blondinatore sakyk prašau o kiek Jūsų šeimai lieka "grinu" pinigų atskaičiavus paskolas ir mokesčius?

QUOTE(Lera @ 2008 11 25, 14:31)
blondinatore sakyk prašau o kiek Jūsų šeimai lieka "grinu" pinigų atskaičiavus paskolas ir mokesčius? 

nu zinokit nera taip kad kazkiek pastoviai lieka, ta prasme tai kintamai.tarkim, gaunam pinigelius tai visu pirma perkam vaikui pamp menesiui, krema serveteliu, arbataas, maista ir t.t. tada mokam paskolas, kurias mokames laiku tai 150+180+80, tada ziurim kokios skolos labiausiai lipa ant kulnu, bandoma jas moketis dalimis ir pan.,ziurim mokescius uz buta, kad nepaduotu anstoliam, viena kart uz elektra ir kt paslaugas mokam, kita karta uz vandeni...na o kas lieka, tai mum su vyru, pavalgyt, minimaliai kazkoki sampuna ar skalbimo milteliu...is tikruju tai mazai lieka, tarkim si menesi liko 400lt
400 Lt paskolos per mėnesį tai yra labai mažai, nebent labai mažos jūsų pajamos, o mokesčius irgi keistai mokat
kažkaip nesuprantu

QUOTE(amesteja @ 2008 11 25, 15:18)
400 Lt paskolos per mėnesį tai yra labai mažai, nebent labai mažos jūsų pajamos, o mokesčius irgi keistai mokat
kažkaip nesuprantu

400lt liko maistui, visa kita suryja mokesciai, uz buta iskart sumoket negalim, tai mokam kas kazkiek laiko, o paskolos kur rasiau 180+150+80 tai cia tos, kurias mokam laiku, o uz kitka nelaiku mokama jau nutrauktos sutartys, ir suisidariusi didele suma, tarkim vien tele-2 4000lt, mes per menesi sumoket negalim, todel ir mokam ka galim ir kaip galim, as pati nesu buchaltere, gal musu mokejimuose ir yra chaosas, bet gal ir nemoku paaiskinti kaip mokam, na mokam ta kas labiausiai dega, o kas lieka mum, tas slieka...norim kuo greiciau issikapanoti....bet vyras gauna 2500-3000, o as 800...tai va...
QUOTE(blondinatore @ 2008 11 20, 15:15)
jusu teise buti "ziauria ir salta" ar ne...vis gi del tevu, as ant ju per daug nevarau o rasau ka galvoju....jusu vaikystej turbut nemusdavo taip, kad per fizinio pamokas gedindavotes persirengti? nesityciojo, pamate "negrazu" rasta sasiuvinyje neliepdavo visa nakti sedeti ir perrasineti visu sasiuviniu dailyrasciu, o ryte eiti i mokykla, netrenkdavo per galva del muzikos praleistos pamokos iki smegenu sutrenkimo...
ne, tiek mano tėvai nedarė. Bet žinau vieną žmogų, kurio motina elgėsi va taip, kaip rašote, o gal dar ir baisiau. Iš tikro, ryšio tarp jų nėra.
Man mano tėvai kartais vaikystėje irgi nebuvo labai geri. Bet aš dėl to nejaučiu nuoskaudos dabar. Todėl ir užkliuvo akis už priekaišto, kurį išskaičiau, kad Jūsų tėvai Jumis nepasirūpina, nepaklausia dėl finansų, nepasiūlo. Vėlgi rėmiausi savo subjektyvia patirtimi, kai vienas šeimos narys pradėjo mano tėvus tiesiog šantažuoti, duok pinigų, ir viskas, nors jau gyveno santuokoje ir dirbo. Duok ir baigta, "nes uošviai duoda".
O jeigu negali duoti? Juk bendravimo tarp jūsų nėra. Tik simbolinis. Per šventes. Nepasikalbat atvirai. Gal jie patys taip centus skaičiuoja...
ir dėl tų skolų. Mačiau realiai žmogutį, kuris kažkur padėjo daugiau kaip 30 tūkst litų. Nu KAŽKUR

aišku, jeigu Jūs ištempsit tą laiką, kol vyras atiduos savo skolas, vis taip pat darniai ir gražiai gyvendami, tai sutuoktinis turėtų rankas ir kojas Jums bučiuoti. O kol kas gi jums sekasi tas skolas dengti.
Vis galvoju apie tai, kai pasiguodėt, kad per šv.Kalėdas negalėsit vaikui žaisliuko dovanų nupirkti. Tikrai, eidama pro žaislų skyrių, dažnai pagalvoju. Būtų liūdna, bet vaikui svarbiausia yra mama ir tėtis, gera nuotaika ir šiluma, jaukumas namie. O blizgučiai gi - išmoktas kultūrinis triukas. Skanėstas, toks paprastas ir "pigus" daiktas visko pertekusiems, šįkart gali būti pati puikiausia dovana ir siurprizas mažam vaikui.
QUOTE(naitas @ 2008 11 25, 15:46)
ne, tiek mano tėvai nedarė. Bet žinau vieną žmogų, kurio motina elgėsi va taip, kaip rašote, o gal dar ir baisiau. Iš tikro, ryšio tarp jų nėra.
Man mano tėvai kartais vaikystėje irgi nebuvo labai geri. Bet aš dėl to nejaučiu nuoskaudos dabar. Todėl ir užkliuvo akis už priekaišto, kurį išskaičiau, kad Jūsų tėvai Jumis nepasirūpina, nepaklausia dėl finansų, nepasiūlo. Vėlgi rėmiausi savo subjektyvia patirtimi, kai vienas šeimos narys pradėjo mano tėvus tiesiog šantažuoti, duok pinigų, ir viskas, nors jau gyveno santuokoje ir dirbo. Duok ir baigta, "nes uošviai duoda".
O jeigu negali duoti? Juk bendravimo tarp jūsų nėra. Tik simbolinis. Per šventes. Nepasikalbat atvirai. Gal jie patys taip centus skaičiuoja...
ir dėl tų skolų. Mačiau realiai žmogutį, kuris kažkur padėjo daugiau kaip 30 tūkst litų. Nu KAŽKUR
nebuvo nupirkta jokio daikto, jokios paslaugos, o pinigų nėra. Ir mačiau jo "veršiuko" akis, kaip jis gynėsi, melavo, kad tai jau paskutinis kartas... iki kol pradėjo skambinėti tyrėjai...
aišku, jeigu Jūs ištempsit tą laiką, kol vyras atiduos savo skolas, vis taip pat darniai ir gražiai gyvendami, tai sutuoktinis turėtų rankas ir kojas Jums bučiuoti. O kol kas gi jums sekasi tas skolas dengti.
Vis galvoju apie tai, kai pasiguodėt, kad per šv.Kalėdas negalėsit vaikui žaisliuko dovanų nupirkti. Tikrai, eidama pro žaislų skyrių, dažnai pagalvoju. Būtų liūdna, bet vaikui svarbiausia yra mama ir tėtis, gera nuotaika ir šiluma, jaukumas namie. O blizgučiai gi - išmoktas kultūrinis triukas. Skanėstas, toks paprastas ir "pigus" daiktas visko pertekusiems, šįkart gali būti pati puikiausia dovana ir siurprizas mažam vaikui.

nu zinokit gal blogai isskaitet, as nesiskundziu kad jie man financiskai nepadeda, jie tikrai gali, bet nera taip kad prasyciau,as isvis prasyti nemoku....as tik parasiau kad nesuprantu tevu, kad jie gyvena 4kmb bute, is kuriu 2 laisvi vis verkia kad daug mokesciu moketi, ir tiek, ir parasiau kad savo vaiko baso is namu neislaisciau, tai itek. man tik gaila kad su tevais neturiu rysio, ir tikiuosi kaad man su mano vaiku taip nebus.jus nejauciat nuoskaudos, o as jauciu ir jausiu visa gyvenima, visi gi esam skirtingi zmones...del finansu tevai neklausia op as jiem nesakau ir nesakysiu, patys issikapanosim. del vyro, matot gali buti kad kiti losia ar turi kazka nuosaly, o jis pinigus mane mergindamas leido (mergino mane), na cia kita situyacija, aisku as jo nesuprantu kam tokiais budais reikejo, na bet i praeity nesigreziot stengiuosi, tik i ateiti.
o del dovanu, versiuos per galva bet mano mylimiausi zmones neliks per kaledas be ju.
aciu jums uz palaikyma

čia gal nesvarbu .. bet žinok jei nėra jokio ryšio su mama kodėl ji dalyvavo tavo gimdyme?
: na pvz neįsivaizduoju savo gimdyme nieko ko nenorėčiau matyt nesvarbu kas tai būtu vyčiau lauk ir viskas , ypač jei kaip sakai ji Jūs paliko "bėdoj" nėščia ir ttt?
šita dar.. jei neturit pinigų iš kur gavot naują viryklė?
kitas dalykas Jus mėnesiui atiduodat maždaug 3000lt paskolom? ir nieko neįmanoma pakeist? netikiu viskas įmanoma net atidet įmokas , tik ne pas antstolius reikia kreiptis o į bankus kur priimtas kreditas. Pati esu turėjusi reikalų su antstoliais todėl tikrai žinau kad į juos kreiptis reikia paskiausiai . kitas dalykas visų pinigu jie pasiimt negali , nes turi likti po 500lt kiekvienam šeimos nariui. reikia panagrinėt įstatymus ir veikti, veikti , veikti... išbandyt visus įmanomus ir neįmanomus būdus , ar jau viska išbandėt?
dėll dovanų čia kaip čia pasakius ... vaikui Jų tikrai taip stipriai nereikia kaip jums atrodo didžiausia dovana vaikui yra mamos dėmesys, gali nupirk ta ką perki lb retai bet vaikas lb mėgsta pvz kokių ledų ar pan , plius mašinytė kokia pigia tam milijonų tikrai nereikia , o vyrui padovanosi išvakarėse save o jis tau save ir kaifuosit nuo to kokie jus vis dėl to laimingi nežiūrint į nieką. jei užsidaro durys visada atsidaro langas .
žodžių ne veltui sakoma nėra padėties be išeities ...

kitas dalykas Jus mėnesiui atiduodat maždaug 3000lt paskolom? ir nieko neįmanoma pakeist? netikiu viskas įmanoma net atidet įmokas , tik ne pas antstolius reikia kreiptis o į bankus kur priimtas kreditas. Pati esu turėjusi reikalų su antstoliais todėl tikrai žinau kad į juos kreiptis reikia paskiausiai . kitas dalykas visų pinigu jie pasiimt negali , nes turi likti po 500lt kiekvienam šeimos nariui. reikia panagrinėt įstatymus ir veikti, veikti , veikti... išbandyt visus įmanomus ir neįmanomus būdus , ar jau viska išbandėt?
dėll dovanų čia kaip čia pasakius ... vaikui Jų tikrai taip stipriai nereikia kaip jums atrodo didžiausia dovana vaikui yra mamos dėmesys, gali nupirk ta ką perki lb retai bet vaikas lb mėgsta pvz kokių ledų ar pan , plius mašinytė kokia pigia tam milijonų tikrai nereikia , o vyrui padovanosi išvakarėse save o jis tau save ir kaifuosit nuo to kokie jus vis dėl to laimingi nežiūrint į nieką. jei užsidaro durys visada atsidaro langas .
Manau didžiausia jūsų bėda, kad nemokate elgtis su pinigais, visų pirma mokėkit mokesčius už einamąjį mėnesį, o ne kada papuola, gi neišnaudojat 3 asmenys daug vandens ar elektros, gi negyvenat iš pašalpų, normaliai uždirbat
QUOTE(amesteja @ 2008 11 25, 19:15)
Manau didžiausia jūsų bėda, kad nemokate elgtis su pinigais, visų pirma mokėkit mokesčius už einamąjį mėnesį, o ne kada papuola, gi neišnaudojat 3 asmenys daug vandens ar elektros, gi negyvenat iš pašalpų, normaliai uždirbat
skolos jau buvo prisikaupe, dabar jas atidavinejam, o kai nebebus aisku mokesim kaip raset
Papildyta:
QUOTE(Lera @ 2008 11 25, 18:40)
čia gal nesvarbu .. bet žinok jei nėra jokio ryšio su mama kodėl ji dalyvavo tavo gimdyme?
: na pvz neįsivaizduoju savo gimdyme nieko ko nenorėčiau matyt nesvarbu kas tai būtu vyčiau lauk ir viskas , ypač jei kaip sakai ji Jūs paliko "bėdoj" nėščia ir ttt?

QUOTE(Lera @ 2008 11 25, 18:40)

o jus ziuriu sekle nebloga

nu is tikruju mama dalyvavo gimdyme, bet ji dalyvavo nes taip norejo, as nenorejau, nu siaip man buvo dzin kad dalyvauja, nes jei gimdete ir turite vaiku suprasite, kad tuo metu kai kalbi su kitu passauliu tai ...dabar blaivia galva tai tikrai galvoju kad nepadaryciau tokios klaidos, o tada...ji kazkaip sugebejo mano vyra isvaryti pavalgyt "tipo ko jis cia maisosi, cia ne vyru reikalai ir t.t., tegu varo pavalgyt", o pati liko prie manes, as ja variau, as ir daktarus variau ir keikiausi, bet manes niekas neklause, tai manau atsakiau as i jusu klausima. be to iki siol grauziu save ir vyras grauzia kad paliko mane, nes labai gaila kad tevelis vaiko nemate kaip jis ateina i pasauli, o juk vienintele teise jis ir turejo,,,bet mano mama tokia jau yra, kaip sako "baba su kiaus...", ji visada padarys kaip nori...manes nescios is namu nevarre, bet kol neistekejau...
nerasau kad nekenciu savo tevu, as juos myliu ir gerbiu, bet nera to rysio kokio noreciau, nera artumo, negaliu prie ju but savimi...juos myliu vien del to kad uzaugino, taip kaip jie ten mokejo...
vyrykle ne nauja, kadangi jau rasiau kad gyvenam uosvio bute, jis pries atiduodamas mums raktus nuo buto praeitais metais vasara ta vyrykle nupirko (nes ta rusiska tai tik 2 padai veikia, o as su pilvu didziuliu, tai norejo man palengvint maisto ruosima), gera virykle, bet ta is nauju, kur labai pavirsiu reikia valyti

del skolu jau kaip minejau esam padare kai kuriuos zingsnius, minet nenoreciau gal kas nepavyks, o tartis turbut nemoku, nes kazkaip...nu neiseina, bet va drauge pazysta anstolio padejeja, tai pasnekesiu su ja kaip ten ka daryti.
na kaledom galvoju pataupysiu gal kazkiek, vis nusuksiu po lita ir kazkaip pavyks nors minimaliai egle ir dovanu suveikti

o vyrui dovana gal butu ir nebloga, nes kazkaip musu tie reikalai ziuriu jau antram plane, jis aria kaip jautis baltos dienos nematydamas, o as uzsikuiciau biski problemoj ir buity...

aciu uz patarimus

pagarba

Saunuole blondinatore.Pagarba.Esi stipri ir drasi moteris.Zaviuosi tuo,kad nepalikai vyro,kad eis gera mama ir zmona.Labai linkiu,kuo greiciau isbrist is skolu ir gyventi laimingai

čia gal ne į temą, bet Blondinatorei patarimas dėl dovanos sau
Žodžiu, nusiuntusi vaiko foto, padaro Kalendorių. Labai fainą. Praeitais metais pasidariau - atsidžiaugt negaliu. Kaina juokinga (8Lt., 10Lt.) i vaikiukas visus metus šypsosi iš Kalendoriaus. Galima šiaip atsispausdint, galima Fuji kaip didelę nuotrauką A4, galima įsirėmint. Žodžiu tikrai
o ir padovanot tokią gražu. Sekmės
čia vienas iš variantų arba yra kur Forumai, Paslaugos, ten dar daugiau
http://public.fotki.com/ziviled/

čia vienas iš variantų arba yra kur Forumai, Paslaugos, ten dar daugiau
http://public.fotki.com/ziviled/