Įkraunama...
Įkraunama...

Ar namines košės geriau už pirktines?

QUOTE(Atigiliux @ 2008 11 30, 15:46)
Sveika,
Mes tai anksčiau dar maldavome kruopas su kavamale ir po to virdavau, tai irgi be gumulėlių košelė gaudavosi. Na bet visuomet truputi pasaldinu wink.gif Aš už namines, o ne tas sintetines. Namuose juk būnam su mažyliais, negi sunku išvirti. Ir pačiam vaikeliui skaniau.Pažįstu mamų, kurios vien tuos buteliukus ir perka. Kas ten per maistas, kuris stovi parduotuvėj lentynoj, kokia ten mėsa, kuri negenda, galima paklaust?

na kazkaip del skaniau tai...daug mamu jei pastebejot dejuoja, kad naminiu nevalgo vaikas...

Papildyta:
QUOTE(sena pažįstama @ 2008 11 26, 19:38)
Pradziai nusipirkit jau sumaltas kruopas, yra pc kruopu miltu-grikiu, ryziu, kukuruzu. Paskui virkit taip: i 200gr SALTO vandens iberkit 3 arb saukstelius miltu ir maisykit, kol uzvirs. Kai uzvirs, prisukit ugni ir leiskit kosei paciai sutirsteti bei gerai pervirti. Balinkit misinuku taip-i buteliuka idekit kokius keturis saukstelius misinuko milteliu ir uzpilkit 5gr karsto vandens, kad tie milteliai tiesiog istirptu, visa toki "cefyrini" misini supilkit i isvirusia kosele, gerai ismaisykit. Iberkit sauksteli cukraus, nesijaudinkit, ne tiek tos uzpilamos koses yra saldinamos irnesakyk.gif 
Siaip jusu mama teisi 4u.gif Jokia naturali kruopa vandeny netirpsta mirksiukas.gif

arba fruktozes...
Atsakyti
Na ar sveikiau, tai nežinau - klausimas iš ko verdi. Aš dažnai verdu iš šaldytų Maximos daržovių, tai tikrai neaišku. Naminių sezonas baigėsi, liko tik bulvės. Bet kad skaniau tai tikrai thumbup.gif .
Atsakyti
maniškei tikrai skaniau mano virtos biggrin.gif keletą kartų bandėm valgyti iš indelių pirktines, porą šaukštų ir vaikas viską išvėmė unsure.gif
Atsakyti
o zinote,mamos, mums vaiku gastoeneterologe pasake, kad hippo koses ir tyreles TIKRAI turi daugiau vitaminu ir kokybes, nei tos,kur mes pacios isverdame.Tik sake,kad tai nemazai kainuoja, bet is tikruju verttingumas ju tikrai didelis.Mane tai labai nustebino,nes gydytoja,manau nera kvaila, o ir kam, kokiu tikslu jai sitaip sakyti?
Atsakyti
QUOTE(Jaklina @ 2008 12 04, 17:30)
keletą kartų bandėm valgyti iš indelių pirktines, porą šaukštų ir vaikas viską išvėmė  unsure.gif

maniske irgi g.gif Man tai slykscios tos gatavos koses, bet maniau gal vaikui jos kitaip atrodys, ypac gerai jos kai esi sveciuose, ar siaip nera laiko gaminti. Taigi bandziau 2 kartus, viena Hippo kita Semper ir abi isveme unsure.gif

QUOTE(bankininke @ 2008 12 05, 15:51)
o zinote,mamos, mums vaiku gastoeneterologe pasake, kad hippo koses ir tyreles TIKRAI turi daugiau vitaminu ir kokybes, nei tos,kur mes pacios isverdame.Tik sake,kad tai nemazai kainuoja, bet is tikruju verttingumas ju tikrai didelis.Mane tai labai nustebino,nes gydytoja,manau nera kvaila, o ir kam, kokiu tikslu jai sitaip sakyti?

na pati pagalvok kiek koncervuose gali islikti naudingu medziagu ax.gif O gydyt. kvailai ir nereikia butu, tiesiog uz reklama jai apvalios sumeles byra...
Atsakyti
QUOTE(JurgaSim @ 2008 11 29, 13:14)
Na, o pas mus kita problema - savu darzoviu turim, bet mazylis nevalgo mano isvirtos koses - spjauna, purskia atgal, o galiausiai ima verkti. O pirktine - tik duok...Nebesugalvoju kaip ji pripratinti prie namie virtos darzovienes...?

manoji irgi su mesa atsisako namines koses, tai as pradejau gudraut - vienas saukstas darzovienes, puse saukstelio megiamos tyres.... blush2.gif nzn ar gerai darau, bet bent jau taip puse porcijos suvalgom mirksiukas.gif beje apie kruopienes, as kol kas irgi uz pirktines, nes 100 g puse valandos virti nelabai vilioja, kai valgysim didesnem porcijom, tada ir virsiu..... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(rutased @ 2008 12 05, 18:40)
nes 100 g puse valandos virti nelabai vilioja, kai valgysim didesnem porcijom, tada ir virsiu..... unsure.gif

Zr i sios temos pirma psl 4u.gif
Puse valandos virti tikrai nereikia, pakaks 5 minuciu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(rutased @ 2008 12 05, 18:40)
manoji irgi su mesa atsisako namines koses, tai as pradejau gudraut - vienas saukstas darzovienes, puse saukstelio megiamos tyres.... blush2.gif  nzn ar gerai darau, bet bent jau taip puse porcijos suvalgom  mirksiukas.gif  beje apie kruopienes, as kol kas irgi uz pirktines, nes 100 g puse valandos virti nelabai vilioja, kai valgysim didesnem porcijom, tada ir virsiu..... unsure.gif

Pagaliau mano mazylis valgo tik mano virta darzoviene, pripratinau jusu aprasytu metodu smile.gif Palaipsniui mazinau saukstelyje pirktines koses kieki, didindama namines. Ir dabar valgo namine pasicepsedamas mirksiukas.gif

Kazkas minejo, kad pirktinese daugiau vitaminu. Netikiu tuo.

Atsakyti
ar taip supratau, kruopas sumalate su kavamale, o po to verdate?
Papildyta:
košes verdu namie
Atsakyti
Mano mažytė dražovių košių su mėsyte ar paprastų daržovių košių pirktinių nevalgo nei vienos. Tik mano virtas 4u.gif O šiaip vaisių ir pieniškas tai tik HIPP 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(bankininke @ 2008 12 05, 16:51)

kažkaip labai netikiu rolleyes.gif kvepia korupcija rolleyes.gif pati pagalvokit, kiek iš tų koncervų gali likti vertingų medžiagų ? biggrin.gif man jas vien pradarius ir pauoščius taip sutąso...
Atsakyti
As visada viriau koses pati, pirktu nelabai mego dukryte valgyt. Be to konservuotas maistas lieka konservuotu. Plius pasildytas maistas nera toks vertingas kaip ka tik paruostas, o pirktines kosytes juk reikia sildyt. ax.gif
Atsakyti