Mano sunui pirmas dantukas klibet pradejo jau pavasari, jam buvo 5.5 metukai. Pora menesiu sunus net is tolo neleisdavo prisiliest, o ir pats saugojo ta dantuka. Nors buvau pasakojus pasaka apie dantuku feja ir visaip itikinejau, kad sitaip smagu iskritusi dantuka ismainyt i pinigeli. Bet jam dantukas buvo labai brangus ir jis labai bijojo
Taciau, birzelio pradzioje, mes su seima isvaziavom i Kroatija. vaziavom masina. Kadangi musu tetis skubejo (nes ten jis dirba), vaziavom beveik nesustodami, tik nakti pernakvojom Cekijoj. O kita diena, kirsdami Austrija, su sunum sedejom ant galines sedynes. Sunus uzmigo. Issiziojes !!!
Na mamytes miklus pirstai aisku pasistenge pribaigt, jau ir taip ant plauko besilaikanti danti
Kai sunus atsibudo (o miegojo jis beje ant pagalveles), dantukas jau ramiai tupejo dantuku fejos (vyro) kiseneje, o po pagalvele vaikas rado 1 eura. Dabar kai snekam apie dantukus, jis niekad nepamirsta papasakot, kad pirma dantuka jam istrauke austriska dantuku feja, o vakare kai vaziavo, kalnuose jis mate net tos fejos pili
O tuose kalnuose dar gyvena dantuku fejos pusbroliai troliai, kurie ateina traukt dantuku, jei vaikas ilgai neklauso, ir per daug saugo klibancius dantukus
Violetikas- graži istorija
maniškei jau 6 eri bet nė vienas dantukas nekliba dar.
Noreciau paklausti.
Mano sunui 5 metai. Pries pusmeti issimuse 2 apatinius, bet ju vietoj jau ipusejo dygti nuolatiniai (gydytoja pasake, kad matyt ir taip greit butu iskrite, del to taip lengvai issimuse).
Dabar pradejo klibeti du virsutiniai ir dar vienas apatinis. Is karto 3! Ar tai normalu, kad iskart trys dantukai iskris? Tuo labiau nedideli tarpai tarp pieniniu, juk nuolatiniam bus mazai vietos, ir greiciausiai jie dygs kreivi (apatinis vienas dygsta truputi pasisukes).
Mano sunui 5 metai. Pries pusmeti issimuse 2 apatinius, bet ju vietoj jau ipusejo dygti nuolatiniai (gydytoja pasake, kad matyt ir taip greit butu iskrite, del to taip lengvai issimuse).
Dabar pradejo klibeti du virsutiniai ir dar vienas apatinis. Is karto 3! Ar tai normalu, kad iskart trys dantukai iskris? Tuo labiau nedideli tarpai tarp pieniniu, juk nuolatiniam bus mazai vietos, ir greiciausiai jie dygs kreivi (apatinis vienas dygsta truputi pasisukes).
Violetikai, labai idomi istorija
Kad keli dantukai krenta, tai normalu, bet jei auga pasisuke, tai reiketu pasirodyti gydytojui, bus ramiau
Nors maniskei irgi buvo truputeli pasisuke apatiniai, atrode, kad kreivi isaugs, bet dabar viskas gerai.
QUOTE(incia @ 2007 08 21, 11:08)
Kad keli dantukai krenta, tai normalu, bet jei auga pasisuke, tai reiketu pasirodyti gydytojui, bus ramiau
Nors maniskei irgi buvo truputeli pasisuke apatiniai, atrode, kad kreivi isaugs, bet dabar viskas gerai.
QUOTE(Springlet @ 2007 08 21, 12:12)
Violetikai, labai idomi istorija
Ka tik iskrito apatinis
QUOTE(incia @ 2007 08 21, 17:48)
Ka tik iskrito apatinis
. pries pora sav. vyras veze sunu plombuot danti, tai sakiau, kad paklaustu del to kreivo dantuko. Tai kai grizo, tik tada prisimine, kad reikejo paklaust
. Bet gyd. turbut mate ir nieko nepasake...
Siandien vienas virsutinis dar iskrito
Sveikos,
Esu naujoke, bet noriu prisijungti. mano mazylei (5.2 metu) dar dantukai nekliba,bet turim kita problemele- pastebejau jog vienas kruminis dantis sugedes, nors dantukus valom saziningai. jis pieninis bet turbut reikia pas stomatologa apsilankyti. Kaip manot?
Esu naujoke, bet noriu prisijungti. mano mazylei (5.2 metu) dar dantukai nekliba,bet turim kita problemele- pastebejau jog vienas kruminis dantis sugedes, nors dantukus valom saziningai. jis pieninis bet turbut reikia pas stomatologa apsilankyti. Kaip manot?
QUOTE(krioklyte @ 2007 08 22, 21:28)
Sveikos,
Mano vyresneliui irgi viena skylute buvo. tai 3 kartus dejom plomba, tai ji vis iskrisdavo. Galvojau, tegul taip ir lieka. bet po poros men pradejo skaudet ta dantuka, tai vel vaziavom pas gydytoja. Tada jau vale, 2 kart dejo vaistukus ir uzplombavo. Tikiuosi si karta plomba nebeiskris.
krioklyte, butinai nuveskit sutaisyti ir nedelskite.
incia, sekmes auginant naujus ir sveikus dantukus
Maniskei kliba virsutinis, bet iki kritimo dar toli.
QUOTE(krioklyte @ 2007 08 22, 21:28)
Sveikos,
Būtinai reikia apsilankyti ir sutaisyti dantuką. Nes dar kol kris daug laiko praeis. Kuo anksčiau nuvesite tuo pati taisymo procedūra bus lengvesnė.
Papildyta:
QUOTE(Springlet @ 2007 08 25, 21:53)
Mums irgi taip buvo. Pradėjo klibėt ir atrodė dar toli iškritimas
QUOTE(Springlet @ 2007 08 25, 21:53)
Mums kai pradejo klibet, tai vienas jau po keliu dienu iskrito, kitas dar po keliu, o trecias dar laikosi. Kazkaip labai greitai. Matyt, pats stipriai klibino
Mums dantukai pradejo keistis anksti nuo 4 metuku
Traukdavo dantukus tetis, mazulis nesipriesindavo. O paskui eidavom saukti pelytes, kad paimtu dantuka ir atnestu pinigeliu
Kai mazulis uzmigdavo, eidavu ieskoti numesto dantuko (kartais sunku budavo rasti) ir vietoj jo padedavau gelezini pinigeli
Karta klausia maniskis:
-Mama, kada man dantuka trauksim?
-Nezinau, -atsakiau,- kai klibes tai ir trauksim.
-Gaila, kad nekliba, taip pinigeliu reikia
Karta klausia maniskis:
-Mama, kada man dantuka trauksim?
-Nezinau, -atsakiau,- kai klibes tai ir trauksim.
-Gaila, kad nekliba, taip pinigeliu reikia