Įkraunama...
Įkraunama...

PMS

Sekmes , liona thumbup.gif Labai linkiu nestuke.gif
Atsakyti
thumbup.gif wink.gif wink.gif aciu,cia musu svajone su vaikinu wub.gif cool.gif heart.gif nestuke.gif 2.gif thumbup.gif wink.gif clap.gif biggrin.gif reikia atsipeiket doh.gif caca lelia masina wub.gif doh.gif nestuke.gif
Atsakyti
smagi tu šiandien ko tai, liona biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

geraiiii thumbup.gif

cool.gif
Atsakyti
blink.gif NIU AS TA BERAZUMI pms bandau atsikratyt nepasiduosiu be kovos sakiau nesulauks doh.gif cool.gif wub.gif
Papildyta @ [mergetime]1080292707[/mergetime]
cia jei kam idomu: smile.gif
kas padeda išvengti PMS

Dienos režimas ir tinkama mityba (dar nežiovauk), o tai yra:

Valgyti pakankamai baltymų (pieno produktai), skaidulinių medžiagų (ląstelienos), sudėtingųjų angliavandenių -krakmolo (tai turbūt reiškia, kad reikia gerti daug kisieliaus);

Vengti riebaus maisto, kofeino (taip jau ir išvengsi), alkoholio, druskos, cukraus (tai skatina skysčių tvenkimąsi);

Patartina papildomai vartoti: (Kalcio (1g per parą)
Magnio (360mg)
Vitamino B6 (50mg)
Vitaminus A, E, C

Galima gerti:

Tikrojo skaistminio (reguliuoja estrogenų ir progesterono pusiausvyrą)
Kalpokės (ramina, malšina galvos skausmus, mažina įtampą)
Paprastosios kiaulpienės (mažina skysčių tvenkimąsi ir krūtų tempimą)

Padėk pati sau (arba SKANU IR SVEIKA)

KAS KĄ DARO KUR YRA
Magnis Mažina dirglumą, atpalaiduoja spazmus, malšina mėnesinių skausmus Duona, kruopos, petražolės, krapai, baklažanai, brokoliai, cukinijos, kopūstai, jūros gėrybės, riešutai, soja
Kalis Reguliuoja organizme skysčius - vartok jo daugiau ir rytais prieš mėnesines nebūsi panaši į žiurkėną Džiovinti vaisiai (persikai, abrikosai, slyvos, razinos), bananai, kriaušės, baklažanai, brokoliai, cukinijos, špinatai, kopūstai, jūros kopūstai, riešutai, menkė
Kalcis Mažina mėnesinių skausmus, reguliuoja nervų sistemos darbą - vartodama jį per mėnesines nebūsi furija Pieno produktai (ypač varškė, sūris), rupaus malimo ruginiai miltai, avižos, kopūstai, brokoliai, petražolės, mogdolai
Cinkas Gerina visų vitaminų įsisavinimą, lyties organų veiklą. Dėmesio! - Gydo spuogus. Žuvis, liesa mėsa, kepenys, jūros gėrybės, kruopos, sūris, kiaušiniai, brokoliai, juodosios ropės
Geležis Stiprina organizmo atsparumą (taigi aktualus sesijų metu), padeda atnaujinti prarasto kraujo kiekį Jautiena, kepenys,inkstai, paukštiena, trynys, žuvis, rupi duona, juodosios ropės, baklažanai, brokoliai, kopūstai, vyšnios, slyvos
Jodas Labai aktualus skydliaukės, nervų sistemos bei lyties organų veiklai, saugo nuo krūties, gimdos ir kiaušidžių navikų. Taigi … prie jūros ne tik romantiška, bet ir sveika! Jūros gėrybės, jūros žuvys, jūros kopūstai, oras prie jūros
Vitaminai B1, B6, folio rūgštis Švelnina PMS požymius, gerina skysčių skyrimąsi iš organizmo B grupės vitaminai - mielės (kas galėtų pagalvoti), grūdų sėlenos, kepenys, inkstai, liesa mėsa, žuvis, kiaušiniai, ruginė duona, riešutai, baklažanai, bananai, kitos daržovės ir vaisiai)
Vitaminai B1, B2, B12 Mažina depresiją(!), įtampą, nuovargį, (B12 dar dalyvauja ir raudonųjų kūnelių gamyboje)
Vitaminai B3, E, A Labai svarbūs moteriškųjų lytinių hormonų gamybai, aktyvina organizmą, skatina lytinį potraukį (duok jų ir savo draugui), gerina nuotaiką, malšina galvos skausmus E- augaliniai aliejai, lapinės tamsiai žalios daržovės, grūdų produktai, kruopos (ypač grikiai, ryžiai), mėsa, menkės kepenys, riešutai) A - jūros žuvys, žuvų taukai, mėsa, sviestas, grietinė, grietinėlė, kepenys (ypač menkės), jo pirmtako, arba karotino - morkos, moliūgai, žalios lapinės daržovės
C - erškėtuogės, šaltalankiai, juodieji serbentai, kopūstai, citrusiniai vaisiai, obuoliai, kriaušės
A, E, C Vadinamieji antioksidantai - stabdo audinių ląstelių oksidaciją - senėjimą, nykimą, saugo nuo navikų (kas aktualu ir iki 30 -ties)

Malšina mėnesinių skausmus Laukinis batatas arba dioskorėja (gal žinai, kur gauti?), paprastasis putinas, tikrasis imbieras, mėlynių, chrizantemų arbatos
Malšina skausmus bei mažina gausų kraujavimą Didžioji dilgėlė, paprastoji kraujažolė, vaistinė ramunė, baltažiedė notrelė, vaistinė dirvuolė, aviečių lapai, vaistinė medetka
Mažina dirglumą Vaistinis valerijonas, melisa, paprastasis čiobrelis
Lengvina vidurių pūtimą, spazmus Kmynas, melisa, pipirmėtė, vaistinė ramunė, vaistinis valerijonas
Skysčių kaupimąsi mažina Dirvinis asiūklis, bruknė, didžioji dilgėlė, petražolė, šermukšnis, takažolė

thumbup.gif wub.gif

thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE (liona @ 2004 03 26, 11:00)
wink.gif joo ir as sutinku kaip tik pms,tai jau viskas atrodo esu pastojusi nors tiu ka,ir cia maudzia ir ten vaidenas ir tas tai anas,net paciai eina juokas,o kai atsiranda menesines niu tarsi nusiviliu,kad taip cia prisisvaigau neraliai doh.gif ,as vos ne kas menesi testus perku,nes vartojam biggrin.gif wink.gif nutraukta akta,tai zinot laiko klausimas kada pastosiu wub.gif cool.gif nestuke.gif

Liona, tai jei jau norit vaikelio, ar ne paprasčiau būtų "rimtai nesisaugot" rolleyes.gif arba jei saugotis, tai pasirinkti priemonę, kuri mažiau nervus gadintų...
Atsakyti
wink.gif taip tu teisi,bet viska palieku likimo valiai,jei pastosiu liuks,nepastosiu pradsma su vaikiu po vestuviu juk nedauk ir liko7 savaites,nesinori specialiai daryti,nors ka as cia apgaudineju noris,bet pakentesiu iki vestuviu,o vestuviu nakty/////te padeda man dievas wub.gif nestuke.gif ,gal pasiseks kas cia zino.o narvuotis pradedu pries kelias dienas ir taip kol pasirodo menesines,as kai ir kontraceptines vartoaju jaudinausi,nezinau gAL jautri besanti,ypac jei arteja baliukas ir veluoja menesines,bijau gerti nes mastau jei as nescia gali pakenkti kudikiui,tai dabar kai nebevartoju kontraceptiniu o nutraukta akta doh.gif ,pries baliukus nusiperku testa del viso pikto,arba jei veluoja,perku nebrangius uz 2,50lt tai va dry.gif .vyrui neskau,kad taip su tais testais varau daug,nes iseitu is proto besvajodamas,kad as pastojau ohmy.gif blink.gif ,bet as stengiuos nesinervuoooot doh.gif wub.gif
Atsakyti
Supratau wink.gif . Liona, sėkmės jūsų šeimynėlei wink.gif .
Atsakyti
QUOTE (liona @ 2004 03 26, 13:32)
ypac jei arteja baliukas ir veluoja menesines,bijau gerti nes mastau jei as nescia gali pakenkti kudikiui,

taip as tapau abstinente biggrin.gif
Atsakyti
Mane PMS taip pat veikia.Aš būnu pati "nelaimingiausia" moteris pasaulyje.Atrodo, visi turi tai ko nori, o tu nieko neturi, tau viskas nesiseka ir dažniausiai baigiasi tuo, kad pažliumbiu kokiame kampe ir tada tas PMS išgaruoja iki kito karto.
Atsakyti
QUOTE (Rimanta @ 2004 03 26, 10:49)
man irgi praktiškai visi išvardinti simptomai būna sad.gif o dar kokios skausmingos mėnesinės - praktiškai pirmą jų dieną ir negyvenu - slankioju atbukusi nuo tonos nuskausminančių, nes nošpos tipo vaistukai veikia kaip numirėlį smilkalai ... g.gif

cool.gif

Oi, puikiai suprantu, man irgi taip buvo ir kentedavau, nes maniau jog cia viskas normalu, o pasirodo jog ne visai taip. Buvo aptikta problemele ir dabar jau pamirsau, kas tai yra menesiniu skausmas. Zodziu reiketu gerai issitirti, manau. Beje, net jeigu ir viskas tvarkoje, skausmingos menesines, kiek zinau, yra gydomos.
O PMS irgi, puikiai zinau kas tai yra. Tuo metu geriau nepasipainioti man ant kelio biggrin.gif
Siaip dar yra tokios nakvisos aliejaus kapsules. Rekomenduojamos kam yra skausmingos menesines.
Atsakyti
Man vienintelis issigelbejimas nuo PMS - Ketanov'as sad.gif deja...
Atsakyti
Siandien ir mastau,kas cia pasidare, kotai visas pasaulis pries mane sukilo,viskas blogai, viskas netaip. Aprekiau vaikus,kliuvo ir draugui,vienžo siauciu po namus kaip ragana,tik sluotos betruksta blink.gifph34r.gif . Ogi pasiskaiciuoju kalendoriuke,akurat,tuoj raudonos dieneles turi prasidet doh.gif .
Beje,kelios dienos pries menesines mane visad pradeda kresti saltis,uzeina apsirijimo priepuoliai,kartais skauda galva. Kankina mane tas PMS,labai pakankina, o as pakankinu kitus ph34r.gif
Atsakyti