Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuvos gimdymo istaigų realybė

QUOTE(emilka @ 2008 12 01, 20:37)
cia toks kvailas jautrumas nuo vaikystes laiku blink.gif

QUOTE(emilka @ 2008 12 01, 21:08)
Svarbu, kad lemiamu momentu sirdis nesustotu  lotuliukas.gif Tada cia ant sitos temos man sypsenele su vainiku paaukokit  tongue.gif

itariu, kad jus praeitam gyvenime buvot kokia ragana...kuria inkvizicija ilgai ir ziauriai kankino panaisiais i medicininius instrumentais blink.gif dabar man aisku is kur tokios baimes ir paranojos - is pasamones blink.gif
Atsakyti
QUOTE(gluosnis @ 2008 12 01, 22:19)
itariu, kad jus praeitam gyvenime buvot kokia ragana...kuria inkvizicija ilgai ir ziauriai kankino panaisiais i medicininius instrumentais  blink.gif  dabar man aisku is kur tokios baimes ir paranojos - is pasamones  blink.gif

kas čia per bajeris doh.gif gluosni gluosni, pagimdysiu nuo jūsų šnekų aš greit lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(kristinita @ 2008 12 01, 22:23)
kas čia per bajeris doh.gif gluosni gluosni, pagimdysiu nuo jūsų šnekų aš greit lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

as cia pusiau rimtai blush2.gif bet prezastis tokio jautrumo tikrai nekokia turejo buti... siaip sau taip nebuna g.gif
Atsakyti
Manau, kad rimčiausia dalis ta, kur spėjama, kad emilka- RAGANA lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(kristinita @ 2008 12 01, 22:23)
kas čia per bajeris doh.gif gluosni gluosni, pagimdysiu nuo jūsų šnekų aš greit lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Ale duoda moteriske, ka? lotuliukas.gif Nu sakes, kaip koks figos lapelis prie Adomo ... prilipo. blush2.gif tas medelis, ne medelis o keliaujantis cirkas lotuliukas.gif
Svarbiausia, kitas oponentes kazkaip aploja, bet nusiramina.. O Emilka kaip medum patepta lotuliukas.gif Medeli, kalbekite i tema. Prie ko cia inkvizicija? Prie ko cia praeitas gyvenimas, kuriuo netikiu, nes tai dar eilinis Jusu marazmas. As aisku irgi ne i tema pasakiau apie savo organizmo keistenybes, bet manes bent jau mamos paklause, o kas Jusu brangioji klause nuomones apie mane? biggrin.gif
Geriau trecia karta uzduosiu Jums klausima, ar esate siolaikine moteris? Ar atklydes is viduramziu uzsispyres medelis? lotuliukas.gif
Ziurekite kaip Dange superiskai papasakojo apie medicininius terminus. Verta isiminti biggrin.gif Nezinai kada prireiks. Pasakykite ir Jus ka nors naudingo lotuliukas.gif , ne apie churmas ir karmas, ne apie Hitlerius ir inkvizicijas. Naudingo. Nes tuoj su Jusu ezoteriniais isvedziojimais mes turesime uzbaigti tema blink.gif , o naudos bus nulis.
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2008 12 01, 22:35)
Manau, kad rimčiausia dalis ta, kur spėjama, kad emilka- RAGANA  lotuliukas.gif

Ta mes jau supratom cool.gif
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2008 12 01, 22:35)
Manau, kad rimčiausia dalis ta, kur spėjama, kad emilka- RAGANA  lotuliukas.gif

Speju, kad taip lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(gluosnis @ 2008 12 01, 22:30)
bet prezastis tokio jautrumo tikrai nekokia turejo buti... siaip sau taip nebuna  g.gif

Noriu Jus uztikrinti, kad 60-70 ;proc. zmoniu po tokios patirties neisgyvena ilgai arba lieka invalidais visam gyvenimui. Man pasiseke. biggrin.gif
Bet tema pas mus apie gimdymo istaigu realybe.
Kas naujo pas mus?
Pacituosiu Jums viena svarbu punkteli is Pacinto sutikimo lapo:
Informacija apie paciento buvimą sveikatos priežiūros įstaigoje, gydymą, sveikatos būklę, diagnozę, prognozes ir gydymą gali būti teikiama:toliau eilute reikia irasyti kam norite, kad butu teikiama. Cia vienas is taisykliu punktu, berods sestas. Nurodykite ten del viso pikto savo vyra ir tuos artimuosius, kurie nores susisiekti su personalu ir pasiteirauti Jusu, na jeigu Jums neprisiskambintu asmeniskai. Jeigu nieko nenurodysite, uzkirsite galimybe Jusu artimiesiems gauti bet kokia info apie Jus. Tiesiog pasirasykite po eilute SUTINKU ir nurodykite data, kaip papraso. As nurodyciau ir laika.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo emilka: 01 gruodžio 2008 - 22:01
QUOTE(gluosnis @ 2008 12 01, 13:59)
jus radote savo baimiu patvirtinima, o as tik pamaciau , kad zmogus ko bijojo, ta ir pritrauke... taip sakant "savo teorijos" patvirtinima  4u.gif

Žinot, nebijojau aš to stafilokoko lotuliukas.gif lotuliukas.gif ir dabar nebijau, nes jis geras- jautrus antibiotikams pasitaikė lotuliukas.gif Tiesiog būnant gimdymo namuose, reikia visas filosofijas mest iš galvos (mano galvoj ir vietos jai nebuvo) būti konkrečiai ir žinoti ,kaip elgtis.
bet čia žmogaus natūra- jei jums padeda, tikėkite, kad iškelsit ranką ir iš dangaus ims krist mana. lotuliukas.gif Gal pasiseks g.gif

Dėl visiškos nejautros- visus kartus aš ją gavau. Man net labiau patiko- nieko nemačiau, negirdėjau, atsibudau gerai išsimiegojusi ir jau mama smile.gif Nereikėjo proceso metu nervintis. Nesigailiu. Bet, jei neklystu, po bet kurios nejautros- ar pilnos, ar ne, vaikelį atneša į palatą neiškart, o kai gerai atsičiukini. Pirmiausia reanimacija, ir kol neatsibusit pilnai (čia temos autorei), niekas jūsų iš ten neiškrapštys.Priklauso 2 val ramybės ten, ir beje, labai gerai prižiūri.
Aaa, kojas suriša, kad nepabėgtum operacijos metu. Blin, ir tai padarė , kol dar buvau neužmigus.Ir rankas. Po to prisimena, kad nėra kažkur parašo, vėl jas atriša ir liepia pasirašyt.Tas mane subiesino. Aaa, lašelinė iš palatos abu kartus ne toj rankoj įmontuota buvo, kurioj priklauso, tai operacinėj iš naujo badė, bet profesionaliai.Ramus ten kolektyvas AK, šaltas kaip ledkalnis, net numirt nebaisu.
Tik kai veš ratukais į 'gimtadienio kambarį,' laikykitės tvirtai įsikibusios , nes abu kartus sanitarės lėkė 40 km /val greičiu.

Bet palankiai atsiliept apie priežiūrą po gimdymo iš naujagimių seselių pusės aš negaliu. Kuo mažiau turėsit su jom reikalų , tuo geriau. Pasiimat vaiką ir vsio, pasistenkit be jų apsieit ir nuotaikos nesigadint.
Apie mišinukus- matėt, kokie buteliukai ir čiulptukai AK? Tokie, kaip mano vaikystėj... lotuliukas.gif
Ne į temą- ko kai kurios mamos klijuoja temos autorei etiketes? Nesuprantu. g.gif Žmogus atsakingai ,rimtai ruošiasi gimdymui , nori komfortabiliai nusiteikt išsistudijuot, ir t.t. Sveikintina- neina ant šieno gimdyt kaip kai kurios ar kur į Lentvario mišką, ar vonioj šalia neplautų vyro kojinių lotuliukas.gif .Nieko nenoriu įžeist, kur kas nori, tas tegu gimdo
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo marionetė: 01 gruodžio 2008 - 22:50
QUOTE(marionetė @ 2008 12 01, 23:43)
Žinot, nebijojau aš to stafilokoko lotuliukas.gif  lotuliukas.gif ir dabar nebijau, nes jis geras- jautrus antibiotikams pasitaikė lotuliukas.gif Tiesiog būnant gimdymo namuose, reikia visas filosofijas mest iš galvos (mano galvoj ir vietos jai nebuvo)  būti konkrečiai ir žinoti ,kaip elgtis.

Tik kai veš ratukais į 'gimtadienio kambarį,' laikykitės tvirtai įsikibusios , nes abu kartus sanitarės lėkė 40 km /val greičiu.

Bet palankiai atsiliept apie priežiūrą po gimdymo iš naujagimių seselių pusės aš negaliu. Kuo mažiau turėsit su jom reikalų , tuo geriau. Pasiimat vaiką ir  vsio, pasistenkit be jų apsieit ir nuotaikos nesigadint.
Apie mišinukus- matėt, kokie buteliukai ir čiulptukai AK? Tokie, kaip mano vaikystėj... lotuliukas.gif

Mammma mia blink.gif blink.gif
Mane suris? biggrin.gif Ot gerai, nes da visus sloikus istasskysiu.. netycia. biggrin.gif O ko seseles tokios mymros?
Tiesa, buteliukus maciau, zvengiau nesustodama, nes tokiu soskiu is viso nesu macius. Na.. naciau viena bobute oziuka pievoje vasara girde. Bet kokia keista blink.gif rudos spalvos, tamsiai.. Brr....
Na o del reakcijos be apie mane. Aciu uz palaikyma biggrin.gif Nemegsta cia manes mamos, bet vis tiek mano kledesius skaito lotuliukas.gif Sakoma, kad jeigu apie zmogu kalbama, kad ir blogai, reiskia jis gyvas biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo emilka: 01 gruodžio 2008 - 22:54
Del visiskos nejautros. Mano pusseserei teko gerokai jos pareikalauti. Kas netingejo - atkalbinejo, bet ji buvo tvirtai apsisprendusi ir lygiai taip pat dziaugesi, kad po narkozes iki vakaro atsigavo ir neskaudejo galvos, nugaros ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(Jura_j @ 2008 12 01, 23:53)
Del visiskos nejautros. Mano pusseserei teko gerokai jos pareikalauti. Kas netingejo - atkalbinejo, bet ji buvo tvirtai apsisprendusi ir lygiai taip pat dziaugesi, kad po narkozes iki vakaro atsigavo ir neskaudejo galvos, nugaros ir t.t.

Jo, pa mus cia labai megsta paikalbineti, kad nereiketu be reikalo kaulu judinti. Net i problema ringi gilintis biggrin.gif Bet as juos ispesiu, kad mano sirdi palesti bus daug sunkiau, jeigu prarasiu samone negu kad po narkozes pazadint lotuliukas.gif
Nesuprantu kaip galima ikalbineti, na nori zmogus, ir darykite, jeigu nori, reiskia yra tam priezastys smile.gif

Dar vienas punktelis.. is nelemtingo lapo

Man paaiškintos tyrimo bei gydymo metodikų ypatybės bei galimos alternatyvos. Su pateiktu tyrimu ir [gydymo planu sutinku: paciento Parasas ir data.Ar tikrai kai pasirasysite bus paaiskintos? Isitikinkite, ar papasakojo, ka su Jumis darys, ar papasakos kodel Jums geriau nejautra, arba kodel jos nereikia, arba kodel neisvengiamas CP ir kas bus, jeigu jo nedarys, kokia bus rizika? Kokias alternatyvas siulo. Suprantu, laiko liks mazai, bus stresas, bet kartais tokie lemiami momentai brangiai atsiperka verysad.gif Gaila, kad lape nera isvardintos proceduros, tai tas "sutinku arba ne" nieko nereiskia, nes nezinia, su kuo sutinkate g.gif Nesuprasite gydytojo, o taip daznai atsitinka, arba aplamai nepaklausite ir pasirasysite, kad susipazinote su procedura ir sutinkate, o paskui jau proceduros metu suprasite, kad pasirasete sau nuosprendi. Teoriskai valia galite pakeisti bet kada, praktiskai tai sunkiai igyvendinama. Atsimenate momenta, kur rasiau, kad jeigu kas, istatymas nenumato, kad Jusu valia pakeistu atstovas, cia irgi miglotai parasyta apie ta atstova. Na nebent virsuje, berods antrame punkte parasysite, kad atstovas (vyras) gali keisti Jusu valia bet kuriuo momentu. Tik nezinau kiek tai suveiks, nes istatymas sios galimybes nenumato, nedraudzia, bet ir nenumato. smile.gif Todel viska isklausinekite, dar geiau dar per apziura su apziurinciu gydytoju pasitarkite, jis paskutinemis dienomis turetu matyti kas Jums sviecia. Na ir zinoma, pasirasydama si nelemtinga lapa, irgi perklauskite. Greiciausiai lapa Jums paduos sesele, kuri ne bum bum, tada, jeigu ne bum bum, reikalaukite profesionalaus patarimo. smile.gif Atkreipkite demesi, kad gydytojas Jums turi pateikti ir gydymo plana, na taip matosi is pirmo mano sakinio. Isitikinkite, ar ta plana teisingai supratote ir aplamai zinote, apie ka eina kalba. Nenoriu zulinti VGN administracijos nervu, gal mamos kartais zinote, ar tas gydymo planas yra pateikiamas rastu, ar zodziu, ar kur nors ligos istorijoje? smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo emilka: 01 gruodžio 2008 - 23:11
kai ateis laikas gimdyti, jis jau ne uz kalnu, nuvaziavus i gimdykla klyksiu, kad noriu siaudu kupetos, zibalines lempos ir kubilo vandens. nes aname gyvenime buvau valstiete lotuliukas.gif

lotuliukas.gif

jauciu gauciau visiska nejautra staigiai ir be komentaru.

lotuliukas.gif

Drauge gimde su visiska nejautra - irgi l. patenkinta.
Atsakyti