Įkraunama...
Įkraunama...

Vyresnio vaiko žindymas,

QUOTE(Zuikių_dainos @ 2009 01 05, 15:07)
Aš maitinimo klausimu esu apsupta nelabai palaikančios aplinkos  smile.gif Mano močiūlytė kiekvieną kartą atsiklausia ar man dantukai nekrenta, mano tėvai irgi teiravosi, ar aš pati nenusilpsiu, dalis mano draugių pačios maitina, tai joms tokie klausimai nekyla, šiek tiek sudėtingiau su vyro puse. Jo motina ir sesuo visai nemaitino ir tuom didžiuojasi - jau girdžiu replikų apie spanielio ausis ( na čia reik suprasti apie mano krūtis metus maitinti ) ir mokyklas  smile.gif Vyro draugai, kai kurie, yra tokie ala bohemčikai su vyno taure ir cigarete rankose, tai jiems toks variantas atrodo kaip socialinio gyvenimo griūtis ar kažkas tokio. Vyras irgi pradžioj labai jau baisėdavosi ilgais maitinimais ( įtariu, kad ir trumpais ), bet manau po truputį pripranta, plius kai vaistinėj praėjom pro mišiniukus, neliko sužavėtas jų kaina  smile.gif

nu jo, aplinkiniai nesvarbu, ale vyro palaikymo reiktu blush2.gif
Atsakyti
Aš maitinimo klausimu esu apsupta nelabai palaikančios aplinkos  smile.gif Mano močiūlytė kiekvieną kartą atsiklausia ar man dantukai nekrenta, mano tėvai irgi teiravosi, ar aš pati nenusilpsiu, dalis mano draugių pačios maitina, tai joms tokie klausimai nekyla, šiek tiek sudėtingiau su vyro puse. Jo motina ir sesuo visai nemaitino ir tuom didžiuojasi - jau girdžiu replikų apie spanielio ausis ( na čia reik suprasti apie mano krūtis metus maitinti ) ir mokyklas  smile.gif Vyro draugai, kai kurie, yra tokie ala bohemčikai su vyno taure ir cigarete rankose, tai jiems toks variantas atrodo kaip socialinio gyvenimo griūtis ar kažkas tokio. Vyras irgi pradžioj labai jau baisėdavosi ilgais maitinimais ( įtariu, kad ir trumpais ), bet manau po truputį pripranta, plius kai vaistinėj praėjom pro mišiniukus, neliko sužavėtas jų kaina  smile.gif

lotuliukas.gif ..nu joo....laikykis mamyt...
mano sesuo maitino iki 2,4...jokių spanielio ausų schmoll.gif ...po pusmečio po maitinimo atsistatė....o krūtys keičiasi ne dėl žindymo, o dėl nėštumo
Atsakyti
QUOTE(Agotė @ 2009 01 05, 15:14)
lotuliukas.gif ..nu joo....laikykis mamyt...
mano sesuo maitino iki 2,4...jokių spanielio ausų schmoll.gif ...po pusmečio po maitinimo atsistatė....o krūtys keičiasi ne dėl žindymo, o dėl nėštumo

as dicki iki 1.5 metu, maze jau 2.8 ir dar tebe - ale irgi ner tu spanielio ausu blush2.gif
Atsakyti
Aš dabar nelabai į galvą tas šnekas ir imu. Pro vieną ausį įplaukia, pro kitą išplaukia. Čia pirmais mėnesiais kažkaip nervindavausi, bet trubūt taip hormonai sužaidė. Gerai tik kad vyras po truputį susitaiko su ta mintim. Jį ypač guodžia vienas dalykas - visos jo aplinkos moterys prisipažino, kad naktimis mažiams mišinukus virdavo pagrinde tėčiai. Tai jis pasiskaičiavo kiek aš keliuosi ir nusprendė kad MP gėris, tik va dėl maitinimo trukmės dar padiskutuojam.
Atsakyti

Nu zinai as maitinau mergaite pusantru metu ir nepasidare jokios man spanielio ausys,ir kaip tai imanoma jei krutine nedidele,nors kol maitinau buvo 4 dydis doh.gif .Tai buk rami neteks tau tureti vietoi krutines spanielio ausu mirksiukas.gif
O del kainos tai taip,nemazai kainuojantis malonumas doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Kriiste @ 2009 01 05, 15:12)
nu jo, aplinkiniai nesvarbu, ale vyro palaikymo reiktu blush2.gif

Matai ji sako kad is vyro puses moterys nepalaiko jos tai gal ir jam pritrina kad cia nesamone ir draugai bohemiski mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2009 01 05, 14:20)
o klausykit, cia normaliai taip - vaikas po tos tridienes karstines (siandien ketvirta diena, na kai jau isbere) nieko nevalgo...2 saukstelius koses ir 20 ml pienuko...kruti ima, bet netraukia, palaiko ir isspjauna...pienuko tikrai yra ir bega labai lengvai, nieko jam daryt nereikia, tik biski patraukia ir svirkscia pienas srovem..tada laizo kaip katinas  lotuliukas.gif nutraukus tai sugirdziau koki 20 ml...gere...bet pats  schmoll.gif siaip linksmas, zaidzia....
ir dar -ka man su pienuku daryt? reiktu turbut nusitraukiet jei nevalgys, o tai sumazes paskui...?

Jau maciau kitos parase - nesijaudink del nevalgymo. Ypac po ligos. Ir sveikiems vaikams buna valgymo-nevalgymo periodai (tai visiskai normalu), tai is sveikstancio ner ko noret - sustipres ir atsigriebs, valgys uz du biggrin.gif Pieno nenutraukinek, tegul mazeja. Kai vaikiukas prades daugiau valgyti, ir pienuko prades gamintis daugiau - tiek kiek vaikui reikia. Organizmas - protingas daiktas, akimirksniu prisitaiko prie vaiko poreikiu mirksiukas.gif

QUOTE(AusraR @ 2009 01 05, 14:23)
pritariu, is mano giminiu, tetu visokiu tai nei viena "neturejo pieno" ir man aiskina kad vaikas nuo puses metu valge viska ka ir patys valgem  blink.gif gal taip ir nebuvo, pasimirso jau jai, bet jei buvo tai nesistebiu kodel mano puske tokia paliegus dabar....

Girdejau ir as toki atveji, kai teveliai 6 men kudiki maitino cepelinais, ir tuo labai didziavosi blink.gif doh.gif

QUOTE(Zuikių_dainos @ 2009 01 05, 14:26)
O nuo kada skaitosi, kad jau ilgai maitini? Aš linkus manyti, kai jau vaikiukui kokie metai ir daugiau, tai jau čia tas "vyresnis" vaikas. Bet kai pasišneku su kitais žmonėms, tai jau dabar kai kam atrodo, kad aš besvietiškai ilgai maitinu  smile.gif

Mano supratimu iki 1 m. maitinti yra visiskai normalu ir netgi butina, o veliau - pagal galimybes ir vaiko poreiki - jei vaikas nori ir mama gali, tuomet iki 2m laisvai. Nos as tai jau pavargau, buciau mielai nujunkiusi nuo 1,5m, tik jei maziuke dar labai nori, tai kaip ja kankint.. Maitinu toliau. Ir jei matysiu, kad labai nori, maitinsiu ir ilgiau.

QUOTE(Agotė @ 2009 01 05, 14:39)
tu manai, kad daugiau g.gif ...nu duok Die kad taip ir būtų 4u.gif  smile.gif
nes kai pašneki su kuo...tai pasijauti kaip iš kitos planetos lotuliukas.gif (kad per ilgai matinu)

Pazistamas jausmas, as irgi ir uzuojautu sulaukiu, ir smerkimo pasitaike, ir siaip nuomoniu, kad cia beveik iskrypimas lotuliukas.gif

QUOTE(Zuikių_dainos @ 2009 01 05, 14:49)
Tai gerai, nes jei reikėtų po kiekvieno maitinimo valyti, tai ne kas būtų  smile.gif Aš kažkaip įsivaizduoju, kad man nori nenori teks ilgai maitinti vien dėl jo miegojimo įpročių. Jis kažkaip kitaip ir nebemoka užmigt. Nors, dabar iš tiesų tai kai man kai kurie aplinkiniai reiškia gilią užuojautą dėl maitinimo ( na matot, aš gi nei išgert, nei parūkyti negaliu ), tai aš kažkaip pergalvoju, kad taip maitinu ne tik dėl jo sveikatos, bet ir dėl savo patogumo smile.gif Iš tikro net nelaukiu košyčių virimo

Ir mano princesyte be MP nemiega, ir jau yra draugiu, nesulaukianciu kada baigsiu maitinti, nes nori pabaliavot zmoniskai. Ir isivaizduoja, kad as tik is mandagumo sakau, jog man gerai ir be alkoholio biggrin.gif

Vyras irgi pradžioj labai jau baisėdavosi ilgais maitinimais ( įtariu, kad ir trumpais ), bet manau po truputį pripranta, plius kai vaistinėj praėjom pro mišiniukus, neliko sužavėtas jų kaina  smile.gif

Ir suo kariamas pripranta, tai vyras prie maitinimo gali priprasti tuo labiau bigsmile.gif Mano vyras tai pats buvo maitintas iki 2m, todel jam nieko nuostabaus, kad vis dar maitinu, cia man pasiseke. vienintelis dalykas kuris mus vargina - siaura lova, trise sunku sutilpti, miegam kaip silkes susispaude ir prabundame pavarge ir skaudanciais kaulais. Tik tiek tos bedos. O siaip tai dziaugiames, kad vis dar valgom MP, ir nereikia misinuku, nes ju kainos tai tikrai kosmines.
Atsakyti
na, siaip jau, kai baigus maitinti dingsta pienas, kuri laika gali buti keistas jausmas, kad krutys suglebusios, tuscios, nusvirusios. taip yra todel, kad zindymo metu isveza liaukinis audinys (kuris gamina piena), o riebalinio audinio - sumazeja. bet bent jau man su laiku krutys "ataugo" ir ypatingu nuostoliu po triju vaiku zindymo nematau smile.gif

beje, "spanielio ausis" labai nesunku isitaisyti ir staigiai numetus svorio, nes sunyksta riebalai, kuriu ir yra daugiausia "nezindanciose" krutyse.
Atsakyti
pasisakysiu apie alkocholį lotuliukas.gif ...kai mažiukė buvo dar leliukė ik 6mėn....tai nebent gurkšnelį, na taurę juk galima....bet dabar....jei tik noriu išgeriu alaus stikinaitę, vyno taurę kitą....tai pilnai patenkina mano poreikius, nes daugiau man niekad ir nereikėjo...nes nuo taurės aš jau ir apsvaigstu smile.gif .....manau tai blogesnė blogybė šiek tiek išgerti...bet maitinti mp....negu nuo 6 mėn duoti vaikui perkramtytus kotletus lotuliukas.gif

o šiaip kada jau šiek tiek vyresnis vaikutis ir žindymas man jau su viskuo suderinama (nebent tik su rūkymu ne...nors man tai neaktualu)
o visa kita suderinama....juk gali ir išeit ilgiau jei nori...nebus mamos nereiks pieno,grįši atsigers...na ir t.t....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agotė: 05 sausio 2009 - 15:36
Man vienintelė maitinimo netektis - coca cola, virti žirniai su spirgiukais ir rauginti kopūstai, nes dar pučia sūnui viduriukus. Bet turbūt išgyvensiu ir be šių skanumynų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Zuikių_dainos @ 2009 01 05, 15:39)
Man vienintelė maitinimo netektis - coca cola, virti žirniai su spirgiukais ir rauginti kopūstai, nes dar pučia sūnui viduriukus. Bet turbūt išgyvensiu ir be šių skanumynų  smile.gif

Zinoma kad isgyvensi,siektiek paaugs ir nebepus jam pilvelio ir galesi megautis savo desertais mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2009 01 05, 14:23)
pritariu, is mano giminiu, tetu visokiu tai nei viena "neturejo pieno" ir man aiskina kad vaikas nuo puses metu valge viska ka ir patys valgem gal taip ir nebuvo, pasimirso jau jai, bet jei buvo tai nesistebiu kodel mano puske tokia paliegus dabar....

Girdejau ir as toki atveji, kai teveliai 6 men kudiki maitino cepelinais, ir tuo labai didziavosi

Va va, girdėta dainelė lotuliukas.gif Mano vyro tėvai mums nuvažiavus pastoviai tą sakydavo ir tebesako doh.gif , kad jie savus vaikus jau nuo 6 mėn. normaliu maistu maitino... T. y. kepti kotletai ir t.t. doh.gif lotuliukas.gif O aš jų akimis tai jau tikrai iš kitos planetos esu hihihi.gif
Atsakyti
Nu as savu zmoniu rate tai nesusiduriau su tokiu skeptisku poziuriu,tik va kadangi mergaite palikau uosvienei 10 menesiu ir isejau dirbti ir kai darbe suzinojo kad as maitinu 10 menesiu,,merga,,jie taip issireiksdavo tai apake budavo,sakydavo jei ne papo o o zmoniu maisto reikia.Bet ji valge maista normalu jau bet ir MP dziaugesi iki 1,6menesio.Ir 10 menesiu ne jokia ji ne merga buvo,kudikis juk dar mirksiukas.gif
Atsakyti