Įkraunama...
Įkraunama...

Visų rūšių rožės - 2

Po ziemos mano vijoklines rozes sakeles vietom lyg kalkem nubalintos butu.Gal kas zino kas tai ir kuom gydyti?
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2009 04 21, 17:33)
jei vijoklinė - genėti nereikia. Jos žydi ant pernykščių šakų

...priklauso nuo veislės. Vienos žydi ant pernykščių, kitos and naujų šakų 4u.gif

O genėti reikia visas rožes, nepriklausomai nuo augimo tipo. Juk ir obelis genite visas, o ne tik pusiau arba visai žemaūges bigsmile.gif

Apie genėjimą, ligas ir bendrą rožių priežiūrą siūlau skaityti čia:
www.rozes.lt
www.roziu-sodinukai.lt ir http://www.rojaussod...wforum.php?f=21
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kasiopeja: 22 balandžio 2009 - 12:08
QUOTE(NIDA @ 2009 04 22, 13:01)
Po ziemos mano vijoklines rozes sakeles vietom lyg kalkem nubalintos butu.Gal kas zino kas tai ir kuom gydyti?

Miltlige doh.gif Yra kazkoks spec. fungicidas nuo sios zarazos.Pasakysi "nuo miltliges" ir duos.
Atsakyti
QUOTE(kasiopeja @ 2009 04 22, 12:08)
...priklauso nuo veislės. Vienos žydi ant pernykščių, kitos and naujų šakų  4u.gif

O genėti reikia visas rožes, nepriklausomai nuo augimo tipo. Juk ir obelis genite visas, o ne tik pusiau arba visai žemaūges  bigsmile.gif

Apie genėjimą, ligas ir bendrą rožių priežiūrą siūlau skaityti čia:
www.rozes.lt
www.roziu-sodinukai.lt  ir  http://www.rojaussod...wforum.php?f=21

žinosiu, ačiū smile.gif Pas mane kol kas visos žydi tik ant pernykščių šakų, užtat ir maniau, kad visos tokios ax.gif
Atsakyti
Nusipirkau fungicido nuo miltliges TOPAS 100EC. Sakiau pardavejai ,kad rozems,iskart padave sita.bet atejus namo aprasyme perskaiciau,kad agurkams,juod.serbentams, agrastams ir dekoratyviems augalams siltnamyje nuo miltliges. Kazin,ar pades tie vaistukai mano rozei.Papurskiau.Tikiuosi bent nepakenks. Gal kas toki naudojote?
Atsakyti
QUOTE(NIDA @ 2009 04 23, 16:11)
Nusipirkau fungicido nuo miltliges TOPAS 100EC. Sakiau pardavejai ,kad rozems,iskart padave sita.bet atejus namo  aprasyme perskaiciau,kad  agurkams,juod.serbentams, agrastams ir dekoratyviems augalams siltnamyje nuo miltliges. Kazin,ar pades tie vaistukai mano rozei.Papurskiau.Tikiuosi bent nepakenks. Gal kas toki naudojote?

Si fungicida visada naudoju roziu miltligei gydyti. Tikrai nepakenks, o pades ispresti sia problema thumbup.gif
Atsakyti
Nusipirkau fungicido nuo miltliges TOPAS 100EC. Sakiau pardavejai ,kad rozems,iskart padave sita.bet atejus namo  aprasyme perskaiciau,kad  agurkams,juod.serbentams, agrastams ir dekoratyviems augalams siltnamyje nuo miltliges. Kazin,ar pades tie vaistukai mano rozei.Papurskiau.Tikiuosi bent nepakenks. Gal kas toki naudojote?

Sita fungicida naudoju tiek darzovems,tiek kamabarinems ,tiek lauko gelems.As juo tikrai esu patenkinta 4u.gif Ir jusu miltlige po keliu purskimu tuturetu pranykti smile.gif
Bet jei miltlige yra labai isplitus pabandykite Infakta
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo merga: 25 balandžio 2009 - 12:08
Sveikos 4u.gif
pries kelias dienas dovanu gavau maza rozyte. Tai gal kuri galit i por aklausimu atsakyt:
1. Kaip daznai jas reikia lieti? Ar jos megsta dregme, ar gali buti ir sausiau?
2. Noreciau ja persodinti i lauka, taciau ar su ziedais ja galima persodinet? jei galima tai ar dabar tinkamas laikas? ta prasme ar jau lauke jinai isgyvens?
Atsakyti

Ir man lygiai taip buvo.Kai nupirkau pamaciau kad neparasyta jog tinka rozems.Stebejaus,bet vistiek ispurskiau smile.gif Tai cia pernai.O siais metais dar nenusipirkau,bet atidengus rozes ju stiebus ir zeme nupurskiau su Efektorium smile.gif
Atsakyti
Padekit, nezinau, kas atsitiko mano miniatiurinei rozytei. Buvo uzpuole miltlige, bet lygtai jau isgydyt pavyko - jau savaite nebeatsiranda. Taciau dabar va kas atsitiko:
user posted image
user posted image

tie susisuke lapai, beje yra tokie sukieteje, sausi. Gal zinot, kas cia gali buti?
beje, taip yra tik su "vyresniais" lapukais. Bijau, kad ir jauniems nepakenktu..
Atsakyti
Mano rozeles auga terasij vazonose, pernai buvo uzpuole kazkokia beda, tokie mazi zali vabaliukai, ir beveik suvalge roze viena. Gal siemet reiketu profilaktiskai su kuo nors apipurkst? Ar geriau nereik g.gif
Atsakyti
QUOTE(Gwen @ 2009 04 25, 15:10)
Sveikos  4u.gif
pries kelias dienas dovanu gavau maza rozyte. Tai gal kuri galit i por aklausimu atsakyt:
1. Kaip daznai jas reikia lieti? Ar jos megsta dregme, ar gali buti ir sausiau?
2. Noreciau ja persodinti i lauka, taciau ar su ziedais ja galima persodinet? jei galima tai ar dabar tinkamas laikas? ta prasme ar jau lauke jinai isgyvens?

Gelytes yra dregmameges,bet mirkti vandenyje neleiskit,supus!!!
I laukas sodinti galima,bet jei norit islaikyti ja miniatiurine tai persodinkite i ta pati vazoniuka ,truputi pasalinus saknis.
Lauke savo buvusias miniatiurines laikau nuo balandzio 25 iki velyvo rudens.Namo parnesu kai kasu jurginus. smile.gif

QUOTE(faustina @ 2009 04 25, 19:55)
Ir man lygiai taip buvo.Kai nupirkau pamaciau kad neparasyta jog tinka rozems.Stebejaus,bet vistiek ispurskiau smile.gif Tai cia pernai.O siais metais dar nenusipirkau,bet atidengus rozes ju stiebus ir zeme nupurskiau su Efektorium smile.gif

Topas yra panasiai universalus,kas uzsiima zemes darbais apie ji zino,gelytem TOPA naudoju pati.

QUOTE(kyca @ 2009 04 30, 18:57)
Padekit, nezinau, kas atsitiko mano miniatiurinei rozytei. Buvo uzpuole miltlige, bet lygtai jau isgydyt pavyko - jau savaite nebeatsiranda. Taciau dabar va kas atsitiko:
user posted image
user posted image
Tie susisuke lapai, beje yra tokie sukieteje, sausi. Gal zinot, kas cia gali buti?
beje, taip yra tik su "vyresniais" lapukais. Bijau, kad ir jauniems nepakenktu..

Sitom rozytem lapai susisuko del dregmes trukumo,senus lapus reiktu pasalinti.Ir gelytes persodinti

QUOTE(Danielija @ 2009 04 30, 19:35)
Mano rozeles auga terasij vazonose, pernai buvo uzpuole kazkokia beda, tokie mazi zali vabaliukai, ir beveik suvalge roze viena. Gal siemet reiketu profilaktiskai su kuo nors apipurkst? Ar geriau nereik  g.gif

Zali vabaliukai -tai amarai.Pries naudojant chemija,siulau naudoti ukisko muilo tirpala sumaisyta su cesnaku lukstu nuoviru mirksiukas.gif
Atsakyti