mano panele tai jau nebeturi 6dantuku ir 4 jau isdyge,o berniukas tik triju ir nei vieno isdygusio , o gime ta pacia diena ir berniukas dar vyresnis
Eglutea, man tai atrodo normalu, juk kiekvienas mes kitaip augame
O kaip jautesi kai pats pirmasis dantukas iskrito?
O kaip jautesi kai pats pirmasis dantukas iskrito?
maniske tai labai
buvo tik kad va broliukas pavydejo tai va sukuriau jei vaikuciai gime ta pacia diena tai dantuku feja padeda abiem po dovanele. ir kad dantuka perskelia per puse. bet cia biski man nenuskilo tai dovaneles dvi
Eglutea, tai paskui galima po pinigeli deti
Maniske, tai labai buvo issigandusi kai suzinojo, kad dantukai kris, galvojo, kad iskris ir bus bedante
bet paskui po keliu pokalbiu susitaike su sia mintim, o dabar tai ir laukia labai kada gi kitas kris
ir zinoma uzaugs naujas
Maniske, tai labai buvo issigandusi kai suzinojo, kad dantukai kris, galvojo, kad iskris ir bus bedante
springlet,su tuo pinigelie jiems netaip idomu ,nes ir taip pinigu gauna ,o dovaneliu tai nedaznai...
O aš pražiopsojau savo dukrytės pirmąjį dantuką
Buvau tuo metu išvykusi, o ji buvo pas senelius, ir iškrito kažką bevalgant. Tai niekas ir apie jokias dantų fėjas nepapasakojo, ir lito nedavė, gerai kad dar išsaugojo tą dantuką. O antras irgi jau buvo pradėjęs klibėti, tai kita močiutė ištraukė, nes jau naujas dygo. Tai dabar rūpestis toks, ar atsistos tie dantukai į savo vietą, nes dabar tai šiek tiek į vidų palinkę auga. Gal reiktų stomatologei pasirodyt
?
Ledinuke, as tai stomatologei pasirodyciau, vis tiek reikia profilaktiskai lankytis
kartais siulo pamasazuoti, kartais patys atsistoja, bet cia jau stomatologe turetu ivertinti
Kaip mums tokios juodos apnaseles formavosi, tai virtualiai nelabai gali pasikonsultuoti, dazniausias atsakymas buvo kariesas, o nuejus pas antra stomatologe ji tiesiog jas pavale nuo nuolatiniu dantuku ir viskas
Greitai keliausim kruminiu silantais dengt
kartais siulo pamasazuoti, kartais patys atsistoja, bet cia jau stomatologe turetu ivertinti
Kaip mums tokios juodos apnaseles formavosi, tai virtualiai nelabai gali pasikonsultuoti, dazniausias atsakymas buvo kariesas, o nuejus pas antra stomatologe ji tiesiog jas pavale nuo nuolatiniu dantuku ir viskas
Maniškiui vakar iškrito pirmas dantukas (6,1 metų). Džiaugsmas begalinis, tik giriasi visiems. Dantuką pati ištraukiau, vos laikėsi. Pasiėmiau vienkartinę nosinaitę ir truputį truktėlėjau į viršu. Jis tik papurtė galvą, atseit netrauk, o po to apsižiūri, kad dančio nėra. Aš sukūriau pasaką apie nakčia ateinančią pelytę ir pasiimančią dantuką, o paliekančią litą. Jis taip ja patikėjo. Bijau, kad darželyje vaikai jam visą teisybę papasakos. Žinoma, jis protingas vaikas, įsižeis, kad jam nesamonių pripasakojau.
mano panelytei pirmasis apatinis dantukas prasikalė kai jai buvo beveik6,5m. o senasis buvo dar neiškritęs ir visai neklibėjo. Naujas dantukas pradėjo augti iš vidaus. Tuo metu, kai jį aptikome buvome prie jūros, vos parvykę susisiekėme su savo stomotologe, ji nuramino, kad viskas bus gerai ir po kelių dienų mano dukros žodžiais tariant " nulaužė" abu priekinius apatinius dantukus, nes nors ir nelabai klibėjo, bet sakė vos laikėsi. Tai mano panelytė padėkojo ir dalykiškai susitarė, kad ir kitus dantukus atėjusi išsitrauks kai bus laikas, nes traukimas su siūlu ir kitais naminiais būdais jai visai nepriimtinas.
Sveikutes, Jurevaga ir Dyna, smagu, kad papildete musu gretas
As saviskei jau isdygusius kruminius dantukus padengiau silantais
Apie juos galit pasiskaityti cia
http://www.sveikas.l...iai2.asp?id=227
Dabar silantais dengia nemokamai poliklinikose, o privaciai tai kainuoja 15-20 Lt vienas dantis.
O jusiskiai ar turi nuolatiniu kruminiu(sesiukes), nes jie isdygsta apie 6-7 metus. Ar padengete juos?
As saviskei jau isdygusius kruminius dantukus padengiau silantais
Apie juos galit pasiskaityti cia
http://www.sveikas.l...iai2.asp?id=227
Dabar silantais dengia nemokamai poliklinikose, o privaciai tai kainuoja 15-20 Lt vienas dantis.
O jusiskiai ar turi nuolatiniu kruminiu(sesiukes), nes jie isdygsta apie 6-7 metus. Ar padengete juos?
Mano didzioji vakar issirove dar viena dantuka. Kai ji anksti ryte pradejo vaikscioti,prisiminiau,kad pamirsau padeti pinigeli. O gi ieskau,ieskau,o danties po pagalve nera...dukros paklausiau kur jis? Pasirodo... ji jo po pagalve nepadejo,nes dar norejo patureti pati,o pasidejo i stalciu...ir visa nakti prastai miegojo,nes saugojo,kad feja jo nepaimtu.....
musu pirmasis dantukas kai iskrito tai pelyte po pagalve paliko pinigeliu.bet pati dantuka paliko,nes norejo kad butu prisiminimas.mes turim tokia naujagimio knygute kur nuo pirmos gimimo dienos vyksta aprasymai apie kudiki.ten ir pirmieji plaukuciai yra ir pirmasis dantukas.