Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuvos gimdymo istaigų realybė

QUOTE(emilka @ 2008 12 01, 23:51)
Mammma mia  blink.gif  blink.gif
Mane suris?  biggrin.gif  Ot gerai, nes da visus sloikus istasskysiu.. netycia.  biggrin.gif  O ko seseles tokios mymros?
Tiesa, buteliukus maciau, zvengiau nesustodama, nes tokiu soskiu is viso nesu macius. Na.. naciau viena bobute oziuka pievoje vasara girde. Bet kokia keista  blink.gif  rudos spalvos, tamsiai.. Brr....

Turėtų surišt .Bet po to viena lašeline mažiau nei spinalininkėm priklausys tongue.gif
Seselės naujagimių nebeturi kantrybės, nes ir mamų būna visokių g.gif .Yra keletas gerų, yra mymrų- joms išaiškint jų pareigas ir teises beviltiška.Girdėjau, kad naujagimių skyriuj sunku dirbt, lieka tik pačios pačiausios,kur kitur nepriima.Bet pasikartosiu - yra ir normalių.
Buteliukai keliauja iš Baltarusijos, klausiau, nes negalėjau nepaklaust. lotuliukas.gif Iš tų rudų soskių daro neišnešiotukams čiulptukus, nes įprasti per dideli jų mažoms burnytėms.
Labiausiai aš pasiilgstu tų AK ratukų, kuriais vaikučiai pas mamas važiuodavo lotuliukas.gif Šiandien man tai juokinga.Išvežiodavo kaip kokius ledus. Tada galvodavau, ar čia mano vaikas klykia doh.gif , nes kol atnešdavo, koridoriai skambėdavo nuo dainų .
Tema labai naudinga pirmąkart gimdančioms mamytėms. Gaila, kad man jau per vėlai viską sužinot.Būčiau išvengus kelių silpnumo akimirkų mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo marionetė: 01 gruodžio 2008 - 23:15
QUOTE(laukinė kriaušė @ 2008 12 02, 00:02)
kai ateis laikas gimdyti, jis jau ne uz kalnu, nuvaziavus i gimdykla klyksiu, kad noriu siaudu kupetos, zibalines lempos ir kubilo vandens. nes aname gyvenime buvau valstiete lotuliukas.gif

lotuliukas.gif

jauciu gauciau visiska nejautra staigiai ir be komentaru.

lotuliukas.gif

Drauge gimde su visiska nejautra - irgi l. patenkinta.

O gali paskui po visko dar ir pas Napoleonus pasisveciot issiust lotuliukas.gif
Na o del tos nejautros, tai as manau, kad tikrai ramiau, bent jau mano atveju, kai nejauti nieko ir nematai kraupiu kraujo, laseliniu ir kitu vaizdu. blink.gif
Papildyta:
QUOTE(marionetė @ 2008 12 02, 00:12)
Turėtų surišt .Bet po to viena lašeline mažiau nei spinalininkėm priklausys tongue.gif
Seselės naujagimių nebeturi kantrybės, nes ir mamų būna visokių  g.gif .Yra keletas gerų, yra mymrų- joms išaiškint jų pareigas ir teises beviltiška.Girdėjau, kad naujagimių skyriuj sunku dirbt, lieka tik pačios pačiausios,kur kitur nepriima.Bet pasikartosiu - yra ir normalių.
Buteliukai keliauja iš Baltarusijos, klausiau, nes negalėjau nepaklaust.  lotuliukas.gif Iš tų rudų soskių daro neišnešiotukams čiulptukus, nes įprasti per dideli jų mažoms burnytėms.
Labiausiai aš pasiilgstu tų AK ratukų, kuriais vaikučiai pas mamas važiuodavo lotuliukas.gif Šiandien man tai  juokinga.Išvežiodavo kaip kokius ledus. Tada galvodavau, ar čia mano vaikas klykia doh.gif , nes kol atnešdavo, koridoriai skambėdavo nuo dainų .
Tema labai naudinga pirmąkart gimdančioms mamytėms. Gaila, kad man jau per vėlai viską sužinot.Būčiau išvengus kelių silpnumo akimirkų mirksiukas.gif

Tai gerai, pagaliau kazkas mane ikalins biggrin.gif O del soskiu, nu sakes, paprasysiu, kad man atsiustu giminaiciai is uzsienio , jeigu Lietuvoje negamina normaliu blink.gif ir liepsiu su ja maitint, jeigu jau misinuka marmulins mano leliui biggrin.gif Na negaleciau as savo vaikui tokios baisybes i burnyte ikist blink.gif
O del seseliu, na as pasistengsiu, kad prie mano vaiko nekistu nagu biggrin.gif , arba tik minimaliai, kol miegosiu. Kazin, ar man uzteks 2 val. Bet nuroaminote, gal ta narkoz nebus tokia stipri ir nevykusi, kaip anksciau turejau? blink.gif

Jus tai isgyvenote, bet uz tai kaip idomiai pasakojat thumbup.gif , pabukite cia su mumis, pasidalinkite. Jusu postai labai naudingi thumbup.gif
Mamos zinos,kur eina Man jau gimdymas su narkoze nebaisus, vis pagalvodavau, kaip bus, kaip ten mano leliukui, ar nepakenks. na girdejau, kad vaikai buna meguisti nuo narkozes. Ar tai tiesa?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo emilka: 01 gruodžio 2008 - 23:26
QUOTE(emilka @ 2008 12 02, 00:22)

O del soskiu, nu sakes, paprasysiu, kad man atsiustu giminaiciai is uzsienio ir liepsiu su ja maitint, jeigu jau misinuka marmulins mano leliui biggrin.gif Na negaleciau as savo vaikui tokios baisybes i burnyte ikist  blink.gif 
O del seseliu, na as pasistengsiu, kad prie mano vaiko nekistu nagu  biggrin.gif , arba tik minimaliai, kol miegosiu. Kazin, ar man uzteks 2 val. Bet nuroaminote, gal ta narkoz nebus tokia stipri ir nevykusi, kaip anksciau turejau?  blink.gif

. na girdejau, kad vaikai buna meguisti nuo narkozes. Ar tai tiesa?

Mišinuką gali marmulint, gali nemarmulint, priklausys, kokiai seselei į nagus paklius, verks ar neverks tą laiką, kurį praleis be mamos.
Šiaip po cezario (tikriausiai žinote g.gif ) 2 dienas vaikelį atneša tik pamaitint, trečią parą palieka visai dienai, nuo 4 dienos - perkrausto į palatą. Taip, kad pasiimt vaiką iškart nelabai išeis, nes su kateteriu gyvensit visą parą, ir negalėsit mažylio aptarnaut. Kalbu apie AK.
Nežinau, gal tie vaikai ir mieguisti g.gif Man pirmąjį labai išsimiegojusį atnešė po 6 val .Kuo mieguistesnis, tuo mažiau seselės kiš nagus. Bet kad ta narkozė- greitas reikalas, dvyniams ištraukti užteko 20 min kartu su mano pilvo susiuvimu.
Dėl pykinimo - mano mamą l stipriai po narkozių pykindavo, tai jai prieš suleisdavo kažkokių vaistukų, kurie tikrai padėdavo .Nežn, ar nestuke.gif galima, aptarsit su anesteziologe.
Šlykštu bjauriai jaustis PO, švenčiant gimtadienį smile.gif .
Tarp kitko, manau, kad bus įdomu paskaityt Emilkos gimdymo istoriją, kuri , neabejoju, tikrai bus parašyta thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(marionetė @ 2008 12 02, 00:42)

Šiaip po cezario (tikriausiai žinote g.gif ) 2 dienas vaikelį atneša tik pamaitint, trečią parą palieka visai dienai, nuo 4 dienos - perkrausto į palatą. Taip, kad pasiimt vaiką iškart nelabai išeis, nes su kateteriu  gyvensit visą parą, ir negalėsit mažylio aptarnaut. Kalbu apie AK.

Aisku, kad nieko nezinome blink.gif Nei viena mama to cia neparase. Ypac kaip buna po CP ir narkozes. Nenoriuu.... cezario nenoriu blink.gif
O istorija aprasysiu, jeigu liksiu gyva biggrin.gif
Aciu Jums labai uz nerealiai vertinga patirti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(emilka @ 2008 12 01, 22:57)
Jo, pa mus cia labai megsta paikalbineti, kad nereiketu be reikalo kaulu judinti. Net i problema ringi gilintis  biggrin.gif Bet as juos ispesiu, kad mano sirdi palesti bus daug sunkiau, jeigu prarasiu samone negu kad po narkozes pazadint  lotuliukas.gif
Nesuprantu kaip galima ikalbineti, na nori zmogus, ir darykite, jeigu nori, reiskia yra tam priezastys  smile.gif

gal mamos kartais zinote, ar tas gydymo planas yra pateikiamas rastu, ar zodziu, ar kur nors ligos istorijoje? smile.gif

bigsmile.gif Atkalbinėja ne todėl, kad tingi užpakalius ar kitas kūno dalis judinti, o todėl, kad skirtingi nuskausminimo būdai ir jų rizikos priklauso nuo klinikinės situacijos ir pacientės ypatumų.Noras nėra lemiantis veiksnys mirksiukas.gif
Gydymo(gimdymo) planas yra surašomas ligos(gimdymo) istorijoje.

QUOTE(marionetė @ 2008 12 01, 23:42)
Šiaip po cezario (tikriausiai žinote g.gif ) 2 dienas vaikelį atneša tik pamaitint, trečią parą palieka visai dienai, nuo 4 dienos - perkrausto į palatą. Taip, kad pasiimt vaiką iškart nelabai išeis, nes su kateteriu  gyvensit visą parą, ir negalėsit mažylio aptarnaut. Kalbu apie AK.

Su vaiku po ekstrinio CP į palatą persikrausčiau praėjus 16 val. nuo operacijos. Operacinėje uždėjo ant krūtinės, pažindyti atnešė į intensyvios priežiūros palatą praėjus dviems valandoms.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dange: 02 gruodžio 2008 - 09:51
[quote=emilka,2008 12 01, 23:57]

Man paaiškintos tyrimo bei gydymo metodikų ypatybės bei galimos alternatyvos. Su pateiktu tyrimu ir [gydymo planu sutinku: paciento Parasas ir data.Ar tikrai kai pasirasysite bus paaiskintos?

o va su situo punktu esu susidurusi, kai gulejau ligonineje per pirma trimestra. Tiksliau du kartus gulejau.

Zodziu, prasidejus kraujavimui vyras nuveze i VGN ir ten, musu nelaimei, patekome tokiam Mileriui i nagus. Gydytojas sugebejo mane i ligonine guldyti 2,5 valandos. Cia viskas vyko nuo 1 nakties. man stresas. O jis pliurpia, kad zinote kraujavimas nieko tokio - arba turesit vaikeli, arba ne. Bet greiciausiai turesite. Bet visko buna. Po to, paprase uzdaryti duris ir beveik tiesiogiai pareikalavo kysio. Sio nedavem, bet kazkaip vis del to pagulde... Zodziu, 2,5 su puse valandos buvo paskaita apie tai kad uzsienieciai i i toki kraujavima nekreipia demesio ir vaiko negelbsti. na nebent rusai ir postsovietines salys. Beje, jis vis del to kazkaip sugebejo papasakoti ka su manim darys ligonineje.

bet, kad buvo didele hematoma, jis aisku neizlibino per echo. Beje, savo neleaimei si punkta pasirasiau pries paskaita ir buvau per daug susinervinus, kad ta nenormalu uzciaupciau.
Pazistami medikai sake, kad pas ji gimdyti ar operuotis geriau nepatekti. nelabai kompetetingas. Ir jei vaziuosiu gimdyti ir jis ateis priimti gimdyma - turiu teise prasyti kito gydytojo. Sita ir ruosiuosi padaryti.

Antraji karta vel naktis, vel kraujavimas, vel ligonine, bet jau zinojau, ko galima tiketis. tai tokia pasiemiegojus sesute (vargse) pakiso po nosimi lapus pasirasyti. Si punkta atsisakiau pasirasyti, kol nepasikalbejau su gyytoju. sesute istiko pasiutimo priepuolis. Pakele balsa. Paprasiau nuleisti tona. Ji uzsiciaupe. Atvare gydytoja Elona vardas, O pavarde lyg ir Tvarjonaviciene. Apziurejo, paskyre gydyma, normaliai paaiskino kas ir kaip. Superine gydytoja. Tada pasirasiau, sesutei is snerviu jau ruko dumai. Gydytojai sake, kad as dar to punktelio nepasirasiau. Si ramiai pasake, kad dabar jau zino apie gydyma ir pasekmes, tad ir pasirasysiu.

Sitas info gal ir nesciom merginom praverstu. Siaip dar karta pabreziu, be keliu sesuciu ir Milerio, VGN personalas man labai patiko. thumbup.gif
Atsakyti
[quote=dange,2008 12 02, 10:44]bigsmile.gif Atkalbinėja ne todėl, kad tingi užpakalius ar kitas kūno dalis judinti, o todėl, kad skirtingi nuskausminimo būdai ir jų rizikos priklauso nuo klinikinės situacijos ir pacientės ypatumų.Noras nėra lemiantis veiksnys  mirksiukas.gif
Su vaiku po ekstrinio CP į palatą persikrausčiau praėjus 16 val. nuo operacijos. Operacinėje uždėjo ant krūtinės, pažindyti atnešė į intensyvios priežiūros palatą praėjus dviems valandoms.
[/quote]

Aciu, Dange biggrin.gif Gerai, kai yra zmogus ismamantis nors kazkiek apie medicina. Tada ir isprovokuoti ji galime, kad papasakotu mums, kad ne gydytojai siuo atveju ar tingi, ar nenori, o kiekvienas zmogus yra unikalus ir kas tinka vienam, kitam netinka. Na pav. kaip teiseje, yra daugyve teisiniu aktu reglamentuojanciu atsakomybe uz neteisetus veiksmus. Bet neimam bet kurio, o paimsime pagal situacija, cicilineje byloje CK, CPK, baudziamojoje BK, BPK smile.gif
Tik yra vienas bet. Kartais vienam zmogui tinka keli variantai ir jis turi teise juos pasirinkti, tam reikalingas tas minimalus savo teisiu zinojimas, kad zinotume, kad ne tik gydytojai, bet ir mes galime rinktis, arba bent jau tartis kas siuo atveju mums geriau. O ne tyleti ir eiti kaip i nuosprendi biggrin.gif
Papildyta:
[quote=laukinė kriaušė,2008 12 02, 11:10]
[quote=emilka,2008 12 01, 23:57]

Sitas info gal ir nesciom merginom praverstu. Siaip dar karta pabreziu, be keliu sesuciu ir Milerio, VGN personalas man labai patiko. thumbup.gif
[/quote]

Be abejo pravers biggrin.gif
Labai gerai, kad yra realus pavyzdelis is gyvenimo, jis duoda mano isvedziojimams pagristumo. Kitaip atsirastu oponenciu, kurios vel tarkuotu, kad man paranoja biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo emilka: 02 gruodžio 2008 - 10:28
Emilkai iki paranojos, kaip katei iki menulio 4u.gif Lanbai jau nedera sie zodziai biggrin.gif

Beje, apziurekau tada ir gimdyklas. Pakankamai jaukios ir sviesios, kaip tokioj istaigoj. Jokiu neigiamu jausmu nesukele. Galeciau gimdyti net pacioje maziausioje ir nesijausti blogai smile.gif

nemaciau aptrupejusiu sienu ir nesvaros.
Atsakyti
QUOTE(laukinė kriaušė @ 2008 12 02, 11:33)
Emilkai iki paranojos, kaip katei iki menulio 4u.gif Lanbai jau nedera sie zodziai biggrin.gif

Beje, apziurekau tada ir gimdyklas. Pakankamai jaukios ir sviesios, kaip tokioj istaigoj. Jokiu neigiamu jausmu nesukele. Galeciau gimdyti net pacioje maziausioje ir nesijausti blogai smile.gif

nemaciau aptrupejusiu sienu ir nesvaros.

lotuliukas.gif ot ragana, cia medeliui pasakykite lotuliukas.gif

O siaip, as asmeniskai labai patenkinta VGN, nes esu maciusi ir baisesniu vaizdu.
Ir personalas labai mielas. As gavau is ju operatyviai informacijos, kurios man reikejo. Maloniai kalbejo..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo emilka: 02 gruodžio 2008 - 10:44
QUOTE(emilka @ 2008 12 02, 10:28)
Aciu, Dange  biggrin.gif Gerai, kai yra zmogus ismamantis nors kazkiek apie medicina. Tada ir isprovokuoti ji galime, kad papasakotu mums, kad ne gydytojai siuo atveju ar tingi, ar nenori, o kiekvienas zmogus yra unikalus ir kas tinka vienam, kitam netinka. Na pav. kaip teiseje, yra daugyve teisiniu aktu reglamentuojanciu atsakomybe uz neteisetus veiksmus. Bet neimam bet kurio, o paimsime pagal situacija, cicilineje byloje CK, CPK, baudziamojoje BK, BPK  smile.gif
Tik yra vienas bet. Kartais vienam zmogui tinka keli variantai ir jis turi teise juos pasirinkti, tam reikalingas tas minimalus savo teisiu zinojimas, kad zinotume, kad ne tik gydytojai, bet ir mes galime rinktis, arba bent jau tartis kas siuo atveju mums geriau. O ne tyleti ir eiti kaip i nuosprendi  biggrin.gif
Papildyta:
Be abejo pravers  biggrin.gif
Labai gerai, kad yra realus pavyzdelis is gyvenimo, jis duoda mano isvedziojimams pagristumo. Kitaip atsirastu oponenciu, kurios vel tarkuotu, kad man paranoja  biggrin.gif

Kai pacientei tinka abu variantai(ty abu variantai yra vienodai saugūs), operuojančiam tinka abu variantai ir kūdikiui tinka abu variantai(ty abu vienodai saugūs), pacientė renkasi vieną iš dviejų lygiaverčių alternatyvų mirksiukas.gif Nesusipratimai kyla tuomet, kai viena iš suinteresuotų pusių pakankamai aiškiai neišsako savo sprendimo motyvų mirksiukas.gif Gydytojas neskiria pakankamai laiko paaiškinti indikacijoms ir kontraindikacijoms, pacientė laikosi įsikibusi "noriu/nenoriu ir viskas" bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dange: 02 gruodžio 2008 - 10:49
Kalbama, kad AK geriausias profesionalumo prasme gyd personalas, VGN- priežiūra. bet jei taries, tai koks skirtumas. Neišnešiotus mažylius, dvynius, trynius, ir su bėdom priima tik AK, jų neima net privačios įstaigos. Taip kad antruoju atveju pasirinkimo nėr verysad.gif
Įdomu, BAK'e po cezario gal iškart mažylį perkrausto pas mamą, jei yra reali pagalba?
Gal susidarė įspūdis, kad AK- liūtų urvas? Nea, to nenoriu pasakyti.Bet jei tektų vėl gimdyt, važiuočiau į AK- per arti namų ir mama prichologiškai pasiruošusi, ne - paruošta . Į antrą gimdymą važiavau jau ...kaip į namus, net su savo pagalve mirksiukas.gif .Ir į daug ką žiūrėjau su šypsena, nes jau turėjau patirties.
beje, manau kad ir AK paprašius ir įšėmus kateterį, galima kūdikį gaut. Aišku, jei yra pakankamai sveikatos. Aš nakčiai bandžiau pasiimt, bet teko...grąžint, net labai prašant ax.gif
Sėkmės jums 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(dange @ 2008 12 02, 10:44)
Noras nėra lemiantis veiksnys  mirksiukas.gif

Taip, ir jei epidūras nesuveikia, tenka daryt bendrą narkozę, nebent apsimest, kad suveikė lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo marionetė: 02 gruodžio 2008 - 11:08
QUOTE(marionetė @ 2008 12 02, 11:02)

Taip, ir jei epidūras nesuveikia, tenka daryt bendrą narkozę, nebent apsimest, kad suveikė lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Apsimest galima iki pirmo brūkštelėjimo skalpeliu lotuliukas.gif
Atsakyti