gal galit paprastai ir aiskiai papasakot ka daryti su kambarine rozyte. ziemai buvau isnesusi i balkona, kada jas laikas parnesti?ten pas mane dabar tik pliki stagarai, ar juos apkarpyti?
QUOTE(pagieza2 @ 2009 03 24, 15:47)
gal galit paprastai ir aiskiai papasakot ka daryti su kambarine rozyte. ziemai buvau isnesusi i balkona, kada jas laikas parnesti?ten pas mane dabar tik pliki stagarai, ar juos apkarpyti?
Kiek esu skaicius kazkur,ir tada pati darius,tai reikia apkirpti mazdaug kad liktu trecia dalis kero-sakeliu.Tada naujas isleis.Man atrodo,kad jau gali parsinest i kambari.

QUOTE(faustina @ 2009 03 24, 21:25)
Kiek esu skaicius kazkur,ir tada pati darius,tai reikia apkirpti mazdaug kad liktu trecia dalis kero-sakeliu.Tada naujas isleis.Man atrodo,kad jau gali parsinest i kambari. 

O tai ne tiesiai sodinti lauke? Bet dar per anksti. Kai žemė atšils.
As irgi apie rozytes skaiciau cia ir galvojau, kad jau reikes i lauka jas sodinti, kai isalas dings. Bet pas mane jos namie, ne balkone auga, zaliuoja. Tiesa miltlige uzpuole, bet gydau ir laukiu siltesniu oru sodinti jas i lauka.
QUOTE(Fonda @ 2009 03 25, 00:40)
O tai ne tiesiai sodinti lauke? Bet dar per anksti. Kai žemė atšils.
Taip,i lauka reikia nest kai bus silta.Koki geguzes men.Jei joms tinka,kad jau issikeroja ir tie ziedai pastambeja.

QUOTE(aistejukas @ 2009 03 25, 01:03)
As irgi apie rozytes skaiciau cia ir galvojau, kad jau reikes i lauka jas sodinti, kai isalas dings. Bet pas mane jos namie, ne balkone auga, zaliuoja. Tiesa miltlige uzpuole, bet gydau ir laukiu siltesniu oru sodinti jas i lauka.
Jei norit islaikyt jas mazytes,tai isodinti i atvira grunta nereikia,nes jos tada ims augti.Lauke galima per vasra laikyti,bet jas tereikia persodinti siek tiek patrumpinus sakneles ir isodinti i ta pati vazoneli,na jei norit didelio krumo tada persodinkit i lauka

Cheminiai preparatai,padedantys kovoti su roziu ligomis ir kenkejais:
Siera - nuo miltligės ir erkės;
Karbofosas - nuo amarų;
Geležies sulfatas - nuo miltligės, dėmėtligės, rūdligės;
Vario oksichloridas - nuo dėmėtligės, rūdligės, puvinių;
Cinebas - nuo rūdligės, dėmėtligės ir kt.;
Dichlofosas - nuo graužiančių kenkėjų;
Infaktas - nuo miltligės;
Decis - prieš amarus ir kitokius gyvius;
Apolo - nuo erkių;
Mitakas - nuo erkių
QUOTE(merga @ 2009 03 31, 11:57)
Jei norit islaikyt jas mazytes,tai isodinti i atvira grunta nereikia,nes jos tada ims augti.Lauke galima per vasra laikyti,bet jas tereikia persodinti siek tiek patrumpinus sakneles ir isodinti i ta pati vazoneli,na jei norit didelio krumo tada persodinkit i lauka
Karbofosas - nuo amarų;
Apolo - nuo erkių;
Mitakas - nuo erkių

Karbofosas - nuo amarų;
Apolo - nuo erkių;
Mitakas - nuo erkių
Oi,lb aciu uz tokia svarbia info.

Papildyta:
Siandien apie lauko rozes apvaiksciojau,apziurejau ir eglisakiu danga paploninau truputi.Liko lengvai pridengtos.Viena roze pasalus,pajuodus vargsiuke,tik sakele viena iki puses zalia...

O as jau savo laukine rozyte nudengiau, pagalvojau, kad per karsta jai bus (buvau ziemai keliais sluoksniais agroplevele apsukusi). Tik va nezinau ka daryti su tomis rozemis, kurios garaze ziemojo
. Jos nelabai pas mane "miegojo"
. Prileido nauju ugliu, lapu, bet dabar jie nudziuvo. Tai man juos nukirpti
, nes atrodo tai nekaip? Ar ne per anksti jas jau i lauka nesti?

QUOTE(merga @ 2008 11 29, 19:35)
Palaistyti retsykiais reikia,kad augaliukas neisdziutu,tik saikingai,nes gausiai laistant suaktyvinsit augima 

turiu rozyte neseniai nupirkta,dekoratyvine ir mazais baltais ziedeliais,tik beda,nes nezinau kas jai nutiko,pradejo geltonuoti lapai is apacios i virsu.turbut myledama,ja perslaisciau
QUOTE(ZYLĖ7 @ 2009 04 05, 11:11)
O as jau savo laukine rozyte nudengiau, pagalvojau, kad per karsta jai bus (buvau ziemai keliais sluoksniais agroplevele apsukusi). Tik va nezinau ka daryti su tomis rozemis, kurios garaze ziemojo
. Jos nelabai pas mane "miegojo"
. Prileido nauju ugliu, lapu, bet dabar jie nudziuvo. Tai man juos nukirpti
, nes atrodo tai nekaip? Ar ne per anksti jas jau i lauka nesti?

o mano rozyte pirkta parodoje miegojo nenudengta.. bet kaip supratau ziema istvere puikiai praita vasara kai zydejo nukirpau, o sia tikriausiai jau daugiau zydes ir jau daugiau nekirpti? o siai gal ka patartumete ka daryti kad ji greiciau atsigautu ? kai kur lapukai jau zali kai kur dar rudu yra ..
Sveikos, su pavasariu,
nežinau, ar čia žiema gera buvo, ar tiko uždengimas agroplėvele, bet miniatiūrinės kambarinės rožytės išžiemojo puikiai. Nei skabytos, nei karpytos. Kaip augo pernai nuo pavasario gėlyne, taip ir buvo paliktos lauke. O juk jos neatsparios šalčiui iš esmės, t.y. neskiepytos į laukinę šaknį. Anksčiau man yra iššąlusios. Tiksliau, iššutusios po žiemos. Nes dengdavau kartono dėžėmis ir ant viršaus polietileno plėvele. Matyt, oro negaudavo ir kondensuodavosi drėgmė. Šią žiemą buvo dengta popieriumi ir ant viršaus agroplėvele keliais sluoksniais. Jokio vargo. Ir rezultatai labai geri. Tik dar neturėjau laiko pasodinti į lauką rudenį, žiemą įsigytas kambarines rožytes. Gal kiek ir per anksti, nes pavasario saulė gali nudeginti, nes jos labai jautrios, lauke nebuvusios. manau dar su vazonėliais po truputį išnešinėti į lauką, kad apsiprastų.
nežinau, ar čia žiema gera buvo, ar tiko uždengimas agroplėvele, bet miniatiūrinės kambarinės rožytės išžiemojo puikiai. Nei skabytos, nei karpytos. Kaip augo pernai nuo pavasario gėlyne, taip ir buvo paliktos lauke. O juk jos neatsparios šalčiui iš esmės, t.y. neskiepytos į laukinę šaknį. Anksčiau man yra iššąlusios. Tiksliau, iššutusios po žiemos. Nes dengdavau kartono dėžėmis ir ant viršaus polietileno plėvele. Matyt, oro negaudavo ir kondensuodavosi drėgmė. Šią žiemą buvo dengta popieriumi ir ant viršaus agroplėvele keliais sluoksniais. Jokio vargo. Ir rezultatai labai geri. Tik dar neturėjau laiko pasodinti į lauką rudenį, žiemą įsigytas kambarines rožytes. Gal kiek ir per anksti, nes pavasario saulė gali nudeginti, nes jos labai jautrios, lauke nebuvusios. manau dar su vazonėliais po truputį išnešinėti į lauką, kad apsiprastų.
QUOTE(Fonda @ 2009 04 06, 09:30)
Sveikos, su pavasariu,
Dar truputi ankstoka,sioms naminems grazuolems.As savasiais laukan isnesu tik apie balandzio pabaiga.Nes dar yra vesoka,o ir pavasarines salnos naminems lepunelems ne i nauda