Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuvos gimdymo istaigų realybė

QUOTE(emilka @ 2008 12 01, 16:01)
BIJAU TIK LASELINES, 

O ko tu jos bijai?Nieko ten baisaus, ikisa adata ir ji lieka, vsio.Nei ten skauda, nei ka.Dar visos slapimo kateteriu bijo-irgi nieko baisaus.

Siandien buvau KMUKe...Reikejo gimdymo skyriui patvirtint/paneigt kelis pletkus biggrin.gif
Taigi-
Pletkas nr 1.Kazkur buvo pamineta, kad nuo gruodzio 1d. atsidaro papildomos 12 komercines vienutes-palatos.Ne, jos dar neatsidare, bet turetu atsidaryt sausi, gal as spesiu, gal man specialiai ir atidarys biggrin.gif Dabar, sake, baldus uzsakynejam, ponia.
Pletkas nr 2. Kalba SM, kad KMUK perpildytas, kad vietu nera,kad gimdyves nepriimamos.Kalbejau su 3 saltiniais-A)Doc.Marija Butylkina, kuri mano gera pazistama ir kuria netycia sutikau, kai ji ejo namo-"Eik jau, eik, nesamone, va, siandien tik viena gimde, o taip tuscia.Na aisku, buna bangom, kad daug gimdo, bet kad nepriimtu-to dar nebuvo" B)Gimdymo skyriaus sesele ir studentiskos isvazdos daktarelis(?)-"Siandien tuscia, o siaip buna visaip, tai jei nera komplikaciju, galim siust ir i II ligonine, pries tai susiskambine". C) Neonatologijos vedeja Dr. Egle Markuniene(auksinis zmogus, paaukojusi man marias savo laiko ir vaika pavaisinusi saldainiu)-"Sio metu antras aukstas remontuojamas, todel buna problemu del vietu, bet sausi atsidarys, ir bus lengviau".

Taigi aisku, kad niekas neaisku.Bet siaip Klinikos man patinka smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2008 12 01, 18:31)
O ko tu jos bijai?Nieko ten baisaus, ikisa adata ir ji lieka, vsio.Nei ten skauda, nei ka.Dar visos slapimo kateteriu bijo-irgi nieko baisaus.

Siandien buvau KMUKe...Reikejo gimdymo skyriui patvirtint/paneigt kelis pletkus biggrin.gif
Taigi-
Pletkas nr 1.Kazkur buvo pamineta, kad nuo gruodzio 1d. atsidaro papildomos 12 komercines vienutes-palatos.Ne, jos dar neatsidare, bet turetu atsidaryt sausi, gal as spesiu, gal man specialiai ir atidarys biggrin.gif Dabar, sake, baldus uzsakynejam, ponia.
Pletkas nr 2. Kalba SM, kad KMUK perpildytas, kad vietu nera,kad gimdyves nepriimamos.Kalbejau su 3 saltiniais-A)Doc.Marija Butylkina, kuri mano gera pazistama ir kuria netycia sutikau, kai ji ejo namo-"Eik jau, eik, nesamone, va, siandien tik viena gimde, o taip tuscia.Na aisku, buna bangom, kad daug gimdo, bet kad nepriimtu-to dar nebuvo" B)Gimdymo skyriaus sesele ir studentiskos isvazdos daktarelis(?)-"Siandien tuscia, o siaip buna visaip, tai jei nera komplikaciju, galim siust ir i II ligonine, pries tai susiskambine". C) Neonatologijos vedeja Dr. Egle Markuniene(auksinis zmogus, paaukojusi man marias savo laiko ir vaika pavaisinusi saldainiu)-"Sio metu antras aukstas remontuojamas, todel buna problemu del vietu, bet sausi atsidarys, ir bus lengviau".
Taigi aisku, kad niekas neaisku.Bet siaip Klinikos man patinka smile.gif

Stai, prasom, labai vertinga informacija sedincioms ant lagaminu biggrin.gif Aciu!
Tokios zinutes man visada pakelia nuotaika biggrin.gif biggrin.gif

Ko bijau laselines? Nezinau, fobija nuo vaikystes isgyvenimu luzsiikus blink.gif Reikes su savimi padirbet lotuliukas.gif

Atsakyti
E.Markuniene ir man patiko. Teko pabuvoti kursuose, tokia moteriske islaikanti sveika prota ir pusiausvyra:)
Atsakyti
QUOTE(laukinė kriaušė @ 2008 12 01, 18:44)
E.Markuniene ir man patiko. Teko pabuvoti kursuose, tokia moteriske islaikanti sveika prota ir pusiausvyra:)

As su ja siaip apie misinuko brukima KMUKe ir per ilga atskirima mamos ir vaiko po CP kalbejau.Taigi-vaikas mamai turi but atnestas per dvi valandas.Bet-nuo 24val iki 6val ryto vaikai nenesami i intens.terapijos skyriu(kur po operacijos guli mama).Bet diena-kitas reikalas, yra net zmogus uz tai atsakingas.Dar-po CP mama i paprasta palata turi buti pervedama po 6 val(jei nera komplikaciju) ir tada vaikas jai grazinamas.Tai, sako, jei ka, turit teise reikalaut to.Del misinuko-sake, kad ji nuo ryto iki vakaro kovoja su tais misinuko kaisiojimas, bet kol kas yra kaip yra....
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2008 12 01, 19:00)
As su ja siaip apie misinuko brukima KMUKe ir per ilga atskirima mamos ir vaiko po CP kalbejau.Taigi-vaikas mamai turi but atnestas per dvi valandas.Bet-nuo 24val iki 6val ryto vaikai nenesami i intens.terapijos skyriu(kur po operacijos guli mama).Bet diena-kitas reikalas, yra net zmogus uz tai atsakingas.Dar-po CP mama i paprasta palata turi buti pervedama po 6 val(jei nera komplikaciju) ir tada vaikas jai grazinamas.Tai, sako, jei ka, turit teise reikalaut to.Del misinuko-sake, kad ji nuo ryto iki vakaro kovoja su tais misinuko kaisiojimas, bet kol kas yra kaip yra....

O tai jau ziauru, nors kita vertus, jeigu mama ka tik po narkozes, o su ja niekas negali pasilikti tada sunkiau, kad jeigu ilgai neatsibus, na kai as po paskutines savo narkozes, 24 val buvau migloje. As tai jeigu gimdysiu Vilniuje, paprasysiu, kad mano mamai leistu su manimi pasilikti, zinoma, jeigu spes atvaziuoti iki gimdymo. Tada gal leistu leliuka pasiimti is karto ir musu rankose tureti, na turetu atiduoti, niekur nedingtu. Jeigu as neatsiciuchinsiu, nes po narkozes ciuchinosi ilgai blink.gif tai nors mano mama paglobos per nakti.. Arba vyras. smile.gif Blogai kai man epiduro negalima, pasirodo.. blink.gif Tai busiu visiskas nabashnikas ir as ir mano leliukas po tos pilnos narkozes g.gif
Atsakyti
QUOTE(emilka @ 2008 12 01, 20:27)
O tai jau ziauru, nors kita vertus, jeigu mama ka tik po narkozes, o su ja niekas negali pasilikti tada sunkiau, kad jeigu ilgai neatsibus, na kai as po paskutines savo narkozes, 24 val buvau migloje. As tai jeigu gimdysiu Vilniuje, paprasysiu, kad mano mamai leistu su manimi pasilikti, zinoma, jeigu spes atvaziuoti iki gimdymo. Tada gal leistu leliuka pasiimti is karto ir musu rankose tureti, na turetu atiduoti, niekur nedingtu. Jeigu as neatsiciuchinsiu, nes po narkozes ciuchinosi ilgai  blink.gif tai nors mano mama paglobos per nakti.. Arba vyras.  smile.gif Blogai kai man epiduro negalima, pasirodo.. blink.gif Tai busiu visiskas nabashnikas ir as ir mano leliukas po tos pilnos narkozes  g.gif

o ko negalima epiduro?ir iš kur žinai kad negalima? blink.gif hmmm...kažin man paskutinę minutę nepasakys, kad ir epiduro negalima blink.gif
Atsakyti
QUOTE(emilka @ 2008 12 01, 20:27)
O tai jau ziauru, nors kita vertus, jeigu mama ka tik po narkozes, o su ja niekas negali pasilikti tada sunkiau, kad jeigu ilgai neatsibus, na kai as po paskutines savo narkozes, 24 val buvau migloje. As tai jeigu gimdysiu Vilniuje, paprasysiu, kad mano mamai leistu su manimi pasilikti, zinoma, jeigu spes atvaziuoti iki gimdymo. Tada gal leistu leliuka pasiimti is karto ir musu rankose tureti, na turetu atiduoti, niekur nedingtu. Jeigu as neatsiciuchinsiu, nes po narkozes ciuchinosi ilgai  blink.gif tai nors mano mama paglobos per nakti.. Arba vyras.  smile.gif Blogai kai man epiduro negalima, pasirodo.. blink.gif Tai busiu visiskas nabashnikas ir as ir mano leliukas po tos pilnos narkozes  g.gif

Bet su CP dazniausiai daro spinaline nejautra, jos metu ir po jos mama lieka samoninga.Man taip ir buvo.
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2008 12 01, 20:32)
Bet su CP dazniausiai daro spinaline nejautra, jos metu ir po jos mama lieka samoninga.Man taip ir buvo.

Man jos nedarys, nes as nuo kraujo, laseliniu, svirkstu ir kitu dalyku is karto prarandu samone 1,5-2 valandoms ir ziauriai vemiu. Kai ima krauja, tai po to gaivina apie 0,5 val.Todel net ir zonda i skrandi kisdami, man pries tai daro narkoze, kaune ant fizionomijos ir pirmyn, kvepuok lotuliukas.gif . lotuliukas.gif Na cia toks kvailas jautrumas nuo vaikystes laiku blink.gif
Na cia paaitviravau, kad butu linksmiau mane puolanciom mamytems biggrin.gif Ypac medeliui.. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo emilka: 01 gruodžio 2008 - 19:55
QUOTE(emilka @ 2008 12 01, 20:37)
Man jos nedarys, nes as nuo kraujo, laseliniu, svirkstu ir kitu dalyku is karto prarandu samone 1,5-2 valandoms ir ziauriai vemiu. Kai ima krauja, tai po to gaivina apie 0,5 val.Todel net ir zonda i skrandi kisdami, man pries tai daro narkoze, kaune ant fizionomijos ir pirmyn, kvepuok  lotuliukas.giflotuliukas.gif  Na cia toks kvailas jautrumas nuo vaikystes laiku blink.gif
Na cia paaitviravau, kad butu linksmiau mane puolanciom mamytems  biggrin.gif Ypac medeliui..  biggrin.gif

O tai kaip tu gimdyt ruosiesi? blush2.gif blush2.gif Juk net ir naturaliai gimdant, bus kraujo. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2008 12 01, 21:02)
O tai kaip tu gimdyt ruosiesi? blush2.gif  blush2.gif Juk net ir naturaliai gimdant, bus kraujo. ax.gif

Paprastai, cezariukas. Na prie tai zinoma atjungs mane visiskai biggrin.gif
O jeigu ne cezariukas, tai epiduras neiseis,itariu todel,kad stuburo kazkokia isvarza ar kazka turiu blink.gif , tai teks be to apsieiti. Tada paprasciausiai nualpsiu naturaliai ir nereiks nuskausminimo lotuliukas.gif O gal ir nenualpsiu. Niekada negimdziau, tai nezinau. Bet zinau, kad syki kai dare neskania procedura, tai nualpau, ir nors dare labai skaudziai, pabudau negreitai. Svarbu, kad lemiamu momentu sirdis nesustotu lotuliukas.gif Tada cia ant sitos temos man sypsenele su vainiku paaukokit tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(emilka @ 2008 12 01, 21:08)
Paprastai, cezariukas. Na prie tai zinoma atjungs mane visiskai  biggrin.gif
O jeigu ne cezariukas, tai epiduras neiseis,itariu todel,kad stuburo kazkokia isvarza ar kazka turiu  blink.gif , tai teks be to apsieiti. Tada paprasciausiai nualpsiu naturaliai ir nereiks nuskausminimo  lotuliukas.gif O gal ir nenualpsiu. Niekada negimdziau, tai nezinau. Bet zinau, kad syki kai dare neskania procedura, tai nualpau, ir nors dare labai skaudziai, pabudau negreitai. Svarbu, kad lemiamu momentu sirdis nesustotu  lotuliukas.gif Tada cia ant sitos temos man sypsenele su vainiku paaukokit  tongue.gif

Aik tu kaku, vainikeli biggrin.gif Suimsi save i rankas ir pagimdysi, pamatysi.
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2008 12 01, 22:02)
Aik tu kaku, vainikeli biggrin.gif Suimsi save i rankas ir pagimdysi, pamatysi.

As irgi taip manau biggrin.gif , bet ar maza kas biggrin.gif tai zinokit, jeigu po balandzio 1 cia neapsireiksiu. Psio. Pomerla lotuliukas.gif
Atsakyti