Įkraunama...
Įkraunama...

Čiulptukai

QUOTE(muselyte @ 2005 11 06, 22:59)
skaitau skaitau temą iš savo patirties galiu pasaakyti ir jau sakiau auginu lelių beveik viena ir po gimimo beveik tris savaitės ir dieną ir naktį vaiko nuo papo ir rankų negalėjau atitraukti, bet mintis nekilo ieškoti būdų pripratinti prie čiulptuko, nes maniškis jo neėmė, jau rašiau, nu čia tam jei temos neskaitei. Dabar l. džiaugiuosi, kad jis nėr prie  čiulptuko pripratęs ir kitom nesiūlau to daryt. čia tik mano nuomonę ir kitom jos neperšu

Pritariu thumbup.gif kam pratinti prie nemegstamo daikto, jau geriau visai be soskes, negu 3 metu vaikas su soske doh.gif
Atsakyti
Nepasakyčiau, kad kišdama soskę savo mazgių kankinu jei jam nepatiktų paleistų gerklę kaip kad mėgsta savo pasipiktinimą išreikšti biggrin.gif dabar panašu, kad soskė ima gelbėti, nes praeitą savaitę nuėmiau pirštinytes tai jau įsigudrino abi rankas i gerklę susikišt, o čia tai jau blogiau darosi, nes su soskyte pradeda draugauti ir prilaikyt jau beveik visai nereikia tik kad rankytėm mosikuojasi tol kol išsitraukia ją lauk ir ant smūgio susikiša rankas, nuo soskės atpratint bus įmanoma, nes soskę ir šuo ir traktorius gali pavogt, o kumštis visada vietoj kažin kaip teks šitos bėdos atsikratyt g.gif
Atsakyti
Patikėkit jei jau neima vaikas soskės tai jam ir neįduosi. Aš bandau jau 8 mėn. savajai įsiūlyti, tačiau veltui sad.gif , vietoj soskės ji mieliau pradėjo čiulpti merliuko kraštą, nors tu ką daryk niekas negelbsti tongue.gif .
o soskių tai jau visą kolekciją turim biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(jkrista @ 2005 11 03, 20:55)
Dukrytė užmiega tik čiulpdama krūtį, nes čiulptuko nepripažįsta nei iš tolo. O migdytis kartais tenka ir po 2 valandas. Per tiek laiko aš pavargstu šalia gulėti, jau nekalbu apie tai, kad kenčia speneliai.

ir mums taip pat buvo, kai mazoji uzmigdavo tik prie krutines ir irgi labai ilgai jos nepaleisdavo, tai visus sonus paskausdavo gulet nejudant, bet jai augant kruti uzmigusi isspjaudavo greit ir as galejau verstis ant kito sono:)Tai sakau gal ir jusu problemyte su laiku isnyks.O del ciulptuko neemimo tai reik tik dziaugtis, nes daznai jis suformuoja netaisyklinga sakandi be to nereiks atpratinet, kas irgi nera paprasta.
Atsakyti
QUOTE(Spyglutė @ 2005 11 07, 12:15)
Nepasakyčiau, kad kišdama soskę savo mazgių kankinu jei jam nepatiktų paleistų gerklę kaip kad mėgsta savo pasipiktinimą išreikšti  biggrin.gif dabar panašu, kad soskė ima gelbėti, nes praeitą savaitę nuėmiau pirštinytes tai jau įsigudrino abi rankas i gerklę susikišt, o čia tai jau blogiau darosi, nes su soskyte pradeda draugauti ir prilaikyt jau beveik visai nereikia tik kad rankytėm mosikuojasi tol kol išsitraukia ją lauk ir ant smūgio susikiša rankas, nuo soskės atpratint bus įmanoma, nes soskę ir šuo ir traktorius gali pavogt, o kumštis visada vietoj kažin kaip teks šitos bėdos atsikratyt  g.gif

Del kumstuku ciulpimo, tai cia nera didele beda, nes visi vaikai praeina ta laikotarpi kai atranda kazka naujo, siuo atveju kumstukus ir juos abu bando i burna susikisti, kaip kad velaiu viska iseiles pazins per burna...ir tu kumstuku ciulpimas uztrunka 1-2 men, ir vaikutis pats nebeciulpia, nes randa kojites ir t.t. Aisku kiti ir suauge pirstus burnoj laiko, bet cia jau kita tema mirksiukas.gif
Atsakyti
mano pirmagimiui anyta įkišo soskę - tai patikėkit, geriau dvi valandas pragulėti papą įkišus negu 1 metus po tris kartus ir daugiau naktį keltis ir soskės ieškoti. mano nuomone (ir kai kurių raidos psichologų) krūtis ir kumštis ar pirštukas yra natūralios priemonės, nuo kurių natūraliai ir atprantama. mano antroji dukrytė irgi migdydavosi po pusvalandį ar valandą žisdama ir labai sunku buvo atsitraukti kad nepabustų. Bet taip tik iš pradžių, dabar jau kokie trys menėsiai užmiega per 2 min. thumbup.gif . Taigi linkiu kantrybės ir patarčiau nekišti tų gumų - su jomis daugiau vargo, tai ne išeitis.
Atsakyti
QUOTE(jkrista @ 2005 11 03, 20:55)
Dukrytė užmiega tik čiulpdama krūtį, nes čiulptuko nepripažįsta nei iš tolo. O migdytis kartais tenka ir po 2 valandas. Per tiek laiko aš pavargstu šalia gulėti, jau nekalbu apie tai, kad kenčia speneliai. Tačiau niekaip nesugebu įsiūlyti čiulptuko, nei geruoku nei piktuoju - ji tik susinervina, visi miegai išsilaksto ir vėl turiu duoti krūtį. Žodžiu pasaka be galo. Gal kas galite pasiūlyti gerą ir veiksmingą būdą, kaip pripratinti prie čiulptuko. Būčiau labai dėkinga

pažystamas vargas, mums dabar 9mėn. ir iki šiol užmiega tik su krūtim ir miega kartu su mumis nes naktį jos reik kelis kart ir be mamos negali miegoti smile.gif , nuo pat pirmųjų dienų taip buvo. Išbandėm daugybe formų ir spalvų soskes, bet taip nė viena ir netiko ir iki siol nereik, visos soskės dabar randasi žaislų dėžėj vietoj kramtukų, nuo 2mėn. valgome su šaukšteliu, nuo 6 geriam iš puoduko thumbup.gif thumbup.gif . Patikėkit jei vaikas nenori soskės tai džiaukitės, nes paskui juos labai sunku atpratinti. Ateis laikas kad vaikučiui taip nebereikės krūties, tereik truputį kantrybės ko jums ir linkiu drinks_cheers.gif .
Atsakyti
Man taip pat buvo labai sunku mažylį pripratinti prie soskutės. Bet pripratinau apgaudinėdama. Aš soskutę sušildydavau ir apipildavau savo pienuku ar mišinuku. Mažyliui soskutė patiko nes buvo šilta ir jautėsi bent truputis mamytės pienuko. Kelis kartus taip padariau ir viskas tvarkoje.
Atsakyti
na pas mus irgi budavo problema, kad neimdavo ciulptuko. Nuk firmos ciulptuka paeme is karto ir namuose pasidare ramiau.
Kas del atpratinimo...
Pirmas sunus irgi uzaugo su ciulptuku, taciau kai buvo apie metus laiko ciulptuka dienos metu paslepdavau, kad nematytu. Duodavome ji tik kai eidavo miegoti. Ir taip vaikas pamazu atprato nuo to ciulptuko.
Nematau nieko blogo kad vaikas auga su ciulptuku. Jeigu vaikam yra padidejes ciulpimo refleksas, tai nuo to kencia ir mamyte. Tikrai nera jau toks didelis malonumas visa para praguleti maitinant vaikuti. mirksiukas.gif
Atsakyti
Anksčiau rašiau, kad turim visą soskių kolekciją ir kad čiulpiam merlio kraštą, žinote įvyko kažkos stebuklas, mažoji pati išsirinko vieną soskį iš daugelio ir pradėjo prieš miegą čiulpti smile.gif.
Nežinau kuo tai paaiškinti, mes praradę viltį seniai jai jau soskių nebesiūlėl.
Atsakyti
QUOTE(Redane @ 2005 11 14, 18:24)
Anksčiau rašiau, kad turim visą soskių kolekciją ir kad čiulpiam merlio kraštą, žinote įvyko kažkos stebuklas, mažoji pati išsirinko vieną soskį iš daugelio ir pradėjo prieš miegą čiulpti smile.gif.

labai keista, kad tik dabar (juk palyginus ji jau didelė) vaikas užsimanė čiulpti soskiuką ir dar neverčiama g.gif
o jums dabar lengviau, patogiau, nei tuomet, kai ji neimdavo soskiuko? ar jau jokio skirtumo?
Atsakyti
QUOTE(jkrista @ 2005 11 14, 19:15)
labai keista, kad tik dabar (juk palyginus ji jau didelė) vaikas užsimanė čiulpti soskiuką ir dar neverčiama g.gif
o jums dabar lengviau, patogiau, nei tuomet, kai ji neimdavo soskiuko? ar jau jokio skirtumo?

Iki to laiko aš ja dar maitimdavau MT ne tik naktį bet ir ryte bei vakare, o dabar paliko tik naktinis maitinimas. Sakau gal ji nebepatenkina savo čiulpimo poreikio, o gal taip dantukus galandasi g.gif , nežinau.
Man tai dėt to gal net lengviau paliko, kai ji naktį pavalgo man nebereikia tarnauti už žinduką, o ir taip jei ji per miegus pradeda blaškytis ar zirziluoti tai įkišu soskiuką ir vėl ramiai miega.
Diena ji jo nenaudoja tik kai eina miegoti.
Atsakyti