Įkraunama...
Įkraunama...

Atsisveikinimas su iškritusiu dantuku

QUOTE(zyle @ 2004 11 23, 10:53)
Man taip neramu, taip neramu ant dūšios - vakar maniškei iškrito pirmas dantukas, o jai tik 5,1 metai. Ar ne per  anksti?  g.gif  Kiap jūs manote? Visada maniau, kad jie krenta 6-7 metų, o čia vos penktus užbaigėm....Kaip jūs manote?

Sveikos 4u.gif
Na mano dukrai pirmas dantukas iskrito irgi 5 metuku . ot kiek baimes kiek snekejimo buvai g.gif jai tai gal visas kiemas jau zynojo kad ji viena danti pamete biggrin.gif vakare einant gultis ji i dejo danti i stiklyne su vandeniu ir lauke ryto kai ji atsikele is kart nubego ziuret ar angel.gif angelelis pinigelio idejo . 4u.gif ax.gif
Atsakyti
Ko tik tie tevai neprisigalvoja rolleyes.gif
Atsakyti
Manoji tai pelyčių laukia..... ir popierinio pinigėlio (o kaip žinia smulkiausias 10 Lt.)
Apvilt nesinorėjo - nes labai kraujo bijo. O pinigėliui beje- taupo wub.gif
Atsakyti
QUOTE(zyle @ 2004 11 23, 10:53)
Man taip neramu, taip neramu ant dūšios - vakar maniškei iškrito pirmas dantukas, o jai tik 5,1 metai. Ar ne per  anksti?  g.gif  Kiap jūs manote? Visada maniau, kad jie krenta 6-7 metų, o čia vos penktus užbaigėm....Kaip jūs manote?

zyle,jums jau 5.Tai cia visai nieko.O mums tik 4,6 buvo,kai prasidejo dantuku birejimas doh.gif .Aisku gal butu buve kitaip ,jei ne smakriuko susimusimas.Kai mano biciukui buvo tie 4,6m jis susimuse griudamas smakriuka.Praejo pora savaiciu ziuriu kliba dantukas:blink: .Issigandau ,galvojau gal priaugs.Bet kur tau schmoll.gif .Valgo,klibina ir ziuriu,kad jau vos laikosi.Pasiemem siula ,truktelejom aprise ir vaikis net nesureagavo,o dantis jau lauke.Atidavem pelei kaulini,o praejus men. jau pradejo baltuoti "gelezinis".Dar praejus men .pradejo klibeti ir sale esantis doh.gif .Ka gi istraukem ir ta,o jo vietoje taip pat dygsta naujas.Tai vat ir nezinau,jei netas susitrenkimas gal nebutu dar bireje g.gif .
Forume klausiau stomotologes ar neperanksti.Tai sako dabar visur akseleracija-viskas anksciau,greiciau.Nezinau vyresniam sunui ,tik 6,6m pradejo kristi g.gif
Atsakyti
biggrin.gif Iškrito mano šešiamečiui dantukas. O jau susirūpino, vaje, vaje. Tuoj suvyniojo į servetėlę, pridėjo sūrio, pasikišo po pagalvę ir laukė pelytės. Nu ir nesulaukė, užmigo. Ir taip ne vienam vaikui yra buvę. Tai prikišam po pagalvę ir saldainių, ir spalvinimo knygelių, ir už dantuką po litą. Su tuo popieriniu ankščiau buvo papraščiau. Vaikai litą-Žemaitę vadindavo bobute. Tai laukdavo bobutės. O dabar popieriniai tai jau per didelės kupiūros, tenka pasitenkinti ir paprastėsnėmis dovanėlėmis. thumbup.gif
Atsakyti
Maniskiam irgi 4.6 iskrito du dantys, dabar va 5 jau turi 4 nuolatinius ir dar keturi iskrite. Tik dantiste paguode, kad tu nuolatiniu, kramtomuju tai taip anksti isdygusiu lakavimo proceduros valstybe nedengs, nes dengia tik nuo 6 metu.
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2005 05 11, 20:22)
Maniskiam irgi 4.6 iskrito du dantys, dabar va 5 jau turi 4 nuolatinius ir dar keturi iskrite. Tik dantiste paguode, kad tu nuolatiniu, kramtomuju tai taip anksti isdygusiu lakavimo proceduros valstybe nedengs, nes dengia tik nuo 6 metu.

Tai pasirodo ne mes vieni cia tokie doh.gif .O silantu dengiami tik kramomieji?
Atsakyti
Taip, nes kitiems nera reikalo, preikiniams ar iltiniams, kadangi ju pavirsius neturi vageliu. Bet va mums nedenge, nes sake kad mano vaikio dantu apnasas kazkoks kitoks ir tokiems nesilaiko silantai, bet siaip jo dantukai sveiki. Kiti dantys pieniniai dengti silantais ir sveikuciai
Atsakyti
Pirma karta isgirdau, kad nedengtu silantais, del dantu apnaso rolleyes.gif
Atsakyti
Maniškei vyresniajai pirmas dantukas iškrito neseniai, 6,2 m, ir naujas jau buvo išdygęs - stomatologė nuramino, kad jie visada į savo vietą atsistoja, tik reikia truputį pamasažuoti smile.gif O aš nupirkau savo merginai tokią gražią užsukamą dėžutę su užrašu "My tooth box", tai dabar ten savo dantį ir saugo biggrin.gif Dantukų Fėja irgi buvo, paliko 2 Lt po pagalve tongue.gif
Atsakyti
Mano 6-metis jau irgi be dviejų dantų. Pats išsitraukė, labai jau jam patiko procesas biggrin.gif Tai pirmąjį dantukų fėja pasiėmė už 2 lt. O antrąjį, tai vaikinas "prakalė" seneliui už 20 lt. tongue.gif Biznierius biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos masmytės 4u.gif
Mano sunūi prieš 3 sav. pradėjo klibeti 2 dantukai (apačioje). Nekaip negali iškristi. verysad.gif Vakar vakarė pakyla temperatūra 38,5. cry.gif Šiandien iš ryto pamatavom ... viskas tvarkoj, temperatūros nėra.
Kaip jūs galvojote ar gali vaiko organizmas taip reaguoti į dantukų dygimą? g.gif
Atsakyti