Įkraunama...
Įkraunama...

Kalijos

[quote=naitas,2009 03 24, 16:54]
nu gerai jau gerai.. taika rolleyes.gif

[/quote]

victory.gif

[quote=niukse
Sveikos kaliju augintojos 4u.gif
noriu jusu paklausti.pasisodinau savaitgali kaliju gumbus dar tik pirmi metai kai sodinu kalijas.vazonus kolkas laikau namie kad silumoj sudigtu o sakykit po kiek laiko man jau tiketis sudygstant g.gif
[/quote]

kadangi as jau susodinau su pumpuriukais (kokiu 0,5cm), maniskes jau savaites laiko ir didziausias ugliukas kokiu 4cm. ir auga kaip ant mieliu wub.gif
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2009 03 24, 16:54)
aš irgi sodinau tik pirmus metus ir pirmąkart. Tai susodinau 22 gumbus jau. Kokia 20 jau buvo pradėję busti, vienas kitas jau po centimetrą kitą pasistiebęs. Ir dar du pasodinau tokius a la miegančius.. tai galvoju, kad gal negerai padariau... nes neįsitikinau, kad jie tikrai nori jau į žemes eiti.. kad tik nepradėtų pūti ten užkapstyti  unsure.gif

visgi reikėjo iš pradžių juos padėti šviesiai, truputį apipurkšt dulksna kokia ir laikyt šiltai. Kol pabustų.. tada į žemę sodinti.

ir Regila sakė, kad dar anksti joms, ir kad geriausia jas į lysvę sodinti  šalnoms praėjus..

22 gumbus doh.gif va cia tai suprantu, grazu, kai gali tarp ziedu ir lapijos pasikavot wub.gif
As pernai pavasari tiesiai i zeme kisau ir galvoju, kad gerai padariau, normaliai isaugo, zydejo, paskui rudeniop su zemem i vazonus perkeliau ir iki pat dabar jos ten gerai jauciasi, tik kiek ankstokai pabudinau.Turiu vel raudonu nusipirkus, nepraeinu pro sali niekaip, bus matyt taip, kad per tas geles, krizes metais reiks eit i labdara sriubos prasyt.
frusty.gif mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(Srove @ 2009 03 26, 21:58)
va cia tai suprantu,
....
, krizes metais reiks eit i labdara sriubos prasyt.
frusty.gif  mastau.gif

va va.. mano vyro žodžiai hihihi.gif

bet jie man tokie aktyvūs buvo kai maišeliuose, ir daba pasodinti tai visai neaktyvūs. Na auga po truputį, bet punktyrais.. aš juos ir kalio permanganate pamirkiau.. dėl viso pikto..
Atsakyti
sveikutes kaip kalijukes? ax.gif ,kas pirkot zalioj palapinej kaip dygsta ?va maniskes kazkaip nevienodai !sita
user posted image,jau dygt pradejus ,o jodoji swarzwalder dar nelenda verysad.gif
Atsakyti
Nesvarbu, kad kalijos lenda, bet jas į žemę sodinti tik į lauką. Arba bent pasodinus nelieti, kad augaliukai per greitai nestyptų. Mano dėžėse žalias nosytes kaišioja, tačiau aš į žemę nesodinsiu, palauksiu gegužės mėnesio.. Gal iki to laiko Elioto kalijų pas mane sumažės, nes reiks pusę sodo paaukoti..
Atsakyti
QUOTE(egleja @ 2009 03 29, 18:38)
sveikutes kaip kalijukes? ax.gif ,kas pirkot zalioj palapinej kaip dygsta ?va maniskes kazkaip nevienodai !sita
user posted image,jau dygt pradejus ,o jodoji swarzwalder dar nelenda  verysad.gif

As kadangi kalijas auginu vazone ant palanges, tai pas mane irgi jau zaliukus ugliukus jau leidzia tokia mirksiukas.gif
Atsakyti
aš savąją pasodinau ir išnešiau į stiklintą balkoną, bet temperatūra ten tik vos vos aukštesnė nei lauke.. ar tik nesušals g.gif
Atsakyti
QUOTE(Regila @ 2009 03 29, 20:55)
Nesvarbu, kad kalijos lenda, bet jas į žemę sodinti tik į lauką. Arba bent pasodinus nelieti, kad augaliukai per greitai nestyptų. Mano dėžėse žalias nosytes kaišioja, tačiau aš į žemę nesodinsiu, palauksiu gegužės mėnesio.. Gal iki to laiko Elioto kalijų pas mane sumažės, nes reiks pusę sodo paaukoti..

Regila, o jas su sprindžio dydžio lapais galima persodinti iš lovelio į lauką?
Atsakyti
Galima, ką jau darysi, jei augalui taip norisi parodyt gražus lapelius...Manieji tik nosytes bando iškišti..
Atsakyti
šian nusipirkau tokios kalijos gumbelį wub.gif

user posted image

lauksiu ugliukų rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2009 03 30, 19:42)
šian nusipirkau tokios kalijos gumbelį wub.gif

user posted image

lauksiu ugliukų rolleyes.gif

As pernai auginau tokia, dave viena svelniai rozini ziedeli, o kai daviau trasu, tai kita toki rysku dave wub.gif
Atsakyti
QUOTE(kutuke @ 2009 03 31, 01:44)
As pernai auginau tokia, dave viena svelniai rozini ziedeli, o kai daviau trasu, tai kita toki rysku dave  wub.gif

O kokių reikia kalijoms trąšų? blush2.gif Pas mane tokia pat kalija, bet žiedeliai tokie blyškūs nauji...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo egidan: 31 kovo 2009 - 08:07