Įkraunama...
Įkraunama...

Apie mokyklas

Turiu klausimą: ar jūs pasirinkote mokyklą, kuri priklauso pagal gyvenamą vietą? Mat prie mūsų namų yra 2 mokyklos: Fabijoniškių ir Kulviečio. Man prie širdies labiau Kulviečio. Paskambinu, o jie man ten sako, jūs priklausot Fabijoniškių mokyklai ir viskas. Toks Švietimo ministerijos nutarimas. Nu nieko sau galvoju, kaip čia dabar išeina? Negi, aš negaliu vaiko užrašyti ten kur mums patogiau ir geriau??? Nervuoja sad.gif
Atsakyti
QUOTE (Lisa @ 2004 02 17, 13:53)
Turiu klausimą: ar jūs pasirinkote mokyklą, kuri priklauso pagal gyvenamą vietą? Mat prie mūsų namų yra 2 mokyklos: Fabijoniškių ir Kulviečio. Man prie širdies labiau Kulviečio. Paskambinu, o jie man ten sako, jūs priklausot Fabijoniškių mokyklai ir viskas. Toks Švietimo ministerijos nutarimas. Nu nieko sau galvoju, kaip čia dabar išeina? Negi, aš negaliu vaiko užrašyti ten kur mums patogiau ir geriau??? Nervuoja sad.gif

O mes užsirašėm į Vytės Nemunėlio pradinę, nors pagal rajoną ji ir ne mūsų. Kaip sakė direktorė, pirmiausia jie be eilės priima vaikus pagal rajoną, o kiek lieka laisvų vietų - priima iš kitų rajonų tuos, kurie pirmiau užsirašė. Manau, tokia tvarka turėtų būti ir kitose mokyklose.
O gal dar kas nors į šitą mokyklą leisit?
Atsakyti
MAMOS,

Turiu ir aš tą galvos skausmelį dėl savo Augustės, kurią 6.5 metų leisiu mokyklon, bet dar niekur neužsirašėm huh.gif Esu nužiūrėjusi Volungės pradinę mokyklą, kuri yra Antakalnyje, šalia Šilo gatvės - po metų žadam netoli nuo ten gyventi. Bėda, kad nieko nesu girdėjus apie tą pradinę, o jūs gal žinot kokių gerų/blogų atsiliepimų?! gal padėtumėt man apsispręsti wink.gif

Šiaip galiu papasakoti apie Gabijos gimnaziją iš mano draugės asmeninės patirties: jie šiemet irgi ieško mokyklos, gyvena Pašilaičiuos, tai ir pabandė paskambint į tą išgirtąją Gabijos gimnaziją dry.gif O čia jai moteriškė telefonu išrėžė (per pirmąjį neakivaizdų pokalbį blink.gif ) - ką aš žinau, ateikit, pažiūrėsim kas tokie esat, ar galėsit ir kaip galėsit paremti mokyklą, o tada žiūrėsim... mad.gif Daugmaž pažiūrės su kokios prabos kailiniais bus mama, kur dirba ir pan. Galėtų nors nesakyti taip tiesiai, ba draugei visai prapuolė ūpas eiti į tą gimnaziją "pasišnekėti". Kriminalas sakyčiau, mamkos, a nia? g.gif
Atsakyti
QUOTE (Meduolė @ 2004 02 23, 13:02)
MAMOS,

Turiu ir aš tą galvos skausmelį dėl savo Augustės, kurią 6.5 metų leisiu mokyklon, bet dar niekur neužsirašėm huh.gif Esu nužiūrėjusi Volungės pradinę mokyklą, kuri yra Antakalnyje, šalia Šilo gatvės - po metų žadam netoli nuo ten gyventi. Bėda, kad nieko nesu girdėjus apie tą pradinę, o jūs gal žinot kokių gerų/blogų atsiliepimų?! gal padėtumėt man apsispręsti wink.gif

Šiaip galiu papasakoti apie Gabijos gimnaziją iš mano draugės asmeninės patirties: jie šiemet irgi ieško mokyklos, gyvena Pašilaičiuos, tai ir pabandė paskambint į tą išgirtąją Gabijos gimnaziją dry.gif O čia jai moteriškė telefonu išrėžė (per pirmąjį neakivaizdų pokalbį blink.gif ) - ką aš žinau, ateikit, pažiūrėsim kas tokie esat, ar galėsit ir kaip galėsit paremti mokyklą, o tada žiūrėsim... mad.gif Daugmaž pažiūrės su kokios prabos kailiniais bus mama, kur dirba ir pan. Galėtų nors nesakyti taip tiesiai, ba draugei visai prapuolė ūpas eiti į tą gimnaziją "pasišnekėti". Kriminalas sakyčiau, mamkos, a nia? g.gif

Mano dukterėčia ėjo į Volungės pradinę. Tai jai labai nepatiko. Man sesuo daug negražių istorijų pripasakojo mad.gif . Bet kiek aš suprantu, tai problema buvo ne pačios mokyklos, o konkrečios mokytojos, nes draugų vaikas irgi ten eina, jis pirmokas, tai jie pakolkas nesiskundžia smile.gif .

O Gabijos gimnaziją kažkas giria? Aš apie ją daugiau blogų atsiliepimų girdėjau unsure.gif . Mes visai šalia jos gyvenam, vaikus būtų žiauriai patogu ten leisti, bet daug kaimynų vaikus geriau leidžia į Kulviečio mokyklą, nors ji toliau ir per gatvę reikia eiti.
Atsakyti
MAŠA,

GAL GALĖTUM SUŽINOT TOS MOKYTOJOS PAVARDĘ, KAD MES KARTAIS PER KLAIDĄ NEUŽSIRAŠYTUME Į JOS KLASĘ ohmy.gif LABAI AČIŪ!

O GAL DAR KAS NORS GIRDĖJOT APIE VOLUNGĖS PRADINĘ?
Atsakyti
QUOTE (Meduolė @ 2004 02 23, 14:16)
GAL GALĖTUM SUŽINOT TOS MOKYTOJOS PAVARDĘ, KAD MES KARTAIS PER KLAIDĄ NEUŽSIRAŠYTUME Į JOS KLASĘ ohmy.gif LABAI AČIŪ!

Paklausiu sesers ir atsiųsiu į AŽ smile.gif
Atsakyti
QUOTE (Meduolė @ 2004 02 23, 13:02)
MAMOS,

Volunges mokykloje dirba mano pusesere. Nenoriu girti, bet tik tokios mokytojos savo vaikams linkeciau - visa sirdi atiduoda vaikams. Ji dabar turi pirmokus. Siap jei reikia konsultacijos pas kokia mokytoja leisti, tai manau ji patartu apie savo kolegas
Atsakyti
QUOTE (norge @ 2004 01 02, 15:07)

Mes jau nusvilom su privaciu darzeliu "diemedis". Kaina buvo zveriska (ypac, kai ta menesi ispuldavo vaidinimas Kongresu rumuose), bet siaip- labai vidutiniskas darzelis, neretas valstybinis ir geresnis (kaip veliau issiaiskinom). Jei stipriau pasakyti- brangi chaltura.

Cia as siek tiek ne i pagrindine tema. Bet noriu pritarti del Diemedzio darzelio. Jei dar kas galvojate apie ji, geriau ir atidziau pasidairykime. Mes metus laiko vedeme savo dukrele i mazyliu mokyklele. Kadangi buvo ir metinuku grupe, nuo 9 menesiu vedemes ir suneli (grupeje budavo iki 6 vaiku). Jis ejo i mokyklele nuo nauju metu, vaidino baigiamajame koncerte. Viskas atrode neblogai. Atejo rugsejis ir kadangi vaiku uzsiemimai issiskyre, as dukra nuveziau i baleto mokykla, o sunus su aukle nuvaziavo i Diemedzio mokyklele. Ir sokas. Po dveiju menesiu musu mazylio ten niekas nepazista, nors aukle pasake, jog jis cia vaiksciojo su sese pernai, primine ir jo varda, bet nei viena is triju mokytoju vaiko neatsimine. Tiesa, sutike gatveje mama, visos mokytojos sveikinasi, sypsosi, kalbina. Su kuo dirba pedagoges. Aciu, bet ploti as jau senai ismokau, o jei dainuoti neismokau, tai gal ir ne vieta man ten mokytis.
Atsakyti
AČIŪŪŪŪ, Mamkos clap.gif Ką aš be jūsų daryčiau... taigi, bandysiu ten prisiskambint, nes šiandien man nepavyko kažkaip mistiškai huh.gif , ir susitarus nueiti apsižiūrėti, o tada paprašysiu asmeninių konsultacijų, jei ten patiks wink.gif
Vis dėlto, geras dalykas tas forumas thumbup.gif
Atsakyti
svetima>>

>>>>>aciu ....

del rinkliavu tai zinau, kad ne mazos..... bet cia gal del to, kad beveik visas Kaunas i ta mokykla raunasi..... nes ji ten visokiais mitais apipinta, kad pvz. ja baigus lengviau i Jezuitus istoti ar i Jablonskyne...... bet taip pat teko girdeti, kad jei vaikas silpnesnis, paprasciausiai rekomenduoja pervesti i kita, taip kad jei mokslai nelabai, tai ner ko ir bandyt...... >>>>>>>>>

[COLOR=blue] to Iora:
Mano drauge leido savo sunu i Zal. m-kla. Dar tuomet ji buvo tik atsidariusi, tai demsio vaikams individualiai nestokojo. Jos sunus buo is letuju ir maste siek tiek (matematikoje) leciau. Deja, teko samdyti papildomas mokytojas del uzsienio k. ir matematikos.
O del lengvesnio istojimo i Jesuitus - tikrai nieko nepadeda. norint i Jesuitu 5 klase: 1) turi gyventi pagal ju rajona, 2) priklauso nuo vaiko "egzamino" ir interview. 3) tevu pasauleziura labai daug ka lemia 4) references is parapijos kunigo. Nebent jusu seima lankosi Jesuitu banzycioje ir kunigai/bendruomene jus pazista.
Jesuitai turi savo tvarka ir renkasi labai skrupulingai. Tai galioja visai ju mokymosi sistemoje bet kurioje saly. Sioje sistemoje ne visuomet pinigai ir LT viska nulemia.
Neverta nesti ten kysium nes jie tai priima kaip "auka" ir tai neitakoja ju sprendimo garantuoti vaiko priemimo i ju m-kla"
Atsakyti
Nieko sau,as va ziuriu kad jus vaikus uzraset i pirma klase nuo 6,5m,o man siandien darzely aukletoja pradejo aiskint,kad i pirma klase dabar priima grieztai nuo 6,8-7,8m vaikus,net pora menesiu jaunesniu nepriima,nieko as nesuprantu blink.gif Tai gaunas kokio nori amziaus tokio vedi ar ka g.gif
Atsakyti
reniote>

idomu, ka turejai omenyje, kai sakei,
Jesuitai turi savo tvarka ir renkasi labai skrupulingai.

Gosh>

dabar vaikus priima i mokykla nuo ju tiek socialinio tiek fizinio pasiruosimo. todel yra ir 5 m. pirmoku.....
bet siaip tai teko skaityti straipsnius pagal pedagogu atliktus tyrimus, kad vaikas visapusiskai yra pasiruoses mokyklai nuo 7 m.
ankstesniame amziuje jie sunkiau adaptuojasi prie kolektyvo, nes dar nera pilnai susiformaves saves apsibrezimas.....
o siaip kai norejau savo 6m. sunu leisti i paruosiamaja, tai mane mokykloje ikalbinejo, kad leisciau i pirma klase. bet as norejau, kad eitu i mokykla budamas jau 7, nes pagalvojau, kad gyvenime dar daug idomiu dalyku ir be mokyklos.... o mokykla siaip ar taip yra stresas..... todel gal vis delto reikia eiti i ja bent jau turint aiskia nuomone apie save, kad paskui rupetu tik mokslai ir bendravimas nebutu komplikuotas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lora: 25 vasario 2004 - 00:45