Įkraunama...
Įkraunama...

Kalijos

nu tada bėda... prekyboje LT nematau aš kalijų spalvotų iš viso..
o čia va dar akis paganykit. Parduoda Anglijoje, dviejų litrų inde, jau besiruošiančią žydėti kaliją:
http://cgi.ebay.co.u...z...A1|240:1318
Atsakyti
QUOTE(merga @ 2008 11 24, 09:12)
Labas rytas.Mano anyta man ikiso ir tokia "alia dovana".Buvo pasalusi,tai as ja koridoriun isgrudau su visasi drambliskais lapais.Jie nudziuvo ir ka...as nukirpau,ogi viduj buvo pasikavojes ziedas fool.gif.Daba klausimukas butu toks:ar ji dar zydes unsure.gif Pas many apsistojus paprastoji kaimietiska hihihi.gif

manau zydes, kitamet, lapu priaugins ir kur ji dings be ziedu g.gif biggrin.gif
Atsakyti
ta "kaimietiška" kalija tai super auga geroj juodoj žemėj, purioj, drėgnoj, ir kai vis "kaimietiškai" patręšiama. Lapai vos ne juodi iš malonumo būna, ir tokie stangrūs. O žiedais kaip užsikrauna, tai pusę žiemos žydi kaip "revolveris" doh.gif
Mano mama vasarą jas taip laikė, tręšti mano mama mėgėja, ir kalijos atlaikė. O žiemai sugrūdo į tokius palyginti mažus vazonus. Atžalas visas aštriu peiliuku palei motininę kaliją nuskabė iki šaknų, kad motinai leistų žydėti. Tai ir žydi dabar. Aišku, kalija kenčia vazone, kai įpratus laisvai gyventi lysvėj.
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2008 12 04, 14:19)
ta "kaimietiška" kalija tai super auga geroj juodoj žemėj, purioj, drėgnoj, ir kai vis "kaimietiškai" patręšiama. Lapai vos ne juodi iš malonumo būna, ir tokie stangrūs. O žiedais kaip užsikrauna, tai pusę žiemos žydi kaip "revolveris"  doh.gif
Mano mama vasarą jas taip laikė, tręšti mano mama mėgėja, ir kalijos atlaikė. O žiemai sugrūdo į tokius palyginti mažus vazonus. Atžalas visas aštriu peiliuku palei motininę kaliją nuskabė iki šaknų, kad motinai leistų žydėti. Tai ir žydi dabar. Aišku, kalija kenčia vazone, kai įpratus laisvai gyventi lysvėj.

Tai maniskes isproto ir eina(mat is patvartes zemiu parnesiau) lotuliukas.gif lotuliukas.gif ,o su vazonciku lai taikosi,nes be pavasario is jo netrauksiu,nu nebent i konteineri,jei nezydes doh.gif ax.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
o aš užgoglinau kalijas, kurios auga iki 120 - 150 cm. Parduoda Anglijoje. Ar įsivaizduojat tokį kalijų dydį???? Tai žiedas koks turėtų būti? Kaip leika į traktoriaus baką dyzeliui pilt laugh.gif

user posted image
Atsakyti
mano viena pasodintoji jau istyso...turetu ziedas pasirodyt neuzilgo...
kita ziuiu irgi keliasi..teks matyt sodint..kur besidesi...
Atsakyti
vakar maximoj mačiau pirkt dvi nukainotas kalijas po 5,99 lito, o buvo 24,99.
Gerą sprindį išstypusios, spalvotos kalijos, daug lapų. Hyper maximoj, Kaune.
Atsakyti
Sveiki smile.gif Jungiuosi ir aš su savo augalėliu, tiksliau gumbeliais. Mano istorija pamokomai graudi - skirta visiems naujokams. Gavau dovanų tankų vešlų vazoną - tokių kalijų nebuvau mačiusi (galvojau kad visos jos didelės baltos ir laidotuvėms tetinkamos) - o šitos tokios žavios kaip tulpytės, tokios kaip juodai raudonos... jau net nebepamenu gerai ir spalvos. Na ir pasidžiaugus kokias pora savaičių šovė man galvon, kad joms labai ankšta ten susispietus - reikia pirkt didesni vazona ir paskirstyt plačiau. na kai pradėjau darbuotis - žiūriu ten viskas į vieną suaugę: bet tai manęs nesustabdę - griežtai atlupau užsispyrėlę ir mano pastangų vaisius neužilgo puikavosi į tris dalis padalintas didesniame vazone patubdytas ir palietas krūmukas. Dar išnešiau ir į balkoną - tegu pasidžiaugia saulytę kartu su kitom gėlytėm. Na entuziazmas ėmė blėsti kai ta nenaudėlė ėmė lapus kuokštais vytinti... Nusprendžiau mažiau laistyti. Dar po kiek laiko kai iš vešlios ševeliūros beliko keli pageibę lapiukai - nuo tiesioginės saulės po didesne gėlę į tokį pusiau pavėsį pakišti. Finale liko juoda žemė vazone - bet až ją kartkartėm irgi palaistydavau - negaila. Na baigės vasara. partempiau visas gėles į butą. ir tą begyvybės ženklų vazoną irgi. Išsiverčiu viska ant stalo - ogi pilnas vazonas šaknu prisivijęs, ir dar bulvės tokios gražios gelsvos, kietos... Nu ką - nenupuvo, reikia kišt atgal. Tik kokiame gylyje? Gavosi taip, kad stengdamasi išsaugoti šaknų ilgius beveik paičiam paviršiuj gumbų viršus palikau. poros tai net laistant visai nuplikdavo. Nu vėl pupso tas vazonas su žemėm dar gerus tris mėnesius. Kol galų gale kažką užmačiau - lyg ir kokią mikroskopinę žalumą. Tada ryžausi - atsiverčiau visus supermamos pašnekėjimus nuo pat pirmo 2005 metais ir pastudijavusi radau, kad tą gumba man reikia 5-7 cm žemės sluoksniu užpilt. Tą šiandieną ir padariau. pakasiau ir tuos pora gumbų, kur buvo kažkas pradėję darytis. Jei iki tol iškentė tai ir šitą atlaikys...
Su šita istorija norėjau padrąsinti visas, kurios nupūdė, sudžiovino ar dar kitaip suniokojo savo mylimus augalėlius. Jūs ne vienos, svarbu iš klaidų pasimokyti ir dalintis patirtimi. Taip pat norėjau paklausti patyrusių: statyti man tą vazoną šiltam ar šaltam kambarį (+15 ar +20?) Ir jei šaltam - kada traukti į šilumą?
Atsakyti
QUOTE(:)Vitalija:) @ 2009 01 05, 22:34)
Sveiki smile.gif Jungiuosi ir aš su savo augalėliu, tiksliau gumbeliais.

Jei tavo gumbeliai jau KAZKA leidzia tai statyk siltai mirksiukas.gif . Nenustebk, jei koki menesi tie KAZKAS taip ir liks tik KAZKAS tongue.gif Mano irgi taip buvo, bet va po gero menesio tie KAZKAS pavirto i grazius poros cm ugliukus bigsmile.gif Nu jau kaip dziaugiuosi clap.gif clap.gif
Atsakyti
Manoji gelsva Elioto kalija (tai yra jų daugybė) dar ilsisi rūsyje. Jas skirstysiu tik atšilus orams, kai galima bus sodinti lauke. Per vasarą auginu lauke. Ten būdamos jos ir žydi.Šiuo metu ilsisi jos ir aš..
Atsakyti
Merginos, prisimenat kaip pasakojau, kad kalija kažką augina...Taigi pasėjau tas sėklas ir visai pamiršau. Tas žemes su visom sėklom sumaišiau ir pasodinau narcizus doh.gif Ogi žiūriu, vienas kalijos lapukas išlindo bigsmile.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Viotinola @ 2009 01 08, 15:33)
Merginos, prisimenat kaip pasakojau, kad kalija kažką augina...Taigi pasėjau tas sėklas ir visai pamiršau. Tas žemes su visom sėklom sumaišiau ir pasodinau narcizus  doh.gif  Ogi žiūriu, vienas kalijos lapukas išlindo  bigsmile.gif  thumbup.gif

Eik tu sau bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif O as saviske jauciu istrenkiau su senom zemem doh.gif
Nu cia tai geras thumbup.gif tongue.gif Augink ir seksim nauja kaliju dauginimo procesa mirksiukas.gif
Atsakyti