Įkraunama...
Įkraunama...

PMS

As tai girdejau, kad naudojant kontraceptines tokia nuotaika buna visa cikla. Nu gal ne tokia astri, bet nebuna ir didesnio jegu antpludzio.  :-[

Nu tikrai nebūna toookia nuotaika vartojant kontraceptines - gėriau be perstojo 2,5 m ir nuotaikos buvo normalios, nei PMS reikšdavos. O blogesnių dienų tai visada pasitaiko.
Atsakyti

Nu va girdejot, o zinoti ir nezinot. Jei tinkamai parinktos tabletes, tai isgelbeja moteri nuo daugelio problemu.
Mane pacia kamavo baisus pilvo apacios bei galvos skausmo o prie krutines apskritai ne tik prisiliesti negalejau bet iki stoteles begti negaledavau  ;D Kai pradejau gerti kontraceptikus, man tinkamus, isnyko visi skausmai, o menesines - ne menesines yra tokios nepastebimos, kad net nereikia normaliu iklotu, o uztenka paprastu alldaysu  ;D
papildau: nuotaiku svyravimai irgi dingo, nebera ryskaus PMS isteriju kaip budavo. Vienzo, hormonai ten kakza sureguliuoja smile.gif man patinka, kaip jie reguliuoja  ;D

Man irgi viską gerai buvo sureguliavę. Tik buvo ir pašalinių reiškinių, kur neįtariau, kad nuo tablečių - taip nusprendžiau tik nustojus jas gert. Pradėjo man bert šonę tokiais niežtinčiais spuogeliais, toks nedidleis židinukas įsitaisė - taip kartais niežtėdavo, akd ant to šono miegot negalėdavau. Viena gydytoja abndė "pripiršt", kad man čia dedervinė. Rimtesnė gydytoja, sakė, kad neiko panašaus į tai, kad čia alergija, greičiausiai nuo maisto arba skalbimo miltelių. Žodžiu, priežastis nebuvo aiški. Pradėjo bert gal antrą tablečių gėrimo mėnesį ir tai tęsės iki tol, kol nustojau jas gert. Todėl įtariu, akd čia nuo jų. O daugiau pašalinių reiškinių nebuvo - nei PMS nuotaikų, nei skausmų, nei gausaus ir ilgo kraujavimo per mėnesienas.  :smile.gif
Atsakyti
Man jokio PMS'o niekada gyvenime nera buve. Aisku, bunu ir as kartais suirzusi ir pikta, nbet nepastebejau, kad tai kazkaip "paastretu" artejant menstruacijoms. Kas kita pirmasias dvi sirgimo dienas. Kadangi menesines buna labai gausios, jauciuosi nejaukiai, nuolat neapleidzia mintis, jog gal jau laikas butu eit "pampersa' pasikeist, kol kedes neatstampavau. Taip, beje, ne karta yra buve, gali sudegt is gedos. Pirma diena, ypac po gimdymo, menesines buna tokios gausios, kad turiu paketa pasikeist po du kartus per valanda. Pirmuju menesiniu metu po gimdymo sunaudojau net 2,5 pakiu "pampersu" (25 stukos kazkur).
Dabar svajoju apie "mirena" spirale. tada menesines sumazes iki minimumo. KOntraceptiniu tableciu nevartojau niekada gyvenime ir nevartosiu. tiesiog pamirsciau jas isgert
Atsakyti
Gerai toms kurių PMS nekamuoja ir tos kurios gali kontraceptines tabletes gerti, o pas mane  aukštas kraujo spaudimas, kontraceptikų nepatartina, tada tenka nuo PMS kitais imanomai budais vaduotis. aš irgi skiačiau, kad verta tuo metu atsisakyti riegaus maisto, kofeino. pabandžiau ir padeda, pries menstruacijas geriu vietoj kavos arbata, aišku sunku kaip prie kavos pripratęs, bet juk kodel kiti turi kankintis dėl mano PMS. dar nepamenu tiksliai kuriame puslapyje radau tokią lentelę kur patariama kokias medžiagas naudoti ir kur jos randamos, atrodo lygtais www.spa.lt
Atsakyti
Dar kažkas skundesi gausiu kraujavimu, gerkit didžiąją dilgėlę, paprastąją kraujažolę, vaistinę ramunę, baltažiedę notrelę, vaistinė dirvuolę, aviečių lapus, vaistinę medetką
Atsakyti
va, radau patarimų nuo gausaus kraujavimo:
"Kraujavimą sumažins arbatėlės ir sultys:
Aviečių lapai. Stipri aviečių lapų arbata slopina gausų kraujavimą. Galima į ją įmaišyti cinamono žievės ar cinamono miltelių (tai jau iš kitų kraštų liaudies medicinos). Be to, rekomenduotina ir nėščioms, kurias vargina rytinis pykinimas. Ši arbata tonizuojamai veikia ne tik nėštumo metu. Senovėje ja girdydavo ir gimdyves.
Čiobreliai. Šios labai stiprios arbatos rekomenduojama gerti po pusę puodelio du kartus per dieną, rytais ir vakarais.
Morkų sultys. Gausiai kraujuojančioms rekomenduojama kasdien gerti morkų sulčių. Jos ne tik reguliuoja mėnesines, bet gausus vitaminų A, B, C, E, K bei mikroelementų fosforo, kalio ir kalcio kiekis tonizuoja, suteikia energijos. Sulčių sveika gerti dėl akių, odos, geresnės vidaus sekrecijos liaukų veiklos.
Citrina. Praskiestos vandeniu citrinų sultys stabdo kraujavimą, valo organizmą"
Atsakyti
O kam nors dar buvo taip,kad isidejus spyrale toooks stiprus kraujavimas :-[ Toks vaizdelis, kad negyvai nukraujuosiu-ne as nejuokauju :'(
Atsakyti
Na man nuo spirales irgi toks poveikis  sad.gif Ir nieko cia nepadarysi turbut  sad.gif
Atsakyti
Libra, ir kiekvienos menesines tokios ohmy.gif Matai, man tik pirmos po spirales idejimo :-/
Atsakyti
As spirale jau visus metus turiu, ir kiekvienos menesines tokios :-/ Nors anksciau menesines negausios buvo  :(
Atsakyti
Spiralės duoda stiprų kraujavimą menstruacijų metu. Esu girdėjusi, kad spiralė "Mirena" pristabdo kraujavimą, o kai kurioms motriškėms jis iš vis pranyksta.(čia aš ne reklamuoju, o tik rašau, ką esu girdėjusi)
Atsakyti
Man tai nuotaika blogiausia ne pries menesines, o ju metu, ypac 3-4 diena. Tai nesusije nei su stipriu kraujavimu, nei su skausmu. Kartais tiesiog sunku susivaldyti. Pykstu ant viso pasaulio. Nezinau, kas cia galetu padeti. Gal poilsis, pasivaiksciojimai... Gaila po to buna namiskiu, nes nuotaika tikrai juoda...  
Atsakyti