vienas anksčiau, kitas keliomis dienelėmsi vėliau. Klibėjo apie savaitėlę prieš tai. Kai pamačiua, kad kliba dantukai, tai man net graudu pasidarė, suvokiau, kaip greitai bėga laikas

Atrodo, dar neseniai išdygo, o va , jau krenta. Nepastebėsiu, kaip užaugs.

Įdomiausia, kad pirmas dantukas iškrito būtent tas, kuris pirmas ir išdygo, lygiai prieš 5 metus, ir tik vos su kelių dienelių paklaida

Ankst išdygo trijų menesiukų, anksti ir iškrito.
Mes dantuką dedam į maišiuką, mažytį, nuo papuošalų kur būna, ir dedam nakčiai po pagalve, kad atbėgtų dantukų fėjos pelytė, ir išsineštų. O pelytė palieka už dantį geležinę 5 litų monetą, kad nauji dantukai išdygtų tvirti, kaip geležis. Naktį aš tyliai ištraukiu tą maišiuką su dantuku , ir padedu monetą. Dantukus įsidėjau į dėžutę, atminčiai.
Beje, prieš kelias savaites sūneliui išdygo krūminiai dantukai apačioje ir viršuje, kur būna paskutiniai. Lengvai išdygo, vaikas, nesisskundė, tik valant dantukus pastebėjau. Jam ir kūdikystėje labai lengvai, ir anksti dantukai išdygo
Bet vis dėlto akceleracija, kalbėjom su vaiko gydytoja, kad anksti dantys vaikams dabar krenta, nes mano laikais , tai juk tik prieš mokyklą išbyrėdavo
Dabar greičiau vaikai auga, bręsta. Nespėsiu nei pasidžiaugti, ta miela vaikyste, o žiūrėk- jau užaugs.