Įkraunama...
Įkraunama...

Visų rūšių rožės - 2

nusipirkau kambarines zemauges dekoratyvines rozes vazone.laikau namie,kambario rytinej pusej.gauna gana daug saules,bet nesuprantu,kodel dar neprasiskleidus ziedams jos vysta.ka netaip darau,patarkit
Atsakyti
pirkau krumine roze. kaip ir noreciau ja sodinti lauke. kazi nieko tokio dabartiniai saltukai nakti? ar vistik dar pridengineti ja svieziai pasodinta? ir ji pas mane vienas stiebas... nereik jo nukirpti, kad labiau sakotusi? g.gif
Atsakyti
QUOTE(MAMICY @ 2009 04 20, 09:28)
pirkau krumine roze. kaip ir noreciau ja sodinti lauke. kazi nieko tokio dabartiniai saltukai nakti? ar vistik dar pridengineti ja svieziai pasodinta? ir ji pas mane vienas stiebas... nereik jo nukirpti, kad labiau sakotusi?  g.gif

I lauka dar nesodink schmoll.gif Pora savaiciu drasiai palauk.Nukirpti nereikia,nebet isleis zieda.
Atsakyti
QUOTE(glossi @ 2009 04 20, 12:52)
I lauka dar nesodink  schmoll.gif Pora savaiciu drasiai palauk.Nukirpti nereikia,nebet isleis zieda.

pumpuras yra unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(MAMICY @ 2009 04 20, 14:03)
pumpuras yra  unsure.gif

Pagal taisykles,reiktu pumpureli nukirpti,bet as niekada nekirpdavau blush2.gif Juk taip smalsu,koks ziedelis issiskleis.Kai issiskleis,tada ir nukirpsi.Bet lauke matai,kaip salta g.gif Tikiuos,kad nepasodinai?
Atsakyti
QUOTE(glossi @ 2009 04 21, 08:10)
Pagal taisykles,reiktu pumpureli nukirpti,bet as niekada nekirpdavau  blush2.gif Juk taip smalsu,koks ziedelis issiskleis.Kai issiskleis,tada  ir nukirpsi.Bet lauke matai,kaip salta  g.gif Tikiuos,kad nepasodinai?

nepasodinau dar... bet jau kaupiuosi... savaitgali atsils gal reiks bandyti... nakciai bandysiu pridengineti... nors mano mama jau pries gera savaite pasodino lauke tokia pacia, sake nenusalus lygtais...
Atsakyti
Mamicy, linkejimai nuok Lentvario biggrin.gif
del roziu, pernai, genama savo "skrudziskumo" nusipirkau vijokline roze uz 5 Lt. is maximos, nukainota buvo ax.gif pasodinau prie nupjautos obels, kad turetu uz ko kabintis, nei as ja pridenginejau, nei ka, alia atlaike ziema, jau lapeliu ir sakeliu prileidusi, beje, pernai sulaukeme ir vieno ziedelio. Bet vat man klausimas, ar reikia jas kazkaip apkarpineti, ar leisti jai kerotis ir nesikisti i jos gyvenima biggrin.gif
Atsakyti
Jeigu rozes be lapu, jas jau reikia sodinti lauke, jiegu jos jau zaliuojancios dar palikti namie, bet stengtis grudinti. As jas isnesu i lauka visai dienai, vakarop kai gerokai atsala inesu i nesildoma patalpa, bet savaitgali jau bus pasodintos. Jei rozes antrametes nereikia nukirpti ziedeliu, jei pirmametes reikia. Bet as nekertu, man smalsu kas is ju iseis biggrin.gif. Del genejimo priklauso kokios yra rozes. Pavyzdziui vijoklines praktiskai nekarpomos, as iskerpu tik pazeistas sakeles, arbatines hibridines reikia nuresti paliekant 20-30cm virs zemes.
Skirtingos rozes skirtingai ir genesim mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aistejukas: 21 balandžio 2009 - 12:05
QUOTE(Fonda @ 2009 04 06, 09:30)
Sveikos, su pavasariu,
nežinau, ar čia žiema gera buvo, ar tiko uždengimas agroplėvele, bet miniatiūrinės kambarinės rožytės išžiemojo puikiai. Nei skabytos, nei karpytos. Kaip augo pernai nuo pavasario gėlyne, taip ir buvo paliktos lauke. O juk jos neatsparios šalčiui iš esmės, t.y. neskiepytos į laukinę šaknį. Anksčiau man yra iššąlusios. Tiksliau, iššutusios po žiemos. Nes dengdavau kartono dėžėmis ir ant viršaus polietileno plėvele. Matyt, oro negaudavo ir kondensuodavosi drėgmė. Šią žiemą buvo dengta popieriumi ir ant viršaus agroplėvele keliais sluoksniais. Jokio vargo. Ir rezultatai labai geri. Tik dar neturėjau laiko pasodinti į lauką rudenį, žiemą įsigytas kambarines rožytes. Gal kiek ir per anksti, nes pavasario saulė gali nudeginti, nes jos labai jautrios, lauke nebuvusios. manau dar su vazonėliais po truputį išnešinėti į lauką, kad apsiprastų.

Mano vazoninės rožytės iš maximos jau antrą žiemą puikiai peržiemojo visai nedengtos rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(linuke_ @ 2009 04 21, 13:15)
Mano vazoninės rožytės iš maximos jau antrą žiemą puikiai peržiemojo visai nedengtos  rolleyes.gif

Mano viena vazonine uzdengta puikiai perziemojo,tik man pasirode kad pergiliai isodinau g.gif Tai pries keleta dienu is naujo isodinau doh.gif Nu tikiuos dabar geriau bus nei kad buvo. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(šeimos kaklas @ 2009 04 21, 10:50)
Mamicy, linkejimai nuok Lentvario biggrin.gif
del roziu, pernai, genama savo "skrudziskumo" nusipirkau vijokline roze uz 5 Lt. is maximos, nukainota buvo ax.gif  pasodinau prie nupjautos obels, kad turetu uz ko kabintis, nei as ja pridenginejau, nei ka, alia atlaike ziema, jau lapeliu ir sakeliu prileidusi, beje, pernai sulaukeme ir vieno ziedelio. Bet vat man klausimas, ar reikia jas kazkaip apkarpineti, ar leisti jai kerotis ir nesikisti i jos gyvenima biggrin.gif

jei vijoklinė - genėti nereikia. Jos žydi ant pernykščių šakų. Aš savo vijoklines rudenį nuimu nuo atramų ir dengiu, pavasarį vėl pritvirtinu. Pirmais metais prileido daug ilgiausių ūglių, bet nežydėjo. Dabar žiedų gausybė būna - labai labai gražu wub.gif
Be to, aš dar su rožėm pasodinus kartu ir raganes, tai vasarą tikrai vaizdelis sienos thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(merga @ 2009 03 31, 11:57)
Cheminiai preparatai,padedantys kovoti su roziu ligomis ir kenkejais:

nors kieme visa galybė įvairiausių gėlių, augalų, bet iki rožių tik šiemet pribrendau ir parodoje pirkau, bet jau su lapeliais buvo, tad dar nesodinu, dar grūdinu tik dienomis į lauką išnešdama ax.gif o klausimėlių įvairiausių kyla ir kvailoki jie gali pasirodyti... blush2.gif
štai apie chemiją klausimas - ar reikia rožes kažkuo purkši nuo ligų profilaktiškai, pavasarį, tarkim iš karto pasodinus ar kažkokiu kitu metu? ar tik stebėti ir purkšti pasireiškus kažkokių ligų požymiams? unsure.gif
Atsakyti